Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9530 times
Been thanked: 11268 times
Status: Online

Re: Korona virus

Post by Krokodil Behko »

insomnia wrote: 25 Mar 2020, 18:50
spacebound wrote: 25 Mar 2020, 18:41
Sta je tim ljudima, cime ovo objasnit :sok
Ono sto kad spomenes skoce na tebe na forumu. Nisu svi uplakani u cosku. Rovari se na sve strane da se zacera Bosni

Suživotaši
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9796 times
Been thanked: 16465 times
Status: Offline

Post by spacebound »

insomnia wrote: 25 Mar 2020, 18:50
spacebound wrote: 25 Mar 2020, 18:41
Sta je tim ljudima, cime ovo objasnit :sok
Ono sto kad spomenes skoce na tebe na forumu. Nisu svi uplakani u cosku. Rovari se na sve strane da se zacera Bosni
Ovdje je u pitanju zdravlje svih, ni ona ni slicni, ni bliski njoj nisu iskljuceni niti sigurni. Ili jesu, ko ce ga znat.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Trafalgar Law
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Post by Trafalgar Law »

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 570 times
Been thanked: 1139 times

Post by arzuhal »

Jedina dosad stvar zbog koje bih ja ozbiljno našim zvaničnicima sve slagao na kamaru je: TESTIRANJE. A to je ono što je druga preporuka WHO: Samoizolacija i testiranje. "Testirajte, testirajte i testirajte!"

OBAVEZA GRAĐANA: Poslušati vlast, ići u izolaciju, držati se karantina, poštovati mjere i restrikcije, paziti sebe i druge, strpiti se... i sve to s ciljem suzbijanja i usporavanja širenja virusa.

OBAVEZA VLASTI: ofanzivan stav prema epidemiji kroz široka i što masovnija testiranja i brzo slanje u izolaciju pozitivnih, aktivno smanjivati broj zaraženih a ne samo čekati pojavu simptoma pa djelovati, akcija a ne reakcija.

Samo to dvoje ZAJEDNO dat će prave rezultate i efekte, a i građanima će dati snagu da izdrže i nadu da nisu u izloaciji k'o kakve budale.

Dosad sam vidio da su testirali guzonje i političare, a lažu da jednako tretiraju sve građane. Lažu! Seru! Jedu govna! Tačka.

Prodajte auta, vozni park, skrešite sebi plate, povucite svoje silne veze (sjećate li se kako je Bakir pravdao dolazak Sebije na čelo KCUS-a:"Dobro je da to bude neko ko ima veze u svijetu i može da ih iskoristi kada zatreba"!?) i kupite što više testova i radite svoj posao, bando usrana!
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13881 times
Been thanked: 22830 times

Post by Fuddo »

HAVANA wrote: 25 Mar 2020, 18:37Sretno fudo.
Vratio sam se.
Izgleda jezivo.
Nidje nikog.

Sve sto sam kupio, vadili i rekli ne mos tolko.
Krompira nema, uzeo sam onog u prahu.

Borimo se.
Dozvolite da se obratimo
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1207 times
Been thanked: 3827 times

Post by Laser »

Fuddo wrote: 25 Mar 2020, 19:34
Vratio sam se.
Izgleda jezivo.
Nidje nikog.

Borimo se.
Kako ba nema.krompira u Americi?

Jesil to na Aljasci?
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1632 times
Been thanked: 3039 times

Post by Mutevelija »

Zamijenise naaas zeneee Alija dragi , ovo je moja firma radio sam tu :D.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Laser wrote: 25 Mar 2020, 19:35

Vratio sam se.
Izgleda jezivo.
Nidje nikog.

Borimo se.
Kako ba nema.krompira u Americi?

Jesil to na Aljasci?
Ni jednog, sve opuhano.
Ima banana, grozdja i mandarina.
To ne brane.

Vodu mozes samo tri galona, mlijeko isto.

Mada, veze nemam dje bih sa onolikim mlijekom, ne znam koji mi je djavo bio da natrpam, svakako bi se pokvarilo.
Dozvolite da se obratimo
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2764 times
Been thanked: 22848 times

Post by HAVANA »

Vratio sam se.
Izgleda jezivo.
Nidje nikog.

