Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13758 times
Been thanked: 22609 times
Status: Online

Re: Korona virus

Post by Fuddo » 15 Mar 2020, 18:04

Socrates wrote: 15 Mar 2020, 18:01 Velika Britanija
Getting through this is going to be a national effort. Every single person in this country is going to be affected" said UK's Health Secretary Matt Hancock, adding that soon every Briton over the age of 70 will be asked to remain at home for up to 4 months and have groceries and vital medication delivered. Wartime-like measures will ask carmakers to produce medical equipment and turn hotels into hospitals.
Ma sam’ ne treba panicit
Dozvolite da se obratimo

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2654 times
Been thanked: 22300 times
Status: Offline

Post by HAVANA » 15 Mar 2020, 18:05

Treba kupit puno meda suhog voca kospica kikirikija... I agregat. I jedno 20 kanistera goriva. :ha
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 15 Mar 2020, 18:06

Imam hondin agregat, sve ce mi se trebe slepat u naselju.

Mrachno
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post by Mrachno » 15 Mar 2020, 18:08

e budale :plavi
Ako ti nešto dušu tišti, napusti to.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9666 times
Been thanked: 16220 times

Post by spacebound » 15 Mar 2020, 18:12

insomnia wrote: 15 Mar 2020, 16:05 Dje ona sto zivi u genocidnom brlogu? Ti nemoj dzaba nista kupovati. Mitar ce ti svakako doc uzeti cim zagusti
Ta sam. Samo nek proba, imam dva ostra psa :oklagija
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 15 Mar 2020, 18:12

Ne pričajte više sta imate u kuci.

Ja nemam ništa. :kafa
. . . . . . . . .

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1390 times

Post by Mala_Mu » 15 Mar 2020, 18:12

:ok

Sutra odluka o zabrani poskupljenja osnovnih životnih namirnica u FBiH
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine sutra bi trebala donijeti odluku o zabrani poskupljenja osnovnih životnih namirnica u vrijeme borbe sa pandemijom koronavirusa.

Pozivam na odgovornost da se ne povećavaju cijene namirnica. Kontrolisali smo apoteke, a bili smo i u kontrolama tržnih centara. Federalno ministarstvo trgovine sutra će predložiti odluku o kontroli cijena sa datumom 5. mart", rekao je direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.

Prema prijedlogu, koji će najvjerovatnije biti usvojen, one cijene koje su zatečene 5. marta moraju ostati na snazi.

Riječ je o namirnicama kao što su mlijeko, braško, šećer, ulje, žitarice, jaja, sol, riža, tjestenina, margarin, mesne i riblje konzerve, svježe meso, riba, hrana za dojenčad i pelene, higijenski ulošci, voda za piće, dijetski proizvodi, deterdženti, sapun, pasta za zube, zaštitna odjeća i obuća, hirurške maske i posteljno rublje.

Sličnu odluku je donijela i Vlada Republike Hrvatske koja je prodavačima zabranila promjenu cijena osnovnih životnih namirnica kako bi se spriječilo profiterstvo u vrijeme krize.

Podsjećamo, sutra će biti održana 214. tematska sjednica Vlade Federacije BiH, u proširenom sastavu, radi upoznavanja sa stanjem u Federaciji BiH i prijedlogom za poduzimanje mjera i aktivnosti radi zaštite stanovništva i ublažavanja posljedica uticaja globalne pandemije koronavisursa (CODIV -19) na ekonomiju u Federaciji BiH.

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 15 Mar 2020, 18:15

Ako vam se cuga uzmete medicinskog alkohola i limuntosa. Malo razblazite i dodate limuntos. Zaboravices na sve jedno 3 dana. Rastanes se s mozgom i dusom. Fala. Vas havana.

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 193 times
Been thanked: 842 times

Post by gospođa Brams » 15 Mar 2020, 18:16

Kod nas su u jednoj bolnici 2 doktora zarazeni pa su sad odlucili tu bolnicu evakuirati i pretvoriti ju u korona-centar...mislim da su dobro postupili jer je to najnovija bolnica gdje su najbolji uvjeti za smjestiti i izolirati zarazene. Bolje da su na jednom mjestu. Samo valjda ce dobro pratiti sve koji su bili u kontaktu s njima, da se ne bi prosirilo po drugim bolnicama jer onda bi mogli gledati sranje kao u Italiji.

