Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by Dorian »

Mirelam wrote: 25 Mar 2020, 13:25
Nora Ibsenova wrote: 25 Mar 2020, 12:26 A .. mjerite li vi sebi temperaturu svaki dan po 5 puta k'o ja? :D.
Jucer me zena ganjala po kuci sa toplomjerom. Malo je falilo da se pobijemo. :123
Ne.

A neki koje poznajem su na prve vijesti počeli kašljucati. Psihološka reakcija...
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2764 times
Been thanked: 22842 times
Status: Online

Post by HAVANA »

Chloe wrote: 25 Mar 2020, 15:21 Velika Kladuša - 200 radnika ostalo bez posla ... a samo krenulo ... :grana
To je nista sta ce biti. Samo 2 moja druga otpustili 147 ljudi. Na kiriji ogromnoj, krediti, rashod bruku para, prihod 0.Skoro nemoguce mjesec izdrzati u tom sektoru... Gotovo. Sanse za povratak nikakve. Podijelili po platu i konta za jedan mjesec da plati rate, kirije... 200 milja. Ko nada se... Al nista od toga, nece ovo jos 2,3 u najboljem slucaju.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 570 times
Been thanked: 1139 times

Post by arzuhal »

White supremacists encouraging their members to spread coronavirus to cops, Jews, FBI says

Racist extremist groups, including neo-Nazis and other white supremacists, are encouraging members who contract novel coronavirus disease to spread the contagion to cops and Jews, according to intelligence gathered by the FBI.

Organizations that monitor the internet for white supremacist messaging have been seeing chatter for weeks that blames Jews and Jewish leaders for both the coronavirus and the global response, including the shut down of all but essential government functions in places like New York, New Jersey and California.

https://abcnews.go.com/US/white-suprema ... d=69737522

Jebeš koronu kad imaš ljudskih govana iz kojih mile nezaustavljivi virusi...
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times

Post by Chloe »

HAVANA wrote: 25 Mar 2020, 15:30
Chloe wrote: 25 Mar 2020, 15:21 Velika Kladuša - 200 radnika ostalo bez posla ... a samo krenulo ... :grana
To je nista sta ce biti. Samo 2 moja druga otpustili 147 ljudi. Na kiriji ogromnoj, krediti, rashod bruku para, prihod 0.Skoro nemoguce mjesec izdrzati u tom sektoru... Gotovo. Sanse za povratak nikakve. Podijelili po platu i konta za jedan mjesec da plati rate, kirije... 200 milja. Ko nada se... Al nista od toga, nece ovo jos 2,3 u najboljem slucaju.
Znam sve, a voljela bih da ne znam ... pokušavam to sve potisnuti i ne razmišljati, pored svih informacija i te insana pogađaju,
Psihički nas uništavaju, nije dobro ...
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1632 times
Been thanked: 3039 times

Post by Mutevelija »

Ima teorija da zele istrijebiti penzionere :kafa
Samo kazem

Meni je ovo sve sumnjovo, kazu planeta prenapucena.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by Iskra »

20200325_153419.jpg

Puko joj film :DD
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
:srce Jer si moje, najmoje... :srce
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

To ja cijelo vrijeme i govorim, sad kad nagrne dijaspora.
Sreca me ne hranim dijete.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian »

Fuddo wrote: 25 Mar 2020, 15:15
MunDZi wrote: 25 Mar 2020, 15:06 Znala sam da ce se doci do price kako su Kinezi peksini.

I naravno mi smo bezbeli najcistiji, svi peremo ruke.
Bila karta Evrope sa procentima ko najvise pere ruke.
Naravno mi. :lupa
A Italijani kao najgori, pa zato korona. :lupa

Mi kingovi. Jest, al u qrcu.
Kingovi smo samo po kolicini nebuloza koje pustamo sa svojih tastatura.
Ja ne znam ni za jedan virus i bolescinu da se zametnula kod nas zbog naseg nacina zivota, higijene i ishrane, a da je sav svijet zabolila glava...prema tome. :o
Ovi divljaneri se ponasaju k’o da je 2020 BC, nek’ se civilizuju majka mu stara, na vrh su se glave svakom popeli. Sto ne upali rostilj i popije pivu ko sav normalan svijet, jok, daj ti njemu zivih sismisa da havlja...ma voz vise. Ustvari, nek jedu, i nek ne dolaze, eto ih tamo.
Kuga (Evropa 13-16. vijek):

Hold my beer...
Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian »

arzuhal wrote: 25 Mar 2020, 15:30 White supremacists encouraging their members to spread coronavirus to cops, Jews, FBI says

Racist extremist groups, including neo-Nazis and other white supremacists, are encouraging members who contract novel coronavirus disease to spread the contagion to cops and Jews, according to intelligence gathered by the FBI.

