Iskra wrote: 28 Mar 2020, 16:31
Nora Ibsenova wrote: 28 Mar 2020, 16:26
Pa evo ja bi voljela da neko lijepo objasni od kakvog posla se to oni trenutno satraše?
U čitavoj Bosni imamo oko 200 potvrđenih slučajeva, od kojih je dosta kod kuće u izolaciji.
Kao što znamo ne vrše masovna testiranja trenutno.
Otpustili su onkološke pacijente kućama, koga god su mogli poslali su kući, masu operacija su otkazali, ne rade nikakve preglede, ni za šta se ne možeš obratiti. Evo prije sat vremena mi je mamu ujeo cuko, sto posto znamo da nije cjepljen, lutalica, vrzma se oko naše mahale, zovem našu ambulantu, kaže ako joj ne treba šivenje, nek sjedi kod kuće i to joj je to.
Pa eto, od kakvog posla se to oni trenutno slamaju?
Nazovi hitnu pomoć, oni snimaju svaki razgovor, traži mišljenje i pitaj za ime liječnika s kim razgovaras.
I inače u situacijama nužde u ovom ludilu na koju veliku žalost to kažem, kad god ste u situaciji zatražiti liječničku pomoć, snimanje razgovor.
Mnogi se čude zašto djeca umrle gospodja s Ilidze traže obdukcije ako se zna da je bila.pozitivna na covid 19. Pa zato što imaju namjeru pokrenuti krivičnu tužbu protiv dz. 100%.
I trebaju pokrenuti tužbu.
Ja nisam pretjerano zabrinuta iz razloga što sam poprilično sigurna da pas nije bijesan. Dosta djece se igralo na putu (djeca koja ga hrane inače) a mama je prolazila. Vjerovatno je pomislio da će uraditi nešto djeci pa je postupio instinktivno, inače je ovo prvi put da je nekog ujeo. Srećom imala je debelu trenerku pa "rana" izgleda samo kao ogrebotina površinska. Kao da je maca noktima ogrebala. Ja sam nazvala ambulantu za svaki slučaj, srećom sestrica je naša komšinica pa je imala malo više strpljenja, objasnila mi kako da joj tretiramo ranu i mislim da je okej, inače bih puno više paničila.
Problem je što bi isto bilo da je puno dublja rana, problem je ustvari što bi isto bilo taman da mi je na rukama umirala (kao što možemo vidjeti iz ovog slučaja sa nesretnom ženom i njenom djecom).
Tako da .. od kakvog se to oni posla tobože satraše, mislim da je to prvo i najbitnije pitanje koje treba odgovoriti narodu. Šta to ljekari konkretno SAD rade, šta svaki dan rade, znači da se svaki dan podnosi izvještaj, al' ne izvješataj: imamo dva nova slučaja iz Igmanskog klastera.
1. Koliko ljudi dnevno se testira?
2. Koliko ljudi se dnevno hospitalizuje?
3. U kakvom su stanju ti ljudi?
4. Šta se radi povodom ostalih teško oboljelih pacijanata?
5. itd more je pitanja
A jedini odgovor koji dobijamo je: "Pripremamo se za najgore, nadamo se najboljem." - Sebija.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.