Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
u migrantskom centru jučer umro jedan mladić, poslali tijelo na testiranje
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1221 times
- Been thanked: 3873 times
Ljudima zabranit izlaske, a paščadima dozvolit?arzuhal wrote: 24 Mar 2020, 12:35 "Dog Trust" jači od Kriznog stožera, od Ustava, od Sudbine.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dogst-t ... /200324092
Ovo je odlično vrijeme da se obračunamo s ovim iluminatima![]()
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Sirom Evrope je tako
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 576 times
- Been thanked: 1143 times
Evo još jedna žrtva korone kod nas.
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1647 times
- Been thanked: 3093 times
Da li ovo ima veze sa Ivom Jozićom
Uvredljivi grafiti na zagrebačkoj džamiji na račun Alije i Bakira Izetbegovića
"Na Zagrebačkoj džamiji jutros su osvanuli uvredljivi grafiti na račun prvog predsjednika SDA i RBiH Alije Izetbegovića te njegovog sina Bakira Izetbegovića, aktuelnog lidera SDA i zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH.
Bošnjačko nacionalno vijeće u Republici Hrvatskoj najoštrije je osudilo, kako se navodi, ovaj gnusni čin i uvredljive poruke.
"U vremenima kada nas trese najveća kriza u novijoj povijesti, kada je više nego ikad potrebna ljudska solidarnost, ovakvi su postupci nedopustivi. Zahtijevamo od nadležnih institucija, iako opravdano zauzetih krizom uzrokovanom koronavirusom i potresom, da pronađu odgovorne. Upozoravamo da je ovakva vrsta skrnavljenja za muslimane svetog vjerskog prostora izraz teškog šovinizma i ksenofobije te da je potrebno hitno djelovati kako bi se zaustavila lančana reakcija dehumanizirajućih procesa prema manjinskim skupinama u Republici Hrvatskoj", naveo je Armin Hodžić, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Uvredljivi grafiti na zagrebačkoj džamiji na račun Alije i Bakira Izetbegovića
"Na Zagrebačkoj džamiji jutros su osvanuli uvredljivi grafiti na račun prvog predsjednika SDA i RBiH Alije Izetbegovića te njegovog sina Bakira Izetbegovića, aktuelnog lidera SDA i zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH.
Bošnjačko nacionalno vijeće u Republici Hrvatskoj najoštrije je osudilo, kako se navodi, ovaj gnusni čin i uvredljive poruke.
"U vremenima kada nas trese najveća kriza u novijoj povijesti, kada je više nego ikad potrebna ljudska solidarnost, ovakvi su postupci nedopustivi. Zahtijevamo od nadležnih institucija, iako opravdano zauzetih krizom uzrokovanom koronavirusom i potresom, da pronađu odgovorne. Upozoravamo da je ovakva vrsta skrnavljenja za muslimane svetog vjerskog prostora izraz teškog šovinizma i ksenofobije te da je potrebno hitno djelovati kako bi se zaustavila lančana reakcija dehumanizirajućih procesa prema manjinskim skupinama u Republici Hrvatskoj", naveo je Armin Hodžić, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- insomnia
- Rđav kurac

Pobi namjenska vise ljudi no proizvodi im
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9899 times
- Been thanked: 16677 times
Preminuo vozač direktora kompanije Igman koji je bio zaražen koronavirusom
R. D.
Danas je zabilježen drugi smrtni slučaj kod osobe koja je bila zaražena koronavirusom u BiH.
Kako je potvrđeno radi se o muškarcu iz Konjica, koji je imao 53 godine. Radio je kao vozač direktora kompanije Igman iz Konjica, a kao i direktoru Igmana i njemu je bio potvrđen koronavirus.
Iz Kriznog štaba su kazali da je osoba koja je preminula imala obostranu upalu pluća,a u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar primljen je u subotu.
Muškarac koji je preminuo kako saznajemo i ranije je imao određene zdravstvene poteškoće.
Tačan uzrok smrti ovog muškarca bit će utvrđena naknadno,a za sada se ne može sa sigurnošću tvrditi koliko je narušavanju njegovog zdravstvenog stanja doprinijela zaraza koronavirusom.
