Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- Rockefeller
- Aktivni forumaš

- Status: Offline
Re: Korona virus
Ja ne znam gdje vi iskopate toliki pesimizam i paničarenje. 
Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

- Has thanked: 1647 times
- Been thanked: 3093 times
Ja ne bi nikog prijavio .
Kako ce sad policajci patrolirati i gledati jel neko napolju poslije 18:00
Nezamislivo
Kako ce sad policajci patrolirati i gledati jel neko napolju poslije 18:00
Nezamislivo
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Hocel vratiti stan?Otava wrote: 21 Mar 2020, 22:06 Moram ponoviti...izgleda niko nije pogledao
https://www.klix.ba/sport/kosarka/dzana ... /200321115
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Mutevelija
- Selonačelnik

500 KM do 1500 KM kazne su , skocit ce falsifikovanje licnih karti.insomnia wrote: 21 Mar 2020, 21:55Pa nije bas da ce streljati koga uhvate poslije na ulici. Sve se moze zabrsitiDorian wrote: 21 Mar 2020, 21:53
Ova jedna ima mamu koju je uspjela dovesti kod sebe, a otac (razvedeni roditelji) je u svom stanu. On je ozbiljno slab i bolestan. Svaki dan poslije posla ona mora kod njega da mu skuha, opere ga, očisti stan itd Ona radi do 16.30 i sa policijskim od 18 sati nema šanse da sada vodi brigu o njemu i prije policijskog dođe kući. A ako ostane kod njega, nema prevoz za posao a predaleko je za pješačiti, tako da mora kući.
Već se pripremila na to da će ga ove mjere vjerovatno ubiti.
Tako da to ostajanje kući ne donosi dobro svima, neke će uništiti.
Kao i sve, na mostu dobiješ na ćupriji izgubiš.
Cuj pripremila se ca ce ga ove mjere vjerovatno ubiti. Fakat pravite dramu dje je nema
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
Bolje da ne pisem svasta.. sokirali biste se, sta se sve i ovdje desava i kako zdravstveni sustav funkcioniraDuminjo wrote: 21 Mar 2020, 21:52meni samo scene u glavi kad se u bosni podje stotine ljudi na dan prijavljivati u bolnice.. gdje? kome? kako? sta? pesimista sam i jebiga.. zato puno i ne pisem. nek se narod zajebava a uletice nam bgm zguza pa ce biti kuku majko sta sad.. a muka mi sto se samo politicari i direktori testiraju. po obicaju jebo normalan narod. ako obican covjek sam sebe ne spasi, sumnjam da ce i nasi doktori. gledam maloprije u srednjobosanskom kantonu TRI covjeka testirana. TRI....i to je pitanje ko su to troje. nigdje nikakvih imena, adresa, NISTA. sve se krije, sve se pod tepih gura i sva nam je taktika NECE VALJDA...Merlin246 wrote: 21 Mar 2020, 21:21 Ovo je izmaklo svakoj kontroli.
Ni na sta vise ne mislim nego samo da ovaj horor prestane i da sve bude u redu. Da ovaj vraziji virus nestane i da se ne plasimo jedni drugih i za svoje i tudje zivote. Idite samo gdje morate..nista vise nije vazno, nego samo da ostanete daleko od svijeta i zastitite tako i sebe i druge. Pogotovo oni koji ne rade. Imate izbor znaci ostati zivi, time sto izaberete ostanak u svom domu ili riskirati ne samo svoj zivot nego i stotine drugih zivota izlaskom na ulicu.
prije desetak dana je dado hvalio hrvatske korake pa sam mu reko da cemo se cuti za desetak dana. to bi trebalo biti sutra ili prekosutra. dado javi se jel mislis i dalje da su hrvatski zvanicnici odradili tako dobar poso kako se pricalo prije tih desetak dana?
jutros gledam tik poslije sedam pun parking ispred rewe. kasnije oko 8 pun parking ispred netto i preko puta isto pun parking ispred edeke.. nije ovaj narod normalan.
nesto se ovdje prica da bi od ponedjeljka mogla biti neka zabrana kretanja. danas su nam podijelili i neke kartice da imamo ako nas policija zaustavi. ne znam kako je kod vas. vjerujem da je u samom gradu lose skroz. za sta god uhvatis, kontas da si uhvatio ovo govno.
nordrhein westfalen 6740 zarazenih. pokrajina ima oko 18 mil stanovnika
baden württemberg 3818 zarazenih. nesto vise od 11 mil stanovnika
bayern 3695 zarazenih na okok 13 mil stanovnika
pola godine se prica o jebenom virusu i opet smo svi iznenadjeni ko nase zimske sluzbe snijegom u januaru. svaka nam cast
Kad god zavrsim s poslom razmisljam sta ako sam zarazena a u stanu su i djeca i stariji ljudi. Sta da se nesto njima desi radi mene.. ja dnevno imam s vise od 100 ljudi kontakt nekakav..
