Kantoni nemaju ovlasti za to. Pgtv ne za postavljanje nekakvih punktova na ulazu. Jos kad dodas ovo drzavljanima BiH i skontas od koga dolazi sve ti bude jasno. Samo se neki sa Hr pasosima vole malo praviti naivniSocrates wrote: 23 Mar 2020, 22:57 Ovaj što je proglasio zabranu ulaska BIH državljanima u kanton whatever je totalni ludjak. Metak u glavu za ovakvo politiziranje situacije u kriznim vremenima.![]()
Čista budalaština. Nije budalaština zabranjivati ulazak u ovakvim okolnostima bilo kome igdje (na legalan nacin), ali namjerno istaknuti "BIH državljane" je provokacija koja je za prijekog suda.
Nije dosta corone, nego moraš još i ludjake slušati kako budalesu.
Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- srculence7
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4226 times
- Been thanked: 4412 times
Toga ima i u redovnom stanju.Iskra wrote: 23 Mar 2020, 23:00srculence7 wrote: 23 Mar 2020, 22:57
Ne slažem se da je jedan neprijatelj, evo odmah ću reći da smo se mi suočili sa problemom gladi starih, samih i nemoćnih lica i gledamo da ih zbrinemo svakodnevno. Neki ljudi i pet dana nisu jeli jer nismo mogli odmah da nađemo na toj adresi na kojoj se vode...
Mislila sam u smislu ovog separatizma, što spominju.
A naravno da je to.isto.problem, mislim kod nas da neće doći do toga, pozitivni fenomen komsiluka i solidarnost ovdašnjih ljudi neće dozvoliti takvo što. Sigurna sam.
Govorim o socijalno ugroženom stanovništvu koji su korisnici Narodne kuhinje i uglavnom nemaju ili imaju vrlo mala primanja...
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9184 times
- Been thanked: 5869 times
- Status: Online
Sta znaci to dog god bude potrebno?Iskra wrote: 23 Mar 2020, 22:57
Dokle god bude potrebno. Kontrolirana izolacija, prevencija, uz izuzetka logističke prirode koji će se strogo pratiti .
Nema.drugog načina. Mi smo suviše slabog zdravstvenog sistema, da bismo izdržali i trećinu talijanskog scenarija. Imamo skoro 1 milion stanovnika starosne dobi 55-85 godina. Našla.sam.taj podatak na netu, šokirana sam tim saznajem. A o općem zdravstvenom stanju nacije ne smijem ni misliti.
To "dog god" bude potrebno i jeste problem.
Evo ja ti tvrdim da do kraja maja nece nestat ove korone.
Nece vjerovatno ni do kraja juna, osim ako se sama ne povuce usljed ljetnih temperatura i sl.
Lijeka nema, a nece do tad krenuti ni vakcinacija ako uopće proizvede do tad vakcinu
E sta cemo sad?
Svi lezat kod kuce jos 2 - 3 mjeseca.
Mozda bi i ja, ali svi trebaju njama-njama a Bingo neda dzaba.
The Dark Side Of The Forum...
- srculence7
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4226 times
- Been thanked: 4412 times
Jeste i to nije nikakva tajna i ne samo lekara, nego i nekoliko medicinskih sestara i higijeničara, objavili su i na vestima
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
Mister No wrote: 23 Mar 2020, 23:07Sta znaci to dog god bude potrebno?Iskra wrote: 23 Mar 2020, 22:57
Dokle god bude potrebno. Kontrolirana izolacija, prevencija, uz izuzetka logističke prirode koji će se strogo pratiti .
Nema.drugog načina. Mi smo suviše slabog zdravstvenog sistema, da bismo izdržali i trećinu talijanskog scenarija. Imamo skoro 1 milion stanovnika starosne dobi 55-85 godina. Našla.sam.taj podatak na netu, šokirana sam tim saznajem. A o općem zdravstvenom stanju nacije ne smijem ni misliti.
Nece vjerovatno ni do kraja juna, osim ako se sama ne povuce usljed ljetnih temperatura i sl.
Lijeka nema, a nece do tad krenuti ni vakcinacija ako uopće proizvede do tad vakcinu
E sta cemo sad?
Pa.sta ti misliš da ćeš bolestan moći raditi? Ili bilo.ko drugi?
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
ne verujem da ce se povuc sa ljetnim temperaturama, u katru npr ima sad 500 zarazenih a temperature su sigurno oko 30
🐽
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Slažem se. Međutim, on je ipak napomenuo BIH državljane, u prevodu za naivne, Bosnjake i Bosance, jer svaki Hrvat u BIH ima i hrvatsko državljanstvo, pa njima nije zabranjeno. U isto vrijeme, situacija u Hrvatskoj je daleko gora od BIH što se tiče corone, ali se nije sjetio da i njima zabrani.Nora Ibsenova wrote: 23 Mar 2020, 22:59 A realno šta ćeš kog kurca se sad vozati bilo gdje dalje od grada u kojem živiš.
Osim ako nisi vozač koji prevozi hranu, medicinsku opremu, itd.
Čisto politiziranje (da ne kazem goru rijec). Uostalom, koji je on kurac?
