Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by Socrates »

U Kanadi ko je izgubio posao zbog ove katastrofe dobijace 2000 dolara mjesečno sljedeća četiri mjeseca + regularni employment insurance.

Nakon četiri mjeseca vidjece sta će dalje.
. . . . . . . . .
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13927 times
Been thanked: 22941 times

Post by Fuddo »

Ma kanada je zehru gluplja.

President je odlucio, poziva narod da za Uskrs napuni crkve, vrijeme je da se ljudi zblize, fuck social distancing.
Jebo me svak ako nesto skroz zajebano nije dogovorio nedavno sa talibancima.
Dozvolite da se obratimo
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Odlučio čovjek da vas pobije najviše.

Kad je smrt svuda, nek' ste barem prvi. :grana
. . . . . . . . .
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 215 times
Been thanked: 147 times

Post by rocko »

Fuddo wrote: 26 Mar 2020, 02:03 Ja ovo vise ne mogu da svarim, ovoliki stepen ignorancije, arogancije...meni su ovi ljudi neshvatljivi.
Zamisli ti majke ti racunice, upumpali su 1,2 triliona dolara mesetarima na berzi prije deset dana, koje su oni zijanili za cijelih 15 minuta, citaj pokrali.
Sad su napravili novi plan, vecina para je opet za iste likove i korporacije, ali je problem sto demokrate insistiraju da sedmicna isplata za nezaposleno bude 600 dolara, republikanski smradovi koji su nagurali trilione u dzepove najbogatijih, koji vec ne znaju sta ce od para, bune se, puno je 600.

I onda smrdo koji zivi u smecarskom trejleru, pije onu smrdu busch light pivu, glasa i urlice podrsku istim smradovima.

Ma ko im jebemater, udri truNpe, ne zali.
Under the plan as it was being negotiated, individuals who earn $75,000 in adjusted gross income or less would get direct payments of $1,200 each, with married couples earning up to $150,000 receiving $2,400 -- and an additional $500 per each child. The payment would scale down by income, phasing out entirely at $99,000 for singles and $198,000 for couples without children.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13927 times
Been thanked: 22941 times

Post by Fuddo »

rocko wrote: 26 Mar 2020, 04:15
Fuddo wrote: 26 Mar 2020, 02:03 Ja ovo vise ne mogu da svarim, ovoliki stepen ignorancije, arogancije...meni su ovi ljudi neshvatljivi.
Zamisli ti majke ti racunice, upumpali su 1,2 triliona dolara mesetarima na berzi prije deset dana, koje su oni zijanili za cijelih 15 minuta, citaj pokrali.
Sad su napravili novi plan, vecina para je opet za iste likove i korporacije, ali je problem sto demokrate insistiraju da sedmicna isplata za nezaposleno bude 600 dolara, republikanski smradovi koji su nagurali trilione u dzepove najbogatijih, koji vec ne znaju sta ce od para, bune se, puno je 600.

I onda smrdo koji zivi u smecarskom trejleru, pije onu smrdu busch light pivu, glasa i urlice podrsku istim smradovima.

Ma ko im jebemater, udri truNpe, ne zali.
Under the plan as it was being negotiated, individuals who earn $75,000 in adjusted gross income or less would get direct payments of $1,200 each, with married couples earning up to $150,000 receiving $2,400 -- and an additional $500 per each child. The payment would scale down by income, phasing out entirely at $99,000 for singles and $198,000 for couples without children.
Rocko to je one time payment only.
Pricam za unemployment.
Ti i ja cemo u oba slucaja dobiti hargiju. :oo
Dozvolite da se obratimo
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 215 times
Been thanked: 147 times

Post by rocko »

Fuddo nogu pred nogu jedan dan po jedan ko zna sta ce biti slijedci mjesec.
Trafalgar Law
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Post by Trafalgar Law »

Image

Coronavirus pandemic's global impact seen from space in chilling satellite images

By Hanneke Weitering 8 hours ago

"Social distancing" makes planet Earth look like a ghost town.

https://www.space.com/coronavirus-effec ... DMbziVfmqA
Last edited by Trafalgar Law on 26 Mar 2020, 06:39, edited 2 times in total.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2779 times
Been thanked: 22993 times

Post by HAVANA »

Hannibal wrote: 26 Mar 2020, 00:12 znaci od sutra kad vidim nekom huavei u ruci otimam i lomim, jebo li te huavei da te jebo
Slomicu ti ruku. :oklagija Pro20! Beton.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9819 times
Been thanked: 16559 times
Status: Online

Pitali smo frizere: Kako se ošišati dok traje izolacija i gdje se nalazi najviše bakterija

Post by spacebound »

Image

Zbog pandemije koronavirusa, koja je zahvatila cijeli svijet, pa tako i Bosnu i Hercegovinu, i frizerski saloni morali su zatvoriti svoja vrata.

Mnogi su nakon toga ostali uskraćeni za promjenu frizure koju su planirali. Dok traje pandemija koronavirusa, svima se preporučuje da ostanu kod kuće, kako bi na taj način spriječili širenje virusa.

Dok provode vrijeme u kućnoj izolaciji, mnoge zanima kako se ošišati u svoja četiri zida. Poznatog sarajevskog frizera Mahira Sinanovića pitali smo da li je uopće poželjno ošišati se kod kuće i na koji način?

"Iako je teška situacija, ne preporučujem da se odlučujete za opciju šišanja kod kuće, koliko god vam to sada bilo neophodno. Ali sam itekako za opciju brijanja brade koja može biti podložna nakupljnju bakterija", napominje Sinanović.

On se osvrnuo na manju evropsku studiju koja je pokazala da se u bradi prosječnog muškarca nalazi veliki broj patogenih bakterija te da na to treba obratiti pažnju.

"Ako već ne možete izdržati, muška populacija može oko ušiju skratiti solufe,
a neko vam može pomoći i da uklonite dlačice s vrata. Opciju šišanja kod kuće dakle ne bih preporučio, osim toga što apeliram na to da se kosa redovno i malo češće pere u ovim uslovima", kazao je Sinanović.

Žene su, dodaje, u prednosti kada je riječ o kosi i imaju veći izbor.

"Industrija i u ovim situacijama ima koristi u prodaji mašinica za šišanje, ali važno je istaknuti da nije potrebna samo mašinica, već i makaze i ostali alat, ako želite da to bude kako treba", govori Sinanović.

Na kraju je apelirao na svoje kolege i poslao im važnu poruku.

"Posebno apeliram na kolege da niko od nas ne pruža usluge u kućnoj varijanti, da ostanemo složni i dosljedni ozbiljnosti situacije. Ostanite kod kuće", poručuje Sinanović.

klix.ba
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Trafalgar Law
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Post by Trafalgar Law »

Diffusion as a First Model of Spread of Viral Infection

*Napomena: studija još nije prošla provjeru, tj nema označen datum kada je zaprimjena i na koji datum je odobrena.

https://arxiv.org/pdf/2003.11449.pdf
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 842 times

Re: Pitali smo frizere: Kako se ošišati dok traje izolacija i gdje se nalazi najviše bakterija

Post by gospođa Brams »

Ja odlucila pustit kosu pa mi ne treba sisanje, jedino moram natjerat mater da mi pofarba izrast

Coeka sisam sama vec godinama, on nema brige :oo
somehow I manage
Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 266 times

Re: Pitali smo frizere: Kako se ošišati dok traje izolacija i gdje se nalazi najviše bakterija

Post by Odraz »

Za muske je lako ...

Image
arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 570 times
Been thanked: 1139 times

Post by arzuhal »

Muškarac u Ruandi prekršio mjere izolacije da ode na pecanje pa ga pojeo krokodil

Fudo, Salko, ne igrajte sa glavama.
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
Username
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Username »

MunDZi wrote: 25 Mar 2020, 15:20
HAVANA wrote: 25 Mar 2020, 15:17

Rasisto.
Nije to rasisam. To je Trumpizam.
Nisi ni ti rasista, samo si nazor humoristican.
Samo agresivno, nagazi ih
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Sad iz grada. Isla trazit maske. Udjem u apoteku, djevojka kaze da nema i da mi informaciju da u apoteke nece ni dolaziti, ali se siju i prodaju u Modexu. Kupih 6 komada, pamucne, bijele, perive, visekratne.Kaze momak da ne mogu nasiti koliko se traze. I tako, odem jos u pekaru i piljaru. Vozah se po gradu. Bas me tuga neka uhvatila, zadrhta mi unutrica, oci se napunise suzama. Sve zatvoreno, ljudi ima, ni blizu kao ranije, naravno, ali ima. A svi s maskama, po jedno, najvise dvoje skupa. Djeteta nigdje ni jednog. I tako smo svi podozrivi jedni prema drugima. Pazis da si na sigurnoj udaljenosti, pazis da se u prolazu ne oceses o nekog ili neko o tebe. Pazis da vam se ruke ne dodirnu, gledas ima li rukavice, ispitujes sve.
Koliko smo sve uzimali zdravo za gotovo. Sad, sad ne mozes hljeb normalno kupit.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9612 times
Been thanked: 11358 times

Post by Krokodil Behko »

spacebound wrote: 26 Mar 2020, 08:27 Sad iz grada. Isla trazit maske. Udjem u apoteku, djevojka kaze da nema i da mi informaciju da u apoteke nece ni dolaziti, ali se siju i prodaju u Modexu. Kupih 6 komada, pamucne, bijele, perive, visekratne.Kaze momak da ne mogu nasiti koliko se traze. I tako, odem jos u pekaru i piljaru. Vozah se po gradu. Bas me tuga neka uhvatila, zadrhta mi unutrica, oci se napunise suzama. Sve zatvoreno, ljudi ima, ni blizu kao ranije, naravno, ali ima. A svi s maskama, po jedno, najvise dvoje skupa. Djeteta nigdje ni jednog. I tako smo svi podozrivi jedni prema drugima. Pazis da si na sigurnoj udaljenosti, pazis da se u prolazu ne oceses o nekog ili neko o tebe. Pazis da vam se ruke ne dodirnu, gledas ima li rukavice, ispitujes sve.
Koliko smo sve uzimali zdravo za gotovo. Sad, sad ne mozes hljeb normalno kupit.

Da hoće bogdo, tako i ostati u Doboju :oo
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Ljudi pocinju raditi,vulkanizer radi,automehanicari rade,autodijelovi rade,cak i onaj parkete i laminate radi,nema nikog ali ljudi pocinju raditi,heco radi,veleprodaje rade,cuko maca radi,stolarija radi...panika nastupa,stize prvi i obaveze...Ne ljava ovo nikako.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Krokodil Behko wrote: 26 Mar 2020, 08:43
spacebound wrote: 26 Mar 2020, 08:27 Sad iz grada. Isla trazit maske. Udjem u apoteku, djevojka kaze da nema i da mi informaciju da u apoteke nece ni dolaziti, ali se siju i prodaju u Modexu. Kupih 6 komada, pamucne, bijele, perive, visekratne.Kaze momak da ne mogu nasiti koliko se traze. I tako, odem jos u pekaru i piljaru. Vozah se po gradu. Bas me tuga neka uhvatila, zadrhta mi unutrica, oci se napunise suzama. Sve zatvoreno, ljudi ima, ni blizu kao ranije, naravno, ali ima. A svi s maskama, po jedno, najvise dvoje skupa. Djeteta nigdje ni jednog. I tako smo svi podozrivi jedni prema drugima. Pazis da si na sigurnoj udaljenosti, pazis da se u prolazu ne oceses o nekog ili neko o tebe. Pazis da vam se ruke ne dodirnu, gledas ima li rukavice, ispitujes sve.

Hvala, Behko :ok
Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8848 times
Been thanked: 5608 times

Post by Mister No »

spacebound wrote: 26 Mar 2020, 08:53
Krokodil Behko wrote: 26 Mar 2020, 08:43

Hvala, Behko :ok
Ja bi se Spejsi drzo s tobom za ruke, bas me briga.
Last edited by Mister No on 26 Mar 2020, 08:56, edited 1 time in total.
The Dark Side Of The Forum...
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Ja sam racunao,nek ne radim 3 mjeseca startam sa 55000km obaveza a posla nece biti.A ja sam na konju,nemam radnika,nas dvojica u ovoj djelatnosti,drugu mi zena vodi,opet nemam radnika...Gubitak na robi da ne spominjem,jebaji ga,nek je ziva glava.Ovi sto imaju radnike,nemam pojma kako ce.Potop.Usluzna djelatnost sa 5,6 radnika,on je u minusu i sa repom za 3 mjeseca salom 35 do 40000km.I kad pocne,ne moze ih namotat zadugo...Nema on ni da pokrije ta 3 mjeseca.Najeftinije mu je zatvoriti...A to vodi u drugi belaj.Jebeno.
Post Reply

Return to “Zdravlje”