Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9622 times
Been thanked: 11367 times
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by Krokodil Behko »

Socrates wrote: 13 Mar 2020, 00:12
Krokodil Behko wrote: 12 Mar 2020, 23:55 Trump je već predložio odgodu olimpijade, EURO se vjerovatno neće igrati, lige se možda neće ni završiti.
Korona, korona, korona, korona. :poludio
Jbt, opet Liverpool neće bit' prvak. Ovo je Ferguson sve počeo, vidjeli ga u Kini u novembru.

Moguće je svašta. Po portalima, 3/4 vijesti je o koroni.
Njemačka sutra objavljuje sveobuhvatne mjere, protiv korone i garant će i oni uvesti rigorozne mjere u zemlji i sl.
toxic
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by toxic »

ina wrote: 12 Mar 2020, 22:17
toxic wrote: 12 Mar 2020, 20:42

Ja se nigde nisam vezala za tvoj post nego generalno. Vise me brine ovo kako se mi ponasamo u ovakvim situacijama, nego virus. Od potpuno nemarnih do tragicnih panicara, ne znas sta je gore :D
Fuddo (prije toga je napunio magazu :D. uz suradnju mudre hanume) izmedju ostalog rek'o
ozbiljno razmisljala, povrsno na sve gledala...ishod ce biti isti, malo zavisi od tebe.
Ja reagirala neslaganjem, i navela i zasto.
Ozbiljno razmisljanje (drzati se pravila) i povrsno, nemaju iste rezultate.

Poslije toga si se ti odma javila (i space kao dobrovoljni sarkasticni prevodioc (eto kao ajme nisam razumjela i procitala kako treba) U kozi nebojanja.  Iz vama poznatih razloga. Iako, bar dok sam ja citala, niko vam nije razapinj'o osobnu snagu. Ne bojis se. :ok
Moj dio grada u karantini, (nesto vise zabrinuta..sto mislim da je i normalno, tamam posla da cu navoditi neke licne stvari i razloge) pa ne znate ni pola od onog sto se ovdje desava. I onda mi se (suptilno) zagovara panicenje.. :??
Pise se (generalno) o onom sto se desava. Neko je  jos daleko od svega, neko nije.

I bas me zanima pod sta svrstavas/te pod tragicne panicare? To ljudi u it (ili kod vas) zapoceli cupati kosu? Bjezati masovno na mjesec ... Sta uopste znaci po vasem panicariti? Ne pricati  o onom sto se desava.. Ili nesto pedeseto.. Bas me zanima.. :heidi
Pa, ti se vezujes na post u kojem se uopste nisam tebi direktno obratila. Ako obratis malo paznju videces da sam na temu pisala i pre nego sto si se ti obratila Fuddi. Zakacila si se za moju izjavu o povrsnom razmisljanju i konstataciju da ako ne panicim ne znaci da me nije briga za ovo sto se desava. A to da se ne bojim ili bojim samo ti znas odakle si izvukla :cudi
Space se nadovezala na pricu i rekla kako je izmedju ostalog i ona (ne)shvacena, ne vidim sta je tu sarkazam? Kao i svi ostali, ima pravo da kaze svoje misljenje.

Sto se panike tice, bitno je opustositi super markete, nek ima brasna, ulja i secera, pa neka ide zivot :valja

Nema potrebe nadovezivati se dalje na ovu pricu, savet za izbegavanje teme je bio dobronameran, psiha je cudo, i samo citanje svega ovoga pravi veliku nervozu, a svi smo mi otprilike u istom haosu, manje - vise.
𝗪𝗲'𝗿𝗲 𝗔𝗹𝗹 𝗠𝗮𝗱 𝗛𝗲𝗿𝗲
KREMENAC
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 3 times

Post by KREMENAC »

Mirelam wrote: 12 Mar 2020, 21:12
KREMENAC wrote: 12 Mar 2020, 20:33
sta pravis za frustuk :hihi
Klasika. Caj, dvopek, tost, puter , mermelada.... :ooo
cuvaj tastaturu
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9825 times
Been thanked: 16567 times

