Pa u ovakvim okolnostima su svi potencijalno zivotno ugrozeni. Jos uvijek se srecom vecina “lijeci” kod kuce.
Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Rudnik sumpora:Iskra wrote: 22 Mar 2020, 19:45insomnia wrote: 22 Mar 2020, 19:34 Tacno se od svega pravi cudo nevidjeno. Pitaj ljude koji sticajem okolnosti na poslu citav dan nose masku ili sljem kako im izgleda lice poslije toga
Ih sad si.promasio poentu. Kao da se rad u ovakvim uslovima.uopce moze poraditi bilo s čim? Nemoj zezati.

I tako ljudi rade svaki dan, godinama.
Uvijek može gore.
insomnia wrote: 22 Mar 2020, 19:51Pa u ovakvim okolnostima su svi potencijalno zivotno ugrozeni. Jos uvijek se srecom vecina “lijeci” kod kuce.Iskra wrote: 22 Mar 2020, 19:49
U okolnostima.kad su svakodnevno na.poslu potencijalno životno ugroženi. Pusti utisak, to je individualno, kako ko shvaća i rezonuje.
Po toj logici onda nek.i doktori i sestre idu kući.

- insomnia
- Rđav kurac
Pa vecina bi ih i mogla. Ali nije bas da ljudi oboljevaju samo od Korone.
- insomnia
- Rđav kurac
Pa niko ih ne kuje ni u zvijezde niti im aplaudira
- Hurija
- Pandora
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Krokodil Behko wrote: 22 Mar 2020, 19:49 U GT novih 31 zaraženi. Jel ovo u Federaciji ne testiraju ništa ili koji đavo?
Garant naši kasne sa analizom, kada sam večeras čula da imaju samo 140 respirataora u čitavoj Ferderaciji, zaporepastila sam se , jučer nisu imali u mojoj čaršiji ni vozilo Hitne, rizičnu kategoriju moga komšiju sam vozila na previjanje vozila ja

Ostalo je cutanje.
Ama šuti bolan, sta ne dao Allah da ti zatrebaju.
Moj post se odnosi kao što na slici i piše, na ljekare koji rade s oboljelim od COVID19.
I mama mi radi s istom grupacijom i valjda mi zato tvoje riječi teško padaju ali pošto si poznat kao namcor , pripisujem tvoje riječi neupucenosti o tim ljudima.

Ama, jedan od razloga ovakvih restrikcija u kretanju i jeste taj što zdravstvene institucije nemaju uslove da se izbore sa ovim šta se dešava. Ne samo zdravstvene. Lakše je i jeftinije za policiju, CZ zdravstvene institucije itd zatvoriti sve ljude umjesto testirati što više i izolovati ciljane grupe ili pojedince.Hurija wrote: 22 Mar 2020, 19:55Krokodil Behko wrote: 22 Mar 2020, 19:49 U GT novih 31 zaraženi. Jel ovo u Federaciji ne testiraju ništa ili koji đavo?
Garant naši kasne sa analizom, kada sam večeras čula da imaju samo 140 respirataora u čitavoj Ferderaciji, zaporepastila sam se , jučer nisu imali u mojoj čaršiji ni vozilo Hitne, rizičnu kategoriju moga komšiju sam vozila na previjanje vozila ja![]()
A kada ovo prođe šta mislimo o unišavanju zdravstvenog sistema trebamo odgovoriti na sljedećim izborima.
Daleko je Singapur...
Last edited by Dorian on 22 Mar 2020, 20:05, edited 1 time in total.
- insomnia
- Rđav kurac
Pa niko ne tjera ni vatrogasce, policajce, vojnike, rudare...pa ni famozne medicinare
Nije bas da su svi na prvoj liniji borbe protiv virusa. Koliko ljudi opsluzuje respiratore? Ne moze biti puno
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9654 times
- Been thanked: 11394 times
Hurija wrote: 22 Mar 2020, 19:55Krokodil Behko wrote: 22 Mar 2020, 19:49 U GT novih 31 zaraženi. Jel ovo u Federaciji ne testiraju ništa ili koji đavo?
Garant naši kasne sa analizom, kada sam večeras čula da imaju samo 140 respirataora u čitavoj Ferderaciji, zaporepastila sam se , jučer nisu imali u mojoj čaršiji ni vozilo Hitne, rizičnu kategoriju moga komšiju sam vozila na previjanje vozila ja![]()
Ne kasne, pisalo je negdje, da to brzo na KCUS odrade.
Eventualno ne testiraju. Vidjet ćemo u narednih 5 dana, da li je bilo potrebe za više testova, jer će biti mnogo zaraženih, od kojih će biti bar 20 teško oboljelih. Ukoliko ne bude, znači da nije ni bilo potrebe.
Što se broja respiratora tiče, tako ti je svugdje u regiji. Npr Vučić je rekao, kako Srbija ima 1000 respiratora, a prethodno su taj podatak, oko broja respiratora, klasificirali kao državnu tajnu. To samo znači, da Srbija u tom trenutku, nije imala više od 300 respiratora. Naravno, možeš vjerovati i Vučiću. Samo se nasmiješi i uradi selfi, skupa sa najsmješnijim virusom u historiji čovječanstva.
Bogami ti ne čitaš sta ja pišem.

