Sjecam, sta mi znamo .
Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- Mirelam
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
Pa de reci mi posto je dan lezanja? Volio bih da mi neko kao laiku obrazlozi tu cifru i od cega je napravljen taj zavoj?
Last edited by Mirelam on 28 Mar 2020, 09:11, edited 1 time in total.
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 577 times
- Been thanked: 1143 times
Ne vjerujem ja u ono, nego me ponio duh raje i to...vila wrote: 28 Mar 2020, 08:57Samo ti ne ponavljaj sinocni scenarijo pesimizmaarzuhal wrote: 28 Mar 2020, 08:50 U Njemačkoj mjere restrikcija do 20. aprila, ljudi se neprestano testiraju, prate.
Mi u BiH ćemo u izolaciji biti do 2057. godine, a i tada jedini ćemo se boriti s virusom, ovim tempom. Osim ako samom virusu više ne pukne qratz jer će pomisliti da ga zajebavamo...![]()
Dotukao si me![]()
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- rocko
- Inventar foruma

- Has thanked: 235 times
- Been thanked: 153 times
Oko 2000-2500 dollara po danu je krevet, obroci oko 150 dollar, zavoj ko zavoj . da znask koliko kosta flaster.
Ja sam vidio par tih računa.
A sve je tu... Hrana, krevet, sat posluge, sat skrbi sestre, sat doktora, korištenje med sredstava, lijekovi, aparati... Onda ako je kirurški zahvat u pitanju, još dodatno idu stavke... I nabere se vrlo brzo pristojna svota.
Ali kod nas je sad, zasad to sve pokriveno, tako da se ne plača ništa.
Habibti, ya nour el - ain... 
- Mirelam
- Forum [Bot]
Storme dragi sve to imas i u hotelu, kuhara, sobaricu, jonibara....Aparat ne ide samo za bolesnika nego u svemu postoji amortizacija. Cuj zavoj 150 dolara.storm wrote: 28 Mar 2020, 09:12Ja sam vidio par tih računa.
A sve je tu... Hrana, krevet, sat posluge, sat skrbi sestre, sat doktora, korištenje med sredstava, lijekovi, aparati... Onda ako je kirurški zahvat u pitanju, još dodatno idu stavke... I nabere se vrlo brzo pristojna svota.
- rocko
- Inventar foruma

To je jedan ja neprevijam ispod 3 zavoja.Mirelam wrote: 28 Mar 2020, 09:16Storme dragi sve to imas i u hotelu, kuhara, sobaricu, jonibara....Aparat ne ide samo za bolesnika nego u svemu postoji amortizacija. Cuj zavoj 150 dolara.storm wrote: 28 Mar 2020, 09:12
- Mirelam
- Forum [Bot]
A dobro, ne moramo sad utvrdjivati, da je to veliki biznis sve skupa.Mirelam wrote: 28 Mar 2020, 09:16Storme dragi sve to imas i u hotelu, kuhara, sobaricu, jonibara....Aparat ne ide samo za bolesnika nego u svemu postoji amortizacija. Cuj zavoj 150 dolara.storm wrote: 28 Mar 2020, 09:12
Ako ništa, valjda nas ovo nauči i da ne zalimo više plaćati za zdravstvo.
Ovdje se iz tri stavke namiruje.
Obavezno i osnovno ide iz plače.
Treća je dodatno, i sa tim si pokriven 100%
Naravno, estetika i te stvari su izuzete, te privatne usluge. I kod zubara je nešto participacije za plombe.
Bolest, ozljeda, nezgoda pokrivena je.
I ta treća stavka (koja se placa osiguranju po izboru) nedavno se podigla sa 27€ na 32 - 35€...i narod se počeo buniti
Neki i odbijaju platiti, zadesi ih nevolja, onda joj majko vidi računa
- rocko
- Inventar foruma

- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Kažete da Kinezi nisu na vrijeme obavijestili. A čak i danas: bljutiful predsjednik SAD- a ne shvaća s čime se suočavamo, neke plaže pune, Velika Britanija glumi krdo uz krcati javni prijevoz, u Srbiji će tu smiješnu stvar liječiti rakijom, Turska i Rusija do jučer ništa nisu poduzimali govoreći da nema corone, u Švedskoj djeca idu u školu, u Brazilu predsjednik zove na masovne mise...
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- rocko
- Inventar foruma

