insomnia wrote: 25 Mar 2020, 18:50Ono sto kad spomenes skoce na tebe na forumu. Nisu svi uplakani u cosku. Rovari se na sve strane da se zacera Bosni
Suživotaši
Moderator: Krokodil Behko
insomnia wrote: 25 Mar 2020, 18:50Ono sto kad spomenes skoce na tebe na forumu. Nisu svi uplakani u cosku. Rovari se na sve strane da se zacera Bosni
Ovdje je u pitanju zdravlje svih, ni ona ni slicni, ni bliski njoj nisu iskljuceni niti sigurni. Ili jesu, ko ce ga znat.insomnia wrote: 25 Mar 2020, 18:50Ono sto kad spomenes skoce na tebe na forumu. Nisu svi uplakani u cosku. Rovari se na sve strane da se zacera Bosni
Vratio sam se.
Kako ba nema.krompira u Americi?
Ni jednog, sve opuhano.
Kad prije nema, kod nas ima. Jedino brasno ovi imbecili po 100kg kupovali, imam kilu u kuci. Haj ja cu i naci al ovi stari nemaju, danas roditeljima od dijasporaca nosio svi traze a nema. Uzecu vrecu pa na 3 podijeliti. Imam ih troje sto su sami. Ne ljava ovo nista. Na pistoljima ce se zavrsit ako potraje.
Ma na pistoljima je i podnosljivo, mene je strah da atomske ne pocnu letat okolo, onda smo najebali.HAVANA wrote: 25 Mar 2020, 19:41Kad prije nema, kod nas ima. Jedino brasno ovi imbecili po 100kg kupovali, imam kilu u kuci. Haj ja cu i naci al ovi stari nemaju, danas roditeljima od dijasporaca nosio svi traze a nema. Uzecu vrecu pa na 3 podijeliti. Imam ih troje sto su sami. Ne ljava ovo nista. Na pistoljima ce se zavrsit ako potraje.Fuddo wrote: 25 Mar 2020, 19:34
Vratio sam se.
Izgleda jezivo.
Nidje nikog.
Sve sto sam kupio, vadili i rekli ne mos tolko.
Krompira nema, uzeo sam onog u prahu.
Borimo se.
E moj Arzo@, ....arzuhal wrote: 25 Mar 2020, 19:32 Jedina dosad stvar zbog koje bih ja ozbiljno našim zvaničnicima sve slagao na kamaru je: TESTIRANJE. A to je ono što je druga preporuka WHO: Samoizolacija i testiranje. "Testirajte, testirajte i testirajte!"
OBAVEZA GRAĐANA: Poslušati vlast, ići u izolaciju, držati se karantina, poštovati mjere i restrikcije, paziti sebe i druge, strpiti se... i sve to s ciljem suzbijanja i usporavanja širenja virusa.
OBAVEZA VLASTI: ofanzivan stav prema epidemiji kroz široka i što masovnija testiranja i brzo slanje u izolaciju pozitivnih, aktivno smanjivati broj zaraženih a ne samo čekati pojavu simptoma pa djelovati, akcija a ne reakcija.
Samo to dvoje ZAJEDNO dat će prave rezultate i efekte, a i građanima će dati snagu da izdrže i nadu da nisu u izloaciji k'o kakve budale.
Dosad sam vidio da su testirali guzonje i političare, a lažu da jednako tretiraju sve građane. Lažu! Seru! Jedu govna! Tačka.
Prodajte auta, vozni park, skrešite sebi plate, povucite svoje silne veze (sjećate li se kako je Bakir pravdao dolazak Sebije na čelo KCUS-a:"Dobro je da to bude neko ko ima veze u svijetu i može da ih iskoristi kada zatreba"!?) i kupite što više testova i radite svoj posao, bando usrana!
MunDZi wrote: 25 Mar 2020, 17:33Zvanicno je tako.Fuddo wrote: 25 Mar 2020, 17:27
Zvanicno ubija samo one sa vec ozbiljnim zdravstvenim problemima, nevezano za dob.
Procitala sam maloprije na sky news da je djevojka od 21 godinu umrla od korone, a da nije imala nikakvih zdravstvenih problema.
Mogu misliti koliko slicnih slucajeva ima u Spaniji.
Ma kostace nas neozbiljnost. Svi prelako shvataju. Nece da propadnu, hoce da rade... Bolje da je sve stalo 2 mjeseca pa nek propadne sta propadne. Ovako ce biti gore. Vec neki pocinju raditi i ovde a nisu prvih dana radili. Belgija, holandija jos gore... Rade a siri se pravo. Kaze ne mogu stati, gotovo, ako stanem sve ode...Sve ce mi uzeti, po 12000 eura rate imaju, ludilo.Fuddo wrote: 25 Mar 2020, 19:43Ma na pistoljima je i podnosljivo, mene je strah da atomske ne pocnu letat okolo, onda smo najebali.HAVANA wrote: 25 Mar 2020, 19:41
Kad prije nema, kod nas ima. Jedino brasno ovi imbecili po 100kg kupovali, imam kilu u kuci. Haj ja cu i naci al ovi stari nemaju, danas roditeljima od dijasporaca nosio svi traze a nema. Uzecu vrecu pa na 3 podijeliti. Imam ih troje sto su sami. Ne ljava ovo nista. Na pistoljima ce se zavrsit ako potraje.