Post by spacebound »

ina wrote: 12 Mar 2020, 22:17
toxic wrote: 12 Mar 2020, 20:42

Ja se nigde nisam vezala za tvoj post nego generalno. Vise me brine ovo kako se mi ponasamo u ovakvim situacijama, nego virus. Od potpuno nemarnih do tragicnih panicara, ne znas sta je gore :D
Fuddo (prije toga je napunio magazu :D. uz suradnju mudre hanume) izmedju ostalog rek'o
ozbiljno razmisljala, povrsno na sve gledala...ishod ce biti isti, malo zavisi od tebe.
Ja reagirala neslaganjem, i navela i zasto.
Ozbiljno razmisljanje (drzati se pravila) i povrsno, nemaju iste rezultate.

Poslije toga si se ti odma javila (i space kao dobrovoljni sarkasticni prevodioc (eto kao ajme nisam razumjela i procitala kako treba) U kozi nebojanja.  Iz vama poznatih razloga. Iako, bar dok sam ja citala, niko vam nije razapinj'o osobnu snagu. Ne bojis se. :ok
Moj dio grada u karantini, (nesto vise zabrinuta..sto mislim da je i normalno, tamam posla da cu navoditi neke licne stvari i razloge) pa ne znate ni pola od onog sto se ovdje desava. I onda mi se (suptilno) zagovara panicenje.. :??
Pise se (generalno) o onom sto se desava. Neko je  jos daleko od svega, neko nije.

I bas me zanima pod sta svrstavas/te pod tragicne panicare? To ljudi u it (ili kod vas) zapoceli cupati kosu? Bjezati masovno na mjesec ... Sta uopste znaci po vasem panicariti? Ne pricati  o onom sto se desava.. Ili nesto pedeseto.. Bas me zanima.. :heidi
Sto si se nasla prozvanom tvoj problem.Nit sam pomislila nit napisala bilo sta licno tebi, nit sam koristila sarkazam.To si ti uradila u sljedecem obracanju meni.Da sve prodje sto bezbolnije i lakse i kod tebe i svakom ko je u kriznom podrucju.I ne spominji me vise, necu dalje odgovarat :ok
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Veca wrote: 12 Mar 2020, 23:07 ...ja nista nisam kupila niti sta imam u steku :ha ...danas gledam, imam do nedelje sta jest+2kg brasna+1l mlijeka :haha ...aj ba, imam mladog sina, valjda ce mami, ako zatreba, ubaciti nesto kroz balkon! :D
I kod mene tako. Al' kupih prekjucer vrecu brasna i vrecu krompira. Nije zbog korone, vec su nacete pri kraju. I sve kontam, sad ljudi upiru prstom u mene i govore: "Eno je, pravi stek." :D.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Fuddo wrote: 12 Mar 2020, 23:23
uvijek_kontra wrote: 12 Mar 2020, 23:22

Ja ne znam, sta tu nije jasno. :D.
Sve meso, ja juceR sladoled i brasno. Da mogu pitu pravit. Ostalo mi svejedno.
Imamo chips, pepsi i sladoled.
Pravi survival kit.
Svaka joj cast, zna sta valja :inasab
nida
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 236 times
Been thanked: 763 times

Post by nida »

🙈
the most beautiful thing you can wear is confidence”
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Sophie Grégoire Trudeau, wife of Canadian PM Justin Trudeau, has tested positive for coronavirus, a statement from the prime minister's office says.
Chelsea's Callum Hudson-Odoi tests positive for COVID-19.
. . . . . . . . .
arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 570 times
Been thanked: 1139 times

Post by arzuhal »

spacebound wrote: 13 Mar 2020, 05:58
Veca wrote: 12 Mar 2020, 23:07 ...ja nista nisam kupila niti sta imam u steku :ha ...danas gledam, imam do nedelje sta jest+2kg brasna+1l mlijeka :haha ...aj ba, imam mladog sina, valjda ce mami, ako zatreba, ubaciti nesto kroz balkon! :D
I kod mene tako. Al' kupih prekjucer vrecu brasna i vrecu krompira. Nije zbog korone, vec su nacete pri kraju. I sve kontam, sad ljudi upiru prstom u mene i govore: "Eno je, pravi stek." :D.
Refleks svake prave Bosanke: sada narod misli ovo-ono.

