... I usput nam se vlada mijenja baš ovih danauvijek_kontra wrote: 15 Mar 2020, 18:21A jel? A to si saznala.. od koga? Tv? Vijesti?
Jeste jedan od simptoma, i simptoma je toliko, da ne bih vjerovala. I sto je najgore, nemaju svi iste. Odakle znam? Od ljudi koji su zarazeni, bolestni i imali su dovoljno hrabrosti da to javno priznaju i napisu, sta im se desava i kako se osjecaju. Svaki zapis je drugaciji jer svako tijelo drugacije reagira.
Kod nas se zatvara sve osim trgovina sa hranom i benzinske pumpe. Javni prijevoz, otkazan. Vece firme poput BSH, zatvorene. Cekamo sad za Gorenje jos. U ljekaru jedan po jedan, razmak bar metar vani. U trgovine isto. Vojska ce pomoci oko toga da ljudi postuju to jer i dalje neki glume gljive pa se setaju naokolo, bolestni.
P. S. Ne znam sta ce cudite za brasno? Ja uvijek kupim 10kg kad nestane jer pravim kruh kuci i dosta pecem. I iskreno, ako zivis sam ili u dvoje, ne treba ti toliko. Ali ima nas gdje nas ima 4, 5 pa i 6 kad smo svi kuci. Ne zivimo od salate pa jedemo kruh, pravimo pite i sl. Kad je muski dio mog doma u punom broju, mogu kilu hljeba pojest ko nista, a nekom moze kila bit za citavu sedmicu.
Ljudi kupuju jer se valjda zbog toga osjecaju sigurnije. S obzirom kakvo je stanje, ne bih se nikom podsmejavala. A da nije ok, nije. I ti ljudi ne kupuju za kratko vrijeme. Danas sutra, a moguce je, nestat ce svega, ko ce onda biti kome smjesan? Mozda ih je jednostavno strah. Neki to rjesavaju sa kupovinom, a vi mozda drugacije. Ja nisam bila u trgovini i nemam namjeru ici dok u kuci imam svega, al kad nestane, ici cu. Jer moram. I kupit cu opet kao i ranije, jer kupujem 2x mjesecno vecu zalihu, i usput samo voce i povrce, da bude svjeze i naci ce se neko da prstom upire u mene jer cu imat 10kg brasna, 5l mljeka itd., neznajuci da nemam mogucnost da odem svaki dan do trgovine i da me mrzi svakodnevno kupovanje. Ja tako kupujem odavno. Em se rjesim guzve i ljudi, em ne potrosim koliko bi ako bi svaki dan isla u trgovinu.
Kod nas od jucer zaustavili su prodaju svega sto treba zdravstvu i ostalima. Znaci i da ima, ne mozes kupit dezinfekciju, maske i sl.

Malo je zbunjeno sve...