Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 5045 times
- Been thanked: 6545 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
Slušam maloprije na radiju, prvi smrtni slučaj u Grčkoj. Muškarac, 60 godina.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
sinoc prije utakmice javljaju da gober ima simptome gripe i da je utakmica otkazana, jutros citam gober pozitivan na koronu, a frajer se zajebavo sa koronom, diro sve mikrofone na pres konferenciji ono u fazonu kakva korona i picke materine
i evo otkazase nba
tom hanks isto pozitivan, al on je prezivio pet godina na pustom ostrvu, ovo ce on bez problema...
tom hanks isto pozitivan, al on je prezivio pet godina na pustom ostrvu, ovo ce on bez problema...
🐽
- Tokmak
- Vucin apostol
- Has thanked: 1491 times
- Been thanked: 1397 times
Nije zar otkazan NBA skroz ili će se barem igrati pred praznim gledalištem?Hannibal wrote: 12 Mar 2020, 09:32 sinoc prije utakmice javljaju da gober ima simptome gripe i da je utakmica otkazana, jutros citam gober pozitivan na koronu, a frajer se zajebavo sa koronom, diro sve mikrofone na pres konferenciji ono u fazonu kakva korona i picke materinei evo otkazase nba

Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
otkazan nba do daljnjegTokmak wrote: 12 Mar 2020, 09:43Nije zar otkazan NBA skroz ili će se barem igrati pred praznim gledalištem?Hannibal wrote: 12 Mar 2020, 09:32 sinoc prije utakmice javljaju da gober ima simptome gripe i da je utakmica otkazana, jutros citam gober pozitivan na koronu, a frajer se zajebavo sa koronom, diro sve mikrofone na pres konferenciji ono u fazonu kakva korona i picke materinei evo otkazase nba
tom hanks isto pozitivan, al on je prezivio pet godina na pustom ostrvu, ovo ce on bez problema...![]()
🐽
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
jbt frajer prije neki dan postavljen na funkciju i odmah ovo uradi
a smijenise soficku, zena jedan od boljih strucnjaka u svom poslu u drzavi, kompetentija od njega za datu funkciju hiljadu puta...

🐽
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1637 times
- Been thanked: 3055 times
Kazem ja treba zene vise u politiku jer su sposobnije u diplomatiji.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9814 times
- Been thanked: 16545 times
Četiri nova slučaja koronavirusa u BiH
Ministar zdravstva Republike Srpske Alen Šeranić potvrdio je da su u RS-u potvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom.
"Riječ je o muškarcu i ženi koji su odmor proveli u Austriji i bili u kontaktu s osobom iz Hrvatske koje je zaraženo koronavirusom. Pored njih, zaraženi su također muškarac i žena koji su bili u Sloveniji i u kontaktu sa zaraženom osobom", rekao je Šeranić.
Sve četiri osobe su na području Banje Luke. Radi se pregled osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženima i bit će stavljene pod nadzor. Zaraženi trenutno nisu u bolnici nego u kućnoj izolaciji.
Kako je objašnjeno, osobe su se same prijavile nadležnim medicinskim službama s obzirom na to da su u BiH došle iz područja gdje je intenzivna pojava slučajeva zaraze koronavirusom.
S obzirom na to da je u našoj zemlji do srijede bilo registrovano sedam zaraženih, novim podacima broj zaraženih koronavirusom u Bosni i Hercegovini sada je 11.
Pod zdravstvenim nadzorom u Republici Srpskoj nalazi se 376 osoba, a za tri osobe se čekaju rezultati nalaza. U izolaciji na Univerzitetskom kliničkom centru pet osoba. U Federaciji BiH pod nadzorom se nalazi 384 osobe.
Šeranić zahtijeva od građana da laboratotijske nalaze na rade u privatnim laboratorijama jer one nisu ovlaštene za to i ne mogu garantovati validnost testiranja na virus korona. Testiranje uzoraka na virus korona vrši Univerzitetski klinički centar u Banjoj Luci za svoje pacijente, a za one iz drugih bolnica to čini Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.
Ministar zdravstva Republike Srpske Alen Šeranić potvrdio je da su u RS-u potvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom.
"Riječ je o muškarcu i ženi koji su odmor proveli u Austriji i bili u kontaktu s osobom iz Hrvatske koje je zaraženo koronavirusom. Pored njih, zaraženi su također muškarac i žena koji su bili u Sloveniji i u kontaktu sa zaraženom osobom", rekao je Šeranić.
Sve četiri osobe su na području Banje Luke. Radi se pregled osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženima i bit će stavljene pod nadzor. Zaraženi trenutno nisu u bolnici nego u kućnoj izolaciji.
Kako je objašnjeno, osobe su se same prijavile nadležnim medicinskim službama s obzirom na to da su u BiH došle iz područja gdje je intenzivna pojava slučajeva zaraze koronavirusom.
S obzirom na to da je u našoj zemlji do srijede bilo registrovano sedam zaraženih, novim podacima broj zaraženih koronavirusom u Bosni i Hercegovini sada je 11.
Pod zdravstvenim nadzorom u Republici Srpskoj nalazi se 376 osoba, a za tri osobe se čekaju rezultati nalaza. U izolaciji na Univerzitetskom kliničkom centru pet osoba. U Federaciji BiH pod nadzorom se nalazi 384 osobe.
Šeranić zahtijeva od građana da laboratotijske nalaze na rade u privatnim laboratorijama jer one nisu ovlaštene za to i ne mogu garantovati validnost testiranja na virus korona. Testiranje uzoraka na virus korona vrši Univerzitetski klinički centar u Banjoj Luci za svoje pacijente, a za one iz drugih bolnica to čini Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
evo vrhunac epidemije u kini zvanicno zavrsen, tako ce polako i u ostalim drzavama
🐽
U Qatru broj zaraženih sa 19 skočio na 238. Do sad se mislilo da je 0 nosilac državljanin Irana ali sada nisu sigurni. 
Na kirurgiji se obavljaju samo zahvati od životnog značaja za pacijente. Izolatoriji u svakoj većoj bolnici. Respiratora dovoljno.