Borimo se.
Kad prije nema, kod nas ima. Jedino brasno ovi imbecili po 100kg kupovali, imam kilu u kuci. Haj ja cu i naci al ovi stari nemaju, danas roditeljima od dijasporaca nosio svi traze a nema. Uzecu vrecu pa na 3 podijeliti. Imam ih troje sto su sami. Ne ljava ovo nista. Na pistoljima ce se zavrsit ako potraje.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

HAVANA wrote: 25 Mar 2020, 19:41

Vratio sam se.
Izgleda jezivo.
Nidje nikog.

Borimo se.
Kad prije nema, kod nas ima. Jedino brasno ovi imbecili po 100kg kupovali, imam kilu u kuci. Haj ja cu i naci al ovi stari nemaju, danas roditeljima od dijasporaca nosio svi traze a nema. Uzecu vrecu pa na 3 podijeliti. Imam ih troje sto su sami. Ne ljava ovo nista. Na pistoljima ce se zavrsit ako potraje.
Ma na pistoljima je i podnosljivo, mene je strah da atomske ne pocnu letat okolo, onda smo najebali.
Dozvolite da se obratimo
arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by arzuhal »

U nas u radnjama i pekarama hljeba k'o drva, da sad zatvore kile i štruce bahljeta bi pobacali, nema kakvog nema hljeba i peciva: kifli raznijeh vrsta, somuna, raževog, u kiške izrezanog...

Više meščini imam limuntoza i bibera nego brašna.
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam »

arzuhal wrote: 25 Mar 2020, 19:32 Jedina dosad stvar zbog koje bih ja ozbiljno našim zvaničnicima sve slagao na kamaru je: TESTIRANJE. A to je ono što je druga preporuka WHO: Samoizolacija i testiranje. "Testirajte, testirajte i testirajte!"

OBAVEZA GRAĐANA: Poslušati vlast, ići u izolaciju, držati se karantina, poštovati mjere i restrikcije, paziti sebe i druge, strpiti se... i sve to s ciljem suzbijanja i usporavanja širenja virusa.

OBAVEZA VLASTI: ofanzivan stav prema epidemiji kroz široka i što masovnija testiranja i brzo slanje u izolaciju pozitivnih, aktivno smanjivati broj zaraženih a ne samo čekati pojavu simptoma pa djelovati, akcija a ne reakcija.

Samo to dvoje ZAJEDNO dat će prave rezultate i efekte, a i građanima će dati snagu da izdrže i nadu da nisu u izloaciji k'o kakve budale.

Dosad sam vidio da su testirali guzonje i političare, a lažu da jednako tretiraju sve građane. Lažu! Seru! Jedu govna! Tačka.

Prodajte auta, vozni park, skrešite sebi plate, povucite svoje silne veze (sjećate li se kako je Bakir pravdao dolazak Sebije na čelo KCUS-a:"Dobro je da to bude neko ko ima veze u svijetu i može da ih iskoristi kada zatreba"!?) i kupite što više testova i radite svoj posao, bando usrana!
E moj Arzo@, ....:spavanje
arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by arzuhal »

Baljić: Testiramo samo one sa simptomima jer ne želimo lažne negativne rezultate

:ha

Treba ih sve imenom pribilježiti, sve, od Kriznog štaba do svih prdonja, isto kao što oni objavljuju imena onih koji se ne pridržavaju karantina i izolacije. Pa snimiti dokumentarce o njima, partijama im i vražijim strinama i vrtiti narodu.
Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by Iskra »

MunDZi wrote: 25 Mar 2020, 17:33
Fuddo wrote: 25 Mar 2020, 17:27

Zvanicno ubija samo one sa vec ozbiljnim zdravstvenim problemima, nevezano za dob.
Zvanicno je tako.

Procitala sam maloprije na sky news da je djevojka od 21 godinu umrla od korone, a da nije imala nikakvih zdravstvenih problema.

Mogu misliti koliko slicnih slucajeva ima u Spaniji.