Zaraza koronavirusom u Konjicu krenula je nakon svečanosti organizovane 11. marta kojom je obilježavana 70. godišnjica kompanije Igman.
klix.ba
R. D.
Danas je zabilježen drugi smrtni slučaj kod osobe koja je bila zaražena koronavirusom u BiH.
Kako je potvrđeno radi se o muškarcu iz Konjica, koji je imao 53 godine. Radio je kao vozač direktora kompanije Igman iz Konjica, a kao i direktoru Igmana i njemu je bio potvrđen koronavirus.
Iz Kriznog štaba su kazali da je osoba koja je preminula imala obostranu upalu pluća,a u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar primljen je u subotu.
Muškarac koji je preminuo kako saznajemo i ranije je imao određene zdravstvene poteškoće.
Tačan uzrok smrti ovog muškarca bit će utvrđena naknadno,a za sada se ne može sa sigurnošću tvrditi koliko je narušavanju njegovog zdravstvenog stanja doprinijela zaraza koronavirusom.
Zaraza koronavirusom u Konjicu krenula je nakon svečanosti organizovane 11. marta kojom je obilježavana 70. godišnjica kompanije Igman.
klix.ba
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- insomnia
- Rđav kurac

Kaze u Italiji je samo nekih 18% smrti moguce povezati direktno sa Koronom. Ostali su imali najmanje jednu tesku bolest
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9899 times
- Been thanked: 16677 times
DOBOJ: Pekara "Aljo" snizila cijenu hljeba!
Svjedoci smo da uvijek kada dođu teška vremena za narod i zajednicu pojave se i humani ljudi koji nam uliju nadu da na ovom svijetu nije sve tako crno.
Jedan takav primjer predstavljamo našim sugrađanima.
- Zbog novonastale situacije izazvane korona virusom pekara "Aljo" je donijela odluku da cijenu hljeba spusti na 0,70 KM u periodu od 25 do 31.03. 2020. godine. Ako se ovako stanje sa korona virusom nastavi pekara "Aljo" će biti uz svoj narod i u narednom periodu - stoji u obavještenju Pekare "Aljo"!
dobojskiinfo
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Čupava
- Forum [Bot]
- Been thanked: 10 times
Svaka mu čast.spacebound wrote: 24 Mar 2020, 13:14
Svjedoci smo da uvijek kada dođu teška vremena za narod i zajednicu pojave se i humani ljudi koji nam uliju nadu da na ovom svijetu nije sve tako crno.
- Zbog novonastale situacije izazvane korona virusom pekara "Aljo" je donijela odluku da cijenu hljeba spusti na 0,70 KM u periodu od 25 do 31.03. 2020. godine. Ako se ovako stanje sa korona virusom nastavi pekara "Aljo" će biti uz svoj narod i u narednom periodu - stoji u obavještenju Pekare "Aljo"!
dobojskiinfo
.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 8892 times
- Been thanked: 5651 times
Jok.
Samo od Korone.
I ovi prije sto su rikavali, isto su od Korone, samo nisu znali.
The Dark Side Of The Forum...
Čupava wrote: 24 Mar 2020, 13:17Svaka mu čast.spacebound wrote: 24 Mar 2020, 13:14
dobojskiinfo![]()
To je ono što sam.ja govorila.juce @srculencetu, teško se može desiti u Bosni da neko.ogladni u ovakvoj situaciji.
- arzuhal
- Forum [Bot]
Dakle, nakon što su vlasti uvele restrikcije i zabrane za građane BiH, kojih se građani u najvećoj mjeri i pridržavaju, red je da i vlasti urade svoj posao a to je: što brojnija i šira testiranja.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/who-u-b ... /200324073
https://www.klix.ba/vijesti/bih/who-u-b ... /200324073
- Čupava
- Forum [Bot]
U ovakvim i sličnim situacijama humanost i solidarnost svako na svoj način pokazuje.. pa i svijetu također.
Mladi se organizuje. Otvorene mnoge tel. platforme i sl. Sada trebamo najviše jedne druge.
.
