Pa i ovi koji idu raditi također mogu preneti zarazu..
Ma ne može čovjek biti pametan.. gadno pa et..
Moderator: Krokodil Behko
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Pa i ovi koji idu raditi također mogu preneti zarazu..

E jbg, prioriteti.

Posebna sigurnosna mjera za osobe koje ulaze u Hrvatsku odnosi se na sljedeće zemlje: Kina, Južna Koreja, Japan, Singapur, Australija, Malezija, Filipini, Vijetnam, Kambodža, Novi Zeland, Italija, Španija, Francuska, Njemačka, Švicarska, Danska, Švedska, Nizozemska, Ujedinjena Kraljevina Velike Britanije i Sjeverne Irske, Austrija, Belgija, Norveška, Češka, Finska, Helenska Republika, Izrael, Irska, San Marino, Island, Slovenija, Poljska, Rumunija, Portugal, Slovačka, Mađarska, Bjelorusija, Bugarska, Sjeverna Makedonija, BiH, Tajland, Indija, Indonezija, Maldivi, Iran, bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati, Irak, Egipat, Libanon, Pakistan, Bangladeš, Sjedinjene Američke Države, Kanada, Brazil, Čile, Kostarika, Alžir, Kamerun, Peru, Ekvador, Andora, Albanija, Kipar, Crna Gora, Lihtenštajn, Luksemburg, Malta, Monako, Srbija, Turska i Ukrajina

Ko to moze reci da je neko zdrav posebno 16 godisnjak koje je mozda otisao ljekaru 3 puta u zadnjih 13 godina?uvijek_kontra wrote: 14 Mar 2020, 22:43 16 godisnjak, zdrav, bez nekih problema, Nizozemska. 47 godisnji doktor iz Italije. Nek im je laka zemlja. Sta li nas sve ceka jos..

Dean Koontz ono kupis knjigu na polici u Walmartu da ostavis u cekaonici da ljudi se zabavljaju .Otava wrote: 14 Mar 2020, 20:30ima knjiga koju je izdao prije 40 godina i sve do tancina je napisao to sto se sada dogadja...on nije iz onih tipa Baba Vanga....predpostavlja se da je bio blizak onima koji se bave virusima kao biolosko oruzje

Jes on bio najcitaniji kad je njegova knjiga 4 dollara ono prije nije bili telefona sa internetom nego krenes nekom u bolnicu u posjetu pa mu poneses pare Koontzovih knjiga da ubija vrijeme.dadojović wrote: 14 Mar 2020, 21:47Ozbiljno.
Radi se o piscu koji je bio, neko vrijeme, jedan od najčitanijih u svijetu. Sve je, naravno slučajnost i nema tu nikakvih zavjera. Svima je jasno da će se svako malo pojaviti neka epidemija. On je, radnju knjige smjestio u Wuhan. Isto kao što je Camus epidemiju kuge smjestio u Oran, a mnogi drugi pisci u ostale gradove, u kojima se ništa nije desilo.

Ne vjerujem da NN uzimaš kao neki izvor vjerodostojnosti...Neozbiljan članak.arzuhal wrote: 15 Mar 2020, 00:15 Nema vakcine jer se to nekome ne isplati
Đikić smatra da trenutno nema vakcine, kao što je nema ni za srodne viruse SARS i MERS, jer "oni koji finansiraju nauku nisu vidjeli finansijsku isplativost u tome".
"U ovoj situaciji se zarađuje, dižu se cijene za antiseptičke gelove, maske, govori se o mogućem privatnom testiranju... To je slika materijalističkog društva u kojem je najvažniji profit, a manje su važni solidarnost i zdravlje", tvrdi naučnik.
https://www.nezavisne.com/zivot-stil/zd ... one/588894
sto nismo ja i ti ili neko drugi napisali(pogodili)pa uzmali po 4 dolara,on je pogodio a mi?...mi cemo negirati...nikad nista nije slucajno pa ni ovaj amerikanac sto "izmislja"rocko wrote: 15 Mar 2020, 05:52Dean Koontz ono kupis knjigu na polici u Walmartu da ostavis u cekaonici da ljudi se zabavljaju .Otava wrote: 14 Mar 2020, 20:30
ima knjiga koju je izdao prije 40 godina i sve do tancina je napisao to sto se sada dogadja...on nije iz onih tipa Baba Vanga....predpostavlja se da je bio blizak onima koji se bave virusima kao biolosko oruzje![]()

A ti nisi tu knjigu procito? Prvo smrtnost u njegovoj "knjizi" je 100% a sama knjiga vise se bavi efektima na drustvo i kako se ljudi ponasaju nego samim virusom.Otava wrote: 15 Mar 2020, 08:02sto nismo ja i ti ili neko drugi napisali(pogodili)pa uzmali po 4 dolara,on je pogodio a mi?...mi cemo negirati...nikad nista nije slucajno pa ni ovaj amerikanac sto "izmislja"rocko wrote: 15 Mar 2020, 05:52
Dean Koontz ono kupis knjigu na polici u Walmartu da ostavis u cekaonici da ljudi se zabavljaju .![]()