Moja rodbina u Italiji su izvan sebe, jer moraju biti doma i nema mrdanja...a oni su svi tamo nevjerojatno drustveni, najmanje vremena provode u kuci, uvijek se negdje ide, putuje, jede se po restoranima itd., njima je to sad sok :oo
somehow I manage

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 15 Mar 2020, 18:17

Rockefeller wrote: 15 Mar 2020, 17:22
„Mjesta panici nema, ali situacije je ozbiljna. Dovoljno je samo pogledati šta se dešava u Italiji u kojoj je zdravstveni sistem mnogo napredniji i skuplji od bosanskohercegovačkog. Zdravstvene ustanove u BiH neće se moći nositi s takvim pojavama“, kazala je Izetbegović.

Zaključila je riječima da je izbijanje koronavirusa pokazalo sve slabosti zdravstvenog sistema koji se pod hitno mora reformisati.
Evo i Seka potvrđuje što sam prije pisao - panika je zbog nespremnosti zdravstvenog sistema kako u BiH tako i svugdje u svijetu.
Reformiraju ga ona i suprug joj, direktno, ili indirektno, već godinama... I?

Ima plus od mene, prekjučer je dala ostavku na mjesto zastupnice u parlamentu, da se može više posvetiti radu na kucs...
Ako je to - to...
Habibti, ya nour el - ain... :srce

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 15 Mar 2020, 18:17

spacebound wrote: 15 Mar 2020, 18:12
insomnia wrote: 15 Mar 2020, 16:05 Dje ona sto zivi u genocidnom brlogu? Ti nemoj dzaba nista kupovati. Mitar ce ti svakako doc uzeti cim zagusti
Ta sam. Samo nek proba, imam dva ostra psa :oklagija
Doce fu-dooo s puskom.

Čupava
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 9 times

Post by Čupava » 15 Mar 2020, 18:18

Socrates wrote: 15 Mar 2020, 18:12 Ne pričajte više sta imate u kuci.

Imas dvije steke cigareta, i to je nešto ako ih nisi dosad ispusio.. :D.
.

Vjetar
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 24 times

Post by Vjetar » 15 Mar 2020, 18:18

Ja imam ribe

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 15 Mar 2020, 18:19

Čupava wrote: 15 Mar 2020, 18:18

Imas dvije steke cigareta, i to je nešto ako ih nisi dosad ispusio.. :D.
I to su bIle glasine.
. . . . . . . . .

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 3446 times
Been thanked: 3357 times

Post by uvijek_kontra » 15 Mar 2020, 18:21

MunDZi wrote: 15 Mar 2020, 16:25
Smrcanje nije simptom korone.
A jel? A to si saznala.. od koga? Tv? Vijesti?

Jeste jedan od simptoma, i simptoma je toliko, da ne bih vjerovala. I sto je najgore, nemaju svi iste. Odakle znam? Od ljudi koji su zarazeni, bolestni i imali su dovoljno hrabrosti da to javno priznaju i napisu, sta im se desava i kako se osjecaju. Svaki zapis je drugaciji jer svako tijelo drugacije reagira.

Kod nas se zatvara sve osim trgovina sa hranom i benzinske pumpe. Javni prijevoz, otkazan. Vece firme poput BSH, zatvorene. Cekamo sad za Gorenje jos. U ljekaru jedan po jedan, razmak bar metar vani. U trgovine isto. Vojska ce pomoci oko toga da ljudi postuju to jer i dalje neki glume gljive pa se setaju naokolo, bolestni.

P. S. Ne znam sta ce cudite za brasno? Ja uvijek kupim 10kg kad nestane jer pravim kruh kuci i dosta pecem. I iskreno, ako zivis sam ili u dvoje, ne treba ti toliko. Ali ima nas gdje nas ima 4, 5 pa i 6 kad smo svi kuci. Ne zivimo od salate pa jedemo kruh, pravimo pite i sl. Kad je muski dio mog doma u punom broju, mogu kilu hljeba pojest ko nista, a nekom moze kila bit za citavu sedmicu.

