Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
Re: Korona virus
Zašto drobite oko ovoga?
Katolicima vjernicima, je jako bitna posljednja ispovijest, oprost grijeha ispred svećenika, ne radi se tu o zemaljskim stvarima, jurisdikciji, pa i kriminalu, kako pokušavate natuknuti...
A kako je uslijed nemogućnosti, zbog poznate situacije, taj čin i izvesti u praksi, eto pokušava se tako. Oni vjeruju, šta vas to briga?
Katolicima vjernicima, je jako bitna posljednja ispovijest, oprost grijeha ispred svećenika, ne radi se tu o zemaljskim stvarima, jurisdikciji, pa i kriminalu, kako pokušavate natuknuti...
A kako je uslijed nemogućnosti, zbog poznate situacije, taj čin i izvesti u praksi, eto pokušava se tako. Oni vjeruju, šta vas to briga?
Habibti, ya nour el - ain... 

- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
- Status: Offline
I ja kasljem i nos mi curispacebound wrote: 22 Mar 2020, 09:06 Havana, vise puta sam citala da kod korone ne curi nos.Suh je. I ja evo, od prekjucer me pocelo lagano hvatat, jutros uzas, nos curi, boli me grlo, nepce, desne, kasljem, kisem, u glavi mi mutno. Ali nije to to, po onim simptomima koje sam citala.
Al jucer sam sadila kromir pa mislim da je od toga
Ipak nosim masku po kuci
- shark-attack
- Inventar foruma
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 403 times
proljece, sezona alergija dolazi..HAVANA wrote: 22 Mar 2020, 09:01Iskreno mislim da ce nas masiti u tom obliku.Na vrijeme se reagovalo sto se tice masovnih okupljanja.Italija,spanija...Ja mislim da su u neznanju po masovnim okupljanjima rasirili,kad je vec bilo virusa.Utakmice,koncerti,turisti...Ovde virusa nije bilo u tom obimu a reagovalo se.Cisto sumnjam da se sad moze tako masovno desiti ako se budemo pridrzavali.Sad sam otisao do posla,i juce...Nigdje ziva roba,najvise 2 covjeka zajedno da sam vidio.Ovo budala i sto ima na rijetkim mjestima stace im se u kraj.Mislim da se ne moze u tom obimu rasiriti.Al haj znaj,treba se paziti i pridrzavati svega!!! Samo da nismo pokupili do prije 10 dana,da je sto manje ljudi pokupilo.Mada iskreno i ja sam se usro zbog djeteta,eno temperatura,nos skroz zacepljen i jos juce kaze joj super i smrsacu malo,i ne osjetim ukus...Mirelam wrote: 22 Mar 2020, 08:27 U Madridu svakih 16 minuta jedna smrt. Znaci i Spanija ide kao i Italija. Bosanci a i Hecegovci, omladinu na lanac, inace ce nas ovo sranje preseliti ali ovaj put ne za Njemacku.![]()
Ima ona tih problema sa alergijom i ne desava se nista novo,i prije je to bilo ali sad odma frka covjeka uhvati...
![]()
ako joj se odrazava na disajne puteve (koristi ventolin etc....) to bi to trebalo biti
ipak druze, smanji malo nepotrebne izlaske ,da ti je savjest mirna
KIAORA
rocko wrote: 22 Mar 2020, 08:24To i jest taj problem prvo su nasi ljudi sampioni u nocebo effect a ko me oni da se prilagodjavaju , ali neradi se o panici nego o realnostima zivota , moraju se mjenjati navike, nas covjek ode u prodavnicu pa zastane na pultu i prica sat vremena sa prodavacicom u granapu, ne zivimo vise 200 ljudi selo a velicine 4do 6 km2 nego sad na dulumu soliter sa 200 stanara svi ulaze na jedna vrata, iste liftove koriste.Iskra wrote: 22 Mar 2020, 07:10
Boriti se moramo. Znaš i sam nemam bar tebi Šta objašnjavati, stanje uma, samokonzrola, ne podeci panici i učiniti maksimalan napor u svemu što možemo, i bit će dobro. Mora. Mene jedino brine nedusciplina našeg naroda.
Merlin je u Njemačkoj, pa je eto kako kaže haos situacija a nijemci su diaciplinirani, jako...
E upravo taj fenomen, grupiranja ljudi bez obzira na sve, prenatrpanost megalopolisa, politiku i sve lošije zdravstveno stanje svjetske.populacije prof Fejzic, navodi kao uzroke pandemije.

