Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by Rockefeller »

Fuddo wrote: 14 Mar 2020, 19:13
Moremo, kako ne treba imat posla sa budalama.
Izolacija.
Nemerete vise nidje dok ne prestanete muckat ta govna tamo, i sta sve ne jedu i piju.
Ogradit zicom, niste vise ni u UN, mrs klosari misojedovski.
Ova kriza je najbolji dokaz koliko smo svi medju sobom suodvisni i koliko je potrebno da ovaj bogati svijet odvoji od svojih usta nešto i investira u siromašnije dijelove planete.

I naravno da ne bi bili prepotentni i arogantni bogati svijet ima mnogo čega da nauči od istočnih naroda o duhovnim, socijalnim vrijednostima i intuiciji. Koliko Kinezi trebaju da uzmu od nas toliko i mi trebamo od Kineza.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

fudo de malo prosetaj po drugim temama, evo 3-4 dana ne izlazis odavde
🐽
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14308 times
Been thanked: 23835 times
Status: Online

Post by Fuddo »

Rockefeller wrote: 14 Mar 2020, 19:53
Fuddo wrote: 14 Mar 2020, 19:13
Moremo, kako ne treba imat posla sa budalama.
Izolacija.
Nemerete vise nidje dok ne prestanete muckat ta govna tamo, i sta sve ne jedu i piju.
Ogradit zicom, niste vise ni u UN, mrs klosari misojedovski.
Ova kriza je najbolji dokaz koliko smo svi medju sobom suodvisni i koliko je potrebno da ovaj bogati svijet odvoji od svojih usta nešto i investira u siromašnije dijelove planete.

I naravno da ne bi bili prepotentni i arogantni bogati svijet ima mnogo čega da nauči od istočnih naroda o duhovnim, socijalnim vrijednostima i intuiciji. Koliko Kinezi trebaju da uzmu od nas toliko i mi trebamo od Kineza.
Ma jebe mi se za tim jing jang sranjima, duhovnim vrijednostima, meditacijama.
Blokiraj ga, ne zelim da imam dodira, posla, nista sa njim.
Nek zivi sretno u svoja cetiri kineska zida, i nek ide u pm svoje, i on i njegova korona.
Dozvolite da se obratimo
Mrachno
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post by Mrachno »

Fudoo je mrtav, samo to još ne zna :ooo
Ako ti nešto dušu tišti, napusti to.
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Hannibal »

ako iko dobije koronu fudo ce ocm
🐽
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Mrachni wrote: 14 Mar 2020, 19:56 Fudoo je mrtav, samo to još ne zna :ooo
Nisam mrtav, al jesam ljut.
Pa jebote, pored svih problema u zivotu sad treba da mislim o nekom jebenom kineskom virusu, hoce li ubiti mene, djecu, mater, oca....
A sto?
Sto budale nece da jedu ko normalan svijet, daj ti njemu cuka, miseva, azbaha...
Daj mi truNpe komandu sam dvi minute, :oo nece vise virusat nikom.
Dozvolite da se obratimo
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9999 times
Been thanked: 16888 times

Post by spacebound »

Fuddo je onaj lik u horor filmu sto panici i svima ide na zivce. Obicno prvi strada :ooo
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

spacebound wrote: 14 Mar 2020, 20:02 Fuddo je onaj lik u horor filmu sto panici i svima ide na zivce. Obicno prvi strada :ooo
Samo se vi nadajte,
Dok fudu umlati, fali ce pola planete :D.
Dozvolite da se obratimo
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Hannibal »

fudo je meni ko goodman u the big lebowski 😂
🐽
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14634 times
Been thanked: 10132 times

Post by Julia-Klara »

Nece Fuddo koronu dobit, nego nervni slom

@Fuddo - falice ili falit ce, ne fali ce :grana
U prvi razred cu te poslat, 'bem ti mitraljez :klara
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1245 times
Been thanked: 3997 times

Post by Laser »

Šta ste napali Fudu?

