Pitamse jelse dozvoljeno izac sanjkat sad.

U okviru zato medjusobno propisanih razmaka ofc...

Moderator: Krokodil Behko
Prijavi ga. Nema nauka dok ga po dzepu ne opaliMunDZi wrote: 22 Mar 2020, 15:15 Gledam po internetu cijene maski. Uzasno skupe, a nemas garanciju da ih nije neko na brzinu sklepo i bez kako treba specifikacija.
Lesinari vec poceli da prave profit.
Neke prodavaonice imaju npr cijene nekih dezinfekcionih proizvoda 10 ili 20 x vece nego inace, naravno male privatne. A neke se ponasaju vrlo primjerno i odgovorno prema svojim lokalnim kupcima.
Samo ih pratim. Jedan od ovih pohlepnih vise nece nikada biti shop u kojem cu potrositi svoj novac. A dacu sve od sebe da svima trubim o njhovoj pohlepi. Kad sve prodje i ako prodje, nadam se da ce propasti u poslovnom smislu zbog lose reklame. Samo pamtiti pa vratiti kasnije, mamu im lesinarsku.
Gledam po internetu kako napraviti masku. Konca imamo, igle imamo, stare odjece imamo, papira za pecnicu imamo, starih papirnih filtera za usisivac imamo, vlaznih maramica imamo, savitljive zice imamo......ima da ih sasijem bolje nego fabrika.
Gdje zivis? U BiH?MunDZi wrote: 22 Mar 2020, 15:25 Kome da ga prijavim.
Privatni mali lokalni shop.
Mislim da ima pravo staviti cijenu kakvu hoce.
Maske su vazda bile skupe, sjecam se kad sam gledo cjenu maski kad sam neke godine prsko krompir protiv zlatica, skupo ko pura.MunDZi wrote: 22 Mar 2020, 15:15 Gledam po internetu cijene maski. Uzasno skupe, a nemas garanciju da ih nije neko na brzinu sklepo i bez kako treba specifikacija.
Neke prodavaonice imaju npr cijene nekih dezinfekcionih proizvoda 10 ili 20 x vece nego inace, naravno male privatne. A neke se ponasaju vrlo primjerno i odgovorno prema svojim lokalnim kupcima.
Samo ih pratim. Jedan od ovih pohlepnih vise nece nikada biti shop u kojem cu potrositi svoj novac. A dacu sve od sebe da svima trubim o njhovoj pohlepi. Kad sve prodje i ako prodje, nadam se da ce propasti u poslovnom smislu zbog lose reklame. Samo pamtiti pa vratiti kasnije, mamu im lesinarsku.
Gledam po internetu kako napraviti masku. Konca imamo, igle imamo, stare odjece imamo, papira za pecnicu imamo, starih papirnih filtera za usisivac imamo, vlaznih maramica imamo, savitljive zice imamo......ima da ih sasijem bolje nego fabrika.
Ne u BiH.spacebound wrote: 22 Mar 2020, 15:31Gdje zivis? U BiH?MunDZi wrote: 22 Mar 2020, 15:25 Kome da ga prijavim.
Privatni mali lokalni shop.
Mislim da ima pravo staviti cijenu kakvu hoce.
Tačno.Skin wrote: 22 Mar 2020, 15:27 da se hoce smiriti strahota u italiji. ovi koji umiru sada su zarazeni u februaru, sudeci po vremenu inkubacije...nadam se da ce za 7 dana krenuti padati broj mrtvih, bar neki pokazatelj da su neke mjere iz marta upalile. apsolutna tragedija je italija.
Ma ovo je super sto ja vidim. Bas me iznenadilo. Cujem se s rajom iz citavog svijeta i po meni njemacka je jos najdisciplinovanija. Sad prico s jaranom iz belgije, on se bas pridrzava, juce sinu od 22 godine bas zabranio da izadje. Kaze bukvalno jedva, samo sto ga prebio nisam. I sve ispricam, ostane, danas sunce park pun, ulice oko parka pune... Ovi su ludi majke mi, italija nam ne gine ako nastave. 560 novih, 33 mrtva, tako nesta. Juce pricao sa garazistom iz brisela, porijeklom nigerija. Kaze samo u vezi vrucine i nestanka virusa... Cuje se sa svojim, haos kako se siri. Haj reko da vidim imam havera u nigeriji. Otvorim fejs, evakuacija iz nigerije, lete za dubai pa sutra za sarajevo... Pita ga neko u komentarima zar je tamo kao i ovde kaze gore, puno gore... Nema ovde druge nego sto rigoroznije kazne i mjere...Na vrijeme smo reagovali i dobro, koliko je to moguce u svom ovom ludilu.arzuhal wrote: 22 Mar 2020, 15:16 Kad slušam vijesti iz svijeta, BiH je imala i sreće i bolje reagujemo, i kao država i kao društvo, od mnogo uređenijih država i društava. A time ne mislim amnestirati svu bedu naše vlasti...
Onda ti ne mogu pomoci. Uglavnom, raspitaj se. Mislim da ipak nema pravo podizati cijene kako hoce.
Da. Valjda su više gledali da ne ugroze ekonomiju, radna mjesta, poslove...arzuhal wrote: 22 Mar 2020, 15:26 Švicarska je pojam tačnosti i uređenosti... U zemlji sa 8 miliona stanovnika ima ukupno 7.225 zaraženih, u zadnja 24 sata 362 novozaražena. Ukupno umrlih: 80. Oporavljenih: 131.
Kasna i neozbiljna reakcija...
Pa ti to svati.
Obdje kod nas prave neke maske kod kuće. Od onih debelih salveta, pamučnih stvarčica...ne znam koliko su efikasne.ElTriconi wrote: 22 Mar 2020, 15:31Maske su vazda bile skupe, sjecam se kad sam gledo cjenu maski kad sam neke godine prsko krompir protiv zlatica, skupo ko pura.MunDZi wrote: 22 Mar 2020, 15:15 Gledam po internetu cijene maski. Uzasno skupe, a nemas garanciju da ih nije neko na brzinu sklepo i bez kako treba specifikacija.
Uzmem od rodje jna masku i udri![]()
Mogu sebi priuštiti hiljade zaraženih i mrtvih.Hurija wrote: 22 Mar 2020, 15:57 Gdje je Švajcarska i njena uređenost a tek zdravstvo, a gdje smo mi lkjudi, ovo nije dobro nikako![]()
Uf...tamo je isto dosta losearzuhal wrote: 22 Mar 2020, 15:26 Švicarska je pojam tačnosti i uređenosti... U zemlji sa 8 miliona stanovnika ima ukupno 7.225 zaraženih, u zadnja 24 sata 362 novozaražena. Ukupno umrlih: 80. Oporavljenih: 131.
Kasna i neozbiljna reakcija...
Pa ti to svati.
Users browsing this forum: No registered users and 9 guests