Ne znam zasto nije stroga zabrana kretanja. Kakva trgovina vise
Ok, u pocetku mislis nije strasno smirit ce se al kad vidis da postaje samo gore i kad na svojoj kozi osjetis stvarnost i strah i ozbiljnost situacije onda ces se valjda pridrzavati nekih stvari.
Ovde ljudi smiju kud hoce samo je naglaseno da se izbjegavaju okupljanja.. Sto ljude ne sprijecava da se okupljaju u grupama i dalje.. Smijes sam setati, trcati, ici u trgovinu, kud hoces..Ne znam sto ne zabrane bukvalno svaki izlazak na ulicu osim onog najnuznijeg. Sve dok je ovako stanje se nece popraviti..
Mi zivimo sada. 21. stoljece je, ne doba kuge malarije i ne znam ti cega..Ovo se desava sada znacii i stanje je sve gore. Nista se nece savladati ni proci samo od sebe.Iskra wrote: 21 Mar 2020, 21:48Merlin246 wrote: 21 Mar 2020, 21:42 Ja sam pocela sa se pitam i brinem dal cu ikad vise imati priliku uzivo vidjeti svoje. Eto dokle je doslo.
Ne mogu vam objasniti kako se osjecam.
Bukvalno imam zelju ubiti svakog debila kojem je ovo i dalje smijesno i koji ne zeli da se strogo pridrzava svega. Oke ako ti nije do tvog zivota stalo, mogu shvatiti.. Ali imas li ikoga do koga ti je stalo.. roditelje, sestre, bracu, prijatelje, macku, kokos bilo staa radi cega bi ostao u svoja 4 zida
Biće bolje. Maloprije slušam našeg geneticara, Rijada Konjhodzica, i dobro kaže, i prije su ljudi prolazili kroz ovakve situacije a bili duplo manje educirani i spremni na borbu pa su opet uspjeli da savladaju i bolesti i viruse.
Virus ako mutira a moguce da je vec i mutirao tek smo onda naj*bali svi.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Nije ba problem, hoce samo da vakcine prodaju, da stopiraju migrante a dobrodoslo i BiH radnici ostaju
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 8902 times
- Been thanked: 5654 times
Taj rizik mutacije virusa u nesto vrlo smrtonosno ti uvijek visi nad ljudskom vrstom.Merlin246 wrote: 21 Mar 2020, 22:18Mi zivimo sada. 21. stoljece je, ne doba kuge malarije i ne znam ti cega..Ovo se desava sada znacii i stanje je sve gore. Nista se nece savladati ni proci samo od sebe.Iskra wrote: 21 Mar 2020, 21:48
Biće bolje. Maloprije slušam našeg geneticara, Rijada Konjhodzica, i dobro kaže, i prije su ljudi prolazili kroz ovakve situacije a bili duplo manje educirani i spremni na borbu pa su opet uspjeli da savladaju i bolesti i viruse.
Virus ako mutira a moguce da je vec i mutirao tek smo onda naj*bali svi.
Last edited by Mister No on 21 Mar 2020, 22:23, edited 1 time in total.
The Dark Side Of The Forum...
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2723 times
- Been thanked: 8505 times
Radit se mora. Euri nece pasti Sa neba. Vise ce nas jebat ekonomija nego Virus. Švabo to zna a švabo voli pare. Gurace da se ide na poso sve do zadnjeg.Merlin246 wrote: 21 Mar 2020, 22:14Bolje da ne pisem svasta.. sokirali biste se, sta se sve i ovdje desava i kako zdravstveni sustav funkcioniraDuminjo wrote: 21 Mar 2020, 21:52
meni samo scene u glavi kad se u bosni podje stotine ljudi na dan prijavljivati u bolnice.. gdje? kome? kako? sta? pesimista sam i jebiga.. zato puno i ne pisem. nek se narod zajebava a uletice nam bgm zguza pa ce biti kuku majko sta sad.. a muka mi sto se samo politicari i direktori testiraju. po obicaju jebo normalan narod. ako obican covjek sam sebe ne spasi, sumnjam da ce i nasi doktori. gledam maloprije u srednjobosanskom kantonu TRI covjeka testirana. TRI....i to je pitanje ko su to troje. nigdje nikakvih imena, adresa, NISTA. sve se krije, sve se pod tepih gura i sva nam je taktika NECE VALJDA...
prije desetak dana je dado hvalio hrvatske korake pa sam mu reko da cemo se cuti za desetak dana. to bi trebalo biti sutra ili prekosutra. dado javi se jel mislis i dalje da su hrvatski zvanicnici odradili tako dobar poso kako se pricalo prije tih desetak dana?
