Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13945 times
- Been thanked: 23014 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
Znaci, Evropa je cucnila.
To je Svabo i malo Francuzi drzali da nekako fercera, sad ce se o sebi zabavit i pustit ostale furda ekonomije niz vodu.
Skandinavci su vec stavili barikade, boli ih djon, UK na vakat zbrisala, ovo ostalo istocno od Karavanki, spasavaj se ko moze, najebalo.
I onda dodje nas dobri Hazim, ‘fala braCkoj Kink dovukli nam sleper maski.
Ojjjjj krrrIktone
To je Svabo i malo Francuzi drzali da nekako fercera, sad ce se o sebi zabavit i pustit ostale furda ekonomije niz vodu.
Skandinavci su vec stavili barikade, boli ih djon, UK na vakat zbrisala, ovo ostalo istocno od Karavanki, spasavaj se ko moze, najebalo.
I onda dodje nas dobri Hazim, ‘fala braCkoj Kink dovukli nam sleper maski.
Ojjjjj krrrIktone
Dozvolite da se obratimo
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
18 zaraženih, bez žrtava.
Jedino su West Virginia i Crna Gora ostale kao nada.

. . . . . . . . .
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1218 times
- Been thanked: 3855 times
Jok. Davim ih đe god stignem. Pogotovo one razmažene kućne.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Jok. Davim ih đe god stignem. Pogotovo one razmažene kućne.
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2792 times
- Been thanked: 23082 times
Sta mi se ima ne svidjati.Uvijek kazem,ko misli da je precijenjeno,bujrum...Odes sam,ja jos sve objasnim,dovuces i zavrsis.Dorian wrote: 16 Mar 2020, 11:18Neće.HAVANA wrote: 16 Mar 2020, 09:53 Fakat koliko je to sve bilo u qrac otislo.Doktor radi ta 1500km i kao grozni su...A onaj iz pofalickog ode nedje i uzme 300 milja.Onaj ganja loptu tamo vamo i uzme milione,sad ganjaj mudo od ovce.Na cevapima uzmu po 10 milja prometa dnevnog i to je ok.E sace malo slagat prioritete...Nadam se.
A to se možda ni tebi ne bi svidjelo, možda bi ljudi mislili da su usluge koje ti i ljudi iz tvoje branše pružate precijenjene.

Jebo mene,ja cu uvijek nesto naci,moja oblast i podrucje djelovanja je siroko.Doktor je jedan pravac,velik trud,puno skole i odricanja,lisen spremnosti za rizik,za razliku od mene i ovakvih kao ja koji stvaraju profit finansijskim rizikom i velikim ulaganjima...Ja mogu platu zaraditi na sto nacina i sto djelatnosti.On samo na mojoj,tvojoj...utrobi,glavi...Ja pogrijesim i propadnem,sutra ustanem i opet iznova.On pogrijesi,ja vise nikako ne ustanem.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
To je slucaj jedan od 500. Uvijek ima osoba koje zaobilaze svoj posao i koje su katastrofa u profesiji ali ne moze se na osnovu takvih pojedinacnih slucajeva svima "presudjivati" i sve trpati u isti kos. U svakoj profesiji ima takvih "specijalaca" ali zbog tih primjera koje si naveo ne moze se reci da svi med.tehnicari i doktori ne rade svoj posao kako treba. Nista cudno da medju 1000 normalnih osoba se nadje 5 koje su nenormalne.Dorian wrote: 16 Mar 2020, 11:47Ja sam prije neki dan napisao post u kojem govorim da nisu željeli da pošalju patronažnu sestru i doktora da jednom slabom, iscrpljenom starcu dođu i uključe infuziju nego traže da tag jadnička dovedu u ambulantu.Merlin246 wrote: 16 Mar 2020, 11:40 Ako se nakon ovoga doktorima, sestrama i njegovateljima place ne podignu bar za 40% nemamo vise o cemu pricati.![]()
Znam za slučaj u kojem su osobu sa lomom stopala vratili usred noći da dođe ujutro u smjenu jer tehničar "nije smio da budi ljekara" (riječi tehničara).
Ima još primjera.
A onda štrajkuju i hoće da budu proglašeni za službene osobe da im niko ništa ne smije, a da oi smiju raditi takve stvari.
Jeste, u sadašnjoj situaciji su medicinski radnici u velikoj opasnosti i pred njima je lavovski posao. Ali u mojim očima neće korona opravdati nakupljene grijehove iz prošlosti.
Dva puta isti postDorian wrote: 16 Mar 2020, 11:47Ja sam prije neki dan napisao post u kojem govorim da nisu željeli da pošalju patronažnu sestru i doktora da jednom slabom, iscrpljenom starcu dođu i uključe infuziju nego traže da tag jadnička dovedu u ambulantu.Merlin246 wrote: 16 Mar 2020, 11:40 Ako se nakon ovoga doktorima, sestrama i njegovateljima place ne podignu bar za 40% nemamo vise o cemu pricati.![]()
Znam za slučaj u kojem su osobu sa lomom stopala vratili usred noći da dođe ujutro u smjenu jer tehničar "nije smio da budi ljekara" (riječi tehničara).
Ima još primjera.
A onda štrajkuju i hoće da budu proglašeni za službene osobe da im niko ništa ne smije, a da oi smiju raditi takve stvari.
Jeste, u sadašnjoj situaciji su medicinski radnici u velikoj opasnosti i pred njima je lavovski posao. Ali u mojim očima neće korona opravdati nakupljene grijehove iz prošlosti.

