Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1637 times
- Been thanked: 3055 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
Korisnici gela za kupanje su ukrivu-
Izgleda da sapun unistava viruse najefikasnije
Sjećam se 7 razreda hemije kad nam je nastavnica govorila da je sapun vazniji od šampona, tj vaznije je tijelo da se opere sapunom pa onda šamponom.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2702 times
- Been thanked: 8372 times
Nema nezaraženih, samo ima nepregledanihSocrates wrote: 24 Mar 2020, 02:52
Dakle, maska za nezarazene je nepotrebna, i samo ima smisla da je zaraženi nose, pogotovo ako je nestašica maski. Ako nisi zarazen, više koristi ima od nošenja zaštitnih rukavica.
evo vec su ti haman odgovorili. Za obicnog covjeka, maska je bitna da ne zarazi ostale. Tipa direktor igmana. Bio balvan zaražen i kuda i kako je kiho ili kašljo, ptice znaju. Eno mu vozac umro. Tako i baba (ne znajuci jos da ima Virus a nacitali smo se do sada da su najveci prenosnici Upravo oni zaraženi koji jos ne pokazuju simptome) moze uci u neku radnju, nako razgledat i zakasljat se na povrce, voce, gace, carape.. Dodje neko poslije nje i pokupi sto je baba iskihala..
Naizgled šuplja, a u praksi nas je ovo sve mnogo jebalo.
Čito si garant sta pisu za onu utakmicu lige prvaka u bergamu. Pun Stadion. Talijani grlati, fanatici..forza Atalanta.. Zamisli kolikom se brzinom Virus sirio po onoj masi. Coek iz devetog reda jebe sudiji majku i zarazi sve ispred sebe.. Ne znam kojom lutrijom je nekom mogo izaci Sa onog Stadiona, poslije utakmice, nezaražen.
Zvuci malo bezveze Al je tako
- Duminjo
- Urednik foruma
Razmisljamo na glasarzuhal wrote: 24 Mar 2020, 13:47 Ne znam o kakvim guzvama govorite (osim ako se ne bavite samo pretpostavkama), ja nisam dosad vidio nikakvu guzvu, jeste li svjedočili nekoj gužvi? Jučer bio u Bingu u Alti, rade kao i svi ostali: pojedinci stoje po dva metra u razmaku, čekamo na ulazu kod korpi dok nam kasirka ili sekjuriti ne dozvoli da udjemo u centar kako se ne bi stvarala guzva u centru (kada jedno završi na kasi i krene prema izlazu, puste jedno da uđe).

