Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
carobnjak N wrote: 24 Mar 2020, 10:40
za razliku od ovog načelnika iz Goražda i zapomaganja , u Cazinu je Ogrešević pozvao sve koji imaju zemlju da dođu po besplatan
sjemenski materijal , umjetno gnojivo i gorivo (naftu)
iz uprave Grada Cazina su se obavezali i da će otkupiti sav višak proizvedenih kultura ukoliko ne bude potreban
onima koji se uključe u ovaj projekat.
Maska nije glupost, ako ih vec ima i ako su prvo isle po usluzi vec ustanovljeno zarazenih.
Odgovor ti je u tih 17 dana prezivljavana virusa.
Kakvog smisla ima maska ako se u ogromnoj većini slučajeva virus ne prenosi tako sto ga udahnes u sebe? Jedino da se neko direktno iskašlje u tebe, a to se bas ne dešava često, pogotovo sada kad više niko i ne želi blizu drugoga.
Prenos je preko površina koje dotaknes, ne operes ruke i onda se diras po licu.
Maska ima smisla jer je proces inkubacije dug, a od momenta kad se zaraziš pa do momenta kad počneš pokazivati simptome si prenosnik zaraze. Također su pokazali kako postoje zaraženi bez ikakvih simptoma.
A pošto se ne može svak živ testirati, onda da izbjegneš slučaj da ne znajući, hodaš okolo i širiš virus koji može 17 dana preživjeti na površinama, nosiš masku.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Ubaci mi budala na poslu crva u glavu,
Vice nedje citao kako prema nama ide nakav asteroid da nas opali i zato su sve izmislili da ostanemo kucama.
Ko biva da bas dibidus ne panicimo...
Ojjjjjj
Fuddo wrote: 24 Mar 2020, 11:16
Vice nedje citao kako prema nama ide nakav asteroid da nas opali i zato su sve izmislili da ostanemo kucama.
Ojjjjjj
Joj Fudo
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Ojjjjjj
Ojjjjjj
Ojjjjjj
Kakvog smisla ima maska ako se u ogromnoj većini slučajeva virus ne prenosi tako sto ga udahnes u sebe? Jedino da se neko direktno iskašlje u tebe, a to se bas ne dešava često, pogotovo sada kad više niko i ne želi blizu drugoga.
Prenos je preko površina koje dotaknes, ne operes ruke i onda se diras po licu.
Maska ima smisla jer je proces inkubacije dug, a od momenta kad se zaraziš pa do momenta kad počneš pokazivati simptome si prenosnik zaraze. Također su pokazali kako postoje zaraženi bez ikakvih simptoma.
A pošto se ne može svak živ testirati, onda da izbjegneš slučaj da ne znajući, hodaš okolo i širiš virus koji može 17 dana preživjeti na površinama, nosiš masku.
E vidiš bas zbog ovakvih stvari će nas ovaj virus izluditi. Dosad nisam nosio masku, sad ću početi.
Možda sam bas ovaj prenosnik u neznanju, jbmt
Jel' iko vas testiran dosad? Kod mene mama, tata i sestra testirani, i svi negativni, hvala Bogu. Jedino ja ostao da prkosim k'o stijena naletima oluje, ne dam nikom fore nikak"e.
U Bosni je i manjak tih testova,nekako racunam da ce ih biti za teze slucajeve ali kako ih opet rasprediti na recimo medicinare,policiju ,trgovce oni su opet najizlozeniji
Meni je najveći strah da je ne prenesem nekom drugom. Kad legnem navečer vraćam u glavi gdje sam bila, s kim sam bila, gdje sam ulazila, jesam šta dirala, u nazad 15 dana.
Ja ću do kraja ovog svega otić na živcima, jebeš koronu.