Ko normalan želi imati išta sa stokom koja jede sirovog, tek zaklanog pacova?
Klanjam džematile po parkovima.
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1245 times
Been thanked: 3997 times

Post by Laser »

Fuddo wrote: 14 Mar 2020, 20:04
spacebound wrote: 14 Mar 2020, 20:02 Fuddo je onaj lik u horor filmu sto panici i svima ide na zivce. Obicno prvi strada :ooo
Samo se vi nadajte,
Tako je drug. Lajkam ti onu pušku. :ok
Klanjam džematile po parkovima.
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 346 times

Post by Mirelam »

Sada se vratih iz ureda. Mislim, ono kad te krene, krene te. Jucer petak 13, radim od kuce, da iskljucim racunar, kad sve ode u quvac. Kratki spoj, hebem ti uticnicu i majku. Sprzi mi racunar ko sibicu. Frka, trka, zovi, salji mailove. Kaze ima u uredu samo treba otici po njega. Je li podesena VBS, kaze jeste a onda sve sredjujemo remotom. Daj pisi dozvole, salji, organizuj se, da neko otvori ured da uzmem komp. Krenuh, zaustavi policija, kontrola, sve korektno, ali kad udjoh u grad :sok
Sablasno, nigdje nikoga. Na povratku na auto put nisam prestigao auto, niti je mene iko. Stvarno jeza. Opet policija i hvala lijepo i dovidjenja. Zaustavih se kod jedne samoposluge, unutra rukavice na ulazu, maska na lice, 10 ljudi unutra, nema vise. Hrane ima ali braco draga....hebeno za vidjeti. Stao zivot. :rol
Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag »

Fuddo wrote: 14 Mar 2020, 20:04
Samo se vi nadajte,
Pa mi procentualno naoruzani kao i vi :ooo
Trafalgar Law
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Post by Trafalgar Law »

Is it time to ditch the idea of containing COVID-19?

Absolutely not, say Farrar, Armstrong and Van Kerkhove. Farrar explains that containment and mitigation strategies overlap because measures that help to prevent an outbreak spreading also mitigate its effects on lives and hospitals. The most basic containment measure entails testing to identify infected people, finding their contacts and preventing them from infecting others. The WHO credits the curbing of China’s outbreak to the country’s meticulous identification of cases and contacts. Chinese authorities quarantined contacts — at home and in facilities where they were monitored for 14 days.

“Sometimes people have hundreds of contacts, so that is a very intensive effort,” says Farrar. “But it’s absolutely critical to do it, because even though it probably won’t completely contain the outbreak, it buys you time to make sure hospitals are ready, to think about the consequences of closing schools.”

China’s mitigation measures, such as banning large gatherings, also seem to have slowed transmission. Armstrong uses an epidemiological measurement called the basic reproduction number, or R0, to describe the number of people whom an individual with COVID-19 might infect. “We are estimating an R0 of around two or three,” he says. “If we can more than halve that with mitigation strategies, the outbreak will no longer grow.”

“Right now, we need to do anything that buys us one week, two weeks; anything to delay will have a dramatic impact,” says Farrar. “If London, Seattle or Paris goes through what northern Italy is going through at the moment, it will be devastating.”

Hospitals in northern Italy are running out of beds for patients, and around 250 healthcare workers have been infected. If current rates of infection continue, an analysis in The Lancet predicts that intensive care units in Italy will be at maximum capacity at the end of next week2. "I was on the phone with colleagues in critical care in Italy over the weekend, and it's desperate," says Farrar. "Anything to dampen outbreaks will save an enormous number of lives."
https://www.nature.com/articles/d41586-020-00760-8
vrhbosnica
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 26 times