Hajde objasni mi kako ces legalno u Americi zabraniti ljudima da idu na plazu?dadojović wrote: 28 Mar 2020, 09:32 Kažete da Kinezi nisu na vrijeme obavijestili. A čak i danas: bljutiful predsjednik SAD- a ne shvaća s čime se suočavamo, neke plaže pune, Velika Britanija glumi krdo uz krcati javni prijevoz, u Srbiji će tu smiješnu stvar liječiti rakijom, Turska i Rusija do jučer ništa nisu poduzimali govoreći da nema corone, u Švedskoj djeca idu u školu, u Brazilu predsjednik zove na masovne mise...
Ona Vuciceva svakodnevna obračanja naciji, su show...dadojović wrote: 28 Mar 2020, 09:32 Kažete da Kinezi nisu na vrijeme obavijestili. A čak i danas: bljutiful predsjednik SAD- a ne shvaća s čime se suočavamo, neke plaže pune, Velika Britanija glumi krdo uz krcati javni prijevoz, u Srbiji će tu smiješnu stvar liječiti rakijom, Turska i Rusija do jučer ništa nisu poduzimali govoreći da nema corone, u Švedskoj djeca idu u školu, u Brazilu predsjednik zove na masovne mise...
Da nisu u pitanju igre sa životima ljudi, mogao bi se čovjek i nasmijati tim lupetanjima...
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
nije brt act of god nego act of kineske pascadi koji ti svako malo posalju neki virus. nisam ja reko da su oni s namjerom napravili virus nego da se ponasaju neodgovorno i zbog toga se desavaju ove stvari. spanska gripa je bila prije sto godina, ova sranja se ne bi smjela desavat u 21. st.Dorian wrote: 28 Mar 2020, 03:05Ko je odgovarao za špansku gripu koja je ubila ne 30.000 nego koliko ono, 50 ili 100 miliona ljudi?
Korona je ono šta se u uslovima nepriznavanja besplatnog servisiranja uređaja zove djelom prirode ili kako su formulisali u engleskom jeziku "Act of god".
🐽
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
glumi nekog mesiju il sta vec, mnogo bolestan likstorm wrote: 28 Mar 2020, 09:35Ona Vuciceva svakodnevna obračanja naciji, su show...dadojović wrote: 28 Mar 2020, 09:32 Kažete da Kinezi nisu na vrijeme obavijestili. A čak i danas: bljutiful predsjednik SAD- a ne shvaća s čime se suočavamo, neke plaže pune, Velika Britanija glumi krdo uz krcati javni prijevoz, u Srbiji će tu smiješnu stvar liječiti rakijom, Turska i Rusija do jučer ništa nisu poduzimali govoreći da nema corone, u Švedskoj djeca idu u školu, u Brazilu predsjednik zove na masovne mise...
Da nisu u pitanju igre sa životima ljudi, mogao bi se čovjek i nasmijati tim lupetanjima...
🐽
- rocko
- Inventar foruma

Jesi siguran da nisu napravili ? Eno RAI3 ima reportazu iz 2015 gdje se kinezi igraju sa koronom i sismisima.Hannibal wrote: 28 Mar 2020, 09:36nije brt act of god nego act of kineske pascadi koji ti svako malo posalju neki virus. nisam ja reko da su oni s namjerom napravili virus nego da se ponasaju neodgovorno i zbog toga se desavaju ove stvari. spanska gripa je bila prije sto godina, ova sranja se ne bi smjela desavat u 21. st.Dorian wrote: 28 Mar 2020, 03:05
Ko je odgovarao za špansku gripu koja je ubila ne 30.000 nego koliko ono, 50 ili 100 miliona ljudi?
Korona je ono šta se u uslovima nepriznavanja besplatnog servisiranja uređaja zove djelom prirode ili kako su formulisali u engleskom jeziku "Act of god".![]()
- Mirelam
- Forum [Bot]
Ma naravno. Zato i treba da postoje doprinosi. To bi trebao da bude princip morala, silidarnosti i postulat zajednice.storm wrote: 28 Mar 2020, 09:26A dobro, ne moramo sad utvrdjivati, da je to veliki biznis sve skupa.Mirelam wrote: 28 Mar 2020, 09:16
Storme dragi sve to imas i u hotelu, kuhara, sobaricu, jonibara....Aparat ne ide samo za bolesnika nego u svemu postoji amortizacija. Cuj zavoj 150 dolara.
Naravno, estetika i te stvari su izuzete, te privatne usluge. I kod zubara je nešto participacije za plombe.
I ta treća stavka (koja se placa osiguranju po izboru) nedavno se podigla sa 27€ na 32 - 35€...i narod se počeo buniti
Neki i odbijaju platiti, zadesi ih nevolja, onda joj majko vidi računa![]()
Kroz 40 godina rada ces staviti para u te fondove koliko te nikada nece koatati lijecenje. Zdravstvena osiguranja koje ljudi placaju extra, bujrum, ali ta osiguranja zaradjuju debelo na tim stvarima. Za moj pojam svaka proizvodnja pa tako i medicina mora imati ulaganja, potrosnju sve ono sto cini jedan proizvod, jedina razlika je sto ne proizvode dodatnu vrijednost, ali i to je relativno.
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Na isti način kao i u drugim državama.rocko wrote: 28 Mar 2020, 09:34Hajde objasni mi kako ces legalno u Americi zabraniti ljudima da idu na plazu?dadojović wrote: 28 Mar 2020, 09:32 Kažete da Kinezi nisu na vrijeme obavijestili. A čak i danas: bljutiful predsjednik SAD- a ne shvaća s čime se suočavamo, neke plaže pune, Velika Britanija glumi krdo uz krcati javni prijevoz, u Srbiji će tu smiješnu stvar liječiti rakijom, Turska i Rusija do jučer ništa nisu poduzimali govoreći da nema corone, u Švedskoj djeca idu u školu, u Brazilu predsjednik zove na masovne mise...
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- rocko
- Inventar foruma

To zvuci ko socijalizam , jok toMirelam wrote: 28 Mar 2020, 09:38Ma naravno. Zato i treba da postoje doprinosi. To bi trebao da bude princip morala, silidarnosti i postulat zajednice.storm wrote: 28 Mar 2020, 09:26
A dobro, ne moramo sad utvrdjivati, da je to veliki biznis sve skupa.
Neki i odbijaju platiti, zadesi ih nevolja, onda joj majko vidi računa![]()
Kroz 40 godina rada ces staviti para u te fondove koliko te nikada nece koatati lijecenje. Zdravstvena osiguranja koje ljudi placaju extra, bujrum, ali ta osiguranja zaradjuju debelo na tim stvarima. Za moj pojam svaka proizvodnja pa tako i medicina mora imati ulaganja, potrosnju sve ono sto cini jedan proizvod, jedina razlika je sto ne proizvode dodatnu vrijednost, ali i to je relativno.
- rocko
- Inventar foruma