Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
Re: Korona virus
Ja ne vjerujem da će biti nestašice, barem ne osnovnih namirnica... Trgovački lanci tvrde da imaju zalihe uvijek za tri mjeseca, pa državne rezerve se stalno dopunjuju, baš za ove situacije. Samo ograničiti cijene, tj održati kakve su bile i to je to.
Barem oko toga ne treba dizati paniku.
Protok robe ipak se odvija, malo otežano, grc je ovih dana, ali srediti će se... Kako god, ipak interes i profit ima težinu.
Sad treba ona armija uhljeba, zvana državni aparat, pokazati smisao postojanja, i zakonski održati cijene, kažnjavati profitere... U pokušaju.
Barem oko toga ne treba dizati paniku.
Protok robe ipak se odvija, malo otežano, grc je ovih dana, ali srediti će se... Kako god, ipak interes i profit ima težinu.
Sad treba ona armija uhljeba, zvana državni aparat, pokazati smisao postojanja, i zakonski održati cijene, kažnjavati profitere... U pokušaju.
Habibti, ya nour el - ain... 
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 842 times
- Status: Offline
Nestasica ne bi bilo da nisu ogranicili cijene, time ce samo potaknuti nestasicu, jer ce to biti umjetne cijene...drugi troskovi ce rasti, troskovi sirovina, proizvodnje, distribucije...nece se jednostavno isplatiti opskrbljivati ducane s tako ogranicenim cijenama i to je recept za nestasicu.
Mozemo se samo nadati da ce se ovo smiriti dok se ne potrose postojece zalihe, a kasnije, bog nam pomogao.
Radije bih kupovala po nesto vecim cijenama nego da uopce nemam sta za kupiti. Nije to nikako dobar potez dugorocno.
Mozemo se samo nadati da ce se ovo smiriti dok se ne potrose postojece zalihe, a kasnije, bog nam pomogao.
Radije bih kupovala po nesto vecim cijenama nego da uopce nemam sta za kupiti. Nije to nikako dobar potez dugorocno.
Last edited by gospođa Brams on 15 Mar 2020, 10:29, edited 1 time in total.
somehow I manage
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 51515 times
- Been thanked: 9147 times
Sta je problem sa nestasicom? Trebas prvo uzet oruzje kakvo a tek onda zalihu, dobroe fudo skontogospođa Brams wrote: 15 Mar 2020, 10:14 Kad postane neisplativo opskrbljivati ducane svim ovime cemu su ogranicili cijene, a hoce, onda cemo lijepo vidjeti nestasicu
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
Suspendira se javni prijevoz, ugostiteljski objekti... Apoteke i dućani idu pod režim "jedan po jedan"... Valjda se uspije zaustaviti sve...Iskra wrote: 15 Mar 2020, 09:43 Blizu smo scenariju koji gledamo u susjednoj Italiji", kazao je na sjednici vlade i kriznog štaba Gantar, dodavši da je u ovom trenutku za Sloveniju veći problem lokalno širenje infekcije unutar države od unosa koronavirusa iz inozemstva, kako je to na početku bio slučaj.
![]()
Habibti, ya nour el - ain... 
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
sirom svijeta, na mnogimm maerodormima, nose rukavice , kao dio "uniforme"vrhbosnica wrote: 15 Mar 2020, 09:54 na sarajevskom aerodromu na pasoskoj kontroli isto su nosili rukavice..ne sjecam se prije da su nosili nekad
a virus se siri u zraku, znaci, potrebno je zastiti lice ( nos i oci)
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Ne razumiješ. Neke stvari ne možeš odgoditi, previše je lično da pišem ovdje, ali vjeruj da je tačno. Čak i pod cijenu karantina, bilo bi ih koji bi došli.Laser wrote: 14 Mar 2020, 19:22Niko ne mora doći. Ne sada.Nice try wrote: 14 Mar 2020, 18:57
Možda je neko morao doći.
Trebalo je potpuno zatvoriti granice i da niko ne može ni tamo, ni ovamo, ali...avaj.
Ne treba zatvorit granice, nego treba one koji dođu u karantin od 15 dana. Ali ne u samoizolaciju nego prisilno u karantin, bez pitanja. Ko ne želi u karantin, nek se vrati odakle je došao.
Onda bismo vidjeli koliko ljudi baš mora sad dolazit ovamo.
Niko nikoga nije izuzeo, na primjer sve institucije, ambasade, sve radi normalno, procesi idu svojim tokom, a vani je opasnost od zaraze.
Sve se od početka radi pogrešno.
Čitaš na vijestima o blokadama granica, pregledima i slično, a na terenu to i nije baš tako.
Pa jučer jedan političar izjavljuje da je donirao nekoliko hiljada pari rukavica za graničare, sanitarne inspektore i slično. Znaš vjerojatno o kome se radi. Hoću reći kakvo je to pregledavanje kad ni oni sami nisu zaštićeni.
Jednostavno, to što ti predlažeš nije izvodivo do kraja, a ni kako treba.
Prosto je, sad za sad cijela zaštita od širenja virusa je bazirana na svijesti pojedinca.
Svaka država se lomi oko blokada, zatvaranja granica. Da li ostaviti promet zbog privrede, snabdijevanja i sl. ili sve blokirati i sačuvati zdravlje stanovništva.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Ja sad iso kupiti pljuge i nasuti goriva pa reko da ss maksuz provozam. Nema govora o nekoj panici. Vidim postuje se naredba o zatvaranju restorana, barova i ostalih okupljalista ali narod hoda normalno danas su i izbori...
Vidim i pijaca sljaka punom parom, po cesti se parkiraju

Plus za divno cudo gorivo odavno nije bilo jeftinije. Dizel 1,2 i to na totalu
Vidim i pijaca sljaka punom parom, po cesti se parkiraju

Plus za divno cudo gorivo odavno nije bilo jeftinije. Dizel 1,2 i to na totalu
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- TAFKAP
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1564 times
- Been thanked: 2651 times
Tu
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2831 times
- Been thanked: 23346 times
- TAFKAP
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1564 times
- Been thanked: 2651 times
I ja jutros dva put u krevetu... Da vidiš kako me ova moja pogledala... Kaže "Gdje si se to funjao, a? Crko dabogda!"
Last edited by TAFKAP on 15 Mar 2020, 11:07, edited 1 time in total.
- HAVANA
- Forumaš godine

TAFKAP wrote: 15 Mar 2020, 11:06
I ja jutros dva put u krevetu... Da vidiš kako me ova moja pogledala... Kaže "Gdje si se to funjao, a? Crko dabogda"

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Dobro je dok kisete. Sa koronom se ne kise
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- HAVANA
- Forumaš godine

- HAVANA
- Forumaš godine

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14513 times
- Been thanked: 10025 times
Premijer Babis danas ocekuje odluku o totalnoj karantini Ceske

sad fakat odoh po zalihu sladoleda
sad fakat odoh po zalihu sladoleda
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
Haj, bar sa pivom nećete imati problem.Julia-Klara wrote: 15 Mar 2020, 12:16 Premijer Babis danas ocekuje odluku o totalnoj karantini Ceske
sad fakat odoh po zalihu sladoleda![]()
- Vjetar
- Forum [Bot]
- Been thanked: 24 times
I jesu dosadni sa pjevanjem
Kad mi se ne svidi pjesma na koju naletim, ja promijenim. A šta sa ovih urlača sa balkona uraditi? Sviđa mi se sad ideja o kupovini pušaka