Ko ih yebe. Sad su našli krstarit. Čista obijest.SmokingMan wrote: 16 Mar 2020, 10:53Krokodil Behko wrote: 16 Mar 2020, 10:15 Morima i okeanima, plutaju kruzeri sa zaraženim putnicima. Niko neće da i dozvoli, da se usidre u neku luku.
https://vijesti.ba/clanak/483500/kruzer ... li-primitiStvar je što se sve to može dostaviti helikopterima u nekoliko navrata, kao i dopremanje sanitarne opreme i medicinskog osoblja po potrebi.Kruzer je trenutno usidren na oko 25 kilometara od Bahama i čeka dopuštenje lokalnih vlasti da se na njega dovezu hrana, gorivo i lijekovi.
Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1207 times
- Been thanked: 3827 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9796 times
- Been thanked: 16465 times
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Naša knjižnica zatvorena do daljnjeg. Srećom, imam dovoljno nepročitanih knjiga u osobnoj knjižnici, pa ću imati što čitati.gospođa Brams wrote: 16 Mar 2020, 09:27 Ljudi i dalje naviru u knjiznicu, setkaju, kasljaju, diraju sve zivopa jel takva sila ic posudivat knjige. A jos imaju e-knjige za posudit ali neeee
Ja sutra moram ici obaviti besmisleni protokolarni pregled vida za novi posao, smucat se po nekoj klinici, a zasto, za bezveze. Obavila detaljan pregled prije mjesec dana. Al bit ce dobro ako uopce pocnem raditi![]()
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9796 times
- Been thanked: 16465 times

Ajdinović potvrdio za "Avaz": Apoteka kažnjena sa 10.000 KM zbog trostruko viših cijena
Izgovori za takvo poskupljenje su i povećane nabavne cijene, pojašnjava Halilović
Brojne apoteke podigle su cijene maski i dezinfekcionih sredstava otkako su u našoj zemlji zabilježeni prvi slučajevi zaraze koronavirusom. U pojedinim apotekama cijene su tri puta više nego ranije. Potvrdio nam je to direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović, koji je istakao kako su jučer tržišni inspektori bili na terenu.
Prekršajni postupak
- Inspektori su bili u kontroli apoteka i tržnih centara za koje se pretpostavlja i za koje imamo saznanja da su, eventualno, povećali cijene. Akcent je na dezinfekcijskim sredstvima u apotekama kao što su, između ostalog, i maske. Na tržištu fali ovih medicinskih sredstava. Moram kazati da smo jučer u jednoj apoteci konstatirali i trostruko više cijene nego što su prvobitne kada su u pitanju dezinfekcijska sredstva - kazao je Ajdinović.
Za „Dnevni avaz“ otkriva da je ta apoteka kažnjena sa deset hiljada maraka te da je pokrenut i prekršajni postupak.
avaz
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Sa ovom platom razmišlja kako će vratiti ratu uza regal.HAVANA wrote: 16 Mar 2020, 09:56Ja od ratnog i postratnog perioda govorim,sto se mene tice,najvecu platu na svijetu trebaju da imaju doktori i ljudi iz slicnih oblasti...Da mu je jedina briga kako spasiti ljudski zivot i da samo o tome razmislja.A da mi otvara glavu,reze nogu...i razmislja o rati kredita za regal i stan,mojne matere ti...
Sa većom platom bi razmišljao kako će vratiti ratu za jahtu.
Ništa se promijenilo ne bi.
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2764 times
- Been thanked: 22844 times
Dobro. Neka odlaze onda gdje su bolje placeni. Mi cemo se uzdat u allaha i pit torabijevu vodu.Dorian wrote: 16 Mar 2020, 11:04Sa ovom platom razmišlja kako će vratiti ratu uza regal.HAVANA wrote: 16 Mar 2020, 09:56
Ja od ratnog i postratnog perioda govorim,sto se mene tice,najvecu platu na svijetu trebaju da imaju doktori i ljudi iz slicnih oblasti...Da mu je jedina briga kako spasiti ljudski zivot i da samo o tome razmislja.A da mi otvara glavu,reze nogu...i razmislja o rati kredita za regal i stan,mojne matere ti...
