Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Slušaj ti bubice, ne mrzi ništa od toga... Imaš sva kućna pomagla. Za veš, mašinu za pranje veša. Za suđe, mašinu za pranje suđa...Imaš usisivač. Pa imaš onaj čistač zraka i imaš još svoje zlatne ručice da to sve smjeste u te mašine i izvade... Možda i za to treba neka mašina....
Šta bi da si se rodila prije 100 - 150 g kada se moralo na potok nositi...
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
eeehhhh prije 150god nisu se slavili rodjendani . Nisu zene isle raditi, nije bilo vesa puno, jedne gace, majca, suknja carape i to je to. Navece kada se podje leci opere se to sve i objesis iznad dima da se osushi.
Pobacaj ti onda svu svoju silnu gardarobu, pa peri i suši samo po jedno...
Zamisli kada mlada dođe u porodicu prije 100-150 godina...pa kada počne prati veš...iskupi se tu svašta od svekra, svekrve, zaova, jetrva, djeverova i njihove djece.... . Bude tu hrpa svega...Naloži se vatra ispred kuće, pa se to otkuhava cijeli dan... a onda nosi na potok i mlati pratljačom... . Pa onda sve to ispere, pa donese nazad i reda na grmlje ili kanapu da se suši... Jedino ne znam kako su peglali...Aha, pegla čumuruša... A gdje je spremanje hrane? Morala je jadna da oguli hrpu krompira za ručak... Pa onda to isjeckati, a nije bilo nikakvih mašina za sjeckanje... A gdje je obrađivanje zemlje, sijanje i ubiranje plodova.... Evo ja se umorih od njihovog života... Zato šuti....
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
Pobacaj ti onda svu svoju silnu gardarobu, pa peri i suši samo po jedno...
Zamisli kada mlada dođe u porodicu prije 100-150 godina...pa kada počne prati veš...iskupi se tu svašta od svekra, svekrve, zaova, jetrva, djeverova i njihove djece.... . Bude tu hrpa svega...Naloži se vatra ispred kuće, pa se to otkuhava cijeli dan... a onda nosi na potok i mlati pratljačom... . Pa onda sve to ispere, pa donese nazad i reda na grmlje ili kanapu da se suši... Jedino ne znam kako su peglali...Aha, pegla čumuruša... A gdje je spremanje hrane? Morala je jadna da oguli hrpu krompira za ručak... Pa onda to isjeckati, a nije bilo nikakvih mašina za sjeckanje... A gdje je obrađivanje zemlje, sijanje i ubiranje plodova.... Evo ja se umorih od njihovog života... Zato šuti....
I svi bili sretni i zadovoljni. Nisu imali nikakvih alergija na polen i travugu. Nije bilo karcinoma a iako ga je bilo narod nije znao i nazivio se. Stare generacije su zivjele sporije i sretnije nego ovo danas. Ipak ja mrzim ves, prasinu, sudje,
Ciji je to ljigavi, od kikirikija i smokija masni prst pritisnuo "BAN" pored mog nicka neko vece i onemogucio mi da se dostojanstveno pozdravim s rajom na forumu i zasluzeno odem na godisnji odmor? HNNN???
Evo me u Sarajevu odmaram se i setam po ulicama sandzaka i gledam svaki dan Radoncica kako se vraca kuci s posla helikopterom. ...valjda mu skupo gorivo da ide autom. ..
Hajde pozdrav i odjebite. odoh u Bingo da kupim skusu u konzervi