Oribam ruke...izvadim kutiju,izvadim cigaru i sve gledam a majku ti mikroskopsku jesi li se negdje skrio
Pa vratim kutiju nazad
Moderator: Krokodil Behko
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Smije se i ovdje izaci prosetati sve dok si sam. Mozes npr izvesti psa u setnju, djete. Mozes dzogirati. Ne smijes se skupljati po parkovima i biti u grupamajednonogi_jack wrote: 18 Mar 2020, 12:24Kod vas zabrana izlaska, a kod nas kažu da je preporučljivo prošetati, pogotovo u parku, dokle god se držiš na udaljenosti od drugih.

Javno preduzeće BH Telecom odlučio je donirati značajna sredstva u jeku borbe protiv koronavirusa.
Tako je ova kompanija danas odlučila da će donirati milion KM za kupovinu respiratora koji su prijeko potrebni za osobe s respiratornim tegobama.
U trenucima širenja zaraze koronavirusa ova donacijaje od iznimne važnosti za zdravstvene ustanove u našoj zemlji.
Upravo su respiratori najdragocijeniji aparati koje bolnice traže usljed širenja koronavirusa. Ovo je dobar primjer koji bi i ostale javne kompanije trebale slijediti i pomoći našim zdravstvenim ustanovama.

Mala_Mu wrote: 18 Mar 2020, 12:41 BH Telecom će donirati milion KM za kupovinu respiratora
Javno preduzeće BH Telecom odlučio je donirati značajna sredstva u jeku borbe protiv koronavirusa.
Tako je ova kompanija danas odlučila da će donirati milion KM za kupovinu respiratora koji su prijeko potrebni za osobe s respiratornim tegobama.
U trenucima širenja zaraze koronavirusa ova donacijaje od iznimne važnosti za zdravstvene ustanove u našoj zemlji.
Upravo su respiratori najdragocijeniji aparati koje bolnice traže usljed širenja koronavirusa. Ovo je dobar primjer koji bi i ostale javne kompanije trebale slijediti i pomoći našim zdravstvenim ustanovama.

Gorko ti to.MunDZi wrote: 18 Mar 2020, 14:37 Jutros na sabahu u samoposuzi, ljudi samo sto nesto stave na police to se razgrabi.
Stojim u redu na kasi i vidim zena iza mene ima masku. Pitam je ako nije problem da mi kaze gdje je kupila masku. Kad zena poce psovati, ne na mene nego generalno. Pa se onda svima izvinu. Kaze, ovo je strasno, pa nema cak ni toalet papira. Te kako je ona sva pod stresom. Jos rece maske je kupila na internetu po jako skupoj cijeni. Je be i internetu sve po spisku. Morala sam zenu smirivati. Kazem joj tako nam je svima, svi smo pod stresom. Bitno je da ima vode, voda radi sto i toalet papir. Kad se zena smiri.
Inace, kupila sam flasu gina i karton tonika. Bice mi dosta za nekoliko sedmica.
Uzela sam i rasadu za dvoriste, da sadim cvijece, itd. Necim se covjek mora zabavljati dok je u izolaciji.
Mislim da je sada najbitnije cuvati mentalno zdravlje,jacati imunite i izolovati se nekoliko sedmica.

Pa zato i kazu da se svi koji su u nekoj od rizicnih grupa izoluju. Upravo zbog toga jer nece dobiti adekvatnu njegu ako im zatreba, jer ce bolnice i osoblje biti prezauzeti sa koronom. Smatra se da ce zdravi i mladi prebroditi na nogama, a svi ostali malo teze.Dorian wrote: 18 Mar 2020, 14:40 A situacija kao ljudi ne boluju ni od čega drugog osim korone.
Koliko će ljudi dugoročno uništiti zdravlje, čak i umrjeti, u sljedećih 2-3 mjeseca zbog toga što neće dobiti adekvatnu ljekarsku njegu na vrijeme jer je sve podređeno koroni.
Hajde, statistika sve trpi.