jutros gledam tik poslije sedam pun parking ispred rewe. kasnije oko 8 pun parking ispred netto i preko puta isto pun parking ispred edeke.. nije ovaj narod normalan.
nesto se ovdje prica da bi od ponedjeljka mogla biti neka zabrana kretanja. danas su nam podijelili i neke kartice da imamo ako nas policija zaustavi. ne znam kako je kod vas. vjerujem da je u samom gradu lose skroz. za sta god uhvatis, kontas da si uhvatio ovo govno.
nordrhein westfalen 6740 zarazenih. pokrajina ima oko 18 mil stanovnika
baden württemberg 3818 zarazenih. nesto vise od 11 mil stanovnika
bayern 3695 zarazenih na okok 13 mil stanovnika
pola godine se prica o jebenom virusu i opet smo svi iznenadjeni ko nase zimske sluzbe snijegom u januaru. svaka nam cast![]()
Kad god zavrsim s poslom razmisljam sta ako sam zarazena a u stanu su i djeca i stariji ljudi. Sta da se nesto njima desi radi mene.. ja dnevno imam s vise od 100 ljudi kontakt nekakav..
Ne znam zasto nije stroga zabrana kretanja. Kakva trgovina viseSto god je situacija ozbiljnija cini mi se narod sve ludji i bezobrazniji i bahatiji.
Ok, u pocetku mislis nije strasno smirit ce se al kad vidis da postaje samo gore i kad na svojoj kozi osjetis stvarnost i strah i ozbiljnost situacije onda ces se valjda pridrzavati nekih stvari.
Ovde ljudi smiju kud hoce samo je naglaseno da se izbjegavaju okupljanja.. Sto ljude ne sprijecava da se okupljaju u grupama i dalje.. Smijes sam setati, trcati, ici u trgovinu, kud hoces..Ne znam sto ne zabrane bukvalno svaki izlazak na ulicu osim onog najnuznijeg. Sve dok je ovako stanje se nece popraviti..
Al opet, švabo i zapad ce se izvuci. Sta ce balkanci, oni ljudi sto rade obične poslove? Em ce takvi biti sada najmanje zasticeni za vrijeme epidemije, em ce kasnije ostati najveci kokuzi. Isto ko i u ratu, poslije rata.
Nego. Hajmo se malo sprdat da nam se neko nasmije na Forumu i klikne lajk.. Ionako ispade da nije niko normalan ko je i Malo ozbiljan.. Pa nek pocrkamo
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2829 times
- Been thanked: 23341 times
Zivot se to zove. Glat nece proc garant. Sazrijes, naucis, odbolujes. Sto te ne ubije ojaca te. A da izvines ovo je pichkin dim za 92g...Ili 41g...Ili...Pridrzavaj se, cuvaj sebe i svoje. Posla i para ce biti ko ih trazi. Bitno je da nas i nasih bude. Jebo pare.gospođa Brams wrote: 21 Mar 2020, 22:00Ne prepustaj se takvim mislima, na neke stvari ne mozes utjecati. Radi ono sto mozes, cuvaj sebe i druge oko sebe. Pobrini se da tvoji shvacaju ozbiljnost situacije i da se cuvaju.Merlin246 wrote: 21 Mar 2020, 21:42 Ja sam pocela sa se pitam i brinem dal cu ikad vise imati priliku uzivo vidjeti svoje. Eto dokle je doslo.
Bukvalno imam zelju ubiti svakog debila kojem je ovo i dalje smijesno i koji ne zeli da se strogo pridrzava svega. Oke ako ti nije do tvog zivota stalo, mogu shvatiti.. Ali imas li ikoga do koga ti je stalo.. roditelje, sestre, bracu, prijatelje, macku, kokos bilo staa radi cega bi ostao u svoja 4 zida
Mene isto jako ljute ljudi koji se ponasaju kao da se nista ne dogada. Isto zapadnem u pesimizam...hocemo li se razboliti, hocemo li izgubiti poslove...i jedno i drugo me strasno brine. Ali ja ne znam i ne mogu znati sta ce biti...treba probati nekako ici iz dana u dan, probat se hranit ipak nekim pozitivnim mislima, ne prepustat se potpunom pesimizmu, to nikome nece pomoci.