. . . . . . . . .
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
A to je nekako i normalno. U fr se broj mrtvih doktora popeo na 5. Svi imaju preko 60 godina i cetvorica su zarazena u svojim privatnim ordinacijamasrculence7 wrote: 23 Mar 2020, 23:08Jeste i to nije nikakva tajna i ne samo lekara, nego i nekoliko medicinskih sestara i higijeničara, objavili su i na vestima
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
Hannibal wrote: 23 Mar 2020, 23:11 ne verujem da ce se povuc sa ljetnim temperaturama, u katru npr ima sad 500 zarazenih a temperature su sigurno oko 30
Temperatura nema.nikakve veze. 50 timova ljekara i sestara je oformljeno. Strogo se prate samoizolirati, ljekari ih obilaze svaki dan. Oni što su u bolnici imaju vrhunsku njegu,najbolji mogući koja im.se može ponuditi. Lahko ćemo za Qatar, oni su beton ekonomija, sta cemo mi?
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Soc, pričaš gluposti.Socrates wrote: 23 Mar 2020, 23:12Slažem se. Međutim, on je ipak napomenuo BIH državljane, u prevodu za naivne, Bosnjake i Bosance, jer svaki Hrvat u BIH ima i hrvatsko državljanstvo, pa njima nije zabranjeno. U isto vrijeme, situacija u Hrvatskoj je daleko gora od BIH što se tiče corone, ali se nije sjetio da i njima zabrani.Nora Ibsenova wrote: 23 Mar 2020, 22:59 A realno šta ćeš kog kurca se sad vozati bilo gdje dalje od grada u kojem živiš.
Čisto politiziranje (da ne kazem goru rijec). Uostalom, koji je on k....?Postoji federalna i državna vlast koja mora da bude jedinstvena u donošenju odluka sto se tiče krize. Neka sa njima radi, umjesto ovih budalaština.
U Hrvatskoj je zabranjeno putovati iz grada u grad.
Iz hrvatskog grada u hrvatski grad. Hrvatskim državljanima.
Dakle, hrvatskim državljanima.
Ne onima Bangladeša.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Sta je pjesnik zelio reci?Sheval wrote: 23 Mar 2020, 23:10 Ja sam kupio grobno mjesto...i ako je vjerovati Google kartama, 2,3 km sam udaljen.
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2787 times
- Been thanked: 8769 times
ko kaze da ne radi?Socrates wrote: 23 Mar 2020, 23:12Slažem se. Međutim, on je ipak napomenuo BIH državljane, u prevodu za naivne, Bosnjake i Bosance, jer svaki Hrvat u BIH ima i hrvatsko državljanstvo, pa njima nije zabranjeno. U isto vrijeme, situacija u Hrvatskoj je daleko gora od BIH što se tiče corone, ali se nije sjetio da i njima zabrani.Nora Ibsenova wrote: 23 Mar 2020, 22:59 A realno šta ćeš kog kurca se sad vozati bilo gdje dalje od grada u kojem živiš.
Čisto politiziranje (da ne kazem goru rijec). Uostalom, koji je on k....?Postoji federalna i državna vlast koja mora da bude jedinstvena u donošenju odluka sto se tiče krize. Neka sa njima radi, umjesto ovih budalaština.
eno sad njega vole hrvati dole jos vise
a raja gore pocela na fahru masovno svrsavati
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1679 times
- Been thanked: 3206 times
Sad ko umre nece mu biti puno naroda na dzenazi.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9184 times
- Been thanked: 5869 times
- Status: Online
A sta ti misliš totalno se izolovat mjesecima i prst u uho, sve ce bit super?Iskra wrote: 23 Mar 2020, 23:10Mister No wrote: 23 Mar 2020, 23:07
Sta znaci to dog god bude potrebno?
E sta cemo sad?
Pa.sta ti misliš da ćeš bolestan moći raditi? Ili bilo.ko drugi?
Hoce ako ce ti neko drugi finasirat zivotne troskova, a nece niko.
Onaj ko mozda i bi nece imat plate.
Sta cemo sad?
Posto znam gazdu Binga, od njega neces dobit dzabice ni kilu brasna.
E, kako mislis da zivis izolovana dokle god bude trebalo?
Ko ce to izolovanje da placa?
The Dark Side Of The Forum...
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2787 times
- Been thanked: 8769 times
ko je tu zabranu donio?dadojović wrote: 23 Mar 2020, 23:16Soc, pričaš gluposti.Socrates wrote: 23 Mar 2020, 23:12
Slažem se. Međutim, on je ipak napomenuo BIH državljane, u prevodu za naivne, Bosnjake i Bosance, jer svaki Hrvat u BIH ima i hrvatsko državljanstvo, pa njima nije zabranjeno. U isto vrijeme, situacija u Hrvatskoj je daleko gora od BIH što se tiče corone, ali se nije sjetio da i njima zabrani.
U Hrvatskoj je zabranjeno putovati iz grada u grad.
Iz hrvatskog grada u hrvatski grad. Hrvatskim državljanima.
Dakle, hrvatskim državljanima.
Ne onima Bangladeša.
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood: