Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 842 times
Status: Offline

Re: Pitali smo frizere: Kako se ošišati dok traje izolacija i gdje se nalazi najviše bakterija

Post by gospođa Brams »

Ja sam srecom prije koji mjesec osisala dosta kose, skinula svu ispucalu kosu, ostatak se odlicno drzi i moze izdrzat mjesecima bez sisanja
Samo da ne dodem u napast da si sama sisam siske, to se vec dogadalo i lose je zavrsilo svaki put :grana
somehow I manage
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Re: Korona virus

Post by insomnia »

U Francuskoj prva smrt medju snagama reda. Jucer je preminuo 51-godisnji pripadnik zandarmerije. Nalzio se na kucnom lijecenju ali mu se situacija iznenadno toliko pogorsala da nije ni stigo do bolnice.
Kazu da nije imao kontakta sa javnoscu pa Je jos uvijek nepoznanica kako se zarazio. Da stvar bude gora bio je stacioniran u najvecoj i najvaznijoj kasarni u pariskoj regiji
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam »

shark-attack wrote: 26 Mar 2020, 10:39
Mirelam wrote: 26 Mar 2020, 10:34
Ma daj budi ozbiljan, taj vojsku moze povesti samo do prve kafane. :123
tikopravitalijannijenipocelovecsepredo

Generale Fuade, racunaj na mene!
Ma dobri moj doture, vidis da je drocno u gace, ne izlazi iz garaze. Pusti kraju. :ooo
A i ti bi na pivu u garazu? :ooo
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6706 times

Re: Pitali smo frizere: Kako se ošišati dok traje izolacija i gdje se nalazi najviše bakterija

Post by greeneyes »

Muka nama muskarcima, samo na keca i Bog te veselio :ples
Samo sabura
Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 9668 times
Been thanked: 8342 times

Post by Zizi »

Nije problem skaratiti dužu kosu s ovom mašinicom.

Na mokru kosu sam stavila masku, tako da je bila teška, pa je lakše držati sve pod konac, onda je podijelila na pet dijelova i skratila jedno sedam centimetara.
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac »

Moram li se šišati?Izdržat cu ovih 20 dana i bez tog.
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

Zizi wrote: 26 Mar 2020, 11:06 Nije problem skaratiti dužu kosu s ovom mašinicom.

Na mokru kosu sam stavila masku, tako da je bila teška, pa je lakše držati sve pod konac, onda je podijelila na pet dijelova i skratila jedno sedam centimetara.
Bome si hrabra. Dobro je Mute rekao
Samo sabura
Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Zizi »

greeneyes wrote: 26 Mar 2020, 11:07
Zizi wrote: 26 Mar 2020, 11:06 Nije problem skaratiti dužu kosu s ovom mašinicom.

Bome si hrabra. Dobro je Mute rekao
Ma nije mi prvi put da šišam sebe, a imam iskustva i u šišanju drugih.
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N »

ne može se ulagati u zdravstveni sistem ukoliko se forsira liberal-kapitalizam
baš je Žarko Puhovski (inače najbolji i najozbiljniji društveni analitičar u regiji ) objašnjavao da vi po tržišnom zakonu te vrste ekonomije
nemate pravo da nikome odrđujete npr cijenu maske , nego je to zakon potražnje i prodaje
isto tako je i s lijekovima
naravno, svi u ovakvim situacijama vide da je to jednostavno nemoralno i neodrživo jer hebeš tržište ako je sve stalo
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

Aham. Znaci imas iskustva kao vlasuljar. To je vec nesto drugo :oo
Samo sabura
shark-attack
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 17 times
Been thanked: 403 times

Post by shark-attack »

Mirelam wrote: 26 Mar 2020, 11:04
shark-attack wrote: 26 Mar 2020, 10:39

tikopravitalijannijenipocelovecsepredo

Generale Fuade, racunaj na mene!
Ma dobri moj doture, vidis da je drocno u gace, ne izlazi iz garaze. Pusti kraju. :ooo
haj'd sad malo ozbiljno

kako podnosite (ukucani), sve u redu?
KIAORA
Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Zizi »

greeneyes wrote: 26 Mar 2020, 11:10 Aham. Znaci imas iskustva kao vlasuljar. To je vec nesto drugo :oo
Nemam, već sam talentovana za sve te stvari oko uljepšavanja i sređivanja drugih, a i sebe :oo
greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes »

Zizi wrote: 26 Mar 2020, 11:13
greeneyes wrote: 26 Mar 2020, 11:10 Aham. Znaci imas iskustva kao vlasuljar. To je vec nesto drugo :oo
Nemam, već sam talentovana za sve te stvari oko uljepšavanja i sređivanja drugih, a i sebe :oo
Sto i Hanna malo ne sredis
Samo sabura
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Ja sam rek'o da će ovo biti problem.
. . . . . . . . .
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9858 times
Been thanked: 16626 times
Status: Online

Post by spacebound »

Ma, gledala sam nekad video kako se moze lijepo duga kosa skratit. Skupiti je u rep na vrh glave i prebacit naprijed, sjeci ravno. Bar ovim curama koje su to pokazivale je super ispalo. Srecom, opet podvlacim, nemam odgovarajucih makaza :ooo
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2639 times
Been thanked: 4562 times

Post by Nora Ibsenova »

Bravo za Goražde.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9858 times
Been thanked: 16626 times
Status: Online

Post by spacebound »

I ovaj moj vec izludio, evo cijelo jutro prepravlja maske i ronda :ooo :grana
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

carobnjak N wrote: 26 Mar 2020, 11:10 ne može se ulagati u zdravstveni sistem ukoliko se forsira liberal-kapitalizam
baš je Žarko Puhovski (inače najbolji i najozbiljniji društveni analitičar u regiji ) objašnjavao da vi po tržišnom zakonu te vrste ekonomije
nemate pravo da nikome odrđujete npr cijenu maske , nego je to zakon potražnje i prodaje
isto tako je i s lijekovima
naravno, svi u ovakvim situacijama vide da je to jednostavno nemoralno i neodrživo jer hebeš tržište ako je sve stalo
Znamo da velike korporacije, uvelike imaju prste u politikami država. Ali sad imamo situaciju, da su upravo te korporacije najveći gubitnici.
Liberalizam, u redu... I sam sám pristaša tržišta. Ali do granice kad taj isti Liberalizam ne skače "sam sebi u stomak".

Ispod radara je prošlo, da su do pojave korona virusa, mnoge kineske kompanije imale prilično visok udio stranih vlasničkih struktura, nerijetko i preko 50%...
Kad su im se srozale dionice, vlada je pokupovala sve što se moglo. Zadnji podatak je bio da nigdje više stranci nemaju iznad 30% dionica, a ponegdje su kompanije postale - opet) potpuno kineske...
Zanima me sad reakcija zapada.
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Nema tog zdravstvenog sistema na svijetu koji se može pripremiti za ovo.

Drugim riječima, bilo koja država koja se u potpunosti spremila za ovo bi dosada bila bankrot, pa opet ne valja. Ne padaju pare s neba.

Može se raditi na preventivi, ali iz ovog iskustva vidimo da za to treba jedinstveni globalni sistem preventive, što neće funkcionirati sve dok su na vlasti kojekakve kineske komunističke partije.
. . . . . . . . .
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam »

shark-attack wrote: 26 Mar 2020, 11:12
Mirelam wrote: 26 Mar 2020, 11:04

haj'd sad malo ozbiljno

kako podnosite (ukucani), sve u redu?
Vec sam pisao, ali za tebe cu ponoviti. Danas 14 dana izolacije. Zena i ja u kuci, celjad po gradovima gdje se skolaju. Ja od kuce radim, pokusavam da ne mislim i poprilicno dobro mi uspjeva, Zena je malo u pocetku imala anksioznosti jer je situacija licila jednim dijelom na prethodna iskustva, ali se uhavizala. Djecurlija su dobro isto tako, pridrzavaju se uputa, ne hodaju, slusaju predavanja via internet, cak i ispite polazu via skype (to mi je pravo sega, rekao im, pa onda mozete i prepisivati :ooo). Dobro je sve u svemu, daj. Uvijek moze i gore.
Post Reply

Return to “Zdravlje”