Hajd nije ni važno. Svako ima svoje , ne ulazim ni u čije pravo na vlastito mišljenje. Vrijeme pandemije ti dovodis u istu ravan sa normalnim" uslovima rada.

- Skin
- Inventar foruma
- Has thanked: 2937 times
- Been thanked: 3314 times
zbunjujuce je da li je zaistq masovno testiranje strategija koja povecava sanse. u njemackoj je kljucna stvar to sto su im bolnice dobro opremljene. bitno je testiranje zbog brojeva i istrazivanja, ali ako nema drugih aspekata na zadovoljavajucem nivou, ne znam ...Socrates wrote: 22 Mar 2020, 18:56 Amerika je sad dovela testiranje do nenormalnog nivoa.
Sutra treba očekivati +20000 novih slučajeva.
kod nas civilna zastita kaze nista masovno testiranje, testirati samo one koji pokazu simptome i to po procjeni i one koji su dosli iz kriticnih zemalja ili bili u kontaktu sa pozitivnim.
bio je eto i slucaj 2x testiranih negativnih pa se ispostavi da su pozitivni. apsolutno je sve lutrija

- Vrag
- Forum [Bot]
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 247 times
Krokodil Behko wrote: 22 Mar 2020, 20:03Hurija wrote: 22 Mar 2020, 19:55
Ne kasne, pisalo je negdje, da to brzo na KCUS odrade.
Eventualno ne testiraju. Vidjet ćemo u narednih 5 dana, da li je bilo potrebe za više testova, jer će biti mnogo zaraženih, od kojih će biti bar 20 teško oboljelih. Ukoliko ne bude, znači da nije ni bilo potrebe.
Što se broja respiratora tiče, tako ti je svugdje u regiji. Npr Vučić je rekao, kako Srbija ima 1000 respiratora, a prethodno su taj podatak, oko broja respiratora, klasificirali kao državnu tajnu. To samo znači, da Srbija u tom trenutku, nije imala više od 300 respiratora. Naravno, možeš vjerovati i Vučiću. Samo se nasmiješi i uradi selfi, skupa sa najsmješnijim virusom u historiji čovječanstva.
Testiraju samo one sa simptomima.
Mimo Zenice u FBiH sve sto je zarazeno je poteklo sa derneka Igmana
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9654 times
- Been thanked: 11394 times
Pa to, to.Skin wrote: 22 Mar 2020, 20:05
zbunjujuce je da li je zaistq masovno testiranje strategija koja povecava sanse. u njemackoj je kljucna stvar to sto su im bolnice dobro opremljene. bitno je testiranje zbog brojeva i istrazivanja, ali ako nema drugih aspekata na zadovoljavajucem nivou, ne znam ...
kod nas civilna zastita kaze nista masovno testiranje, testirati samo one koji pokazu simptome i to po procjeni i one koji su dosli iz kriticnih zemalja ili bili u kontaktu sa pozitivnim.
bio je eto i slucaj 2x testiranih negativnih pa se ispostavi da su pozitivni. apsolutno je sve lutrija![]()
Zbog istraživanja i utvrđivanja stope zaraženosti, stope smrtnosti, kao i sa imunološkog aspekta.
I ja sam za to, da se testiraju samo oni koji pokažu simptome, ili oni koji su bili u kontaktu s licima, za koje se ispostavilo, da su pokupili virus.
Kak ono danas rekoše u Zagrebu, to što se desio zemljotres ne uklanja opasnost od korone.Iskra wrote: 22 Mar 2020, 20:04insomnia wrote: 22 Mar 2020, 20:01
Pa niko ne tjera ni vatrogasce, policajce, vojnike, rudare...pa ni famozne medicinare
Nije bas da su svi na prvoj liniji borbe protiv virusa. Koliko ljudi opsluzuje respiratore? Ne moze biti puno
Bogami ti ne čitaš sta ja pišem.![]()
Hajd nije ni važno. Svako ima svoje , ne ulazim ni u čije pravo na vlastito mišljenje. Vrijeme pandemije ti dovodis u istu ravan sa normalnim" uslovima rada.![]()
Tako i to što se desila pandemija korone ne znači da ljudi prestaju oboljevati od raznih bolesti ili dobijati napade bubrega, slijepog crijeva, srčane i moždane udare, padati i lomiti ekstremitete, povrjeđivati se na radu ili u kući pa dobijati opasne posjektine, opekotine itd.
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1638 times
- Been thanked: 3062 times
Pretpostavke.kako bi trebalo ići
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1638 times
- Been thanked: 3062 times
Sad ce pljeskati gradjevincima sto im grade kuceDorian wrote: 22 Mar 2020, 20:18Kak ono danas rekoše u Zagrebu, to što se desio zemljotres ne uklanja opasnost od korone.Iskra wrote: 22 Mar 2020, 20:04
Bogami ti ne čitaš sta ja pišem.![]()
Hajd nije ni važno. Svako ima svoje , ne ulazim ni u čije pravo na vlastito mišljenje. Vrijeme pandemije ti dovodis u istu ravan sa normalnim" uslovima rada.![]()
Tako i to što se desila pandemija korone ne znači da ljudi prestaju oboljevati od raznih bolesti ili dobijati napade bubrega, slijepog crijeva, srčane i moždane udare, padati i lomiti ekstremitete, povrjeđivati se na radu ili u kući pa dobijati opasne posjektine, opekotine itd.

Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav