Ali vako ce svi biti na jednom mjestu. Bolje da dolaze polako .
Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 570 times
- Been thanked: 1139 times
- Status: Offline
Re: Arena forumskih horoščića 2020
Svi vire iza stora na puste ulice i kontaju:
"Đe li se kriješ, nabijem ti nukleinsku kiselinu i kapsidu..."
"Đe li se kriješ, nabijem ti nukleinsku kiselinu i kapsidu..."
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
Re: Korona virus
Hurija wrote: 28 Mar 2020, 08:49 Citam gornje Svedska ima najbolji sistem Socijalne i zdravstvene zastite nau svijetu,gdje smo mi Amerika je po tom pitanju recimo nula ,ljecenje od Korona Virusa kod njih iznosi vjerovali ili ne 34 000 Dolara![]()
Lako ćemo.mi za jake.ekonomije, jaka ekonomija podrazumijeva i jak zdravstveni sistem, sta cemo mi?
Eno u Qatru, svaki pacijent bukvalno ima.svoj tim koji se brine za njega, pacijent se provjerava na svaki sat vremena , ima.ih nekoliko na respiratoru, kod takvih pacijenata sestra sjedi u sobi, prati.
Da dođem...drže broj zaraženih na 562 već par dana, nema umrlih.

Last edited by Iskra on 28 Mar 2020, 08:57, edited 1 time in total.

- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
Bolje za zdravstveni sustav
Ali nije bolje za kraj pandemije
Ne znam...kod nas testiraju samo ako umres ili si vec na sat dva do respiratora i mora onda biti velik postotak umrlih
Misliš da je kod nas nešto jeftinije?Hurija wrote: 28 Mar 2020, 08:49 Citam gornje Svedska ima najbolji sistem Socijalne i zdravstvene zastite nau svijetu,gdje smo mi Amerika je po tom pitanju recimo nula ,ljecenje od Korona Virusa kod njih iznosi vjerovali ili ne 34 000 Dolara![]()
Samo je bitno kakvo imaš osiguranje, šta, koliko, i kada pokriva.
Habibti, ya nour el - ain... 

- vila
- Forum [Bot]
Samo ti ne ponavljaj sinocni scenarijo pesimizmaarzuhal wrote: 28 Mar 2020, 08:50 U Njemačkoj mjere restrikcija do 20. aprila, ljudi se neprestano testiraju, prate.
Mi u BiH ćemo u izolaciji biti do 2057. godine, a i tada jedini ćemo se boriti s virusom, ovim tempom. Osim ako samom virusu više ne pukne qratz jer će pomisliti da ga zajebavamo...![]()
Dotukao si me

- rocko
- Inventar foruma
- Has thanked: 220 times
- Been thanked: 149 times
Pa i mi odlazemo koliko mozemo da prikljucujemo na vent dok god covjek dise , kaslje drzi ga od venta.vila wrote: 28 Mar 2020, 08:55Bolje za zdravstveni sustav
Ne znam...kod nas testiraju samo ako umres ili si vec na sat dva do respiratora i mora onda biti velik postotak umrlih
rocko wrote: 28 Mar 2020, 08:57Pa i mi odlazemo koliko mozemo da prikljucujemo na vent dok god covjek dise , kaslje drzi ga od venta.vila wrote: 28 Mar 2020, 08:55
Jesi gledao onaj video gdje onaj makedonski infektolog tvrdi da je veći broj umrlih koji su bili na respiratoru nego onih koji nisu.
Kontam, nebuloza, ljudi sa tezom kliničkom slikom idu na resp. Sem ako nisu morali da biraju iz iste gradacijske skupine , koga da stave na resp.

- rocko
- Inventar foruma
Jesu njih dvojica ali bar Fuddo zna da je sad do vakcine ostalo 17 mjeseci 22 dana. sitno
- rocko
- Inventar foruma
Znamo ti i ja to ali nezna laik a to je prica za laike, na nivou prekodrinskih mitomana kako ce imati lijek za coronu za 58 danaIskra wrote: 28 Mar 2020, 09:00rocko wrote: 28 Mar 2020, 08:57
Pa i mi odlazemo koliko mozemo da prikljucujemo na vent dok god covjek dise , kaslje drzi ga od venta.
Jesi gledao onaj video gdje onaj makedonski infektolog tvrdi da je veći broj umrlih koji su bili na respiratoru nego onih koji nisu.
Kontam, nebuloza, ljudi sa tezom kliničkom slikom idu na resp. Sem ako nisu morali da biraju iz iste gradacijske skupine , koga da stave na resp.![]()

- vila
- Forum [Bot]
Nismo se razumjelirocko wrote: 28 Mar 2020, 08:57Pa i mi odlazemo koliko mozemo da prikljucujemo na vent dok god covjek dise , kaslje drzi ga od venta.vila wrote: 28 Mar 2020, 08:55
Kod nas u registrirane slucajeve najcesce dolaze ljudi sa vec poprilicno uznapredovalom klinickom slikom
Znaci testira se i krece sa prilagodenim lijecenjem kad je vec prekasno za oboljelog
I onda testiraju blize kontakte koji su u vecem postotku pozitivni
I to su ti u principu svi testirani u bih
- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times
Mene samo interesuje kako se dodje do takvog predracuna?storm wrote: 28 Mar 2020, 08:55Misliš da je kod nas nešto jeftinije?Hurija wrote: 28 Mar 2020, 08:49 Citam gornje Svedska ima najbolji sistem Socijalne i zdravstvene zastite nau svijetu,gdje smo mi Amerika je po tom pitanju recimo nula ,ljecenje od Korona Virusa kod njih iznosi vjerovali ili ne 34 000 Dolara![]()
Samo je bitno kakvo imaš osiguranje, šta, koliko, i kada pokriva.
Ništa onda, ti ćeš se morati pobrinuti za Fudu, a Nora će za Arzu, ne možemo ih ostaviti u crnjaku. Pogotovo Fudo naoružan do zuba.

- rocko
- Inventar foruma
Nas covjek ide ljekaru kad prdne nastranu, ali kad vako ga nesto safata kaze de ti meni caja od sipka. I onda 5 do 12 pomagaj te.vila wrote: 28 Mar 2020, 09:03Nismo se razumjelirocko wrote: 28 Mar 2020, 08:57
Pa i mi odlazemo koliko mozemo da prikljucujemo na vent dok god covjek dise , kaslje drzi ga od venta.
Kod nas u registrirane slucajeve najcesce dolaze ljudi sa vec poprilicno uznapredovalom klinickom slikom
Znaci testira se i krece sa prilagodenim lijecenjem kad je vec prekasno za oboljelog
I onda testiraju blize kontakte koji su u vecem postotku pozitivni
I to su ti u principu svi testirani u bih
rocko wrote: 28 Mar 2020, 09:03Znamo ti i ja to ali nezna laik a to je prica za laike, na nivou prekodrinskih mitomana kako ce imati lijek za coronu za 58 danaIskra wrote: 28 Mar 2020, 09:00
Kontam, nebuloza, ljudi sa tezom kliničkom slikom idu na resp. Sem ako nisu morali da biraju iz iste gradacijske skupine , koga da stave na resp.![]()
![]()
Sjećaš se kad nas napadose oboje na ovoj temi jer smo tvrdili da od tog nema ništa. Joj našeg svijeta

- rocko
- Inventar foruma
Znas posto je dan lezanja , krevet, obroci , jeftinije u Sheratonu pa jedan zavoj je 140 dollara.
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9848 times
- Been thanked: 16597 times
Ma Arzo je prvak u sarkazmuvila wrote: 28 Mar 2020, 08:57Samo ti ne ponavljaj sinocni scenarijo pesimizmaarzuhal wrote: 28 Mar 2020, 08:50 U Njemačkoj mjere restrikcija do 20. aprila, ljudi se neprestano testiraju, prate.
Mi u BiH ćemo u izolaciji biti do 2057. godine, a i tada jedini ćemo se boriti s virusom, ovim tempom. Osim ako samom virusu više ne pukne qratz jer će pomisliti da ga zajebavamo...![]()
Dotukao si me![]()

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.