A ako nema guzvi, još bolje.
- Mala_Mu
- atomica
- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Osuđenici u zeničkom zatvoru za dva dana sašili blizu 1.500 maski za bh. građane
Osuđenici Kazneno-popravnog zavoda Zenica su za samo dva dana sašili blizu 1.500 zaštitnih maski koje će dati na raspolaganje onima kojima su potrebne.
Kako Klix.ba saznaje, deset osuđenika je protekla dva dana vrijedno radilo da bi sašili što više maski koje planiraju donirati Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, a koja će te maske rasporediti po zdravstvenim ustanovama i drugim institucijama kojima su one potrebne.
Vrijedan rad osuđenika u protekla dva dana trajao je i po 16 sati jer su imali za cilj napraviti što više maski, a rad je zaustavljen zbog nedostatka materijala za šivenje.
U narednom periodu uz nabavku materijala planiraju sedmično sašiti i do 2.000 maski koje će ustupiti građanima Bosne i Hercegovine kako bi se zaštitili od koronavirusa.
Kako saznajemo, apel za osiguranje materijala su uputili nadležnim institucijama koje bi im trebale izaći ususret, čime bi se nastavila proizvodnja maski koje je sve teže kupiti na bh. tržištu
Osuđenici Kazneno-popravnog zavoda Zenica su za samo dva dana sašili blizu 1.500 zaštitnih maski koje će dati na raspolaganje onima kojima su potrebne.
Kako Klix.ba saznaje, deset osuđenika je protekla dva dana vrijedno radilo da bi sašili što više maski koje planiraju donirati Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, a koja će te maske rasporediti po zdravstvenim ustanovama i drugim institucijama kojima su one potrebne.
Vrijedan rad osuđenika u protekla dva dana trajao je i po 16 sati jer su imali za cilj napraviti što više maski, a rad je zaustavljen zbog nedostatka materijala za šivenje.
U narednom periodu uz nabavku materijala planiraju sedmično sašiti i do 2.000 maski koje će ustupiti građanima Bosne i Hercegovine kako bi se zaštitili od koronavirusa.
Kako saznajemo, apel za osiguranje materijala su uputili nadležnim institucijama koje bi im trebale izaći ususret, čime bi se nastavila proizvodnja maski koje je sve teže kupiti na bh. tržištu
- Mutevelija
- Selonačelnik
Jadni ljudi po 16 sati rade.
Kako je sloboda labilna stvar.
Eto svi imamo prava ali u Limburgu mjesecu.
Gdje je sad demokratija i sloboda kretanja građanima, nema je nakon 18:00 sati sto dovodi do zaključka da su ljudska prava samo slova na papiru.
Gdje je sad demokratija i sloboda kretanja građanima, nema je nakon 18:00 sati sto dovodi do zaključka da su ljudska prava samo slova na papiru.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Duminjo
- Urednik foruma
Bolje i umrijeti nego Malo stisnut zube.. Jel tako hadzo?Mutevelija wrote: 24 Mar 2020, 14:03 Jadni ljudi po 16 sati rade.
Gdje je sad demokratija i sloboda kretanja građanima, nema je nakon 18:00 sati sto dovodi do zaključka da su prava samo slova na papiru.
- Čupava
- Forum [Bot]
- Been thanked: 10 times
Bolje raditi zdrav, nego ne raditi i biti bolestan.Mutevelija wrote: 24 Mar 2020, 14:03 Jadni ljudi po 16 sati rade.

.
- Mutevelija
- Selonačelnik
Ne govorim za zatvorenike. Opet će oni izvisiti vlada će oprati pare na maskama, a nadaju se manjim kaznama, dzaba toliki poduhvat rade.Duminjo wrote: 24 Mar 2020, 14:10Bolje i umrijeti nego Malo stisnut zube.. Jel tako hadzo?Mutevelija wrote: 24 Mar 2020, 14:03 Jadni ljudi po 16 sati rade.
Gdje je sad demokratija i sloboda kretanja građanima, nema je nakon 18:00 sati sto dovodi do zaključka da su prava samo slova na papiru.![]()
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik
Bolje raditi slobodan i u humanim uslovima a to nije 16 sati .Čupava wrote: 24 Mar 2020, 14:13Bolje raditi zdrav, nego ne raditi i biti bolestan.Mutevelija wrote: 24 Mar 2020, 14:03 Jadni ljudi po 16 sati rade.
Gdje je sad demokratija i sloboda kretanja građanima, nema je nakon 18:00 sati sto dovodi do zaključka da su ljudska prava samo slova na papiru.![]()
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Duminjo
- Urednik foruma
Znam sta govoris. Ne briniMutevelija wrote: 24 Mar 2020, 14:17Ne govorim za zatvorenike. Opet će oni izvisiti vlada će oprati pare na maskama, a nadaju se manjim kaznama, dzaba toliki poduhvat rade.
Al nije tema. Drži se ti svojih ljuckih prava
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 570 times
- Been thanked: 1139 times
Demokratija, kao što reče Una Bejtović jučer, ne podrazumijeva samo ljudska prava nego i ljudske obaveze. Mi, nesviknuti na demokratski način mišljenja, kao i brojni razmaženi Evropjani, znamo samo vikati "moja ljudska prava!", ali demokratija podrzaumijeva zrelost, svijest i samosvijest da se nekada prava stave u zagrade kako bismo ispoštovali neke obaveze (u našem slučaju obaveze poštivanja mjera restrikcije), pogotovo u vanrednim okolnostima, da bismo opet bili u prilici, u budućnosti, da upražnjavamo svoja prava.Mutevelija wrote: 24 Mar 2020, 14:03 Jadni ljudi po 16 sati rade.
I Allah je dao ljudima prava, pa je Alejhiselam rekao:"Kada čujete da se u nekom mjestu raširila zaraza - ne idite tamo. A ako ste se našli u mjestu kojem se pojavila zaraza - ne idite iz njega."
Đe su ljudska prava što nam je Allah dao? Valja razmišljat...
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- Mutevelija
- Selonačelnik
Pa ja i ne vjerujem u demokratiju i ljudska pravaarzuhal wrote: 24 Mar 2020, 14:20Demokratija, kao što reče Una Bejtović jučer, ne podrazumijeva samo ljudska prava nego i ljudske obaveze. Mi, nesviknuti na demokratski način mišljenja, kao i brojni razmaženi Evropjani, znamo samo vikati "moja ljudska prava!", ali demokratija podrzaumijeva zrelost, svijest i samosvijest da se nekada prava stave u zagrade kako bismo ispoštovali neke obaveze (u našem slučaju obaveze poštivanja mjera restrikcije), pogotovo u vanrednim okolnostima, da bismo opet bili u prilici, u budućnosti, da upražnjavamo svoja prava.Mutevelija wrote: 24 Mar 2020, 14:03 Jadni ljudi po 16 sati rade.
I Allah je dao ljudima prava, pa je Alejhiselam rekao:"Kada čujete da se u nekom mjestu raširila zaraza - ne idite tamo. A ako ste se našli u mjestu kojem se pojavila zaraza - ne idite iz njega."

