Nama sunca

Kad si kod sunca, Ministarstvo zdravlja u Qatru, objaviko da su zadnje kineske studije ipak potvrdile da se virus slabije širi pri višim temperaturama zraka, što je u prethodnom periodu bilo negirano.
:čudi
Sad ovako sad onako
Moderator: Krokodil Behko
Beni_dvosekundas wrote: 26 Mar 2020, 13:30to ona gore u ul. dervisa numica apoteka ?Iskra wrote: 26 Mar 2020, 13:26
Sumnjam. Jedino da pogledaš apoteke Al Hana , ono njihovo sredstvo, na bazi diklorida, Zizi kaže da je bilo juče,prekjučer, ja kupila prošle sedmice.
Sad sam zvao druga zivi tu pored te Apoteke i jest ta apoteka pa ce mi uzet ak budeIskra wrote: 26 Mar 2020, 13:36
Ja ne znam gdje jenona kupila ja sam na Ilidzi, ona apoteka na coskui I,kad se krene prema.Grand centru. Izguglaj im lokacije pa ih nazovi, da bezveze ne izlazis.
Kad si kući koristi sapun i vodu, za kuhinju srce i sodu, itd
Behko je nestasan, on to radi Srba.spacebound wrote: 26 Mar 2020, 13:35 Prvi zarazeni u Doboju, primarijus doktor Miroslav Jovic, specijalista pedijatar, odlican ljekar
Ocekujem, Behko, da likujes i zazelis isto svim dobojskim ljekarima![]()
U Doboju je i nas vise od 15 000, pa kad tako nesto zazeli Doboju zazelio je i svima nama, hvala muMister No wrote: 26 Mar 2020, 13:47Behko je nestasan, on to radi Srba.spacebound wrote: 26 Mar 2020, 13:35 Prvi zarazeni u Doboju, primarijus doktor Miroslav Jovic, specijalista pedijatar, odlican ljekar
Ocekujem, Behko, da likujes i zazelis isto svim dobojskim ljekarima![]()
![]()
A ko ste vispacebound wrote: 26 Mar 2020, 13:49U Doboju je i nas vise od 15 000, pa kad tako nesto zazeli Doboju zazelio je i svima nama, hvala mu![]()
Izvanredna prilika za uvodjenje zakona ispod zita na zapadu ali to ide malo teze nego po Juznim Amerikama i slicnim zemljama. "Kapitalizam katastrofe" dobija novu priliku.storm wrote: 26 Mar 2020, 11:24Znamo da velike korporacije, uvelike imaju prste u politikami država. Ali sad imamo situaciju, da su upravo te korporacije najveći gubitnici.carobnjak N wrote: 26 Mar 2020, 11:10 ne može se ulagati u zdravstveni sistem ukoliko se forsira liberal-kapitalizam
baš je Žarko Puhovski (inače najbolji i najozbiljniji društveni analitičar u regiji ) objašnjavao da vi po tržišnom zakonu te vrste ekonomije
nemate pravo da nikome odrđujete npr cijenu maske , nego je to zakon potražnje i prodaje
isto tako je i s lijekovima
naravno, svi u ovakvim situacijama vide da je to jednostavno nemoralno i neodrživo jer hebeš tržište ako je sve stalo
Liberalizam, u redu... I sam sám pristaša tržišta. Ali do granice kad taj isti Liberalizam ne skače "sam sebi u stomak".
Ispod radara je prošlo, da su do pojave korona virusa, mnoge kineske kompanije imale prilično visok udio stranih vlasničkih struktura, nerijetko i preko 50%...
Kad su im se srozale dionice, vlada je pokupovala sve što se moglo. Zadnji podatak je bio da nigdje više stranci nemaju iznad 30% dionica, a ponegdje su kompanije postale - opet) potpuno kineske...
Zanima me sad reakcija zapada.
Hmda... Zato mislim, da nam životi, navike, više neće biti iste... Koliko, dokle, na koji način, ostaje da se vidi.Mirelam wrote: 26 Mar 2020, 14:17Izvanredna prilika za uvodjenje zakona ispod zita na zapadu ali to ide malo teze nego po Juznim Amerikama i slicnim zemljama. "Kapitalizam katastrofe" dobija novu priliku.storm wrote: 26 Mar 2020, 11:24
Znamo da velike korporacije, uvelike imaju prste u politikami država. Ali sad imamo situaciju, da su upravo te korporacije najveći gubitnici.
Liberalizam, u redu... I sam sám pristaša tržišta. Ali do granice kad taj isti Liberalizam ne skače "sam sebi u stomak".
Ispod radara je prošlo, da su do pojave korona virusa, mnoge kineske kompanije imale prilično visok udio stranih vlasničkih struktura, nerijetko i preko 50%...
Kad su im se srozale dionice, vlada je pokupovala sve što se moglo. Zadnji podatak je bio da nigdje više stranci nemaju iznad 30% dionica, a ponegdje su kompanije postale - opet) potpuno kineske...
Zanima me sad reakcija zapada.
Rodjo, ne mogu vise, al stvarno.
Gotov si.Fuddo wrote: 26 Mar 2020, 14:30Rodjo, ne mogu vise, al stvarno.
Kako je ovo pocelo smirio sam bure, sve me boli.
Jutros ustanem, hocu da se umijem, pocinjem kasljati iz cista mira. FaCa me panika, evo ga reko, to je to!
Nasikiram se, hocu da zapalim, kad vidim da sam jucer sljuatrio kutiju i po, odmah mi lakse bude.
Ma izludice nas ovo, nema sta drugo bit.
Povuci rijec, pomjeri se s mjesta i prouci amentubilahuvemeleketihu, now!Mirelam wrote: 26 Mar 2020, 14:37Gotov si.Fuddo wrote: 26 Mar 2020, 14:30
Rodjo, ne mogu vise, al stvarno.
Kako je ovo pocelo smirio sam bure, sve me boli.
Jutros ustanem, hocu da se umijem, pocinjem kasljati iz cista mira. FaCa me panika, evo ga reko, to je to!
Nasikiram se, hocu da zapalim, kad vidim da sam jucer sljuatrio kutiju i po, odmah mi lakse bude.
Ma izludice nas ovo, nema sta drugo bit.![]()
Ništa rođeni, yebo si ježa. Biži vamo kako znaš.