Post by vrhbosnica »

odem danas da pogledam slobodnu sobu u nekom stanu, jer se selim uskoro... cura francuskinja neka, tu studira..reko sto napustas sobu, kaze njeni je tjeraju da se vrati u francusku zbog korone..ode usred semestra :grana
vratim se kuci, cimerica skajpa sa bivsim nam cimerom..njega roditelji svaki dan da se vrati kuci, dok jos granice nisu zatvorene....
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera »

Mirelam wrote: 14 Mar 2020, 20:09 Sada se vratih iz ureda. Mislim, ono kad te krene, krene te. Jucer petak 13, radim od kuce, da iskljucim racunar, kad sve ode u quvac. Kratki spoj, hebem ti uticnicu i majku. Sprzi mi racunar ko sibicu. Frka, trka, zovi, salji mailove. Kaze ima u uredu samo treba otici po njega. Je li podesena VBS, kaze jeste a onda sve sredjujemo remotom. Daj pisi dozvole, salji, organizuj se, da neko otvori ured da uzmem komp. Krenuh, zaustavi policija, kontrola, sve korektno, ali kad udjoh u grad :sok
Sablasno, nigdje nikoga. Na povratku na auto put nisam prestigao auto, niti je mene iko. Stvarno jeza. Opet policija i hvala lijepo i dovidjenja. Zaustavih se kod jedne samoposluge, unutra rukavice na ulazu, maska na lice, 10 ljudi unutra, nema vise. Hrane ima ali braco draga....hebeno za vidjeti. Stao zivot. :rol
danas, na Vislonovom , nema haman nikoga , a mogu msiliti kako j ejezivo kod vas :pusa

pazi se :ljub
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Hannibal »

Venera wrote: 14 Mar 2020, 20:13
Mirelam wrote: 14 Mar 2020, 20:09 Sada se vratih iz ureda. Mislim, ono kad te krene, krene te. Jucer petak 13, radim od kuce, da iskljucim racunar, kad sve ode u quvac. Kratki spoj, hebem ti uticnicu i majku. Sprzi mi racunar ko sibicu. Frka, trka, zovi, salji mailove. Kaze ima u uredu samo treba otici po njega. Je li podesena VBS, kaze jeste a onda sve sredjujemo remotom. Daj pisi dozvole, salji, organizuj se, da neko otvori ured da uzmem komp. Krenuh, zaustavi policija, kontrola, sve korektno, ali kad udjoh u grad :sok
danas, na Vislonovom , nema haman nikoga , a mogu msiliti kako j ejezivo kod vas :pusa

pazi se :ljub
jel to svaki dan setas vilsom
🐽
Mrachno
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post by Mrachno »

Fuddo wrote: 14 Mar 2020, 20:01
Mrachni wrote: 14 Mar 2020, 19:56 Fudoo je mrtav, samo to još ne zna :ooo
Nisam mrtav, al jesam ljut.
Pa jebote, pored svih problema u zivotu sad treba da mislim o nekom jebenom kineskom virusu, hoce li ubiti mene, djecu, mater, oca....
A sto?
Sto budale nece da jedu ko normalan svijet, daj ti njemu cuka, miseva, azbaha...
Daj mi truNpe komandu sam dvi minute, :oo nece vise virusat nikom.
imaš poruku
Ako ti nešto dušu tišti, napusti to.
uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 5805 times
Been thanked: 5293 times

Post by uvijek_kontra »

Danas kod nas.
I sto je najgore, ljudi odma kritizirat, osudljivat. Ni da pomisle da mozda kuci imaju bebu, starije roditelje ili nekog bolestnog. Ne znam.

Neki i dalje misle da su iznad svega. U Ljubljani pijaca danas PREPUNA, a najgore je bas u Ljubljani. Sta reci.

P.s. Ne pišite gluposti. Kakve zivotinje? Pa zar vam nije jasno jos da je to neko napravio i namjerno pustio? Pa oni jedu zivotinje stotinama godina i nista. Sto bas sad?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Svako sebe laze kako mu odgovara.
Post Reply

Return to “Zdravlje”