Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
Pa i masovno testiranje bez izolacije za sve ce te dovesti opet u istu situaciju. Testovi su poprilicno nesigurni. Ljudi budu negativni po dva-tri puta a sire virus okolo
Dok otkriju tog jednog on je vec zarazio kamaru oko sebe
Dok otkriju tog jednog on je vec zarazio kamaru oko sebe
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9954 times
- Been thanked: 16754 times
Sta si htio povezatDorian wrote: 28 Mar 2020, 13:00 Nisu samo šišmiši iz Kine krivi:
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/zabi ... /200328024
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- insomnia
- Rđav kurac

Ne zna ni on no zao mu kineza
Nama životinje prenijele. Sada mi prenosimo drugim životinjama. Nije sa šišmiša prešao na mačku, prešao je sa čovjeka.spacebound wrote: 28 Mar 2020, 13:08Sta si htio povezatDorian wrote: 28 Mar 2020, 13:00 Nisu samo šišmiši iz Kine krivi:
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/zabi ... /200328024![]()
- Mirelam
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times
Malo ulazis u koliziju ali hajde, sve je za ziva covjeka.Iskra wrote: 28 Mar 2020, 12:39insomnia wrote: 28 Mar 2020, 12:33 Da postaje jos zanimljivije kad to pise zena koja je dizala paniku od jebenog zemljotrescica
Ne kažem.da novinari pisu isklhucivo napamet, ali nikako ne razumijem ljude zdravog razuma koji to očigledno jesu koji se referiraju na novinske članke koje ne potpisuju stručnjaci na temu o kojoj se piše. MENI to nikad neće biti jasno. Nikad.
Last edited by Mirelam on 28 Mar 2020, 13:33, edited 1 time in total.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9954 times
- Been thanked: 16754 times
Ali kazes da nisu samo sismisi krivi. Sismisi uopste nisu krivi, vec onaj ko je pojeo zarazenog sismisa. A zoonoze su takve, kako je presla sa zivotonje na covjeka, moze i sa covjeka na zivotinju. I opet se vracamo na pocetak, da covjek nije pojeo zarazenog, termicki neobradjenog sismisa ne bi bilo ni te vijesti koju si linkao.Dorian wrote: 28 Mar 2020, 13:13Nama životinje prenijele. Sada mi prenosimo drugim životinjama. Nije sa šišmiša prešao na mačku, prešao je sa čovjeka.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Mirelam wrote: 28 Mar 2020, 13:14Malo ulazis u koliziju ali hajde, sve je ziva covjeka.Iskra wrote: 28 Mar 2020, 12:39
Ne kažem.da novinari pisu isklhucivo napamet, ali nikako ne razumijem ljude zdravog razuma koji to očigledno jesu koji se referiraju na novinske članke koje ne potpisuju stručnjaci na temu o kojoj se piše. MENI to nikad neće biti jasno. Nikad.![]()
Ne baš, sve što mislim iznosim pazim sta je i ko rekao.ili na čije se mišljenje poziva ( strucno).
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 842 times
Pod utjecajem korona virusa, hrvatska javna i drzavna uprava spoznaje da se nalazi u 21. stoljecu i otkriva cari digitalizacije. Odjednom ne treba visiti po salterima sa sto i jednim papirom nego se puno toga rjesava putem maila, a cak se, zamislite, radi i na aplikaciji iskljucivo za te svrhe. Predvidam ipak vracanje na staro kad sve ovo zavrsi jer golemi administrativni aparat mora opravdati svoje postojanje.
somehow I manage
- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
šta je ovaj klitorix poletio objaviti "umrla starica " , a žena ima 52 godine , zaposlena
sad uopće ne objavljuju demant od djece joj i tu cijelu priču
sad uopće ne objavljuju demant od djece joj i tu cijelu priču
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- insomnia
- Rđav kurac