:oo
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Ja sam jučer nabavio nešto više svega. Ne vjerujem da će nestati nečega, nego ne želim se više kretati tim centrima...
Habibti, ya nour el - ain... :srce
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N »

ćjoj znači i Komšić je pozitivan vjerovatno
kud se ne rukova s Dodikom, ono "haj evo ruka ! ko nas bre zavadi "
na foru da ga uhvati :oo
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Nece li nas korona spasit posasti sto nas skoro 3 decenije drzi bolesnima :oo I tako su skoro svi metuzalemi :oo

Sinoc mami govorim da sjedi s mirom kuci, nek ne seta i ne ide na kafe, operaciju nek zaboravi neko vrijeme. Samo sto mora vani obavit, ako treba otici cu joj ja u kupovinu.I zena mi se zahvali sto brinem
"A, jest, vala, mati za to djetetu i treba zahvalit, neuobicajena je to pojava.Hajd idi gledaj tv."
Zna ona da je volim :srce
Username
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Username »

U tajlandu rat klanova majmuna, ne pise broj zrtava i povrijedjenih
Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14875 times

Post by Dori »

insomnia wrote: 13 Mar 2020, 00:13 A i ovdjs je otprilike tako. Ma nece ni dati na godisnji. Posla ko nikad. Nista smislicu nesto
Pocni kasljati, posalce te sami....
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by arzuhal »

carobnjak N wrote: 13 Mar 2020, 07:03 ćjoj znači i Komšić je pozitivan vjerovatno
kud se ne rukova s Dodikom, ono "haj evo ruka ! ko nas bre zavadi "
na foru da ga uhvati :oo
I kihne mu u facu :hihi I u kahvu. I u sahan.
arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by arzuhal »

spacebound wrote: 13 Mar 2020, 07:07 Nece li nas korona spasit posasti sto nas skoro 3 decenije drzi bolesnima :oo I tako su skoro svi metuzalemi :oo

Sinoc mami govorim da sjedi s mirom kuci, nek ne seta i ne ide na kafe, operaciju nek zaboravi neko vrijeme. Samo sto mora vani obavit, ako treba otici cu joj ja u kupovinu.I zena mi se zahvali sto brinem
"A, jest, vala, mati za to djetetu i treba zahvalit, neuobicajena je to pojava.Hajd idi gledaj tv."
Žena šokirana, kakva korona, ipak sam rodila ljudsko biće...

"Ljubav, neizrečena i bez ispoljavanja, (kao i da) ne postoji..." D.R.
TAFKAP
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1564 times
Been thanked: 2650 times

Post by TAFKAP »

Smijemo li danas na džummu? :sok
Username
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Username »

Rumov podrig djeluje primamljivo u odnosu na kihanje i kasalj
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2783 times
Been thanked: 23006 times

Post by HAVANA »

storm wrote: 13 Mar 2020, 07:00 Ja sam jučer nabavio nešto više svega. Ne vjerujem da će nestati nečega, nego ne želim se više kretati tim centrima...
Ja otiso kod jarana u veleprodaju i nakupovo svega,da se ne moram zajebavati po trznim centrima.Em je jeftinije ,em nema guzve. :ooo Jos zamrzivac napunim i cao.Ne stajo ja u redovima.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

arzuhal wrote: 13 Mar 2020, 07:32
spacebound wrote: 13 Mar 2020, 07:07 Nece li nas korona spasit posasti sto nas skoro 3 decenije drzi bolesnima :oo I tako su skoro svi metuzalemi :oo

Žena šokirana, kakva korona, ipak sam rodila ljudsko biće...

"Ljubav, neizrečena i bez ispoljavanja, (kao i da) ne postoji..." D.R.
Skorpijo, k'o da si ti bolji :oo
Post Reply

Return to “Zdravlje”