Moderator: Krokodil Behko

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

arzuhal wrote: 25 Mar 2020, 17:49 Nosim masku, često jednokratne rukavice, perem ruke sapunom i duže od 20 sekundi, nosam gel u džepu, ne diram ništa što ne moram, ne hodam niđe ako ne moram, poštujem mjere restrikcije, planiram do Semika da mi naprave onaj svebajocid s mirisom limuna da mogu prskat šteku stana, auto, itd.

Ne idem u džamiju, nema dnevnih namaza, nema ni džume, odluka IZ BiH.Krokodil Behko wrote: 25 Mar 2020, 17:59arzuhal wrote: 25 Mar 2020, 17:49 Nosim masku, često jednokratne rukavice, perem ruke sapunom i duže od 20 sekundi, nosam gel u džepu, ne diram ništa što ne moram, ne hodam niđe ako ne moram, poštujem mjere restrikcije, planiram do Semika da mi naprave onaj svebajocid s mirisom limuna da mogu prskat šteku stana, auto, itd.
A džamija?

Čarobni wrote: 25 Mar 2020, 18:12 Preko 100 kila brašna u rezervi, a i sa ostalim namirnicama sam obezbijeđen tako da se može izdurat' neki duži period.
30ak maski i rukavica nabavio, koristim ih prilikom neke dodatne kupovine, gdje se ne zadržavam mnogo.
Ruke perem prečesto, gledam da nisam blizu ljudi. Pajdaše nisam vidio ima 10 dana i tako.

Naravno da nije čudo što brašna nema na tržištu, kad svi navale da stvaraju rezerve u kratkom vermenskom roku, naravno da će se pojaviti nestašica.Zizi wrote: 25 Mar 2020, 18:16Čarobni wrote: 25 Mar 2020, 18:12 Preko 100 kila brašna u rezervi, a i sa ostalim namirnicama sam obezbijeđen tako da se može izdurat' neki duži period.
30ak maski i rukavica nabavio, koristim ih prilikom neke dodatne kupovine, gdje se ne zadržavam mnogo.
Ruke perem prečesto, gledam da nisam blizu ljudi. Pajdaše nisam vidio ima 10 dana i tako.![]()
Ovo je samo za tebe ili za više ljudi?
Nije ni čudo što nema brašna za kupiti.
Sve to stoji, i sama uvijek imam rezervi hrane za barem dva mjeseca.Čarobni wrote: 25 Mar 2020, 18:33Naravno da nije čudo što brašna nema na tržištu, kad svi navale da stvaraju rezerve u kratkom vermenskom roku, naravno da će se pojaviti nestašica.Zizi wrote: 25 Mar 2020, 18:16
![]()
Ovo je samo za tebe ili za više ljudi?
Nije ni čudo što nema brašna za kupiti.
Brašna nema, jer su ljudi neodgovorni i ne stvaraju nikakve zalihe, barem ne na vrijeme. Kad se desi ovakva nesreća, onda svi navale u prodavnice da se osiguravaju 5 do 12 i svako drugi im je kriv osim njih samih, a to tako ne ide.
Ja znam barem 10 prosječnih, a i dobrostojećih, domaćinstava koja, na kućnim rezervama, ne bi mogla preživjet' ni dva dana, neki ni doručkovat' ne mogu ako ne odu do granapa, jer u kući nemaju ni troje jaja, a ni litar mlijeka...