Ljudi kupuju jer se valjda zbog toga osjecaju sigurnije. S obzirom kakvo je stanje, ne bih se nikom podsmejavala. A da nije ok, nije. I ti ljudi ne kupuju za kratko vrijeme. Danas sutra, a moguce je, nestat ce svega, ko ce onda biti kome smjesan? Mozda ih je jednostavno strah. Neki to rjesavaju sa kupovinom, a vi mozda drugacije. Ja nisam bila u trgovini i nemam namjeru ici dok u kuci imam svega, al kad nestane, ici cu. Jer moram. I kupit cu opet kao i ranije, jer kupujem 2x mjesecno vecu zalihu, i usput samo voce i povrce, da bude svjeze i naci ce se neko da prstom upire u mene jer cu imat 10kg brasna, 5l mljeka itd., neznajuci da nemam mogucnost da odem svaki dan do trgovine i da me mrzi svakodnevno kupovanje. Ja tako kupujem odavno. Em se rjesim guzve i ljudi, em ne potrosim koliko bi ako bi svaki dan isla u trgovinu.

Kod nas od jucer zaustavili su prodaju svega sto treba zdravstvu i ostalima. Znaci i da ima, ne mozes kupit dezinfekciju, maske i sl.
Last edited by uvijek_kontra on 15 Mar 2020, 18:23, edited 1 time in total.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 15 Mar 2020, 18:21

Italija 368 mrtvih.
. . . . . . . . .

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13758 times
Been thanked: 22609 times

Post by Fuddo » 15 Mar 2020, 18:22

HAVANA wrote: 15 Mar 2020, 18:15 Ako vam se cuga uzmete medicinskog alkohola i limuntosa. Malo razblazite i dodate limuntos. Zaboravices na sve jedno 3 dana. Rastanes se s mozgom i dusom. Fala. Vas havana.
I metnes hurmi u flasu da ubije miris spirita,
Ko tekila bude.
Dozvolite da se obratimo

ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 4784 times
Been thanked: 6441 times

Post by ina » 15 Mar 2020, 18:24

HAVANA wrote: 15 Mar 2020, 18:15 Ako vam se cuga uzmete medicinskog alkohola i limuntosa. Malo razblazite i dodate limuntos. Zaboravices na sve jedno 3 dana. Rastanes se s mozgom i dusom. Fala. Vas havana.
Sta ti je limuntos?
Svijest ima sidrište.

Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Iskra » 15 Mar 2020, 18:25

Rockefeller wrote: 15 Mar 2020, 17:22
„Mjesta panici nema, ali situacije je ozbiljna. Dovoljno je samo pogledati šta se dešava u Italiji u kojoj je zdravstveni sistem mnogo napredniji i skuplji od bosanskohercegovačkog. Zdravstvene ustanove u BiH neće se moći nositi s takvim pojavama“, kazala je Izetbegović.

Zaključila je riječima da je izbijanje koronavirusa pokazalo sve slabosti zdravstvenog sistema koji se pod hitno mora reformisati.
Evo i Seka potvrđuje što sam prije pisao - panika je zbog nespremnosti zdravstvenog sistema kako u BiH tako i svugdje u svijetu.

Pa malo ko ili niko ne može biti spreman za pandemiju. Nije to uobicajena stvar. Osim ekonomsko logistickog aspekta koji je neophodan u svom pujom kapacitetu potrebno bi bilo i kadrovski biti osposobljen. Infektokoga i epidemiologa nema bas mnogo. Kod nas pogotovo. Ipak mislim da ćemo moći adekvatno odgovoriti ovom "izazovu", a gdja Izetbegović je sada na ispitu. Vidjet ćemo kako će proći.
:srce Jer si moje, najmoje... :srce

Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Iskra » 15 Mar 2020, 18:25

ina wrote: 15 Mar 2020, 18:24
Sta ti je limuntos?

Limunska kiselina.
:srce Jer si moje, najmoje... :srce

Post Reply

Return to “Zdravlje”