Organizations that monitor the internet for white supremacist messaging have been seeing chatter for weeks that blames Jews and Jewish leaders for both the coronavirus and the global response, including the shut down of all but essential government functions in places like New York, New Jersey and California.

Nećemo tako, to su ovi civilizovani, nisu pogani Azijati...
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times

Post by Chloe »

Mutevelija wrote: 25 Mar 2020, 15:36
Hranim ja dvoje i treće podržavam finansijski, imam obaveze, kredit, i ?
Bit će što će biti. Ima i gorih od mene. Da čupam kosu sa glave ništa ne mogu promijeniti,
jedino iz ovog luda ( ako bog da pa preživim) izaći i šta onda ????

Ama, samo da se vrijeme ustabili da krenem sijati baštu, ni kad sma najviše imala nisam
sjedila prekrštenih ruku nego radila, borila se, stvarala ... sad imam još više motivacije,
i jezim se na one komentare "ne isplati se", "mala plata", :maja sve se više isplati nego ležati i režati.
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2937 times
Been thanked: 3314 times

Post by Skin »

Dorian wrote: 25 Mar 2020, 15:29

Jucer me zena ganjala po kuci sa toplomjerom. Malo je falilo da se pobijemo. :123
Ne.

A neki koje poznajem su na prve vijesti počeli kašljucati. Psihološka reakcija...
:stop :D.
heeeej nije to psiho reakcija, neki od nas imaju koronu vec tri mjeseca :ooo
neki kao alergijski kasalj i bronhitis, rekla mi je i dr da je to nesto pocelo od decembra.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2681 times
Been thanked: 8288 times

Post by Duminjo »

Treba samo pušit
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Dorian wrote: 25 Mar 2020, 15:38
arzuhal wrote: 25 Mar 2020, 15:30 White supremacists encouraging their members to spread coronavirus to cops, Jews, FBI says

Nećemo tako, to su ovi civilizovani, nisu pogani Azijati...
Znas sta, j.... nam ja svima mater. Govna smo mi svi. Ljudski rod komplet. I treba nam nesta da nas resetuje.
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 22 times

Post by Nice try »

Nora Ibsenova wrote: 25 Mar 2020, 12:26 A .. mjerite li vi sebi temperaturu svaki dan po 5 puta k'o ja? :D.
:D.

Ja jednom izmjerila prvih dana izolacije i nisam više.
Do sad me samo dva puta zaboljela glava, doduše može biti i zbog promjene vremena, a imam neki problem s glasnicama. Valjda od stresa često izgubim glas, pa onda šutim po par dana ili minimalno pričam. Bude bolje, pa opet i tako :hm
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Chloe wrote: 25 Mar 2020, 15:42
Mutevelija wrote: 25 Mar 2020, 15:36

Bit će što će biti. Ima i gorih od mene. Da čupam kosu sa glave ništa ne mogu promijeniti,

Ama, samo da se vrijeme ustabili da krenem sijati baštu, ni kad sma najviše imala nisam
sjedila prekrštenih ruku nego radila, borila se, stvarala ... sad imam još više motivacije,
i jezim se na one komentare "ne isplati se", "mala plata", :maja sve se više isplati nego ležati i režati.
Ja ne bi mogao tako svaka tebi cast.
Ja kad sam duzan 20 KM neesto me pecka a kamo li kredit , jednostavno ne mogu tako izdržati pod pritiskom, mislim sve najgore.
A to za poljoprivredu otac je govorio i govori, pa ne isplati se imati kravu npr, de pokosi, de pokupi, de prevuci de plati zito da se odvuce, jer moras hraniti necim.
Slicno je i za poljoprivredu, mnogo se ulozi i vremena i trud a malo dobije.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Nice try wrote: 25 Mar 2020, 15:45

Do sad me samo dva puta zaboljela glava, doduše može biti i zbog promjene vremena, a imam neki problem s glasnicama. Valjda od stresa često izgubim glas, pa onda šutim po par dana ili minimalno pričam. Bude bolje, pa opet i tako :hm
Bil ti to prodala, to s glasnicama,treba nam za zena?
Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian »

spacebound wrote: 25 Mar 2020, 13:46 Ko u FBiH krši naredbe o izolaciji teretit će se za krivično djelo uz javnu objavu ličnih podataka

Komandantica Federalnog štaba civilne zaštite Jelka Milićević kazala je danas da će uputiti preporuke u vezi s izmjenama sankcija za one koji krše mjere samoizolacije.
Ona je kazala da je Štab preporučio kantonalnim inspekcijama i MUP-ovima da u okviru provjera kršenja mjera izolacije pored prekršajnih naloga počnu primjenjivati stavke krivičnog djela protiv zdravlja i širenja zaraze i sprečavanje službene osobe u vršenju dužnosti.

