Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 842 times
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by gospođa Brams »

Nigdje, bas nigdje ne mogu naci nista za dezinfekciju ruku. Ja ne razumijem, koliko toga su ljudi pokupovali, kako je moguce da nigdje nema, sta su kupovali na litre :why koji kurac
somehow I manage
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 802 times

Post by vila »

gospođa Brams wrote: 18 Mar 2020, 14:47 Nigdje, bas nigdje ne mogu naci nista za dezinfekciju ruku. Ja ne razumijem, koliko toga su ljudi pokupovali, kako je moguce da nigdje nema, sta su kupovali na litre :why koji k....
Neces ni naci
Eventualno kupi u ljekarnoj med.alkohol ako ima
Pa napravi sebi otopinu 70 postotnog
Kod nas u ljekarnama ima jos jedino alkohola
A ni to nije dobro pretjerano koristiti jer isusuje ruke pa se stvaraju pukotine na kozi pa je jos opasnije
Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian »

MunDZi wrote: 18 Mar 2020, 14:46
Dorian wrote: 18 Mar 2020, 14:40 A situacija kao ljudi ne boluju ni od čega drugog osim korone.

Koliko će ljudi dugoročno uništiti zdravlje, čak i umrjeti, u sljedećih 2-3 mjeseca zbog toga što neće dobiti adekvatnu ljekarsku njegu na vrijeme jer je sve podređeno koroni.

Hajde, statistika sve trpi.
Pa zato i kazu da se svi koji su u nekoj od rizicnih grupa izoluju. Upravo zbog toga jer nece dobiti adekvatnu njegu ako im zatreba, jer ce bolnice i osoblje biti prezauzeti sa koronom. Smatra se da ce zdravi i mladi prebroditi na nogama, a svi ostali malo teze.
Ne da ih ne dohvati korona. Nego će im se pogoršati stanje koje imaju, a neće dobiti njegu. Ljudi koji su već bolesni ne prestaju biti bolesni zato što se odjednom pojavila nova bolest, njihova bolest nastavlja da ih uništava iako ih ta nova bolest ne dotakne.

Da karikiram ali i ozbiljno, spasićemo 100 ljudi od korone, ali ćemo u međuvremenu pustiti da strada 100 ljudi od drugih bolesti, nemamo vremena da se njima bavimo zbog korone.
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams »

vila wrote: 18 Mar 2020, 14:50
gospođa Brams wrote: 18 Mar 2020, 14:47 Nigdje, bas nigdje ne mogu naci nista za dezinfekciju ruku. Ja ne razumijem, koliko toga su ljudi pokupovali, kako je moguce da nigdje nema, sta su kupovali na litre :why koji k....
Neces ni naci
A ni to nije dobro pretjerano koristiti jer isusuje ruke pa se stvaraju pukotine na kozi pa je jos opasnije
Na poslu su nam dali nesto da dezinficiramo ruke, mislim da je imalo bas puno alkohola, nakon par dana mi je totalno isusilo ruke, izgledaju kao da pripadaju babi od 70 godina :grana
A nista uzet cu med. alkohola i ne pretjerivat
somehow I manage
Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8848 times
Been thanked: 5608 times

Post by Mister No »

Mozes i sa Varkinom isto napraviti. Razblaziti je obavezno sa vodom prije upotrebe, ali i ona (ovo sto Vila rece), strasno isusuje kozu.

Bolje ju je koristiti za dezinfekciju radnih površina, ako se vec nemaju originalna sredstva.
The Dark Side Of The Forum...
Digla_da_kreci
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Digla_da_kreci »

Jesam ja jedina sto ne voli one dezinfekcijske gelove za ruke? Daju mi ljigavi osjecaj i kao da sve razmeljam po rukama prljavstinu..i ne znam evo opisati, ali mi je grozan.. dok ne operem ruke sapunom i vodom, nisam sva svoja. :julia
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams »

Ne znam stvarno sta je najpametnije u ovoj situaciji...cujem da ljudi koji imaju druge zdravstvene probleme sad jako ispastaju. Jedan koji ima MS ne moze dobiti svoju terapiju jer njegova neurologica ne obavlja preglede, a mora obaviti pregled kod nje da mu pusti terapiju za iducih godinu dana. To je samo jedan primjer.

A koliko ce ljudi oboliti od stresa kad krenu otkazi i nemogucnost placanja racuna, kredita...s jedne strane se borimo protiv korone a s druge strane koliko ce samo stetnih posljedica biti od toga.

Otkazi su zapravo vec poceli lagano...ja sam u totalno bizarnoj situaciji, trebam poceti raditi u ponedjeljak, uopce ne znam sta da mislim, zasad to nije upitno ali tko zna...
somehow I manage
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Zar nisu malo prije ove epodemije na sva zvona trubili kako su ti gelovi bezpotrebni i haman nis korisni. Kae nista bez safuna. Sad odjednom pomama
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams »

Moj dragi treba sto prije operirati nos, ali sad u ovim okolnostima pretpostavljam da ce se nacekati.
Sestra treba roditi krajem ljeta...mogu se samo nadati da ce dotad biti bolje stanje.
Za mamu se najvise bojim jer radi u ducanu i svaki dan je izlozena, a rizicna je skupina. Da barem skrate radno vrijeme i daju joj da uzme godisnji i bude doma...ona je tamo najstarija, sve su joj kolegice mlade, trebali bi ju pustiti...
somehow I manage
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Image
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1390 times

Post by MunDzi »

Dorian wrote: 18 Mar 2020, 14:53
Ne da ih ne dohvati korona. Nego će im se pogoršati stanje koje imaju, a neće dobiti njegu. Ljudi koji su već bolesni ne prestaju biti bolesni zato što se odjednom pojavila nova bolest, njihova bolest nastavlja da ih uništava iako ih ta nova bolest ne dotakne.