Ja se jako bojim za sve oko sebe i tesko mi se s time nositi, tesko mi je gledati kako se svijet kakvog ga oduvijek znam mijenja pred mojim ocima, kako nesto st9 smo do jucer shvacali zdravo za gotovo sada je nesto sto nam je nedostupno i bit ce jos neko vrijeme. Nadam se da ce ovo sve dovesti do neke promjene u svijesti ljudi, ja znam da u mojoj sigurno hoce. Svi problemi koji su mi se nekad cinili strasno vaznima sada djeluju smijesno.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
76 godina
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 842 times
Svaka cast vama koji ste stalozeni i mirni, meni je tesko biti. Svi moji bliznji su na neki nacin u rizicnoj skupini, a svi smo bili izlozeni, i neki jos moraju raditi medu ljudima. Svima nam visi otkaz ili smanjenje place nad glavom. Vrlo neizvjesna situacija i drago mi je ako se netko u takvim okolnostima moze drzati bez da bude pesimistican i bez da imalo panicari, ja ne mogu.
somehow I manage
Zasto bi ga vracao,nije ga ukraoinsomnia wrote: 21 Mar 2020, 22:10Hocel vratiti stan?Otava wrote: 21 Mar 2020, 22:06 Moram ponoviti...izgleda niko nije pogledao
https://www.klix.ba/sport/kosarka/dzana ... /200321115
Upravo tako.gospođa Brams wrote: 21 Mar 2020, 22:00Ne prepustaj se takvim mislima, na neke stvari ne mozes utjecati. Radi ono sto mozes, cuvaj sebe i druge oko sebe. Pobrini se da tvoji shvacaju ozbiljnost situacije i da se cuvaju.Merlin246 wrote: 21 Mar 2020, 21:42 Ja sam pocela sa se pitam i brinem dal cu ikad vise imati priliku uzivo vidjeti svoje. Eto dokle je doslo.
Mene isto jako ljute ljudi koji se ponasaju kao da se nista ne dogada. Isto zapadnem u pesimizam...hocemo li se razboliti, hocemo li izgubiti poslove...i jedno i drugo me strasno brine. Ali ja ne znam i ne mogu znati sta ce biti...treba probati nekako ici iz dana u dan, probat se hranit ipak nekim pozitivnim mislima, ne prepustat se potpunom pesimizmu, to nikome nece pomoci.
Ja se jako bojim za sve oko sebe i tesko mi se s time nositi, tesko mi je gledati kako se svijet kakvog ga oduvijek znam mijenja pred mojim ocima, kako nesto st9 smo do jucer shvacali zdravo za gotovo sada je nesto sto nam je nedostupno i bit ce jos neko vrijeme. Nadam se da ce ovo sve dovesti do neke promjene u svijesti ljudi, ja znam da u mojoj sigurno hoce. Svi problemi koji su mi se nekad cinili strasno vaznima sada djeluju smijesno.
Ziv i zdrav covjek sve stigne i uradi.
Mrtav ili bolestan nista
Nešto me zanima... Kako bi ovo sve prošlo, da nema interneta... Recimo u sedamdesetim, osamdesetim godinama, prošlog stoljeća...
Virus ionako stalno mutira.. Svako kašljanje zaraznog, izbacuje dalje virus, koji je poprimio nešto od domaćina.
Tako da će i eventualno cjepivo trebati stalno unaprjeđivati.
Kako god, deset dana proteklih, i deset koji slijede, biti će presudno... I bilo je.
Pa da vidimo...
Virus ionako stalno mutira.. Svako kašljanje zaraznog, izbacuje dalje virus, koji je poprimio nešto od domaćina.
Tako da će i eventualno cjepivo trebati stalno unaprjeđivati.
Kako god, deset dana proteklih, i deset koji slijede, biti će presudno... I bilo je.
Pa da vidimo...
Habibti, ya nour el - ain... 
- Čupava
- Forum [Bot]
- Been thanked: 10 times
Ne shvatljivo mi je ovo da poredite sa 92. god. Stvarno ne upordljivo je.HAVANA wrote: 21 Mar 2020, 22:25Zivot se to zove. Glat nece proc garant. Sazrijes, naucis, odbolujes. Sto te ne ubije ojaca te. A da izvines ovo je pichkin dim za 92g...Ili 41g...Ili...Pridrzavaj se, cuvaj sebe i svoje. Posla i para ce biti ko ih trazi. Bitno je da nas i nasih bude. Jebo pare.gospođa Brams wrote: 21 Mar 2020, 22:00
Ne prepustaj se takvim mislima, na neke stvari ne mozes utjecati. Radi ono sto mozes, cuvaj sebe i druge oko sebe. Pobrini se da tvoji shvacaju ozbiljnost situacije i da se cuvaju.
Danas ti je neprijatelj svako. Ne vidiš ko je zaražen. Neprijatelja 92 si mogao vidjeti, skloniti se od njega, dok od virusa ne.
Nije se imao šta jesti, nije bilo vode, struje, vode, ali ipak.. ne može se porediti..u ratu za mjesec dana nije bivalo ovoliko mrtvih.
.