Krokodil Behko wrote: 28 Mar 2020, 22:26
Diskutujemo o pijacama, zar ne?
Samo se uklapam u temu, kao primjeran forumaš.
Nabaci koji uteg, da vidimo ko je bliži.
Nije Kina samo pijaca
A uostalom, jebe mi se za Kinezima u ovoj situaciji. Nije mi jasno odakle ljudima uopšte sad da razmišljaju je l' počelo u Wuhanu il' u Pekingu, hoćemo li kupovati kineske proizvode kad ovo prođe ili nećemo, i tako te neke totalno nebitne stvari u ovoj situaciji u kojoj se nalazimo.
Možda sam ja previše pesimistična, prevelik paničar i možda preuveličavam moć virusa, ali ja se bojim da ćemo mi narednih godina razmišljat hoćemo li kupit kilu brašna ili litar ulja.
Svjetske sile će se iz ovog iščupat kao što su se i iz drugih kriza iščupale, a mi smo ga popušili.
Sad ne možemo očekivati pomoć ni od koga, kao poslije rata, jer će se svi o sebi zabaviti a mi ćemo biti prepušteni na milost i nemilost ovih tokmaka koji nas "vode".
I to sve, ako sve ne ode u kuršlus i prije nego dočekamo "kraj" virusa.
Tako da se meni apsolutno jebe da li će velike svjetske kompanije prestati sa proizvodnjom svojih proizvoda u Kini (i njoj sličnim zemljama jer nema samo Kina ovakve pijace i navike konzumiranja svega i svačega). I šta će bit na globalnom nivou, ja sam se o svom hljebu zabavila.

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)