Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13891 times
- Been thanked: 22835 times
- Status: Offline
- TAFKAP
- Forum [Bot]
- Has thanked: 1564 times
- Been thanked: 2650 times
Re: Korona virus
Budi srećna, tako te nit ko može inficirat, nit možeš ti kogaDigla_da_kreci wrote: 19 Mar 2020, 01:19 Ja sam zarobljena sama. ako krene gora situacija, nemam nikog ovdje gdje sam.![]()

- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times
Ne zanosite se dostupnim podacima, evo baš čitam, kako se Hrvatska hvali kako je efikasnija od Slovenije, u suzbijanju širenja virusa.
Ali zaborave napisati, da su testirali tek nešto više od 1000 ljudi, dok je ovdje uradjeno skoro 9000 testova (8730) do jučer u 14h...286 oboljelih. A i taj broj je vjerojatno puta x...
Ali zaborave napisati, da su testirali tek nešto više od 1000 ljudi, dok je ovdje uradjeno skoro 9000 testova (8730) do jučer u 14h...286 oboljelih. A i taj broj je vjerojatno puta x...
Habibti, ya nour el - ain... 

Iz kog grada je ?Mutevelija wrote: 18 Mar 2020, 21:55 Ih jos pitas
Apotekarka pola Cecenka pola Jevrejka.
Mama joj Jevrejka
Otac cecen musliman.
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 195 times
- Been thanked: 842 times
Za mene nema odmora, radit cemo, ali ne svi odjednom nego cemo se izmjenjivatDuminjo wrote: 19 Mar 2020, 01:10 Zatvara se zapravo sve što, kako je objasnio ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović, nije od vitalne važnosti.
Zabranjuju se i mise i okupljanja više od pet ljudi na jednom mjestu
Mislim da su Hrvati trebali ovo ranije uraditi. Volio bih da grijesim.
Bramsica mjesec dana na odmoru![]()

Ja se samo nadam da ce mami u trgovini skratiti radno vrijeme, nema smisla da rade po cijele dane. I da ce ju pustit onda da uzme godisnji.
somehow I manage
Nije mi ni ovo skraćivanje radnog vremena jasno.gospođa Brams wrote: 19 Mar 2020, 07:54Za mene nema odmora, radit cemo, ali ne svi odjednom nego cemo se izmjenjivatDuminjo wrote: 19 Mar 2020, 01:10 Zatvara se zapravo sve što, kako je objasnio ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović, nije od vitalne važnosti.
Zabranjuju se i mise i okupljanja više od pet ljudi na jednom mjestu
Mislim da su Hrvati trebali ovo ranije uraditi. Volio bih da grijesim.
Bramsica mjesec dana na odmoru![]()
Korisnici ne smiju dolaziti, ali imamo drugih poslova koje treba obavljati.
Ja se samo nadam da ce mami u trgovini skratiti radno vrijeme, nema smisla da rade po cijele dane. I da ce ju pustit onda da uzme godisnji.
Stvoriti će još veće gužve u dućanima, jer će svi pohrliti u tom vremenu.
Smislenije bi bilo ograničenje trenutnih kupaca, smanjenje trgovaca po smjeni (jer ako je u dućanu 10, umjesto 110 kupaca, može ih poslužiti i manji broj trgovaca)
Maksimalno zaštititi trgovce odijelima, maskama, rukavicama, naočalama i skratiti im smjenu. Ako treba, zaposliti još, jer sumnjam da sad ne rade dobro...
Habibti, ya nour el - ain... 

- Čupava
- Forum [Bot]
- Been thanked: 10 times
Jutros vidjeh kolonu vojnih vozila koja prevozi preminule iz Bergama u druge gradove.

.
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 195 times
- Been thanked: 842 times
Mene samo brine mama. Sve sto ja znam je da je ona vecinu dana tamo izlozena. Kod njih u malom ducanu rade 2 po smjeni i ne mogu smanjiti broj djelatnika. Nemaju kog vise zaposliti jer im ionako fali ljudi.storm wrote: 19 Mar 2020, 08:14Nije mi ni ovo skraćivanje radnog vremena jasno.gospođa Brams wrote: 19 Mar 2020, 07:54
Za mene nema odmora, radit cemo, ali ne svi odjednom nego cemo se izmjenjivatKorisnici ne smiju dolaziti, ali imamo drugih poslova koje treba obavljati.
Stvoriti će još veće gužve u dućanima, jer će svi pohrliti u tom vremenu.
Smislenije bi bilo ograničenje trenutnih kupaca, smanjenje trgovaca po smjeni (jer ako je u dućanu 10, umjesto 110 kupaca, može ih poslužiti i manji broj trgovaca)
Maksimalno zaštititi trgovce odijelima, maskama, rukavicama, naočalama i skratiti im smjenu. Ako treba, zaposliti još, jer sumnjam da sad ne rade dobro...
Maske ionako ne stite puno. Nisu veliki ducan pa da su prijeko potrebni, mogu raditi i u jednoj smjeni...
somehow I manage
- Čupava
- Forum [Bot]
Šta će ovi sa šatorima na granicama, smjestiti sve koji dolaze iz EU. Sve zajedno ih strpati..
zar nije bilo lakše ne dozvoliti ulaz u BiH uopšte. Kakve uslove higijene će imati? Muškarci će biti odvojeni od žena? Šta će da djecom? Ništa ih ne razumijem. 