Pajdo, popusCa li to imalo, jebemlimu nanu naninu?Mirelam wrote: 25 Mar 2020, 19:45E moj Arzo@, ....arzuhal wrote: 25 Mar 2020, 19:32 Jedina dosad stvar zbog koje bih ja ozbiljno našim zvaničnicima sve slagao na kamaru je: TESTIRANJE. A to je ono što je druga preporuka WHO: Samoizolacija i testiranje. "Testirajte, testirajte i testirajte!"
OBAVEZA GRAĐANA: Poslušati vlast, ići u izolaciju, držati se karantina, poštovati mjere i restrikcije, paziti sebe i druge, strpiti se... i sve to s ciljem suzbijanja i usporavanja širenja virusa.
OBAVEZA VLASTI: ofanzivan stav prema epidemiji kroz široka i što masovnija testiranja i brzo slanje u izolaciju pozitivnih, aktivno smanjivati broj zaraženih a ne samo čekati pojavu simptoma pa djelovati, akcija a ne reakcija.
Samo to dvoje ZAJEDNO dat će prave rezultate i efekte, a i građanima će dati snagu da izdrže i nadu da nisu u izloaciji k'o kakve budale.
Dosad sam vidio da su testirali guzonje i političare, a lažu da jednako tretiraju sve građane. Lažu! Seru! Jedu govna! Tačka.
Prodajte auta, vozni park, skrešite sebi plate, povucite svoje silne veze (sjećate li se kako je Bakir pravdao dolazak Sebije na čelo KCUS-a:"Dobro je da to bude neko ko ima veze u svijetu i može da ih iskoristi kada zatreba"!?) i kupite što više testova i radite svoj posao, bando usrana!![]()
Njegova je mozda i virus?Iskra wrote: 25 Mar 2020, 19:48MunDZi wrote: 25 Mar 2020, 17:33
Zvanicno je tako.
Procitala sam maloprije na sky news da je djevojka od 21 godinu umrla od korone, a da nije imala nikakvih zdravstvenih problema.
Mogu misliti koliko slicnih slucajeva ima u Spaniji.
Ne.mozes vjerovati svemu sta pročitaš, Niti osoba koju proglase "bez ikakvih zdravstvenih problema" može biti zaista takva. Koliko je osoba na svijetu koje su asimptomaticne a u biti bolesne? Dosta. Sta zna novinar pa i ordinirajuci liječnik čak, da li je neko bolestan ili zdrav dok se ne ispita i ne uzme anamneza. Ukoliko takav "zdravoproglaseni" umre , valja učiniti obdukcije, naći uzrok smrti a ne mupetati napamet. Ovo što govoriš je jako neodgovorno i rekla-kazala je. Mnogo je nepoznanica, bolest je nova, još se utvrđuje kako, sta i zašto, djeluju njeni mehanizmi na organizam oboljelog. Ni liječnici svjetskog glasa ne usuđuju se još ništa zasigurno tvrditi , upravo stoga što se suočavamo s nečim potpuno novim a samim tim i nepoznatim.
Ne trebamo paniciti, ali moramo biti oprezni. Učiniti što je do nas, sve što možemo , a ostalo je Njegova volja.
Mirelam wrote: 25 Mar 2020, 19:57Njegova je mozda i virus?Iskra wrote: 25 Mar 2020, 19:48
Ne.mozes vjerovati svemu sta pročitaš, Niti osoba koju proglase "bez ikakvih zdravstvenih problema" može biti zaista takva. Koliko je osoba na svijetu koje su asimptomaticne a u biti bolesne? Dosta. Sta zna novinar pa i ordinirajuci liječnik čak, da li je neko bolestan ili zdrav dok se ne ispita i ne uzme anamneza. Ukoliko takav "zdravoproglaseni" umre , valja učiniti obdukcije, naći uzrok smrti a ne mupetati napamet. Ovo što govoriš je jako neodgovorno i rekla-kazala je. Mnogo je nepoznanica, bolest je nova, još se utvrđuje kako, sta i zašto, djeluju njeni mehanizmi na organizam oboljelog. Ni liječnici svjetskog glasa ne usuđuju se još ništa zasigurno tvrditi , upravo stoga što se suočavamo s nečim potpuno novim a samim tim i nepoznatim.
Ne trebamo paniciti, ali moramo biti oprezni. Učiniti što je do nas, sve što možemo , a ostalo je Njegova volja.
Sve. Beskrajna igra manifestacije božanskih Imena.