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2269 times
- Been thanked: 5405 times
evo i nas direktor od danas salje od kuce da radimo
Fuck you a friendly note to start the day
- Trafalgar Law
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 10 times
Boga mi od strane USA demonizirani kinezi bi mogli na kraju izaći kao globalni heroji, što bi uveliko popravilo i međunarodni imidž Kine. Lijepo je što su kineski eksperti doški pomoći svojim kolegama u Italiji. Ako ostavimo politiku po strani, ovo je veliki korak ka jednom ozdravljenju društva, globalno, i podizanju svijesti među ljudima, kako se, uprkos mnogim političkim previranjima, može graditi jedno solidarno/toleratno društvo bez predrasuda.
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2269 times
- Been thanked: 5405 times
Ovaj korona virus mora da su zene izmislile:
1. Samo muskarci umiru
2. Ukinut Fudbal
3. Ne smijes ici u kafane
4. Moras biti kuci sa Zenom

1. Samo muskarci umiru
2. Ukinut Fudbal

Fuck you a friendly note to start the day
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1207 times
- Been thanked: 3827 times
Naravno, da se svi pokrivamo, koliko nam je "cebe"Dorian wrote: 16 Mar 2020, 11:04Sa ovom platom razmišlja kako će vratiti ratu uza regal.HAVANA wrote: 16 Mar 2020, 09:56
Ja od ratnog i postratnog perioda govorim,sto se mene tice,najvecu platu na svijetu trebaju da imaju doktori i ljudi iz slicnih oblasti...Da mu je jedina briga kako spasiti ljudski zivot i da samo o tome razmislja.A da mi otvara glavu,reze nogu...i razmislja o rati kredita za regal i stan,mojne matere ti...
Ali priznati ćeš, da je malo drukčije razmišljati, o otplati te neke jahte, nečega... Nego o otplati regala i veš mašine... Pogotovo jer si se skolovao 22 godine (8+4+6+4 specializacije), da bi imao plaču istu ili neznatno veću od nekoga, koji se skolovao 12 ili manje godina.
Tko će zamjeriti, ako idu zbog ovakvih nesrazmjera, a pogotovo uvjeta?
Habibti, ya nour el - ain... 

Neće.HAVANA wrote: 16 Mar 2020, 09:53 Fakat koliko je to sve bilo u qrac otislo.Doktor radi ta 1500km i kao grozni su...A onaj iz pofalickog ode nedje i uzme 300 milja.Onaj ganja loptu tamo vamo i uzme milione,sad ganjaj mudo od ovce.Na cevapima uzmu po 10 milja prometa dnevnog i to je ok.E sace malo slagat prioritete...Nadam se.
Dok lik sa 500 KM plate bude spreman da plaća 100 KM mjesečno paket Telemachovih usluga zato što taj paket u sebi ima sportske programe, dok je spreman da klincu i sebi kupuje dresove, šalove i ostale rekvizite kluba za koji navija itd, sve dok je tako doktor će raditi za 1.500 a onaj iz Pofalićkog za 300.000.
Onaj iz Pofalićkog svojoj firmi donese toliko novca da se firmi isplati da ga plati 300.000, a doktor radio puno ili malo, dobro ili loše, bolnica dobija iz budžeta, zdravstveog osiguranja itd koliko dobija.
A to se možda ni tebi ne bi svidjelo, možda bi ljudi mislili da su usluge koje ti i ljudi iz tvoje branše pružate precijenjene.
Ja ne znam da li je tačna teorija zavjere da farmacija ne ćeli lijekove za hronične bolesti, dijabetes i slične, jer im više profita donosi nek oko je cijeli život bolestan i kupuje lijekove od onoga ko kupi lijek nekoliko puta i ozdravi, ali ako jeste, ne bi me čudilo.
Iskreno, ni ti ni ja ne bi odbili priliku da zaradimo najvše što je moguće. Naravno, ne govorim bilo šta, svi mamo individualni moral, ali u granicama tog morala, uradili bi sve da zaradimo što više. Skupo prodavali, radnike plaćali najmanje što možemo a da pristaju da rade sa potrebnim kvalitetom za nas, legalno izbjegavali platiti porez koliko je god to moguće itd.
Da bi se primanja ljudi iz raznih oblasti, život u cjelini, učinili pravednijim moramo promijeniti temelje na kojim počiva današnji svijet.
A da smo to u stanju, ne bi ovo ni pričali.
Tako i korona i borba sa njom su ovisini o ekonmskim temeljima na kojima počivaju svijet i civilizacija koju smo teškom mukom izgradili onakve kakve smo htjeli.
- Trafalgar Law
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 10 times
Covid-19: The science of uncertainty can help us make better choices
https://www.newscientist.com/article/mg ... 1584351880
https://www.newscientist.com/article/mg ... 1584351880
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3483 times
Mene i još dvije kone, moja tetična na FB označila na ovu objavuBeni_dvosekundas wrote: 16 Mar 2020, 11:11 Ovaj korona virus mora da su zene izmislile:
1. Samo muskarci umiru
2. Ukinut Fudbal
![]()

- shark-attack
- Inventar foruma
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 403 times
i sve tako dok mu se dijete ne razboli pa onda "ququ doktore pomagaj, trazi veze/daje mito...Dorian wrote: 16 Mar 2020, 11:18Neće.HAVANA wrote: 16 Mar 2020, 09:53 Fakat koliko je to sve bilo u qrac otislo.Doktor radi ta 1500km i kao grozni su...A onaj iz pofalickog ode nedje i uzme 300 milja.Onaj ganja loptu tamo vamo i uzme milione,sad ganjaj mudo od ovce.Na cevapima uzmu po 10 milja prometa dnevnog i to je ok.E sace malo slagat prioritete...Nadam se.
Dok lik sa 500 KM plate bude spreman da plaća 100 KM mjesečno paket Telemachovih usluga zato što taj paket u sebi ima sportske programe, dok je spreman da klincu i sebi kupuje dresove, šalove i ostale rekvizite kluba za koji navija itd, sve dok je tako doktor će raditi za 1.500 a onaj iz Pofalićkog za 300.000.
Onaj iz Pofalićkog svojoj firmi donese toliko novca da se firmi isplati da ga plati 300.000, a doktor radio puno ili malo, dobro ili loše, bolnica dobija iz budžeta, zdravstveog osiguranja itd koliko dobija.
A to se možda ni tebi ne bi svidjelo, možda bi ljudi mislili da su usluge koje ti i ljudi iz tvoje branše pružate precijenjene.
Ja ne znam da li je tačna teorija zavjere da farmacija ne ćeli lijekove za hronične bolesti, dijabetes i slične, jer im više profita donosi nek oko je cijeli život bolestan i kupuje lijekove od onoga ko kupi lijek nekoliko puta i ozdravi, ali ako jeste, ne bi me čudilo.
Iskreno, ni ti ni ja ne bi odbili priliku da zaradimo najvše što je moguće. Naravno, ne govorim bilo šta, svi mamo individualni moral, ali u granicama tog morala, uradili bi sve da zaradimo što više. Skupo prodavali, radnike plaćali najmanje što možemo a da pristaju da rade sa potrebnim kvalitetom za nas, legalno izbjegavali platiti porez koliko je god to moguće itd.
Da bi se primanja ljudi iz raznih oblasti, život u cjelini, učinili pravednijim moramo promijeniti temelje na kojim počiva današnji svijet.
Tako i korona i borba sa njom su ovisini o ekonmskim temeljima na kojima počivaju svijet i civilizacija koju smo teškom mukom izgradili onakve kakve smo htjeli.
a i taj iz "pofalickog" kad se povrijedi ququ doktore pomagaj propade karijera
eeeeee
KIAORA
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Brzo bi vi bankrotirali svaku državu, pa sta će ti onda coronavirus.
. . . . . . . . .
Ne kažem ja da je to pogrešno. samo kaže mda je to tako.storm wrote: 16 Mar 2020, 11:18Naravno, da se svi pokrivamo, koliko nam je "cebe"Dorian wrote: 16 Mar 2020, 11:04
Sa ovom platom razmišlja kako će vratiti ratu uza regal.
Ali priznati ćeš, da je malo drukčije razmišljati, o otplati te neke jahte, nečega... Nego o otplati regala i veš mašine... Pogotovo jer si se skolovao 22 godine (8+4+6+4 specializacije), da bi imao plaču istu ili neznatno veću od nekoga, koji se skolovao 12 ili manje godina.
Tko će zamjeriti, ako idu zbog ovakvih nesrazmjera, a pogotovo uvjeta?
Svako želi najbolji kvalitet koji može platiti. Tako neko ko ima mala primanja mora dići 1.000 kredit za regal da bi kupio najbolji regal koji može otplatiti za godinu ili dvije, a neko ko ima puno digne kredit od 100.000 za regal koji može otplatiti za godinu ili dvije.
Tako da i ovaj siromašni i ovaj bogati isto razmišljaju, samo ovaj bogati ima mogućnost da kupi mnogo kvalitetniju, a time i mnogo skuplju, stvar.
Da pojednostavimo ,da ne ulazimo u to koiko su brendovi precijenjeni pa da taj regal realno ne vriejdi 100.000. Tačno, ne vrijedi, ali toliko košta, bolji nema, a ja ako sam bogat hoću najbolji koji ima koliko god da košta.
Znači nije stvar (samo) u foliranju (vidite koliko imam), nego bogat sam, znam da mogu sebi priuštiti najbolje, i hoću najbolje, a onda platim koliko god to najbolje košta.
Imali smo već temu u kojoj je baš Havana rekao da on kada ode na primjer u Firencu hoće da popije kafu ispred Duoma iako kafa tu košta 10 puta više nego tamo gdje je ja popijem, ali bez pogleda na Duomo. I neka hoće, radio je, zaradio, može sebi priuštiti i ne mora štedjeti nego može se odati hedonizmu. Ništa pogrešno nema u tome.
Ali, je isti način razmišljanja koji kaže Imam 1.000 i odoh kupiti najboji auto za 1.000 ili imam 10.000.000 pa ću kupiti najbolji auto do 10.000.000.
I ako dovoljno ljudi kupi ono šta Havana prodaje, on će popiti kafu ispred Duoma, a neka medicinska sestra će piti kafu gdje je i ja pijem jer su joj prihodi manji. Možda je pogrešno da neki iz Pofalićkog ima 300.000 ako su kupci spremni da kupe ono šta on prodaje za toliki novac da on može imati 300.000, ali tako je svijet postavljen i ako nam se ne sviđa, da ga mijenjamo.
Da medicinska sestra pije kafu ispred Duoma, a Havana sa mnom u jeftinijoj kafani koja gleda na zid skloništa za beskućnike, to bi bila poštenija raspodjela?
Da li bi na to pristali ta medicinska sestra Havani, to njih treba pitati.
P. S: Havana, izvini, nemam ništa protiv tebe, siguran sam da ti teškim i poštenim radom zarađuješ svoje prihode. Samo kako si ti spomenuo te ekonomske odnose, iskoristio sam te kao primjer, da je bio neko drugi...
Ako se nakon ovoga doktorima, sestrama i njegovateljima place ne podignu bar za 40% nemamo vise o cemu pricati. 

shark-attack wrote: 16 Mar 2020, 11:30i sve tako dok mu se dijete ne razboli pa onda "ququ doktore pomagaj, trazi veze/daje mito...Dorian wrote: 16 Mar 2020, 11:18
Neće.
a i taj iz "pofalickog" kad se povrijedi ququ doktore pomagaj propade karijera
eeeeee
Korona pokazuje kako su svijet i civilizacija postavljeni na nepoštenim i slabim temeljima. Slažem se ja sa tim da je nepravedno da je onaj iz Pofalićkog plaćen bolje od hirurga. Ali takav svijet smo napravili, vjerovatno zato što ga takvim želimo.
I hajdemo ga mijenjati ako nam se ne sviđa.
Ne vjerujem da je mnogo ljudi spremno na to.
Ono na šta su ljudi spremni je, ako je svijet predstava, da se bore da promijene svoje uloge, ali nisu spremni da mijenjaju predstavu.