Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by Socrates »

Poklekla i West Virginia. :roll
. . . . . . . . .
uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 3976 times
Been thanked: 3773 times
Status: Online

Post by uvijek_kontra »

Tatin sef se danas sjetio da vidi ima li kakav let u EU. :lupa Sta reci. Dodje mi da odem tamo i prebijem ga, kretena.

Citam ljudi ostali svugdje, neki u državama gdje su trebali samo nastavit put. Da je tati bar do Njemacke pa da ode kod brata, ako bi uspio do Zg ili Graza, vec bi ga nekako dovela kuci. Sve kontam, cak i da krene kuci, pa mozda i sam i, nedo bog, ostane negdje. To je jos gore. Nisam pametna.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4033 times
Been thanked: 4093 times

Post by srculence7 »

Kod nas moguće da zabrane čak i međugradski za neko izvesno vreme, zavisno od situacije, zato sam ja mojim volonterima koji su sa strane, iako su sad potrebni za angažovanje, vezano za brigu o starima, savetovala da idu kući dok još mogu.
Ali dobro, javljaju se novi, uvek ima plemenitih, mladih ljudi, velikog srca 🥰
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian »

Joj, neki jadničak ujutro požuri na posao i pukne mu pertla. A ne rade prodavnice obuće. I ne ode na posao jer ne može hodati, spada mu cipela. I zbog nedolaska na posao dobije otkaz. I onda od bijesa uzme pištolj i pobije ove iz CZ-a.

Da li bi se to računala kao smrt uzrokovana koronavirusom?
Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 266 times

Post by Odraz »

Dva sata i petnaest minuta vec u izolaciji ... nije lako ali izdrzat cemo ... ne brinite se za mene, imam vrecu rize. :ok
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13895 times
Been thanked: 22849 times

Post by Fuddo »

Odraz wrote: 18 Mar 2020, 03:19 Dva sata i petnaest minuta vec u izolaciji ... nije lako ali izdrzat cemo ... ne brinite se za mene, imam vrecu rize. :ok
Sretno druze
A sto te stavise u izolaciju?
Dozvolite da se obratimo
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9800 times
Been thanked: 16489 times

Post by spacebound »

Sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom u RS-u, ukupno 34 oboljelih u BiH

Sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom u RS-u, ukupno 34 oboljelih u BiH
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj laboratorijskom analizom uzoraka u Institutu za javno zdravstvo RS-a i Univerzitetskog kliničkog centra RS-a koronavirus potvrđen je kod još 7 osoba, dok se jedan nalaz ponavlja zbog kontrole kvaliteta.
Riječ je o četiri muške osobe srednje životne dobi i jednom mlađem muškarcu, kao i o dvije ženske osobe srednje životne dobi.

RTRS javlja da je jedna osoba iz Prnjavora, jedna iz Doboja, dok su ostale osobe iz Banje Luke. Sve ove osobe su u kućnoj izolaciji i pod nadzorom epidemiologa.

U Republici Srpskoj do sada je potvrđeno 27 slučajeva pozitivnih na novi virus korona. Treba naglasiti da su od ovog broja dvije osobe izliječene.

Ovo je ukupno 34. slučaj zaraze u Bosni i Hercegovini.

klix.ba

Eh eto, stigla i kod mene :oo
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Mrachno
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post by Mrachno »

Ako je snimak vjerodostojan slijedi šou u Mostaru, a ovu dvojicu tuziti za ubistvo
https://vocaroo.com/hRNeAbwEkQL?fbclid= ... f06-rc1ywU
Ako ti nešto dušu tišti, napusti to.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Mrachni wrote: 18 Mar 2020, 06:34 Ako je snimak vjerodostojan slijedi šou u Mostaru, a ovu dvojicu tuziti za ubistvo
Upravo krenula da stavim isti snimak :ok
Ako je ovo sve tacno, bit ce kao u Italiji, i gore.
Ja ne mogu da smislim adekvatnu kaznu za ove zlobne, pogane spodobe.Fuj!
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Na klixu su objavili i fb post sa imenom covjeka i detaljima, ne bih prenosila jer ne znamo da li je to tacno.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Mrachni wrote: 18 Mar 2020, 06:34 Ako je snimak vjerodostojan slijedi šou u Mostaru, a ovu dvojicu tuziti za ubistvo
A s kim ona prica, nista ja ovo je skonta?
Dozvolite da se obratimo
Mrachno
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Mrachno »

Ministar u vladi RS-a Zlatan Klokic pozitivan na coronsvirus.
"Јavljeno mi je danas da sam pozitivan na koronavirus. Nalazim se u kućnoj izolaciji i dobro se osjećam, bez ikakvih simptoma i bez povišene temperatuje i bez kašlja", rekao je Klokić za ATV.