Zato ovo i kazem.
Last edited by Mutevelija on 24 Mar 2020, 14:23, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Hurija
- Pandora
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
- Mutevelija
- Selonačelnik
Neće
dzaba se nadaju

Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 570 times
- Been thanked: 1139 times
Nebitno je da li ti vjeruješ ili ne, nego da li logički razumiješ šta sam ti sad objasnio. Jer tvoja "kritika" demokratije je slična "kritici" Božije milosti "koje nema jer da ima ne bi Milostivi dao da djeca umiru ili nije Svemoćan kako se vjeruje". I tome slično.Mutevelija wrote: 24 Mar 2020, 14:22Pa ja i ne vjerujem u demokratiju i ljudska pravaarzuhal wrote: 24 Mar 2020, 14:20
Demokratija, kao što reče Una Bejtović jučer, ne podrazumijeva samo ljudska prava nego i ljudske obaveze. Mi, nesviknuti na demokratski način mišljenja, kao i brojni razmaženi Evropjani, znamo samo vikati "moja ljudska prava!", ali demokratija podrzaumijeva zrelost, svijest i samosvijest da se nekada prava stave u zagrade kako bismo ispoštovali neke obaveze (u našem slučaju obaveze poštivanja mjera restrikcije), pogotovo u vanrednim okolnostima, da bismo opet bili u prilici, u budućnosti, da upražnjavamo svoja prava.
Zato ovi i kazem.
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Pojavom corone iz Hrvatskog javnog prostora nestali su partizani, ustaše, udba, masoni, antivakseri...
Zapravo, tu i tamo koji antivakser pita: hoćel' to cjepivo više?
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- Mutevelija
- Selonačelnik
Kod mene je sve relativno pa tako i pojam Božije milosti ali da ne razglabamo toliko dugo i naširoko.arzuhal wrote: 24 Mar 2020, 14:25Nebitno je da li ti vjeruješ ili ne, nego da li logički razumiješ šta sam ti sad objasnio. Jer tvoja "kritika" demokratije je slična "kritici" Božije milosti "koje nema jer da ima ne bi Milostivi dao da djeca umiru ili nije Svemoćan kako se vjeruje". I tome slično.Mutevelija wrote: 24 Mar 2020, 14:22
Pa ja i ne vjerujem u demokratiju i ljudska prava
Zato ovi i kazem.
Važi samo ona dok jednom ne omrkne drugom ne osvane.
Jer da ovi nisu u zatvoru ko bi sasio 1500 maski, loše po njih oni su volili da ih nisu nikad ni morali šiti da su bili kod kuće.
Dobro po vladu.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Ne znam dje svrstati ove? Remove kebab pokret?dadojović wrote: 24 Mar 2020, 14:26 Pojavom corone iz Hrvatskog javnog prostora nestali su partizani, ustaše, udba, masoni, antivakseri...

Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Hurija
- Pandora
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Tko je počinitelj?
I jesi li vidio kako su Tuđmanov spomenik išarali?
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM