Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 5045 times
Been thanked: 6545 times
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by Vanilla »

Slušam maloprije na radiju, prvi smrtni slučaj u Grčkoj. Muškarac, 60 godina.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

sinoc prije utakmice javljaju da gober ima simptome gripe i da je utakmica otkazana, jutros citam gober pozitivan na koronu, a frajer se zajebavo sa koronom, diro sve mikrofone na pres konferenciji ono u fazonu kakva korona i picke materine 😂 i evo otkazase nba
tom hanks isto pozitivan, al on je prezivio pet godina na pustom ostrvu, ovo ce on bez problema...
🐽
Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1491 times
Been thanked: 1397 times

Post by Tokmak »

Hannibal wrote: 12 Mar 2020, 09:32 sinoc prije utakmice javljaju da gober ima simptome gripe i da je utakmica otkazana, jutros citam gober pozitivan na koronu, a frajer se zajebavo sa koronom, diro sve mikrofone na pres konferenciji ono u fazonu kakva korona i picke materine 😂 i evo otkazase nba
tom hanks isto pozitivan, al on je prezivio pet godina na pustom ostrvu, ovo ce on bez problema...
Nije zar otkazan NBA skroz ili će se barem igrati pred praznim gledalištem? :tjesi
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Hannibal »

Tokmak wrote: 12 Mar 2020, 09:43
Hannibal wrote: 12 Mar 2020, 09:32 sinoc prije utakmice javljaju da gober ima simptome gripe i da je utakmica otkazana, jutros citam gober pozitivan na koronu, a frajer se zajebavo sa koronom, diro sve mikrofone na pres konferenciji ono u fazonu kakva korona i picke materine 😂 i evo otkazase nba
Nije zar otkazan NBA skroz ili će se barem igrati pred praznim gledalištem? :tjesi
otkazan nba do daljnjeg
🐽
Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag »

4 nova u BiH
Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag »

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Hannibal »

jbt frajer prije neki dan postavljen na funkciju i odmah ovo uradi :lupa a smijenise soficku, zena jedan od boljih strucnjaka u svom poslu u drzavi, kompetentija od njega za datu funkciju hiljadu puta...
🐽
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1637 times
Been thanked: 3055 times

Post by Mutevelija »

Kazem ja treba zene vise u politiku jer su sposobnije u diplomatiji.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9814 times
Been thanked: 16545 times

Post by spacebound »

Četiri nova slučaja koronavirusa u BiH

Ministar zdravstva Republike Srpske Alen Šeranić potvrdio je da su u RS-u potvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom.
"Riječ je o muškarcu i ženi koji su odmor proveli u Austriji i bili u kontaktu s osobom iz Hrvatske koje je zaraženo koronavirusom. Pored njih, zaraženi su također muškarac i žena koji su bili u Sloveniji i u kontaktu sa zaraženom osobom", rekao je Šeranić.

Sve četiri osobe su na području Banje Luke. Radi se pregled osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženima i bit će stavljene pod nadzor. Zaraženi trenutno nisu u bolnici nego u kućnoj izolaciji.

Kako je objašnjeno, osobe su se same prijavile nadležnim medicinskim službama s obzirom na to da su u BiH došle iz područja gdje je intenzivna pojava slučajeva zaraze koronavirusom.

S obzirom na to da je u našoj zemlji do srijede bilo registrovano sedam zaraženih, novim podacima broj zaraženih koronavirusom u Bosni i Hercegovini sada je 11.

Pod zdravstvenim nadzorom u Republici Srpskoj nalazi se 376 osoba, a za tri osobe se čekaju rezultati nalaza. U izolaciji na Univerzitetskom kliničkom centru pet osoba. U Federaciji BiH pod nadzorom se nalazi 384 osobe.

Šeranić zahtijeva od građana da laboratotijske nalaze na rade u privatnim laboratorijama jer one nisu ovlaštene za to i ne mogu garantovati validnost testiranja na virus korona. Testiranje uzoraka na virus korona vrši Univerzitetski klinički centar u Banjoj Luci za svoje pacijente, a za one iz drugih bolnica to čini Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Hannibal »

evo vrhunac epidemije u kini zvanicno zavrsen, tako ce polako i u ostalim drzavama
🐽
Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by Iskra »

