Upravo... Mada če se naći još uvijek, tko će sa njima. Rusi garant, afriku su potcinili podosta...Krokodil Behko wrote: 27 Mar 2020, 10:30storm wrote: 27 Mar 2020, 09:08
Kakav manevar kineske partije... Pisao sam o tome.
https://balkantimes.press/kina-je-zaobi ... iveOldPost
Hah, nije to mnogo za toliku ekonomiju.
Sačekaj dok se virus ohladi, pa ćeš da vidiš kako će oni riknuti.
Mnogo je realnije predviđanje nekog zapadnog stručnjaka (ne mogu sad pronaći u moru tekstova) koji predviđa da svijet poslije covid 19, više neće biti isti. Ljudi i države, okrenut će se sebi bližima i svojoj okolini, domaćim proizvodima i redefinisanju svojih društava. U prevodu, ovo znači da će žuti hominidi prnuti u šišu sa svojim xiaomijima, šišmišima, huaweijima, itd. Svijet je dovoljno bogat, da može i bez čajniza.
Rekao sam već tu... Podijeliti će se svijet na one, kojima je stalo do nekih normi, te one druge.
Btw dobra vijest... Ozonski omotac se u potpunosti oporavio

Još će biti bolje, kad sataremo kinu do kraja

Šalim se, ali ako postoji utjecaj čovjeka na prirodu, njihov način industrije nosi lavovski dio te štete.
A mi... Malo ćemo morati okrenuti prioritete. Konzumerizam kupi /baci, smanjiti. Uostalom, imamo sve. Konkretno eto tri države na koje sam vezan, imaju apsolutno sve za samodostatnost (slo, hr, bih) a i većina Europe. Ima sjeverno more naftu i plin, nismo okovani ledom, a ni pustinjom... Prvo hranu možemo apsolutno sami proizvesti, više nego dovoljno. Ne treba nam neki kineski luk.
Na stranu i dokazano lošije zdravlje, zbog namirnica, koje ne rastu u podneblju u kojem živiš (čitao sam neke članke oko toga)
Mali reset i idemo dalje. Imali smo sasvim oke život i prije te bjesomucne globalizacije. Japan i Koreja su sasvim dovoljno za dašak sa istoka