.
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9797 times
- Been thanked: 16474 times
Prvi put od nedjelje sam bila u gradu. Vidno je manje svijeta, ali daleko od toga da su ulice puste. Neki nose maske. Bijah u apoteci, nikog drugog nije bilo. Piljare rade, pekare isto.
U prodavnici ne fali robe, na vratima obavjestenje da jedna osoba ne moze kupiti vise od 2 vrece brasna kao i da je radno vrijeme od 7 - 18, vikend neradni. Nije guzva, ali ima ljudi. Nema napetosti, opustena je atmosfera.Radnici imaju maske i rukavice, ljudi drze rastojanje, mirise na dezinfekciona sredstva, a police sa toalet papirom

U prodavnici ne fali robe, na vratima obavjestenje da jedna osoba ne moze kupiti vise od 2 vrece brasna kao i da je radno vrijeme od 7 - 18, vikend neradni. Nije guzva, ali ima ljudi. Nema napetosti, opustena je atmosfera.Radnici imaju maske i rukavice, ljudi drze rastojanje, mirise na dezinfekciona sredstva, a police sa toalet papirom

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Rockefeller
- Aktivni forumaš
To ti je bona Dodik. Ne mere bez šatoraČupava wrote: 19 Mar 2020, 08:45 Šta će ovi sa šatorima na granicama, smjestiti sve koji dolaze iz EU. Sve zajedno ih strpati..zar nije bilo lakše ne dozvoliti ulaz u BiH uopšte. Kakve uslove higijene će imati? Muškarci će biti odvojeni od žena? Šta će da djecom? Ništa ih ne razumijem.
![]()

Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place
Doduse i to što kazes.Samo je problem što on nece boraviti u njima. A trebao bi.Rockefeller wrote: 19 Mar 2020, 08:55To ti je bona Dodik. Ne mere bez šatoraČupava wrote: 19 Mar 2020, 08:45 Šta će ovi sa šatorima na granicama, smjestiti sve koji dolaze iz EU. Sve zajedno ih strpati..zar nije bilo lakše ne dozvoliti ulaz u BiH uopšte. Kakve uslove higijene će imati? Muškarci će biti odvojeni od žena? Šta će da djecom? Ništa ih ne razumijem.
![]()
![]()
.
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Od uroka i kurijih ociju
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1632 times
- Been thanked: 3039 times
MoskvaOtava wrote: 19 Mar 2020, 07:37Iz kog grada je ?Mutevelija wrote: 18 Mar 2020, 21:55 Ih jos pitas
Apotekarka pola Cecenka pola Jevrejka.
Mama joj Jevrejka
Otac cecen musliman.

Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- insomnia
- Rđav kurac
A dje ce koji kurac s djecom i ova doba kad je sve blokirano sirom JevropeČupava wrote: 19 Mar 2020, 08:45 Šta će ovi sa šatorima na granicama, smjestiti sve koji dolaze iz EU. Sve zajedno ih strpati..zar nije bilo lakše ne dozvoliti ulaz u BiH uopšte. Kakve uslove higijene će imati? Muškarci će biti odvojeni od žena? Šta će da djecom? Ništa ih ne razumijem.
![]()
- Čupava
- Forum [Bot]
Pa eto hajd to dokazi nekima.. totalno situaciju ne shvataju ozbiljnom.insomnia wrote: 19 Mar 2020, 09:20A dje ce koji k.... s djecom i ova doba kad je sve blokirano sirom JevropeČupava wrote: 19 Mar 2020, 08:45 Šta će ovi sa šatorima na granicama, smjestiti sve koji dolaze iz EU. Sve zajedno ih strpati..zar nije bilo lakše ne dozvoliti ulaz u BiH uopšte. Kakve uslove higijene će imati? Muškarci će biti odvojeni od žena? Šta će da djecom? Ništa ih ne razumijem.
![]()
.
- insomnia
- Rđav kurac
Pa shvatice kad osvanu u satoru