"Sve ovo je već ranije definisano zakonom. Oni koji krše mjere izolacije dovode u pitanje i svoje zdravlje, ali i zdravlje drugih“, rekla je Milićević.

Ona je kazala da je potrebno javno objaviti ime, prezime i mjesto prebivališta onih osoba koje ne postupaju u skladu s propisanim mjerama.

Federalni štab civilne zaštite preporučuje kantonalnim, gradskim i općinskim štabovima za iznalaženje adekvatnog prostora za smještaj, odnosno izolaciju osoba koje krše mjere izolacije.

Milićević je naglasila da Vlada FBiH intenzivno radi na spašavanju ekonomije Federacije BiH.

Na pitanje kako da stariji od 65 godina, kojima je zabranjeno kretanje, odu po penzije, do prodavnice ili apoteke, Milićević je kazala da Crveni križ ima razrađenu mjeru i aktrivirao je mrežu pomoći osobama koje su rizična skupina za prijenos epidemije.

"Mnoga mjesta su pokrenula logističke kanale i mrežu volontera. Dovest ćemo i nekoga iz CK da detaljnije informiše javnost", kazala je.

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović je kazao da su federalni sanitarni zdravstveni inspektori raspoređeni na 15 graničnih prijelaza i na aerodromu u Sarajevu koji prekida promet za putnike 30. marta.

"84 federalna inspektora su na granicama. Bilježimo sve manji broj putnika. Ipak, velika koncentracija je i dalje na GP Orašje, Bijača i Šamac. Osim kontrole putnika kontroliše se i ispravnost robe koja ulazi u BiH", dodao je.

On je kazao da veliki broj pošiljki i kamiona koji ulaze u BiH svjedoči da životnih namirnica ima dovoljno, da dolaze i da police neće biti prazne.

Ajdinović je rekao da su do sada evidentirane 33 osobe koje nisu poštovale mjere izolacije i da bi njihovi podaci mogli biti javno objavljeni.

"Ne smiju se dati podaci o osobama koje su zaražene, koje su pod mjerama izolacije, koje su u samoizolaciji naređenoj od epidemiologa. Ono što se smije i zakonito je jesu podaci za osobe koje krše mjere izolacije", objasnio je Ajdinović.

Direktor FUIP-a je kazao da je do danas izdata 14.821 mjera za putnike koji su ušli u BiH i da po pitanju praćenja poštivanja tih mjera postoji sve bolja komunikacija sa svim upravama policije u FBiH i Ministarstvima unutrašnjih poslova.

A podebljano je ono sto sam vam jucer objasnjavala.
Novinari su juče išli sa volonterima.I kažu, jadni starčići daju volonterima svoje kartice da im ovi podignu pare od penzija ili da plate nešto itd.

Volonteri ne smiju da uzmu te kartice.

Sve ovi pametnjakovići imaju riješeno na press-konferencijama. Praksa je nešto drugačija.

Dovoljno su pokazali kako kontaju odlukom da zabrane izlazak starijim od 65 pa se pet dana poslije sjete da bi mogli napraviti spisak samih staraca da im se pomogne. Umjesto da su te obje stvari uradili u isto vrijeme, dakle u trenutku zabrane već postoji spisak i mehanizam pomoći.

Kada bi malo razmisili o posljedicama odluka i da u trenutku donošenja odluka imaju mehanizam ublažavanja njihovih posljedica, ni po jada.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Mutevelija wrote: 25 Mar 2020, 15:47
Chloe wrote: 25 Mar 2020, 15:42

Ja kad sam duzan 20 KM neesto me pecka a kamo li kredit , jednostavno ne mogu tako izdržati pod pritiskom, mislim sve najgore.
A to za poljoprivredu otac je govorio i govori, pa ne isplati se imati kravu npr, de pokosi, de pokupi, de prevuci de plati zito da se odvuce, jer moras hraniti necim.
Nista onda idi fataj kapljice po zraku ako se nista ne isplati.
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 22 times

Post by Nice try »

HAVANA wrote: 25 Mar 2020, 15:47
Nice try wrote: 25 Mar 2020, 15:45

Bil ti to prodala, to s glasnicama,treba nam za zena?
Bih :nokti
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

HAVANA wrote: 25 Mar 2020, 15:48
Mutevelija wrote: 25 Mar 2020, 15:47

Nista onda idi fataj kapljice po zraku ako se nista ne isplati.
Poljoprivreda se ne isplati, jer crncis da neko moze uzivti.
Drugi poslovi su opet bolji.
Malo za sebe OK. Kod nas u selima su krave istrijebljene ovce i kokosi.
Niko se vise ne bavi sa tim, sto bi kad ima pile u trgovini.
Lakse je to kupiti kad radis u firmi.nego kad uzgajas.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Post Reply

Return to “Zdravlje”