Pa kaze. 57% muskarci
57% sa rizicnim faktorom, jednom ili vise vezanih bolesti
Ovo je dole po godinama
Postotak u zagradi oznacava koliko ih je bilo u rizicnoj skupini
Istrazivanje je radjeno na 507 u Francuskoj i 5542 mrtva u Italiji
Moderator: Krokodil Behko
Dzizusfakingkrajst sta ja sad da pijem? Policijski, nemam stoka vise.Imam skenderbeg, sljivu, krusku i viski.
Pametno ni ja tako prvo popijem ono najgore
Je li širenje stavljeno pod kontrolu?storm wrote: 27 Mar 2020, 18:25 Ovdje danas deveti umro...
Mada je čak sedam od devet iz staračkog doma Tj par njih, u koje uvukao virus preko djelatnika.
I rekordnih 71 novi zaraženi. Jučer recimo samo 30.
Ukupno 628.
Ne da je grozno, postaje neizdrzivo. Komsinicu pit'o , imas li ista zestoko. Dade nam naku lozu, hebo me svak jes grdna, ali smlatismo udruzenim snagama.
Pa ne znam sta reći, brojke su minorne u odnosu na Italiju, pored nas odmah. Ali s obzirom da se dosta putuje vamo tamo, upravo u tu regiju, mislim da odlično stojimo zasad. I testirano je oko 18.000 ljudi već, 11 na respiratoru, jedan kritičan.
Kod nas se slabo testira,doduše teško će se i proširiti jer niko nigdje ne mrda iz kuća i stanova.Sporadično se javi po koji slučaj. Dokle će biti tako niko ne zna.storm wrote: 27 Mar 2020, 19:42Pa ne znam sta reći, brojke su minorne u odnosu na Italiju, pored nas odmah. Ali s obzirom da se dosta putuje vamo tamo, upravo u tu regiju, mislim da odlično stojimo zasad. I testirano je oko 18.000 ljudi već, 11 na respiratoru, jedan kritičan.
Rano je reći, stavljeno pod kontrolu... Poznata zarista zaraze, ti staracki domovi i jedna škola, jesu...
Za cijelu sliku, nakon mjesec dana, moglo bi se reći, eto uspjeli su u kontroli zaraze.
najoptimistcnije prognoze za ovde je ....novembar ....KOMESAR wrote: 27 Mar 2020, 19:53Kod nas se slabo testira,doduše teško će se i proširiti jer niko nigdje ne mrda iz kuća i stanova.Sporadično se javi po koji slučaj. Dokle će biti tako niko ne zna.storm wrote: 27 Mar 2020, 19:42
Pa ne znam sta reći, brojke su minorne u odnosu na Italiju, pored nas odmah. Ali s obzirom da se dosta putuje vamo tamo, upravo u tu regiju, mislim da odlično stojimo zasad. I testirano je oko 18.000 ljudi već, 11 na respiratoru, jedan kritičan.
Rano je reći, stavljeno pod kontrolu... Poznata zarista zaraze, ti staracki domovi i jedna škola, jesu...
Za cijelu sliku, nakon mjesec dana, moglo bi se reći, eto uspjeli su u kontroli zaraze.
A šta, nije? De ne budite naivni, balije...Krokodil Behko wrote: 27 Mar 2020, 19:55 Šteta što nema Mrkija. Kako bi on tu slatko iznio teoriju, da je Alija kriv i da je lično raznio virus po svijetu.
Ovdje još koji dan i gotovo. Disciplinovaniji smo od kineza.Pasaga wrote: 27 Mar 2020, 19:54najoptimistcnije prognoze za ovde je ....novembar ....KOMESAR wrote: 27 Mar 2020, 19:53
Kod nas se slabo testira,doduše teško će se i proširiti jer niko nigdje ne mrda iz kuća i stanova.Sporadično se javi po koji slučaj. Dokle će biti tako niko ne zna.
i to kazu....mozda ....
arzuhal wrote: 27 Mar 2020, 17:22
To je razlog zašto se ne vrše šira testiranja kod nas, Sebija i Šanko Mesihović odmah su to skontali. Sad kad pogledam, kmožda jedino mi uspijemo nekako preživjeti pandemiju, zbog naših lidera koji anticipiraju budućnost... EU je nadrljala, a o Americi da ne pričamo...