Moderator: Krokodil Behko
Ima dovoljno papira ali izgleda supaka se nakotilo preko mjere.Mala_Mu wrote: 15 Mar 2020, 20:27 Prica mi seka juce umalo tuca u Lidlu.. Zbog toalet papira. Neke dvije zene se opasno 'zakacise'![]()
![]()
Kraljica Majka i ja smo kuci, a cure zateklo u drugim gradovima na skolama. Rekli im, tu ste gdje ste, ne mrdajte i ne trazite djavla. Ok su.
Odlično. Pazite se. Proći će i ovo abd.
Vjetar wrote: 15 Mar 2020, 20:18Ja koliko se sjećam, ljekar (vjerovatno se to odnosi i na medicinare) koji odbije pužiti pomoć nekome ko je životno ugrožen, zbog straha od zaraze i slično, krivično odgovara. Dakle, ljekarima je to posao da budu izloženi zarazi. Ako ga je strah da će se zaraziti, onda je pogriješio profesiju.spacebound wrote: 15 Mar 2020, 19:47 ... na poslu receno kako ce svako ko ne dodje radit zbog straha od zaraze dobit otkaz. I nek ce. Tako i treba.
Svaka čast medicinarima i ljekarima u ovim teškim trenucima. Šteta što kod nas nisu tako požrtvovani stalno. Izgleda da svoj posao rade onako kako treba samo u ratnim/ekstremnim okolnostima. Čim ovo prođe, zaboraviće svoj posao.
U Švicarskoj, gdje su pooštrene mjere zbog širenja koronavirusa, za jedan dana registriran je još 841 slučaj zaraženih osoba.
Evo jedna za vas tamo, i ja cu na balkon jos malo... https://voca.ro/9u7QivmXehN
Čupava wrote: 15 Mar 2020, 20:38
U Švicarskoj, gdje su pooštrene mjere zbog širenja koronavirusa, za jedan dana registriran je još 841 slučaj zaraženih osoba.
Razumijem tvoju zabrinutost. Situacija je bas zabrinjavajuća odavno već.. ne znam sta da ti kažem.
Nije generalizacija ako govorim iz ličnog iskustva i iskustva svojih bližnjih koji su nažalost morali da koriste usluge naših doktora i medicinskog osoblja po bolnicama, hitnim pomoćima i domovima zdravlja. Nebrojeno je negativnih iskustava koje i moji prijatelji i poznanici imaju sa medicinskim radnicima u BiH. Svakodnevno smo slušali i u medijima, ako eto nećeš da uzmeš u obzir moje navode, a siguran sam da si i ti, a i svako od forumaša ovdje, ako ne na svojoj koži, onda je bar čuo brojne priče o lošim iskustvima i lošem tretmanu pacijenata u BiH. Od strane naših heroja.Iskra wrote: 15 Mar 2020, 20:38Vjetar wrote: 15 Mar 2020, 20:18
Ja koliko se sjećam, ljekar (vjerovatno se to odnosi i na medicinare) koji odbije pužiti pomoć nekome ko je životno ugrožen, zbog straha od zaraze i slično, krivično odgovara. Dakle, ljekarima je to posao da budu izloženi zarazi. Ako ga je strah da će se zaraziti, onda je pogriješio profesiju.
Svaka čast medicinarima i ljekarima u ovim teškim trenucima. Šteta što kod nas nisu tako požrtvovani stalno. Izgleda da svoj posao rade onako kako treba samo u ratnim/ekstremnim okolnostima. Čim ovo prođe, zaboraviće svoj posao.
Ovo zadnje ri nije tačno, generalizacija je. I ružno je tako govoriti.
.Vjetar wrote: 15 Mar 2020, 20:48Nije generalizacija ako govorim iz ličnog iskustva i iskustva svojih bližnjih koji su nažalost morali da koriste usluge naših doktora i medicinskog osoblja po bolnicama, hitnim pomoćima i domovima zdravlja. Nebrojeno je negativnih iskustava koje i moji prijatelji i poznanici imaju sa medicinskim radnicima u BiH. Svakodnevno smo slušali i u medijima, ako eto nećeš da uzmeš u obzir moje navode, a siguran sam da si i ti, a i svako od forumaša ovdje, ako ne na svojoj koži, onda je bar čuo brojne priče o lošim iskustvima i lošem tretmanu pacijenata u BiH. Od strane naših heroja.Iskra wrote: 15 Mar 2020, 20:38
Ovo zadnje ri nije tačno, generalizacija je. I ružno je tako govoriti.
Tako da, izvini ali nije generalizacija, naši medicinski radnici su užasni, nehumani, bezosjećajni, nekompetentni, bahati. To što ima i dobrih i pozitivnih, ne mijenja generalnu sliku.
U nekim zemljama traze pomoc od penzioniranih ljekara/ m. sestri da dodju u ispomoć.. jer nedostaje takoder osoblja.. a svi iznemogli kako fizički tako i psihički.. pfff...Iskra wrote: 15 Mar 2020, 20:47Čupava wrote: 15 Mar 2020, 20:43
Razumijem tvoju zabrinutost. Situacija je bas zabrinjavajuća odavno već.. ne znam sta da ti kažem.![]()
Radi po 12 sati. Dan radi dan ne radi. Kod njih je problem osoblje. Uvijek ih je nedostajalo a sad pogotovo.
I kad mi neko kaže ne plaši se! Kako da se ne plašim, za roditelja, za stare, bolesne...tačno bih svakom ko tako kaže nekad samarcinu opalila.
Users browsing this forum: No registered users and 9 guests