Moze se izboriti. Ako ljudi kolaboriraju i ako citav sistem cini zajedno po korak.
Sve dok bude jace(zaboli me djon lica) sporije ce ici.
A uz to se oslikavati i posljedice.
Moderator: Krokodil Behko
Može se izboriti ona država čiji će političari zavezati i staviti se na raspolaganje struci.Julia-Klara wrote: 12 Mar 2020, 16:07 Naravno da ne moze, ali se jednako tako nije trebalo ovako neozbiljno ponasati od pocetka
Svako od nas je prvo pomislio "farmaceutska mafija i njihove finte"
Da malo razmislimo sta radimo planeti, zivotima oko sebe, prirodi, pa i samima sebi , mozda bi sve ovo bilo drugacije.
Bog me ubio ako ja tvoje postove razumijemina wrote: 12 Mar 2020, 16:09 Kad mi se povuce zivac, cak i zamucam...
Moze se izboriti. Ako ljudi kolaboriraju i ako citav sistem cini zajedno po korak.
Tu mi tetka voli. Pusti ponekad zezancijom kad dodjemFuddo wrote: 12 Mar 2020, 16:08Ovu odjakariina wrote: 12 Mar 2020, 16:02
Povrsno razmisljanje... Onih koje zaboli klindjo za sebe pa ponajvise za druge.. dovodi do prosiravanja. I ugrozavanja i tudjih zivota. Tako da ti bas citava pjesma ne stoji Fuddaro.
Isto tako i nepostivanje prepirucenih drugih mjera.
No ok. Usutjet' cu. Nije mi se namjera prepirati.
Odoh pustiti Semsu.![]()
...otvori prozor nek komsije cuju, i drekni na talijanskom, staaajjjjjeeee picckeeee talijaaansskeee staaa steee see usraaaliiii!!!!??
I onda pukni flasu od balkon, moral je sad najpotrebniji.
![]()
I Tito je pjevo nasa borba zahtijeva kad se gine da se pjeva!!! Nema predaje!
Ma kakvi.
Sta je tesko shvatiti?Julia-Klara wrote: 12 Mar 2020, 16:10Bog me ubio ako ja tvoje postove razumijemina wrote: 12 Mar 2020, 16:09 Kad mi se povuce zivac, cak i zamucam...
Ali rijetko koji skontam sta hoces reci
Lakse Yodu razumijem![]()
Bas.Zato ja ovdje vise i ne iznosim svoje misljenje.Odmah ce me poklopit, proglasit ko zna kakvom, sta li vec.toxic wrote: 12 Mar 2020, 16:12 Ako cemo o povrsnom razmisljanju, ako neko ne panici, ne znaci da ne pazi, kako na sebe tako i na druge.
Oni koji ne mogu podneti drugaciju teoriju od njihove jer su u strahu bolje da se sklone s ove teme![]()
Pa pogledaj berze i sve ce ti se kazati.storm wrote: 12 Mar 2020, 16:20 Panika je štetna, ali šta je za nekog panika?
Mnogi će i striktno pridržavanje uputa institucija, ocijeniti panikom.
Opet još gora od pretjerane reakcije, je nonšalantno ponašanje i ismijavanje situacije.
storm wrote: 12 Mar 2020, 16:20 Panika je štetna, ali šta je za nekog panika?
Opet još gora od pretjerane reakcije, je nonšalantno ponašanje i ismijavanje situacije.
Jutros sam gledala jedan dijagram.ina wrote: 12 Mar 2020, 16:17Sta je tesko shvatiti?Julia-Klara wrote: 12 Mar 2020, 16:10
Bog me ubio ako ja tvoje postove razumijem
Ali rijetko koji skontam sta hoces reci
Lakse Yodu razumijem![]()
![]()
karantinu su date mjere ponasanja. S razlogom.
Takva idu biti ispostivana. A ima podosta onih koji kontaju: ma boli me.. I tako se zaraze brze sire. A bolnice nemaju dovoljno opreme.
Niko nije ni rek'o da nepanicenje znaci biti nepazljiv ili neodgovoran..toxic wrote: 12 Mar 2020, 16:12 Ako cemo o povrsnom razmisljanju, ako neko ne panici, ne znaci da ne pazi, kako na sebe tako i na druge.