Na kirurgiji se obavljaju samo zahvati od životnog značaja za pacijente. Izolatoriji u svakoj većoj bolnici. Respiratora dovoljno.

- Vjetar
- Forum [Bot]
- Been thanked: 24 times
Danas išao da vadim nalaze laboratorijske. U domu zdravlja milijardu ljudi, doslovno se dodirujemo u čekaonici
Sve kašlje i kiše, sline i ispuhuju noseve. Kontam, otvori se zemljo! U toaletu, nema sapuna, nema papira, ona zahrđala slavina izgleda ko da su je iz wc šolje izvadili i montirali tu. Ja sa maramicom odvrćem i pušptam vodu, jedva nekako, u rukama papiri, bočica... Vrata zaglavljena, ne možeš ni laktom ih otvoriti, već moraš dobro povući ko sivonja...
Kad sam došao na red, sjednem na stolicu da mi vade krv i kontam kako sam prošli put pao u nesvijest kad su mi je vadili
Sjećam se samo da sam se smijuljio sestrama kad su je izvadile i onda sebe na podu, sa sestrama koje se oko mene nadvile i smiju se, brišu mi krv sa čela jer sam spucao o nešto pri padu. Kažu - ovolika momčina a u nesvijest od krvi pao
I kontam, zamisli sad padnem u nesvijest opet, na onaj pod po kojem je sve i jedan onaj penzioner popljuvao sve što je imao iskašljati iz onih njihovih pluća. I ja licem u tome, isplaženog jezika...
Sreća nisam, pa eto.
Hoću reći, Svi ćemo se zaraziti

Kad sam došao na red, sjednem na stolicu da mi vade krv i kontam kako sam prošli put pao u nesvijest kad su mi je vadili

I kontam, zamisli sad padnem u nesvijest opet, na onaj pod po kojem je sve i jedan onaj penzioner popljuvao sve što je imao iskašljati iz onih njihovih pluća. I ja licem u tome, isplaženog jezika...

Sreća nisam, pa eto.
Hoću reći, Svi ćemo se zaraziti

- Barba
- Aktivni forumaš
- Mood:
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 8 times
Jesti to u Qataru?Iskra wrote: 12 Mar 2020, 10:13 U Qatru broj zaraženih sa 19 skočio na 238. Do sad se mislilo da je 0 nosilac državljanin Irana ali sada nisu sigurni.
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2778 times
- Been thanked: 22983 times
Fuddo wrote: 11 Mar 2020, 23:18Pojma nemam.
Ojjjj
Ako umrem nece me moc u Bosnu odvuc da me ukopaju.
j.... li im onog ho si mina i maocentunga kineskog!![]()

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Ovdje se sve obustavlja... Odgojne ustanove ključ od ponedjeljka, sport ključ, koncerti ključ...
Jedino crkva kaže da sveta misa do 100 ljudi može
Jedino crkva kaže da sveta misa do 100 ljudi može

Habibti, ya nour el - ain... 

- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2273 times
- Been thanked: 5442 times
isto tako kod na Islamska zajednica za Dzumustorm wrote: 12 Mar 2020, 11:19 Ovdje se sve obustavlja... Odgojne ustanove ključ od ponedjeljka, sport ključ, koncerti ključ...
Jedino crkva kaže da sveta misa do 100 ljudi može![]()
Fuck you a friendly note to start the day
Zbilja ne razumijem... Još na misama, barem 70% populacije, preko 60 godina ima... Ostalo obitelji sa malom djecom uglavnom, znači najosjetljivije kategorije...Beni_dvosekundas wrote: 12 Mar 2020, 11:22isto tako kod na Islamska zajednica za Dzumustorm wrote: 12 Mar 2020, 11:19 Ovdje se sve obustavlja... Odgojne ustanove ključ od ponedjeljka, sport ključ, koncerti ključ...
Strahovito glupo.
Habibti, ya nour el - ain... 

- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1216 times
- Been thanked: 3845 times
Imam jarana hodžu, sa muraselom, nije više u službi ali je akreditovan. Sakupimo desetak ljudi klanjamo džumu.Beni_dvosekundas wrote: 12 Mar 2020, 11:22isto tako kod na Islamska zajednica za Dzumustorm wrote: 12 Mar 2020, 11:19 Ovdje se sve obustavlja... Odgojne ustanove ključ od ponedjeljka, sport ključ, koncerti ključ...

Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2273 times
- Been thanked: 5442 times
Bog Bog i samo Bogstorm wrote: 12 Mar 2020, 11:25Zbilja ne razumijem... Još na misama, barem 70% populacije, preko 60 godina ima... Ostalo obitelji sa malom djecom uglavnom, znači najosjetljivije kategorije...
Strahovito glupo.

Fuck you a friendly note to start the day
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
evo u kladionicama zabranjeno kockanje, mozes samo doc da uplatis pare na racun i paljba, kockaj online
🐽