S Veterine su rekli da posjeduju laboratoriju koja.moze dnevno testirati 100 osoba, istu takvu posjeduju UKC Sarajevo i UKC Banja Luka, u Sarajevu postoji prema riječima prof Fejzica i jedna privatna laboratorija koja je u stanju vršiti potrebna testiranja a ministrica ( čiji mi se da je ministrica ) Turković je juče na tv izjavila da će ovih dana stići i još dvije laboratorije koje će nam neko donirati. Zetra se sprema, prostorije na građevinskom faxu će isto biti... još zatvoriti aerodrom, izolirati općine, povući što veći broj ljekara u slučaju nužde i spremni smo da se bijemo s coronom. Ja sam.optimista!
- Čupava
- Forum [Bot]
Neka sjede u autima...kud su pošli u vraga...znali su da ih čeka karantin...i sad nešto glume..ma voz...:Kako javlja Starčević, osobe koje su ušle u ovo karantinsko naselje ne žele u šatore te sjede u automobilima. Kažu kako neće provesti tu 14 dana.
.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2721 times
- Been thanked: 8481 times
Ne znam et.. Govorim onako, vise razmisljam na glas. Virus se najvise siri u guzvi. Ovim skracivanjem su se stvorile dodatne gužve. "zastitilo" se par stotina trgovaca a ugrozilo par desetina hiljada ostalih.. Eno su po stavili bas ovo pitanje u hrvatskoj pa ce ko nesto razmislit. A u njemackoj (sluso na radiu pa sad kolko je tacno, vidjecu za vikend. Bas me zanima) rekli kao Supermarkti MOGU raditi i nedjeljom. Inace su nedjeljom svi zatvoreni. Posto nije MORAJU nego MOGU, baš cu sad u nedjelju napraviti Krug da vidim jel neko od ovih lokalnih otvorio.Dorian wrote: 24 Mar 2020, 02:32Morali su skratiti radno vrijeme da ljudi koji rade u prodavnicma stignu kući prije policijskog. Ali zbog toga mnogi koji rade na drugim mjestima neće stići ništa kupiti cijelu sedmicu jer neće stići do prodavnica do kraja radnog vremena. A to znači vikendom navale i masa u prodavnicama.Duminjo wrote: 23 Mar 2020, 21:51 eh..da je ovo, da je ono.. jebes ga sad. kad sve saberes, vlast je opet odreagovala mnogo bolje nego vecina zapadnih zemalja. kad uzmes u obzir kakva smo drzava i kakvih bolesnika ima koji i ovakve situacije koriste za bolesne pretenzije, ovo je super. do sada.
meni malo muka sto obicni covjek ne zavisi sam od sebe. izadjes kupit hljeb i fasujes virus.. jebemumajku
i ovo smanjenje radnog vremena za radnje sa hranom mi nekako nema smisla. umjesto da se, ako je moguce, produzi radno vrijeme, cak i nedjeljama, otvore se neki posebni termini (primjer od 7 ujutro do 9 samo za 60+) oni skracuju radno vrijeme i tako vece guzve stvaraju.
a et, vicemo opet. ja mislim da je ova sada hefta presudna.
Trebali su policijski dati ako ne od 21 kao u Sjevernoj Makedoniji, onda barem od 20 kao u RS-u. Ta dva sata bi puno olakšala svima. Osim eventualno policiji koja više voli da ima što manje ljudi što kraće na ulici.
I slažem se za ove od 65+, barem jedan dan u sedmici ako ne i dva od 7 do 9 da ljudi sebi kupe, odu u banku i podignu penziju itd i usput malo izađu iz zatvora.
Duže radno vrijeme=manje gužve, Jednostavno. Ne treba izmišljati toplu vodu.
Ponavljam, razmisljam samo onako i pisem sta mi je u glavi. Cisto sumnjam da ce se kod nas slicno nesto uvesti. Pogotovo trece smjene i zaposljavanje novih radnika.
- arzuhal
- Forum [Bot]
Ne znam o kakvim guzvama govorite (osim ako se ne bavite samo pretpostavkama), ja nisam dosad vidio nikakvu guzvu, jeste li svjedočili nekoj gužvi? Jučer bio u Bingu u Alti, rade kao i svi ostali: pojedinci stoje po dva metra u razmaku, čekamo na ulazu kod korpi dok nam kasirka ili sekjuriti ne dozvoli da udjemo u centar kako se ne bi stvarala guzva u centru (kada jedno završi na kasi i krene prema izlazu, puste jedno da uđe).