Bez ikakvih simptoma a testiran!?
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N »

Ja sad nešto kontam , prije nekih 20 dana odem ti ja iz onog smoga sarajevskog , na Trebević .
Gore na vidikovcu neke azijatkinje se selfirale oko mene , baš na metar , a prije toga na dan-dva u čaršiji naletim gore na Principovom mostu
na onu grupu Kineza što su se bili lafo pregledani dole u Hr , pa ih pustili u BiH, eto kao nemaju virus. Bilo u medijima .
Uglavnom, kad sam se vratio s Trebevića pokosila me gripa :oo , inače nisam bio bolestan ima 10 godina .
Nije mi curio nos, samo suhi kašalj podera, temperatura mi skoči na 41 C , i završim u hitnoj. znači, usađivao se na glavu, jedva hodao.
Tamo mi žiknu injekciju, pregledali pluća , "pušački bronhi" , nakvih tableta za 70 km ....i spala temperatura .
Još sedmicu bort'o al ok poslije bio.
Vjerovatno obična gripa al baš sam dugo bio iscrpljen . Pojeo kilu meda i sad sam ok .
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
Mrachno
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Mrachno »

Fuddo wrote: 18 Mar 2020, 06:44
A s kim ona prica, nista ja ovo je skonta?
Poslala audio poruku nekom.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

carobnjak N wrote: 18 Mar 2020, 06:49 Ja sad nešto kontam , prije nekih 20 dana odem ti ja iz onog smoga sarajevskog , na Trebević .
Gore na vidikovcu neke azijatkinje se selfirale oko mene , baš na metar , a prije toga na dan-dva u čaršiji naletim gore na Principovom mostu
na onu grupu Kineza što su se bili lafo pregledani dole u Hr , pa ih pustili u BiH, eto kao nemaju virus. Bilo u medijima .
Uglavnom, kad sam se vratio s Trebevića pokosila me gripa :oo , inače nisam bio bolestan ima 10 godina .
Nije mi curio nos, samo suhi kašalj podera, temperatura mi skoči na 41 C , i završim u hitnoj. znači, usađivao se na glavu, jedva hodao.
Tamo mi žiknu injekciju, pregledali pluća , "pušački bronhi" , nakvih tableta za 70 km ....i spala temperatura .
Vjerovatno obična gripa al baš sam dugo bio iscrpljen . Pojeo kilu meda i sad sam ok .
Trebas se ti opet testirat, jebtito
Dozvolite da se obratimo
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N »

nisam se ni tad testirao ....ma dobro tih je dana dosta ljudi imalo gripu običnu
to je predgripa ovoj, ko predgrupa :oo
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2775 times
Been thanked: 22920 times

Post by HAVANA »

Ja radim,mehanicar preko puta mene radi,vulkanizer radi,shop radi,tehnicki radi.Satro,fol radimo.Gledam ovog ficu,da mi ga je zamijenit za teleci but jbtito.Kako sam ja divne djelatnosti probrao,sam se sebi smijem.Automobili,nekretnine i turizam. :plavi :plavi Jaoooo sto ce da boli. :ha Ko bi reko cuda da se deseee,da miljacka mostove odneseeee :pije
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

HAVANA wrote: 18 Mar 2020, 07:39 Ja radim,mehanicar preko puta mene radi,vulkanizer radi,shop radi,tehnicki radi.Satro,fol radimo.Gledam ovog ficu,da mi ga je zamijenit za teleci but jbtito.Kako sam ja divne djelatnosti probrao,sam se sebi smijem.Automobili,nekretnine i turizam. :plavi :plavi Jaoooo sto ce da boli. :ha Ko bi reko cuda da se deseee,da miljacka mostove odneseeee :pije
Izguraj ficu, ubaci brasna, makarona i bambuche.
Granap napravi.
Dozvolite da se obratimo
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times

Post by Chloe »

carobnjak N wrote: 18 Mar 2020, 06:49 Ja sad nešto kontam , prije nekih 20 dana odem ti ja iz onog smoga sarajevskog , na Trebević .
Pa uz koronu se očekuje i nornalna gripa, sezona je za nju, a vrijeme i nikakva zima pogoduju.

Smao ti po medu i polenu ... :ok
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2775 times
Been thanked: 22920 times

Post by HAVANA »

Fuddo wrote: 18 Mar 2020, 07:46
HAVANA wrote: 18 Mar 2020, 07:39 Ja radim,mehanicar preko puta mene radi,vulkanizer radi,shop radi,tehnicki radi.Satro,fol radimo.Gledam ovog ficu,da mi ga je zamijenit za teleci but jbtito.Kako sam ja divne djelatnosti probrao,sam se sebi smijem.Automobili,nekretnine i turizam. :plavi :plavi Jaoooo sto ce da boli. :ha Ko bi reko cuda da se deseee,da miljacka mostove odneseeee :pije
Izguraj ficu, ubaci brasna, makarona i bambuche.
Granap napravi.
Taman.Izmedju c klase i audija stavim sto s krompirom i makaronima.Golfa zamijenim za toalet papir. :respekt
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Post Reply

Return to “Zdravlje”