Oni koji ne mogu podneti drugaciju teoriju od njihove jer su u strahu bolje da se sklone s ove teme![]()
Ma jeste bolje, malo me steže u plućima, ali malkice malkiiiice, nema boli, jeste mi testeralo u plućima kad me pregledala doktorica, pa je to i zabrinulo. Danas kaže, jao ja vas nisam ni pitala jeste li putovali u Italiju i sličnoina wrote: 12 Mar 2020, 15:22Je li ti bolje?Vjetar wrote: 12 Mar 2020, 10:42 Danas išao da vadim nalaze laboratorijske. U domu zdravlja milijardu ljudi, doslovno se dodirujemo u čekaoniciSve kašlje i kiše, sline i ispuhuju noseve. Kontam, otvori se zemljo! U toaletu, nema sapuna, nema papira, ona zahrđala slavina izgleda ko da su je iz wc šolje izvadili i montirali tu. Ja sa maramicom odvrćem i pušptam vodu, jedva nekako, u rukama papiri, bočica... Vrata zaglavljena, ne možeš ni laktom ih otvoriti, već moraš dobro povući ko sivonja...
Kad sam došao na red, sjednem na stolicu da mi vade krv i kontam kako sam prošli put pao u nesvijest kad su mi je vadiliSjećam se samo da sam se smijuljio sestrama kad su je izvadile i onda sebe na podu, sa sestrama koje se oko mene nadvile i smiju se, brišu mi krv sa čela jer sam spucao o nešto pri padu. Kažu - ovolika momčina a u nesvijest od krvi pao
![]()
I kontam, zamisli sad padnem u nesvijest opet, na onaj pod po kojem je sve i jedan onaj penzioner popljuvao sve što je imao iskašljati iz onih njihovih pluća. I ja licem u tome, isplaženog jezika...![]()
Sreća nisam, pa eto.
Hoću reći, Svi ćemo se zaraziti![]()
![]()
Gdje si bio? S kim si bio? Sta si radio?
Evo me k'o policajac..![]()
Upravo.storm wrote: 12 Mar 2020, 16:20 Panika je štetna, ali šta je za nekog panika?
Sta ti ono rece nema sanse da to prodje u Kongresu?Socrates wrote: 12 Mar 2020, 03:05 Htio je nabrzinu kupiti izbore sa oslobađanjem od poreza, ali neće ići. Ovo što je on buncao večeras je za maloumnike. Al' dobro. I nije bilo za očekivati da kaže da su debelo zaostali u testiranju. I da je on sam najviše kriv za to.
Od petka, svi letovi iz Evrope, izuzimajuci UK, prekinuti u sljedecih mjesec dana.
Osiguravajuce kompanije preuzimaju sve troškove testiranja i lijecenja u vezi sa corona virusom.
Kongres sutra donosi daljnje mjere koje su dogovorene od strane obje stranke. Očekuje se da će plaćeno bolovanje biti produženo na mjesec dana. Očekuje se da će employment insurance biti produzen vremenski. I da će biti značajno ulaganje u food banks.
50 milijardi dolara za odobravanje povoljnih kredita malim biznisima koji su pogođeni krizom.
NBA suspendovana do daljnjeg od sutra. NHL razmišlja o sličnom koraku. Bejzbol sezona najvjerojatnije neće ni početi.
I u tom slucaju bi bilo vise i mrtvih..Nice try wrote: 12 Mar 2020, 16:24Jutros sam gledala jedan dijagram.ina wrote: 12 Mar 2020, 16:17
Sta je tesko shvatiti?![]()
karantinu su date mjere ponasanja. S razlogom.
Takva idu biti ispostivana. A ima podosta onih koji kontaju: ma boli me.. I tako se zaraze brze sire. A bolnice nemaju dovoljno opreme.
I treba tako raditi, slijediti preporuke da bi se virus širio sporije, da se ne preopterećuju bolnice u kratkom vremenu.
Jedan ljekar je baš pisao da bi bilo idealno da se odmah zaraze svi koji se, da tako kažem, trebaju zaraziti i da bi na taj način epidemija brže prošla, ali...tada bi zdravstveni sistem pukao zbog nedostatka mjesta i osoblja.
Users browsing this forum: No registered users and 9 guests