U Qatru broj zaraženih sa 19 skočio na 238. Do sad se mislilo da je 0 nosilac državljanin Irana ali sada nisu sigurni. :tuzna
Na kirurgiji se obavljaju samo zahvati od životnog značaja za pacijente. Izolatoriji u svakoj većoj bolnici. Respiratora dovoljno.
:srce Jer si moje, najmoje... :srce
Vjetar
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 24 times

Post by Vjetar »

Danas išao da vadim nalaze laboratorijske. U domu zdravlja milijardu ljudi, doslovno se dodirujemo u čekaonici :lupa Sve kašlje i kiše, sline i ispuhuju noseve. Kontam, otvori se zemljo! U toaletu, nema sapuna, nema papira, ona zahrđala slavina izgleda ko da su je iz wc šolje izvadili i montirali tu. Ja sa maramicom odvrćem i pušptam vodu, jedva nekako, u rukama papiri, bočica... Vrata zaglavljena, ne možeš ni laktom ih otvoriti, već moraš dobro povući ko sivonja...
Kad sam došao na red, sjednem na stolicu da mi vade krv i kontam kako sam prošli put pao u nesvijest kad su mi je vadili :hihi Sjećam se samo da sam se smijuljio sestrama kad su je izvadile i onda sebe na podu, sa sestrama koje se oko mene nadvile i smiju se, brišu mi krv sa čela jer sam spucao o nešto pri padu. Kažu - ovolika momčina a u nesvijest od krvi pao :D.
I kontam, zamisli sad padnem u nesvijest opet, na onaj pod po kojem je sve i jedan onaj penzioner popljuvao sve što je imao iskašljati iz onih njihovih pluća. I ja licem u tome, isplaženog jezika... :lupa

Sreća nisam, pa eto.
Hoću reći, Svi ćemo se zaraziti :aaa :ubihse
Barba
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 8 times

Post by Barba »

Iskra wrote: 12 Mar 2020, 10:13 U Qatru broj zaraženih sa 19 skočio na 238. Do sad se mislilo da je 0 nosilac državljanin Irana ali sada nisu sigurni. :tuzna
Na kirurgiji se obavljaju samo zahvati od životnog značaja za pacijente. Izolatoriji u svakoj većoj bolnici. Respiratora dovoljno.
Jesti to u Qataru?
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2778 times
Been thanked: 22983 times

Post by HAVANA »

Fuddo wrote: 11 Mar 2020, 23:18
uvijek_kontra wrote: 11 Mar 2020, 23:16 Zabrana? Do kad? Imaju li datum uopste.
Pojma nemam.
Ojjjj
Ako umrem nece me moc u Bosnu odvuc da me ukopaju.
j.... li im onog ho si mina i maocentunga kineskog! :place
Image
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Ovdje se sve obustavlja... Odgojne ustanove ključ od ponedjeljka, sport ključ, koncerti ključ...
Jedino crkva kaže da sveta misa do 100 ljudi može :lupa
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2273 times
Been thanked: 5442 times

Post by Beni »

storm wrote: 12 Mar 2020, 11:19 Ovdje se sve obustavlja... Odgojne ustanove ključ od ponedjeljka, sport ključ, koncerti ključ...
isto tako kod na Islamska zajednica za Dzumu
Fuck you a friendly note to start the day
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Beni_dvosekundas wrote: 12 Mar 2020, 11:22
storm wrote: 12 Mar 2020, 11:19 Ovdje se sve obustavlja... Odgojne ustanove ključ od ponedjeljka, sport ključ, koncerti ključ...
Zbilja ne razumijem... Još na misama, barem 70% populacije, preko 60 godina ima... Ostalo obitelji sa malom djecom uglavnom, znači najosjetljivije kategorije...
Strahovito glupo.
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1216 times
Been thanked: 3845 times

Post by Laser »

Imam jarana hodžu, sa muraselom, nije više u službi ali je akreditovan. Sakupimo desetak ljudi klanjamo džumu. :plavi
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2273 times
Been thanked: 5442 times

Post by Beni »

storm wrote: 12 Mar 2020, 11:25

Zbilja ne razumijem... Još na misama, barem 70% populacije, preko 60 godina ima... Ostalo obitelji sa malom djecom uglavnom, znači najosjetljivije kategorije...
Strahovito glupo.
Bog Bog i samo Bog :valja
Fuck you a friendly note to start the day
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Hannibal »

evo u kladionicama zabranjeno kockanje, mozes samo doc da uplatis pare na racun i paljba, kockaj online
🐽
Post Reply

Return to “Zdravlje”