- Divlja_u_srcu
- Forum [Bot]
- Mood:

❤️ Majka❤️
Jedina osoba koja može svačije mjesto da zamjeni a njeno niko nemože. ❤️
Jedina osoba koja može svačije mjesto da zamjeni a njeno niko nemože. ❤️
Slobodna Dalmacija
SD Dojavi
STRANI NOGOMETVIŠE OD 40.000 LJUDI
Talijanski imunolog tvrdi: ‘Utakmica Atalante i Valencije bila je okidač za epidemiju koronavirusa u Italiji‘
PIŠE PSD
Talijanski imunolog Francesco Le Foche izjavio je da je jedan od okidača za epidemiju koronavirusa u Italiji bila utakmica osmine finala Lige prvaka između Atalante i Valencije igrana u Milanu. Tog je dana iz Bergama u Milano stiglo 40 tisuća navijača Atalante, a Le Foche tvrdi:
- Nekoliko je događaja koji su uzrokovali raspršivanje virusa, a utakmica Atalante i Valencije mogla bi biti jedna od njih.
Objasnio je svoje tvrdnje.
- Bio je to vrhunac kolektivne euforije u jedinstvenoj sezoni za ovaj klub. Okupljanje tisuća navijača koji stoje tek koji centimetar jedni od drugih i grle se, viču. Takvo je ponašanje moglo dovesti do širenja zaraze, kaže Le Foche.
Navijači Atalante morali su putovati u Milano jer njihov stadion ne zadovoljava uvjete.
- Ljudi nisu htjeli propustiti utakmicu ako su imali karte. Ta se utakmice morala igrati bez publike, ali sada je lako biti pametan. Tada to još nije bilo jasno, zaključio je Le Foche.
Podsjetimo, prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj bio je kod mladića koji je bio na spomenutoj utakmici, ali on je danas zdrav čovjek.
Habibti, ya nour el - ain... 

- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9800 times
- Been thanked: 16487 times
I mene dobro smlatilo, samo ne znam kako i kad. Sad zamijesila hljeb i oprala sudje, jedva cekala zavrsit da sjednemvila wrote: 22 Mar 2020, 09:54I ja kasljem i nos mi curispacebound wrote: 22 Mar 2020, 09:06 Havana, vise puta sam citala da kod korone ne curi nos.Suh je. I ja evo, od prekjucer me pocelo lagano hvatat, jutros uzas, nos curi, boli me grlo, nepce, desne, kasljem, kisem, u glavi mi mutno. Ali nije to to, po onim simptomima koje sam citala.
Ipak nosim masku po kuci

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- vila
- Forum [Bot]
Nadat cemo se da smo samo prehladenispacebound wrote: 22 Mar 2020, 10:11I mene dobro smlatilo, samo ne znam kako i kad. Sad zamijesila hljeb i oprala sudje, jedva cekala zavrsit da sjednemvila wrote: 22 Mar 2020, 09:54
I ja kasljem i nos mi curi
Ipak nosim masku po kuci![]()

- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 49708 times
- Been thanked: 8827 times
Meni nista a zariste preko puta 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9568 times
- Been thanked: 11306 times
vila wrote: 22 Mar 2020, 09:54I ja kasljem i nos mi curispacebound wrote: 22 Mar 2020, 09:06 Havana, vise puta sam citala da kod korone ne curi nos.Suh je. I ja evo, od prekjucer me pocelo lagano hvatat, jutros uzas, nos curi, boli me grlo, nepce, desne, kasljem, kisem, u glavi mi mutno. Ali nije to to, po onim simptomima koje sam citala.
Ipak nosim masku po kuci
Ako bude nekih problema, Duminjo je stručan za brigu o starijim osobama

- vila
- Forum [Bot]
Krokodil Behko wrote: 22 Mar 2020, 10:19vila wrote: 22 Mar 2020, 09:54
I ja kasljem i nos mi curi
Ipak nosim masku po kuci
Ako bude nekih problema, Duminjo je stručan za brigu o starijim osobama![]()

Mrsh

- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
Dumke ce plivat u parama ako vas jamije stagod 

- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
i to ponavljao sve dok ne pokaže da se je pozitivno brte
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
-
- Inventar foruma
- Been thanked: 2 times
Pusti ga, dobro se drzisvila wrote: 22 Mar 2020, 10:20Krokodil Behko wrote: 22 Mar 2020, 10:19
Ako bude nekih problema, Duminjo je stručan za brigu o starijim osobama![]()
![]()
Mrsh![]()
Nikad ne bih rekao da si pred penziju
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9568 times
- Been thanked: 11306 times
Evo, Fadil predlaže smanjenje plata u državnom sektoru, za 10%. Biće para ko blata 

- Skin
- Inventar foruma
- Has thanked: 2937 times
- Been thanked: 3314 times
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
Bas?Krokodil Behko wrote: 22 Mar 2020, 10:35 Evo, Fadil predlaže smanjenje plata u državnom sektoru, za 10%. Biće para ko blata![]()
E jebajiga

- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times