Ne.mozes vjerovati svemu sta pročitaš, Niti osoba koju proglase "bez ikakvih zdravstvenih problema" može biti zaista takva. Koliko je osoba na svijetu koje su asimptomaticne a u biti bolesne? Dosta. Sta zna novinar pa i ordinirajuci liječnik čak, da li je neko bolestan ili zdrav dok se ne ispita i ne uzme anamneza. Ukoliko takav "zdravoproglaseni" umre , valja učiniti obdukcije, naći uzrok smrti a ne mupetati napamet. Ovo što govoriš je jako neodgovorno i rekla-kazala je. Mnogo je nepoznanica, bolest je nova, još se utvrđuje kako, sta i zašto, djeluju njeni mehanizmi na organizam oboljelog. Ni liječnici svjetskog glasa ne usuđuju se još ništa zasigurno tvrditi , upravo stoga što se suočavamo s nečim potpuno novim a samim tim i nepoznatim.

Ne trebamo paniciti, ali moramo biti oprezni. Učiniti što je do nas, sve što možemo , a ostalo je Njegova volja.
:srce Jer si moje, najmoje... :srce
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Fuddo wrote: 25 Mar 2020, 19:43
HAVANA wrote: 25 Mar 2020, 19:41

Ma na pistoljima je i podnosljivo, mene je strah da atomske ne pocnu letat okolo, onda smo najebali.
Ma kostace nas neozbiljnost. Svi prelako shvataju. Nece da propadnu, hoce da rade... Bolje da je sve stalo 2 mjeseca pa nek propadne sta propadne. Ovako ce biti gore. Vec neki pocinju raditi i ovde a nisu prvih dana radili. Belgija, holandija jos gore... Rade a siri se pravo. Kaze ne mogu stati, gotovo, ako stanem sve ode...Sve ce mi uzeti, po 12000 eura rate imaju, ludilo.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Mirelam wrote: 25 Mar 2020, 19:45
arzuhal wrote: 25 Mar 2020, 19:32 Jedina dosad stvar zbog koje bih ja ozbiljno našim zvaničnicima sve slagao na kamaru je: TESTIRANJE. A to je ono što je druga preporuka WHO: Samoizolacija i testiranje. "Testirajte, testirajte i testirajte!"

E moj Arzo@, ....:spavanje
Pajdo, popusCa li to imalo, jebemlimu nanu naninu?
Sta kazu kod vas?
Dozvolite da se obratimo
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam »

Iskra wrote: 25 Mar 2020, 19:48
MunDZi wrote: 25 Mar 2020, 17:33

Zvanicno je tako.

Procitala sam maloprije na sky news da je djevojka od 21 godinu umrla od korone, a da nije imala nikakvih zdravstvenih problema.

Mogu misliti koliko slicnih slucajeva ima u Spaniji.

Ne.mozes vjerovati svemu sta pročitaš, Niti osoba koju proglase "bez ikakvih zdravstvenih problema" može biti zaista takva. Koliko je osoba na svijetu koje su asimptomaticne a u biti bolesne? Dosta. Sta zna novinar pa i ordinirajuci liječnik čak, da li je neko bolestan ili zdrav dok se ne ispita i ne uzme anamneza. Ukoliko takav "zdravoproglaseni" umre , valja učiniti obdukcije, naći uzrok smrti a ne mupetati napamet. Ovo što govoriš je jako neodgovorno i rekla-kazala je. Mnogo je nepoznanica, bolest je nova, još se utvrđuje kako, sta i zašto, djeluju njeni mehanizmi na organizam oboljelog. Ni liječnici svjetskog glasa ne usuđuju se još ništa zasigurno tvrditi , upravo stoga što se suočavamo s nečim potpuno novim a samim tim i nepoznatim.

Ne trebamo paniciti, ali moramo biti oprezni. Učiniti što je do nas, sve što možemo , a ostalo je Njegova volja.
Njegova je mozda i virus?
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

To nas on iskusava.Jel ono vako ide?
Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by Iskra »

Mirelam wrote: 25 Mar 2020, 19:57
Iskra wrote: 25 Mar 2020, 19:48

Nećemo sad preispitivati osobna vjerovanja. Licno vjerujem da sve sto se desava , desava se Njegovom voljom i Njegovim.odredjenjem , sto ne iskljucuje imperativ našeg zalaganja u prevladavanju ove pošasti.
:srce Jer si moje, najmoje... :srce
arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by arzuhal »

Mirelam wrote: 25 Mar 2020, 19:57
Sve. Beskrajna igra manifestacije božanskih Imena.
Post Reply

Return to “Zdravlje”