Kupicemo od Srba

Moderator: Krokodil Behko
Zavisi koje djelatnosti,nije to bas tako jednostavno.Ja radim 20 godina,jos nikada dobit nisam podigao.Sve da imam jacu i stabilniju firmu.Ali roba,novac je u robi,nekretnini...A roba postaje bezvrijedna...storm wrote: 18 Mar 2020, 11:03Ne budu li otpisivali obaveze, fkt će masa propasti.uvijek_kontra wrote: 18 Mar 2020, 10:54
Imaju. Ako sef nema posla i sredstava.. "izredna odpoved" jer nemaju cime da plate ljude i da placaju svoje obaveze. Vlada je za mjesec dana im odložila to placanje ali ako sad nema, kako ce imat za mjesec? Posebno oni sto su s. p. I imaju mozda dva, tri radnika.
A malo ću biti grub... Pokakim im se u firme i sp i doo, ako nisu akumulirali nešto sredstava.
Zlatno je pravilo, godina dana firme - mjesec plače.
Znaci primjer, ako za pet godina, nisi stvorio za pet mjeseci da pokrivas se bez prihoda... Zatvori se sam.
Mogli smo brat i ja mercedese voziti, s razlogom vozimo Citroën, berlingo itd...
Ako si u bedu i ne možeš svašta čitat, onda se izloguj.uvijek_kontra wrote: 18 Mar 2020, 11:02Wau, komicar.
Mogli ste bar ovu temu ostavit, a da je ne unistite sa svojim glupostima. Ima nas kojima svaka info dobro dodje, a da ne moramo listat 10 stranica da dodjemo do nje.
Meni se vise ne obracaj jer mi to nije nimalo smjesno nit mi je lako ovih dana, kao nekim sto su do skoro sestali okolo kao da nista nije.
Mi smo danas, drugi dan, odgledali instruktivnu nastavu, dobiju i zadacu. Jos nam uciteljica u viber grupi napise pojasnjenja i posalje jos zadace. Izgurat ce seNice try wrote: 18 Mar 2020, 11:05Jeste. Jučer su, pored zadaće, slali i nove lekcije. Nekako ćemo ih preći. Tako je za ovu sedmicu, a sljedeće su osnovci svakako trebali na proljetni raspust.Femea wrote: 17 Mar 2020, 16:28
Vjerovatno treba malo vremena da se u svakoj školi organizira ali i viber je od pomoći![]()
Gimnazijalke isto imaju grupe sa profesorima, komuniciraju stalno. Malo je sad frka samo za maturante. Mojoj starijoj su preporučili da što prije završi maturski rad i pošalje ga mentoru jer, ako ovo potraje, da imaju bar s nečim završiti godinu i maturirati.
Nadajmo se da će biti uredu.
Trebala si vala i davno.uvijek_kontra wrote: 18 Mar 2020, 11:09 Zbog tvojih gluposti ja da se izlogujem?Sanjaj. Ides na foe, za drugo i nisi.
![]()
Cim se bavi tvoja firma,koja zemlja?uvijek_kontra wrote: 18 Mar 2020, 11:09 Zbog tvojih gluposti ja da se izlogujem?Sanjaj. Ides na foe, za drugo i nisi.
![]()
Ma cura je nešto zapala u depru, pa da se malo razdrma.arzuhal wrote: 18 Mar 2020, 11:10 Nemojte se ba, ljudi, svađati... Dajte da nam i ova pandemija i havarija prođe u rahatluku i veselju!![]()
Ma znam... Ima i trenutaka, dana, mjeseci, kad investiras, pa te uhvati u raskoraku.HAVANA wrote: 18 Mar 2020, 11:07Zavisi koje djelatnosti,nije to bas tako jednostavno.Ja radim 20 godina,jos nikada dobit nisam podigao.Sve da imam jacu i stabilniju firmu.Ali roba,novac je u robi,nekretnini...A roba postaje bezvrijedna...storm wrote: 18 Mar 2020, 11:03
Ne budu li otpisivali obaveze, fkt će masa propasti.
A malo ću biti grub... Pokakim im se u firme i sp i doo, ako nisu akumulirali nešto sredstava.
Zlatno je pravilo, godina dana firme - mjesec plače.
Znaci primjer, ako za pet godina, nisi stvorio za pet mjeseci da pokrivas se bez prihoda... Zatvori se sam.
Mogli smo brat i ja mercedese voziti, s razlogom vozimo Citroën, berlingo itd...
Mah, sa njom samo udri u kontru i sve će bit OK.