Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Ovo je moja reakcija na "picke separatisticke". Na koga si mislio tocno? Hrvate u Federaciji?
Na ove sto koriste vandrednu situaciju da provode svoje planove.
Nitko ne koristi situaciju nego je vama samo nacionalizam u glavi. Covjek je htio zastiti zupaniju. Boli ga neka stvar i za Fahru i za Bahru kao sto i mene zaboli. Ako tamo vec nitko nije zarazen jos, onda zabrani ulazak svima na to podrucje i kraj price.
Za mene je zivot i zdravlje covjeka vaznije od svakoga Ustava i Dejtonskog sporazuma.
Al ocito da su se predsjedavajuci samo prepali da se Hercegovina ne odijeli. Jebes Koronu.. radije nek ih nema nikako, nego da bude po njihovom jel tako?
E jbg Fuki...
Pricam o malim, obicnim ljudima.
Jao ove bruke u pm
ovom se liku treba dobro zahvaliti. bukvalno je nacrto narodu "ako sami sebi ne pomognete, necemo ni mi". zato se hercegovci i prdrzavaju.
ko onaj gobert u americi..svi se sprdali, nije on bio jedini. nego on javna licnost, amerika je holivud i tad puklo.
Na ove sto koriste vandrednu situaciju da provode svoje planove.
Nitko ne koristi situaciju nego je vama samo nacionalizam u glavi. Covjek je htio zastiti zupaniju. Boli ga neka stvar i za Fahru i za Bahru kao sto i mene zaboli. Ako tamo vec nitko nije zarazen jos, onda zabrani ulazak svima na to podrucje i kraj price.
Za mene je zivot i zdravlje covjeka vaznije od svakoga Ustava i Dejtonskog sporazuma.
Al ocito da su se predsjedavajuci samo prepali da se Hercegovina ne odijeli. Jebes Koronu.. radije nek ih nema nikako, nego da bude po njihovom jel tako?
Vidis da ga ipak boli.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
srculence7 wrote: 23 Mar 2020, 22:41
Moram se maknuti s teme
de ti meni nesto reci pa onda idi
kako da neka dva momka ubijede neke ukucane (starije) da su dosli sa dobrom namjerom da im odu do granapa nesto kupiti a ne da su dosli opljackati ih?
srculence7 wrote: 23 Mar 2020, 22:35
A nezgodno kad radiš sa ljudima u svakom trenutku misliti kako treba postupati, držati ih na odstojanju i sl. Danas koleginica ulazi da mi drži predavanje za jučerašnji dan, kaže "Volonter ti je bio blizu",onda joj kolega dao instrukcije kako po propisima treba ući kod nas i pokazao da izađe, svi smo nakon toga crkli od smeha
Treba voditi računa ali neki ljudi su odlepili, treba ih udaljiti s posla, dok sve ovo ne prođe...
Pricaj mi o tome, moj brat mene vuče autom do banke, mati kaze uzmi maramice obrisi ruke, uzimam pare ulazim u apoteku i odmah kući.
Hoće da pobudali što mnogo naroda ima u gradu. on bi uvodio policijski sat.
Kaze cujem se ja sa Italijanima, i kaze budalo dje ces ici u pekaru...
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
Ja Ne znam.sta je htio.taj lik kojem pripisujete separatizam, moguće je svašta, vjerujem, ali ja sam za potpunu izolaciju svake ulice, općina, grada, a kamoli kantona.
Jedan je neprijatelj a ime mu je COVID19.
Iskra wrote: 23 Mar 2020, 22:52
Ja Ne znam.sta je htio.taj lik kojem pripisujete separatizam, moguće je svašta, vjerujem, ali ja sam za potpunu izolaciju svake ulice, općina, grada, a kamoli kantona.
I do kada bi ti to tako blokirala?
Ozbiljno pitam.
I do kada bi ti to tako blokirala?
Ozbiljno pitam.
Eto ne mogu doci vise u Tuzlu
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
I do kada bi ti tako blokirala?
Ozbiljno pitam.
Dokle god bude potrebno. Kontrolirana izolacija, prevencija, uz izuzetka logističke prirode koji će se strogo pratiti .
Nema.drugog načina. Mi smo suviše slabog zdravstvenog sistema, da bismo izdržali i trećinu talijanskog scenarija. Imamo skoro 1 milion stanovnika starosne dobi 55-85 godina. Našla.sam.taj podatak na netu, šokirana sam tim saznajem. A o općem zdravstvenom stanju nacije ne smijem ni misliti.
Ne slažem se da je jedan neprijatelj, evo odmah ću reći da smo se mi suočili sa problemom gladi starih, samih i nemoćnih lica i gledamo da ih zbrinemo svakodnevno. Neki ljudi i pet dana nisu jeli jer nismo mogli odmah da nađemo na toj adresi na kojoj se vode...
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
Ovaj što je proglasio zabranu ulaska BIH državljanima u kanton whatever je totalni ludjak. Metak u glavu za ovakvo politiziranje situacije u kriznim vremenima.
Čista budalaština. Nije budalaština zabranjivati ulazak u ovakvim okolnostima bilo kome igdje (na legalan nacin), ali namjerno istaknuti "BIH državljane" je provokacija koja je za prijekog suda.
Nije dosta corone, nego moraš još i ludjake slušati kako budalesu.
Ne slažem se da je jedan neprijatelj, evo odmah ću reći da smo se mi suočili sa problemom gladi starih, samih i nemoćnih lica i gledamo da ih zbrinemo svakodnevno. Neki ljudi i pet dana nisu jeli jer nismo mogli odmah da nađemo na toj adresi na kojoj se vode...
Da li je istina da kod vas ima i zaraženih ljekara?
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
Mislila sam u smislu ovog separatizma, što spominju.
A naravno da je to.isto.problem, mislim kod nas da neće doći do toga, pozitivni fenomen komsiluka i solidarnost ovdašnjih ljudi neće dozvoliti takvo što. Sigurna sam.
Kako će neko iz 10 kantona zabraniti dolazak državljana BIH kad je i sam državljan BIH.
Čega je on državljanin Lombardije?
Drugo je da je napisano zabranjuje se drugim kantonima
Last edited by Mutevelija on 23 Mar 2020, 23:01, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
srculence7 wrote: 23 Mar 2020, 22:41
Moram se maknuti s teme
de ti meni nesto reci pa onda idi
kako da neka dva momka ubijede neke ukucane (starije) da su dosli sa dobrom namjerom da im odu do granapa nesto kupiti a ne da su dosli opljackati ih?
Pa jedino preko onih organizacije koje su zadužene za delovanje u nesrećama, prepoznatljive sa svojim obeležjem i nema svako uniformu, strogo se kontrolišu lica koja su zadužena, nose legitimacije, imamo brojeve korisnika (muka doći do njih) i javimo kada dolazimo... Sve ostalo na rizik i poverenje
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.