- Fuddo
- Maliciozni seronja
Ovdje je mali broj zato sto se ne vrse testiranja, vec samo kad ga dovuku u hitnu polumrtvog, oho, evo ga koronu ima.
Ja vjerujem da su kod nas milioni vec zarazeni, ovo cudo se prosirilo bogotac ga ne moze zaustaviti.
Mislim da su svjesno isli na to, al’ su pod pritiskom medija malo popustili, pa kao eto zatvoricemo skole, kafane...
Kasno je sad za karantin.
Valjda ce skontat tretman i vakcinu, trece opcije vise nema da se ovo zaustavi.
Dozvolite da se obratimo
I ti i Storm prestanite vise da "spustate" Haniju stalno za fax nesto. Vala dosta vas, svaki put kad procitam tako neku "salu" upitam se sto vas ne posalje u pm jer meni to ne bi bilo fino da me netko ismijava na taj nacin.
a ti samo vici elhamdulila i alasalamet
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Pa otprilike je tako. Možda neke zemlje još imaju prilike da "contain", ali slabe su šanse.
Sad smo u "delay" fazi. Da odgodimo prevelik udar na zdravstvo.
Kažu neki da ni Kinezi ne mogu u Wuhanu zaustaviti nove slučajeve.
Sad smo u "delay" fazi. Da odgodimo prevelik udar na zdravstvo.
Kažu neki da ni Kinezi ne mogu u Wuhanu zaustaviti nove slučajeve.
. . . . . . . . .
- HAVANA
- Forumaš godine
Dodji ti kod mene,ja ako zavrtim ovo nesta,poplacat rate za jedno po godine,pdv,obaveze i mandal mati.Dovuc se do peljesca i ne mrdam do oktobra nidje.Fuddo wrote: 16 Mar 2020, 13:02Ovdje je mali broj zato sto se ne vrse testiranja, vec samo kad ga dovuku u hitnu polumrtvog, oho, evo ga koronu ima.Socrates wrote: 16 Mar 2020, 12:52
18 zaraženih, bez žrtava.
Jedino su West Virginia i Crna Gora ostale kao nada.![]()
Ja vjerujem da su kod nas milioni vec zarazeni, ovo cudo se prosirilo bogotac ga ne moze zaustaviti.
Mislim da su svjesno isli na to, al’ su pod pritiskom medija malo popustili, pa kao eto zatvoricemo skole, kafane...
Valjda ce skontat tretman i vakcinu, trece opcije vise nema da se ovo zaustavi.

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Mala_Mu
- atomica
- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
- HAVANA
- Forumaš godine
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Tvoja paščad su najgora i najrazmaženija. Seru po parkovima.
trebalo bi ih disciplinirat, a tebe kaznit.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
HAVANA wrote: 16 Mar 2020, 13:12Dodji ti kod mene,ja ako zavrtim ovo nesta,poplacat rate za jedno po godine,pdv,obaveze i mandal mati.Dovuc se do peljesca i ne mrdam do oktobra nidje.Fuddo wrote: 16 Mar 2020, 13:02
Ovdje je mali broj zato sto se ne vrse testiranja, vec samo kad ga dovuku u hitnu polumrtvog, oho, evo ga koronu ima.
Valjda ce skontat tretman i vakcinu, trece opcije vise nema da se ovo zaustavi.![]()
Kad bi ovo moglo vako,dobro bi bilo.
Ako ne prodje,jebaji ga,na puskama ce se zavrsit onda...Iskopaj i poselami se sa svima.

Ne moze se nikud, stalo sve.
A vjeruj mi da ti je to najbolja opcija, ako mozes.
Zamandali sve, navuci hrane i Peljesac, dok se ne vidi sta i kako.
Dozvolite da se obratimo
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Nama s posla poslali email, ako se ne osjecamo dobro da nazovemo i ne dolazimo, sve placeno dok se ne oporavimo.
Majku mu, razmisljam dal da nazovem i pocnem kasljat u slusalicu
...al strah me da sta ne naslutim, bizi
Majku mu, razmisljam dal da nazovem i pocnem kasljat u slusalicu

Dozvolite da se obratimo
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood: