Kod nas pet osoba vec poslali kuci, blazi oblik.
Ostalo necu komentirati jer u mojoj drzavi bore se protiv tako da kazu da svi dogadjaju gdje je predvidjeno 500 i vise ljudi, smanje na 100 i onda se mogu odrzat.
Zemljo otvori se...
Citav svijet je zakasnio. Kinezi su zajebali sve redom, a Talijani nastavljaju. Iako im je receno da su u karanteni, eno ih jutros preko granice da toce gorivo. Sta reci.
Zakasnili sansu da se sve sprjeci, sad kasne i da to zadrze u nekim granicama. Kad debili odlucuju o tako vaznim stvarima, spasa nam nema. Bar u mojoj drzavi.
A i neki ljudi, ne znam, jesu li sisli s drveta jucer ili danas ujutro. MILIJUN puta je receno, u slucaju da imas simptome, NAZOVI svog ljekara i cekaj upute. Ne, kreteni PROSETAJU do zrd. domova i urgence. Ma ko vas onda da ne kazem sta. Kad jednostavne upute ne mozes da sljedis, mrs onda. Ljuta sam i to jako. Ne zbog sebe, vec zbog mene dragih ljudi, koji u slucaju da pokupe virus, malo sanse imaju da se izbore.
A vi prestanite sa anketama i salama na Duminjov racun, od svih je najrizicniji i uzasno je saliti se na takav nacin.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“