Da karikiram ali i ozbiljno, spasićemo 100 ljudi od korone, ali ćemo u međuvremenu pustiti da strada 100 ljudi od drugih bolesti, nemamo vremena da se njima bavimo zbog korone.
Pa nije bas tako. Npr, mozes biti astmaticar i nosis se time godinama. Ako jos pokupis koronu, sanse su ti da se neces oporaviti upravo zbog postojece astme. Ako si zdrav imas sanse da se izvuces. Uostalom, u bolnicama nece zavrsiti svaki korona pacijent, uglavnom ce to biti pacijenti koji vec imaju neku postojecu bolest pa im je na muku jos sjela korona. Mnogi ce prebolovati koronu kod kuce, jer nece svakome trebati respirator i ostale masine.
Mister No

Post by Mister No »

insomnia wrote: 18 Mar 2020, 15:01 Zar nisu malo prije ove epodemije na sva zvona trubili kako su ti gelovi bezpotrebni i haman nis korisni. Kae nista bez safuna. Sad odjednom pomama
Ma i ti gelovi su uglavnom na bazi alkohola.
Sve to napravi dezinfekciju ali kratko traje zastita, mozda par minuta.

Zato savjetuju česce pranje ruku sapunom.
Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian »

Nema veze...
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams »

Jel svaki sapun djeluje ili mora bas imati odredene sastojke?
somehow I manage
Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian »

gospođa Brams wrote: 18 Mar 2020, 15:00 Ne znam stvarno sta je najpametnije u ovoj situaciji...cujem da ljudi koji imaju druge zdravstvene probleme sad jako ispastaju. Jedan koji ima MS ne moze dobiti svoju terapiju jer njegova neurologica ne obavlja preglede, a mora obaviti pregled kod nje da mu pusti terapiju za iducih godinu dana. To je samo jedan primjer.

A koliko ce ljudi oboliti od stresa kad krenu otkazi i nemogucnost placanja racuna, kredita...s jedne strane se borimo protiv korone a s druge strane koliko ce samo stetnih posljedica biti od toga.

Otkazi su zapravo vec poceli lagano...ja sam u totalno bizarnoj situaciji, trebam poceti raditi u ponedjeljak, uopce ne znam sta da mislim, zasad to nije upitno ali tko zna...
O tome i ja šupljim, ali jok, samo korona kao da ništa drugo ne postoji.
Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian »

gospođa Brams wrote: 18 Mar 2020, 14:56

Neces ni naci
Na poslu su nam dali nesto da dezinficiramo ruke, mislim da je imalo bas puno alkohola, nakon par dana mi je totalno isusilo ruke, izgledaju kao da pripadaju babi od 70 godina :grana
Tek će taj alkohol isušiti ruke.
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

spacebound wrote: 18 Mar 2020, 11:18 Hajde, smirite se. Prvo, svadje ne trebaju na ovoj temi, drugo, podbadanja i glupiranja ne trebaju na ovoj temi. A mislim i da se sa salama pretjeralo, pa ih proslijedite na pripadajuce teme. Znam da smo narod koji sve voli okrenut na salu i tako lakse izgurat.
Dajte da budemo malo ozbiljniji i konkretniji, evo pocevsi od sad. A ja cu sve cemu nije mjesto, a pisano je od jutros prebacit. Ubuduce brisat.
Tebi hanni, za one gluposti posebno upozorenje.
Budimo malo savjesniji i odgovorniji :ok
kakve gluposti sad
🐽
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9819 times
Been thanked: 16559 times

Post by spacebound »

Hannibal wrote: 18 Mar 2020, 15:18
spacebound wrote: 18 Mar 2020, 11:18 Hajde, smirite se. Prvo, svadje ne trebaju na ovoj temi, drugo, podbadanja i glupiranja ne trebaju na ovoj temi. A mislim i da se sa salama pretjeralo, pa ih proslijedite na pripadajuce teme. Znam da smo narod koji sve voli okrenut na salu i tako lakse izgurat.
Dajte da budemo malo ozbiljniji i konkretniji, evo pocevsi od sad. A ja cu sve cemu nije mjesto, a pisano je od jutros prebacit. Ubuduce brisat.
Tebi hanni, za one gluposti posebno upozorenje.
Budimo malo savjesniji i odgovorniji :ok
kakve gluposti sad
Ma znas ti kakve bombe bacas :D. Simpatican si, ali ne na ovoj temi :ok
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Mister No

Post by Mister No »

gospođa Brams wrote: 18 Mar 2020, 15:12 Jel svaki sapun djeluje ili mora bas imati odredene sastojke?
Mislim da bi i obicni sapuni trebali da djeluju..
Sapun promijeni pH sredine i tako unistava mikrobe.
Bolje je uzeti one "obične", nego neke fine blage za njegu kože.
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 802 times

Post by vila »

gospođa Brams wrote: 18 Mar 2020, 14:56

Neces ni naci
Moje ruke su kriminalne
Uvecer kad dodem kuci uzmem neku masnu kremu pa namazem i stavim rukavice
Uglavnom....kazu da je dovoljno pranje tuku vodom i sapunom ako je to moguce
Post Reply

Return to “Zdravlje”