Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
Re: Korona virus
Ovo zbilja postaje suludo, ideš li čitati sve. A opet normalnog čovjeka zanima, brineš...MunDZi wrote: 28 Mar 2020, 15:13 Pa zar nismo skoro citali da su naucnici potvrdili kako ovaj virus definitivno nije napravljen u laboratoriji od strane covjeka!
Najbolje je izolovati se i od interneta i od vijesti.
Selekcionirati nama laicima, dosta teško...
Mada eto ni struka ništa još nije sigurna...
Pet doktora, tri mišljenja...
Habibti, ya nour el - ain... 
storm wrote: 28 Mar 2020, 15:19Ovo zbilja postaje suludo, ideš li čitati sve. A opet normalnog čovjeka zanima, brineš...MunDZi wrote: 28 Mar 2020, 15:13 Pa zar nismo skoro citali da su naucnici potvrdili kako ovaj virus definitivno nije napravljen u laboratoriji od strane covjeka!
Najbolje je izolovati se i od interneta i od vijesti.
Tako je kad slušaš ortopeda, kardiologa i slične, ali kad slušaš 5 epidemiologa, 5 imunokog, dobiješ 5 istih mišljenja, naučno utemeljena . Rijetko ćeš čuti drugačije, vrlo rijetko.
- MrH
- 22 bez glave

- Has thanked: 1690 times
- Been thanked: 1391 times
- Status: Offline
Pa eto Rai3 prije 5 godina pravila prilog o korona virusu. Valjda je sad malo jasnije kako i zasto 
11/11/22
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14247 times
- Been thanked: 23732 times
Rodjo, sve je jasno.
Ja znam da ima i onih kojima je tesko povjerovati da neko moze biti ovoliki monstrum i ludak, i da je bio spreman bas ovoliko rizikovati, ali...ona mraka nije u vinklu!
Smajlikojipodmazivatomahavk
Dozvolite da se obratimo
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14601 times
- Been thanked: 10087 times
Ovo nije jedini korona virus, ima ih jos poznatih, ne vidim zasto neko ne bi pravio prilog o njemu 
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14601 times
- Been thanked: 10087 times
Najsimptomaticnije mi je sto se vrtimo u krug - na pocetku su se svi ismijavali, pa "vadili" teorije zavjere, onda smo se prepali, povjerovali, i sad opet vadimo teorije zavjere
Jutros odgledah neki prilog, kruzi FBom, nekog njemackog doktora koji tvrdi da je sve laz i da je cak i preporucena terapija kod tezis slucajeva pogresna, i da ona ustvari prouzrokuje smrt, a ne virus ...
I hajmo sad svi vjerovati jednom doktoru, jer nam "logicnije" zvuci i prihvatljivija je teorija zavjere , nego ovo sto vidimo svojim ocima - hiljade mrtvih.
Ja bih preporucila svima koji ne vjeruju u smrtnost i opasnost neka idu pomagati medicinarima, jer im svakako ne treba nikakva zastita - virus nije opasan

Jutros odgledah neki prilog, kruzi FBom, nekog njemackog doktora koji tvrdi da je sve laz i da je cak i preporucena terapija kod tezis slucajeva pogresna, i da ona ustvari prouzrokuje smrt, a ne virus ...
I hajmo sad svi vjerovati jednom doktoru, jer nam "logicnije" zvuci i prihvatljivija je teorija zavjere , nego ovo sto vidimo svojim ocima - hiljade mrtvih.
Ja bih preporucila svima koji ne vjeruju u smrtnost i opasnost neka idu pomagati medicinarima, jer im svakako ne treba nikakva zastita - virus nije opasan
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Skin
- Inventar foruma

- Has thanked: 2937 times
- Been thanked: 3315 times
sta reci
Nenadić je naglasio da je jutros donesena odluka o usvajanju sporazuma za nabavku respiratora u Kantonu Sarajevo. Riječ je o saradnji Vlade KS i UNDP-a i zajedničkim sredstvima od 800.000 KM koja će biti utrošena za kupovinu 14 respiratora.
"S tom brojkom će na području KS na raspolaganju biti ukupno 20 respiratora.
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Čarobni
- Inventar foruma

- Been thanked: 13 times
Kad uzmemo u obzir naš zdravstveni sistem, u kojem ne možeš nikog ubijedit' da ti život visi o koncu, građanima, koji sumnjaju da su zaraženi ovim virusom, je od ključne važnosti da obavezno navedu da su bili u kontaktu sa nekim iz Italije-osim ako se ne misle kući liječit' voltarenima.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 53211 times
- Been thanked: 9452 times
Oni virus izgleda jamlja samo starije
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
Julia-Klara wrote: 28 Mar 2020, 15:47 Najsimptomaticnije mi je sto se vrtimo u krug - na pocetku su se svi ismijavali, pa "vadili" teorije zavjere, onda smo se prepali, povjerovali, i sad opet vadimo teorije zavjere![]()
![]()
Ja nisam nikad, čak su mene ismijavali , i to neki od.moderatora, ali da su svi imali pravo u vezi ove pošasti, niko sretniji od mene.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1664 times
- Been thanked: 3157 times
- Status: Online
Kod nas poceli praviti tunele za dezinfekciju

Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Mrachno
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Dr Klaus KlajnJulia-Klara wrote: 28 Mar 2020, 15:47 Najsimptomaticnije mi je sto se vrtimo u krug - na pocetku su se svi ismijavali, pa "vadili" teorije zavjere, onda smo se prepali, povjerovali, i sad opet vadimo teorije zavjere![]()
![]()
Lik tvrdi da su u Italiji ubijali pacijente pogrešnom terapijom. I video se nalazi samo u antivakserskim grupama.
Ako ti nešto dušu tišti, napusti to.
- MrH
- 22 bez glave

Jesi mozda pregledala klip?Julia-Klara wrote: 28 Mar 2020, 15:43 Ovo nije jedini korona virus, ima ih jos poznatih, ne vidim zasto neko ne bi pravio prilog o njemu![]()
11/11/22
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
A kakva je situacija sa infektolozima?Iskra wrote: 28 Mar 2020, 15:26storm wrote: 28 Mar 2020, 15:19
Ovo zbilja postaje suludo, ideš li čitati sve. A opet normalnog čovjeka zanima, brineš...
Tako je kad slušaš ortopeda, kardiologa i slične, ali kad slušaš 5 epidemiologa, 5 imunokog, dobiješ 5 istih mišljenja, naučno utemeljena . Rijetko ćeš čuti drugačije, vrlo rijetko.
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
Julia-Klara wrote: 28 Mar 2020, 15:47
![]()
Upravo tako. Ja sam htjela da se prijavim da volontiram. Medjutim, imam povisen pritisak i inace patim od hronicnog bronhitisa, pa me je prpa sprijecila. A osjecaj krivice me takodjer prati. I stalno preispitujem odluku.
Zato velika hvala svim medicinarima koji svakodnevno idu na posao i rizukuju svoje zdravlje i zivote da pomognu drugima.
Da editujem ovu zahvalu. Odnosi se na zemlje koje imaju koliko toliko normalno urdjen zdravstveni sistem.
Last edited by MunDzi on 28 Mar 2020, 16:40, edited 1 time in total.
- MrH
- 22 bez glave

Ma de ba rodjo. Ljudi napravili ovaj COVID 19 2015-te. Izvukli iz proteina sismisa. Objasnili sta tacno napada, respiratorni sistem kod covjeka, opasan je, smrtonosan ako ga neko pusti iz laboratorije.Fuddo wrote: 28 Mar 2020, 15:42
Rodjo, sve je jasno.
Ja znam da ima i onih kojima je tesko povjerovati da neko moze biti ovoliki monstrum i ludak, i da je bio spreman bas ovoliko rizikovati, ali...ona mraka nije u vinklu!
Smajlikojipodmazivatomahavk
1. Što je novi koronavirus?
Novi koronavirus koji se pojavio 2019. godine nazvan je SARS—CoV-2, otkriven je u Kini krajem 2019. Radi se o novom soju koronavirusa koji prije nije bio otkriven kod ljudi. Bolest uzrokovana tim virusom naziva se COVID-2019.
2. Odakle potječu koronavirusi?
Koronavirusi su virusi koji cirkuliraju među životinjama, no neki od njih mogu prijeći na ljude. Nakon što prijeđu sa životinje na čovjeka mogu se prenositi među ljudima. Velik broj životinja su nositelji koronavirusa. Na primjer, koronavirus bliskoistočnog respiratornog sindroma (MERS-CoV) potječe od deva dok SARS potječe od cibetke, životinje iz reda zvijeri srodnih mačkama.
3. Može li se ovaj virus usporediti sa SARS-om ili sezonskom gripom?
Novi koronavirus genetski je usko povezan s virusom SARS iz 2003. i ta dva virusa imaju slične karakteristike, iako su podaci o ovom virusu još uvijek nepotpuni. SARS se pojavio krajem 2002. godine u Kini. U razdoblju od osam mjeseci 33 države su prijavile više od 8000 slučajeva zaraze virusom SARS-a. Tada je od SARS-a umrla jedna od deset zaraženih osoba. Iako se nCoV i virusi gripe prenose s osobe na osobu i mogu imati slične simptome, ta dva virusa su vrlo različita te se stoga i ponašaju drugačije.
Usko povezan sa SARSOM kojeg su opet kinezi "izmislili"
Kakve teorije zavjere ba, ljudi umiru radi debila
11/11/22
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14247 times
- Been thanked: 23732 times
Ja koliki je ovaj brod bolnica sto ode za njujork,
Ima kapacitet ko 2/3 svih bolnica u njujorku skupa.
Inace ga upale sam’ kad je kijamet,
Nista ovo ne valja.
Ima kapacitet ko 2/3 svih bolnica u njujorku skupa.
Inace ga upale sam’ kad je kijamet,
Nista ovo ne valja.
Dozvolite da se obratimo