Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
299 mrtvih u poslednja 24H. Ukupna brojka 1995
Slika lijevo pokazuje brojke mrtvih po danima
Slika desno ukupan broj zarazenih, broj onih koji se nalaze u bolnici i onih u teskom stanju
Jos uvijek u statistiku ne ulaze umrli iz starackih domova
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Dvoje zaraženih u tuzlanskom kantonu.
U Tuzli i Lukavcu.
Jedna osoba medicinska osoba što je radila na privatnoj klinci za srce. Pretpostavlja se da je zarazila 20 osoba.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
Mirelam wrote: 27 Mar 2020, 19:33
Ne da je grozno, postaje neizdrzivo. Komsinicu pit'o , imas li ista zestoko. Dade nam naku lozu, hebo me svak jes grdna, ali smlatismo udruzenim snagama.
Ja sam odlucio.
Ma ne znas ti nikako sta valja. Skender i kruska ne bi opstali par dana, zato i ne drzim.
Ja sam zestinu prestao piti ima par godina. Zena rekla, necu da te zajebajem, ali previse ti je to. Bogami jeste bilo, bacih, presao na vino i pivo, ali danas mi je zestoko trebalo.
Iskra wrote: 27 Mar 2020, 20:06
Zahvaljujem se forumskim infektolozima i , epidemiolozima na optimističnim i nadasve stručnim prognozama.i odličnom.poznavanju ovog virusa.
Ma šta vam je bolan, lupate, niko ništa ne zna niti u ovoj fazi može da zna.
Kakvo povećanje plaće, ja sam od momenta kad je proglašeno zatvaranje svega pa do otkaza bez plaće. A ni otkaz meščini nije daleko.
Natrpaj svega u torbicu i metni na ebey
Nek mu caca radi bez plate.
Pa i ne radim. Ne sjećam se kad smo tačno prestali raditi, ali od tog dana su nam pisali kao da smo na godišnjem, tako da će nam to bit plaćeno, ali bez toplog obroka. Kad isteknu dani godišnjeg, ide neplaćeno.
A inače nemamo problema sa platom, bude sve plaćeno što smo radili.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Skin wrote: 27 Mar 2020, 20:02
ali novalicev optimizam je super: "ne bih ja rekao otpusteni radnici, prije bih rekao da je smanjen broj uposlenih."
nije poplava nego je voda nadosla
Dao je logično objašnjenje: postoje ljudi koje je poslodavac fakat otpustio, ali ljudi koji su bili samozaposleni pa im propao posao ili su imali ugovor o djelu pa sada istekao rok (ili ističe) i zbog pandemije neće biti novog ugovora i sl. - nisu otpušteni.
Ja odbranim Fadila kada to zaslužuje da bih imao prostora da ga čepam s obrazom i na halal način, a vi kako hoćete...
pa jeste, ispravno je rekao u kontekstu situacije - ali mi bi od muke, smijesna ta izjava ipak meni kontekst u glavi, sta nas sve ceka.