Pd svih onih koji su se borili protiv nje u KBC Dragisa Misovic jedini sam ja osto ziv. Kljakav ali ziv
- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
ko može neka ide na selo brt
fedracija povećala poticaj sa pola miliona (što je smiješno i bilo , toliko neka prosječna opština plaća čišćenje snijega zimi) na devet
meni je isto bila smiješna izjava iz Klasa da imaju zaliha za 3mjeseca pšenice , sve je ok itd , kao da su oni bili jedini na tržištu , a većinu
tržišta tih proizvoda smo uvozili , mislim najviše iz Srbije.
fedracija povećala poticaj sa pola miliona (što je smiješno i bilo , toliko neka prosječna opština plaća čišćenje snijega zimi) na devet
meni je isto bila smiješna izjava iz Klasa da imaju zaliha za 3mjeseca pšenice , sve je ok itd , kao da su oni bili jedini na tržištu , a većinu
tržišta tih proizvoda smo uvozili , mislim najviše iz Srbije.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 842 times
Nisam se htjela uopce osvrnuti na ovo, ali cu ipak reci, komentar ti je totalno bezveze jer nemas pojma o nasoj situaciji ovdje, ja sam zapravo u ovih tjedan dana cinila sve suprotno od dizanja panike, i svoje bliznje konstantno tjesim i zatrpavam ih statistikama, informacijama o potresima i izjavama seizmologa koje su optimisticne i pokusavam ih uvjeriti da se ne treba toliko bojati jer biti izvan sebe od straha je u ovakvoj situaciji je jako stetno. Naravno da nam je sam potres svima bio traumaticno iskustvo i ja sam na forumu otvoreno pisala kako se trenutno osjecam i da se bojim, i ne cudi me da zapravo da se to koristi protiv mene, no lijepo molim tebe i lajkasicu tvog kometara Iskru da mi se ne obracate.insomnia wrote: 28 Mar 2020, 12:33 Da postaje jos zanimljivije kad to pise zena koja je dizala paniku od jebenog zemljotrescica
somehow I manage
- insomnia
- Rđav kurac

To kad otvoris neki Hrvatski-forum pa onda zamoljavaj. Naravno da nisi. Pravila si dramu ko da se grad razdvojio na pola
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Koreja ima vise oporavljenih od aktivnih slučajeva po prvi put.
Eto, nasilu sam tražio pozitivnu vijest.
Eto, nasilu sam tražio pozitivnu vijest.
. . . . . . . . .
gospođa Brams wrote: 28 Mar 2020, 13:59Nisam se htjela uopce osvrnuti na ovo, ali cu ipak reci, komentar ti je totalno bezveze jer nemas pojma o nasoj situaciji ovdje, ja sam zapravo u ovih tjedan dana cinila sve suprotno od dizanja panike, i svoje bliznje konstantno tjesim i zatrpavam ih statistikama, informacijama o potresima i izjavama seizmologa koje su optimisticne i pokusavam ih uvjeriti da se ne treba toliko bojati jer biti izvan sebe od straha je u ovakvoj situaciji je jako stetno. Naravno da nam je sam potres svima bio traumaticno iskustvo i ja sam na forumu otvoreno pisala kako se trenutno osjecam i da se bojim, i ne cudi me da zapravo da se to koristi protiv mene, no lijepo molim tebe i lajkasicu tvog kometara Iskru da mi se ne obracate.insomnia wrote: 28 Mar 2020, 12:33 Da postaje jos zanimljivije kad to pise zena koja je dizala paniku od jebenog zemljotrescica
1. Ja sam mislila da se njegov osvrt odnosio na pomenuti novinarku čiji si fi članak postavila.
2. MENI kao budućem.lijecniku je savršeno jasno da si proživjela traumu i ni u ludilu mi ne bi palo da tako nešto nipodastavam.
3. Dokaz za tvrdnju br 1 imaš u mom.postu gdje sam replicirala .insomniji rekavši da je blago rečeno, pogubno za javnost , uzimati zdravo za gotovo tekstove novinara koji se ne referiraju na mišljenje stručnjaka. I iza toga stojim.
Ostaj zdravo!
Last edited by Iskra on 28 Mar 2020, 14:11, edited 2 times in total.
- insomnia
- Rđav kurac

Sta si se prepala