HAVANA wrote: 25 Mar 2020, 11:10
Nora Ibsenova wrote: 25 Mar 2020, 09:39
Dragi Havana, radila sam 2018 u kuhinjama u SCCu i nisu ništa bolje.
E zamisli tog neurednog iz scc al da je objekat i sve u objektu starije 30 godina. Da imaju cuku u kuhinji i da peru sudje drskom od metle.
E pa ja ti kažem da nisu ništa bolje.
Kašike se ubace u zdjelu, uspe se tople, razblažen deterdžent, malo prodrmaju kašike, i stresu u sudoperu, i saperu vodom. Tanjiri se ni ne sapunjaju, samo speru vodom (što hladnijom, jer.. Trošak je vruća voda.)
I nemojte misliti da ako kuharu na pod (koji se pomete jednom sedmično) ispadne komad hrane, da taj isti komad ne završi u tanjuru. Ništa što padne na pod se ne baca osim ako nije baš na očima kupaca, čačkaju se nosevi, pa se mjesi tijesto, kiše se A ne stavlja se ruka na usta, ide se pišati pa se ruke ne peru, itd.
A sve to, u 2018 u jednom modernom centru.
Tako da Boga vam smanjite malo sa tim peksini, pogsni, ovakvi onakvi. Kakvi god da su, svom su narodu izgradili bolnice koje su nikle za pet dana ni odakle, suzbili zaraznu u višemilionskim gradovima, i opet njihovi ljekari dolaze ovamo da pomažu, čistim i urednim evropljanima koji se guše u zarazi.
A ako malo još pročačkate vidjećete da postoje studije da u Italiju i Iran ovaj corona virus nije ni došao od Kineza.
A bila je bogme i svinjska gripa, i ptičja gripa, Bruceloza, itd pa nismo vikali da su svi ljudi koji jedu meso pogani.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.