Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2765 times
Been thanked: 22854 times
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by HAVANA » 28 Mar 2020, 23:05

Pape molim te rijesi ovo da se ja ne j.....
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Pape
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Pape » 28 Mar 2020, 23:08

HAVANA wrote: 28 Mar 2020, 23:05 Pape molim te rijesi ovo da se ja ne j.....
Pa gdje si ti druze stari, najstariji?
Ne mogu ti halaliti sve one humanitarne akcije sto su otisle na pogresnu adresu. I nikad nisi htio pisati o tome, a tema bi bila vrh. :D.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9532 times
Been thanked: 11272 times

Post by Krokodil Behko » 28 Mar 2020, 23:09

Nora Ibsenova wrote: 28 Mar 2020, 22:51

Pa da .. kome će prodavat.

Ja samo kažem da si trenutno podcjenio kakva je kina "sila". A da li će to i ostati .. bumo vidjeli.

Al' mi nije jasno što se narod SAD time bavi, kad na pragu bukvalno imamo mnogo bitnije stvari od toga šta će biti sa Kinom i njenom ekonomijom. Žena zbog našeg sistema umrje na stubištu jebote a mi raspravljamo hoćemo l' kupovat Huawei il' Samsung.

E to ne kontam nikako.

Kod nas je onako kako i jeste.
Neće biti nikakvih promjena, koga god da dovedeš na vlast.
Sve smo ih već izmijenjali i svi su bili isti. Krivac je politički sistem, a on je kreiran na osnovu važećeg ustava i sve dok se on ne promijeni tu nema boljitka.
Svako ko tvrdi da vlast ne valja i da je samo treba promijeniti, bez mijenjanja ustava, laže ko pas. Svi su već bili na vlasti i svi su se katastrofalno pokazali.

U ovoj smo situaciji bili i prije 6 godina, u vrijeme velikih nemira. Ništa se nije promijenilo, mada je vlast promijenjena. čak i ono reformi što je bilo, iznuđeno je pod zapadnim pritiskom.

Otpor su pružali, upravo ovi što tvrde kako su kozmopoliti i dramili oko zakona o radu, kukali na kapitalizam itd i to isti ovi koji mene i ostale meni slične, nazivaju šovinistima itd, jerbo su oni moderni likovi. Ne znam samo gdje su moderni, osim u Kini i Rusiji. Nisu to nikakvi liberali, nego su olinjane komunjare, koje bi i govna jeli, samo da ne moraju raditi marljivo, a samim tim jedu svašta, kao i Kinezi, pa ih zato i brane. Braća po želucu.

Što se mene tiče, možemo sad odmah uvesti sve evropske zakone, sve ijedan koji god ti se sviđa :cudi
Oni to neće htjeti :jok
Oni će odmah udariti o Titu I Jugoslaviji i tvrdiće da je to najvažnije i da samo o tome ima da se priča.

Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian » 28 Mar 2020, 23:10

Iskra wrote: 28 Mar 2020, 20:03
Fuddo wrote: 28 Mar 2020, 20:01

Fala mu dje cuo i necuo,
Sad mi je lakse :D.

I treba da ti bude, jer lakše je savladati "prirodni" virus nego "vjestacki". To bi značilo da ga neka budala u svakom trenu kad mu se prohtije može pustiti i zaraziti koga i gdje hoće
Ako je vjerovati Kinezima, na optužbe da je to njihov laboratorijski virus odgovorili su, da je to slučaj oni bi već imali spremno sredstvo protiv njega i do ovoga svega ne bi došlo, prvenstveno u samoj Kini.

Ima smisla, zar ne.

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 28 Mar 2020, 23:12

Pape wrote: 28 Mar 2020, 23:08
HAVANA wrote: 28 Mar 2020, 23:05 Pape molim te rijesi ovo da se ja ne j.....
Pa gdje si ti druze stari, najstariji?
Ne mogu ti halaliti sve one humanitarne akcije sto su otisle na pogresnu adresu. I nikad nisi htio pisati o tome, a tema bi bila vrh. :D.
To je jedna od stvari koje sam prestao raditi u zivotu. Usrali se dabogda. Nek mu nana sad pomogne. Jebo to, vid sta nas snadje. Jos malo pa cu ko will smith hodat sam po grbavici s cukom.

Pape
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Pape » 28 Mar 2020, 23:13

Fuddo wrote: 28 Mar 2020, 23:04
Pape wrote: 28 Mar 2020, 23:01
Fuddo, ... je li istina da si se naoruzao i da se vracas ovamo da nas branis od korone? :p :D.
Haj bizi ne zajebaji,
Nadji kakvu polovnjacu da ti peksimete muti i ne izlazi iz kuce.
Al prvo joj metni onaj cepic za temperature u guzicu,
Ako pozuti, nabij nogom :D.
Fuddo nesreco, .... zakapario sam se ima 8 dana. Dobro guram, ali su mi stvarno pekimeti problem. Sinoc sam napravio neke kifle, nisu bile bas ko u Jerlagica, (ti si seljak i ne znas za Jerlagiceve kifle) ali sam ih ipak uspio pojesti. Fali mi zensko zbog eventualnih cepica, :D. ... ali izdurao sam ja i teza iskusenja. :p

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 28 Mar 2020, 23:14

Pape wrote: 28 Mar 2020, 23:01
Fuddo, ... je li istina da si se naoruzao i da se vracas ovamo da nas branis od korone? :p :D.
Haj bizi ne zajebaji,
Ko da pozuti, cepic il polovnjaca?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13881 times
Been thanked: 22830 times

Post by Fuddo » 28 Mar 2020, 23:15

Pape wrote: 28 Mar 2020, 23:13

Haj bizi ne zajebaji,
Fuddo nesreco, .... zakapario sam se ima 8 dana. Dobro guram, ali su mi stvarno pekimeti problem. Sinoc sam napravio neke kifle, nisu bile bas ko u Jerlagica, (ti si seljak i ne znas za Jerlagiceve kifle) ali sam ih ipak uspio pojesti. Fali mi zensko zbog eventualnih cepica, :D. ... ali izdurao sam ja i teza iskusenja. :p
Rodjo, haj sto sam ja seljak, al vidi mi bolan Havane,
Gleda nake ljubavne filmove
Ojjjj jebo li ih ho shi min sta nam rade od naroda. :place
Dozvolite da se obratimo

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 28 Mar 2020, 23:16

Haj bizi ne zajebaji,
Najbolje kifle na svijetu. Otiso nam i on u britaniju, udade se.

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam » 28 Mar 2020, 23:16

HAVANA wrote: 28 Mar 2020, 23:12
Pape wrote: 28 Mar 2020, 23:08 Pa gdje si ti druze stari, najstariji?
To je jedna od stvari koje sam prestao raditi u zivotu. Usrali se dabogda. Nek mu nana sad pomogne. Jebo to, vid sta nas snadje. Jos malo pa cu ko will smith hodat sam po grbavici s cukom.
Sda imas priliku kantonalnoj vladi direktno da uplatis, nema zajeba.

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 28 Mar 2020, 23:18

Fuddo wrote: 28 Mar 2020, 23:15
Sta je, virus pa virus. Jebo ih virus. Vako fino ljudi se vole, imaju bastu, cuku, kos nad garazom, slauf u garazi pa pere auto, zena nakuhala svega... :srce

Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian » 28 Mar 2020, 23:18

Krokodil Behko wrote: 28 Mar 2020, 22:47
Nora Ibsenova wrote: 28 Mar 2020, 22:38

Nije Kina samo pijaca :D.

A uostalom, jebe mi se za Kinezima u ovoj situaciji. Nije mi jasno odakle ljudima uopšte sad da razmišljaju je l' počelo u Wuhanu il' u Pekingu, hoćemo li kupovati kineske proizvode kad ovo prođe ili nećemo, i tako te neke totalno nebitne stvari u ovoj situaciji u kojoj se nalazimo.

Možda sam ja previše pesimistična, prevelik paničar i možda preuveličavam moć virusa, ali ja se bojim da ćemo mi narednih godina razmišljat hoćemo li kupit kilu brašna ili litar ulja.

Svjetske sile će se iz ovog iščupat kao što su se i iz drugih kriza iščupale, a mi smo ga popušili.
Sad ne možemo očekivati pomoć ni od koga, kao poslije rata, jer će se svi o sebi zabaviti a mi ćemo biti prepušteni na milost i nemilost ovih tokmaka koji nas "vode".

I to sve, ako sve ne ode u kuršlus i prije nego dočekamo "kraj" virusa.

Tako da se meni apsolutno jebe da li će velike svjetske kompanije prestati sa proizvodnjom svojih proizvoda u Kini (i njoj sličnim zemljama jer nema samo Kina ovakve pijace i navike konzumiranja svega i svačega). I šta će bit na globalnom nivou, ja sam se o svom hljebu zabavila.

Pa o tome ti i ja govorim. Kome će prodavati? Bogati imaju dovoljno para, da kupuju Apple i Samsung.
Njihovo tržište su siromašnije zemlje koje će teže biti pogođene krizom nakon virusa. Mi ćemo kupovati prošlogodišnje Samsunge, ali i novije, malo siromašnijeg hardwera,. Npr galaxy A10 - 300 maraka to nije mnogo.

Bogati se mogu podići samo ako budu ponovo razgranavali industriju i kapital, a možda i nama pretekne nešto, u vidu investicija. Već odavno, planeta je tijesna, u vezi resursa. Svi predviđaju kako će se način života promijeniti i na zapadu, pa tako da je za očekivati, kako će i oni imati manje novca, a to znači, malo manje odlazaka u Diznilend, malo manje bacanja vreća novca, na neke startupove u Kaliforniji, a malo više ulaganja u normalnu ekonomiju.

Neće biti toliko loše kod njih i tu si u pravu. Nama će trebati najmanje godina dana, da se podignemo na sadašnji nivo, dok će to kod njih biti najkasnije do kraja godine.
Koji bogati će kupiti Apple?

Ako iPhone napravljen u Kini, sa cijenama radne snage u Kini, sa materijalima i sirovinama koje su iz Kine, dakle po njihovim cijenama, počne da se proizvodi u SAD-u sa cijenama materijala i radne snage u SAD-u, teško će ga i bogati kupiti, a kamoli raja.

Znači, čim ovo prođe, proizvodnja iPhonea i svega ostalog šta se u Kini proizvodilo nastaviće se, naravno, u Kini i prodavaće kao i prije. Manje jer će biti recesija, ali neće se proizvodnja iz Kine seliti. Taman će se u recesiji proizvodnja seliti negdje gdje su joj veći troškovi.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2541 times
Been thanked: 4380 times

Post by Nora Ibsenova » 28 Mar 2020, 23:19

Krokodil Behko wrote: 28 Mar 2020, 23:09

Ja samo kažem da si trenutno podcjenio kakva je kina "sila". A da li će to i ostati .. bumo vidjeli.

Al' mi nije jasno što se narod SAD time bavi, kad na pragu bukvalno imamo mnogo bitnije stvari od toga šta će biti sa Kinom i njenom ekonomijom. Žena zbog našeg sistema umrje na stubištu jebote a mi raspravljamo hoćemo l' kupovat Huawei il' Samsung.

E to ne kontam nikako.

Sve smo ih već izmijenjali i svi su bili isti. Krivac je politički sistem, a on je kreiran na osnovu važećeg ustava i sve dok se on ne promijeni tu nema boljitka.
Svako ko tvrdi da vlast ne valja i da je samo treba promijeniti, bez mijenjanja ustava, laže ko pas. Svi su već bili na vlasti i svi su se katastrofalno pokazali.

U ovoj smo situaciji bili i prije 6 godina, u vrijeme velikih nemira. Ništa se nije promijenilo, mada je vlast promijenjena. čak i ono reformi što je bilo, iznuđeno je pod zapadnim pritiskom.

Otpor su pružali, upravo ovi što tvrde kako su kozmopoliti i dramili oko zakona o radu, kukali na kapitalizam itd i to isti ovi koji mene i ostale meni slične, nazivaju šovinistima itd, jerbo su oni moderni likovi. Ne znam samo gdje su moderni, osim u Kini i Rusiji. Nisu to nikakvi liberali, nego su olinjane komunjare, koje bi i govna jeli, samo da ne moraju raditi marljivo, a samim tim jedu svašta, kao i Kinezi, pa ih zato i brane. Braća po želucu.

Što se mene tiče, možemo sad odmah uvesti sve evropske zakone, sve ijedan koji god ti se sviđa :cudi
Oni će odmah udariti o Titu I Jugoslaviji i tvrdiće da je to najvažnije i da samo o tome ima da se priča.
A jarane, kod nas je tako kako jeste i šta, hajmo pjevat?

Mislim da ne shvataš da je meni naša trenutna situacija u fokusu i da se ibretim ljudima koji još pored ove septičke jame u kojoj se nalazimo stignu razmišljat i o tome čije će telefone kupovat.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1390 times

Post by MunDzi » 28 Mar 2020, 23:20

Dorian wrote: 28 Mar 2020, 23:10
Ako je vjerovati Kinezima, na optužbe da je to njihov laboratorijski virus odgovorili su, da je to slučaj oni bi već imali spremno sredstvo protiv njega i do ovoga svega ne bi došlo, prvenstveno u samoj Kini.

Ima smisla, zar ne.
Pa mozda i imaju spremno sredstvo koje su primjenili u svojoj zemlji nakon sto su zarazili cijeli svijet.
Jel ono oni hoce da zatvore svoje granice.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13881 times
Been thanked: 22830 times

Post by Fuddo » 28 Mar 2020, 23:21

insomnia wrote: 28 Mar 2020, 23:14

Haj bizi ne zajebaji,
Ko da pozuti, cepic il polovnjaca?
Cepic ko cepic, more se sam rastopit.
Polovnjaca rocko
Dozvolite da se obratimo

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 28 Mar 2020, 23:24

Pape
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Pape » 28 Mar 2020, 23:25

Fuddo wrote: 28 Mar 2020, 23:15
Fuddo brate, ... da ti tvoj drug nesto kaze.
Ne govorim o virusu, tu smo uglavnom nemocni. Vrlo malo mozemo uraditi nesto po tom pitanju.
Medjutim, ... ovo nase stanje, mislim na "drzavu" i sve sto nas tare ovih poslijeratnih godina, je bas onako kako smo svi mi htjeli. Sve se potpuno slaze sa nama, nasim ponasanjem, nasim shvatanjem discipline, nasim mentalitetom i pogledom na zivot. Nikome drugom tu nemamo nista zamjeriti. Ne valjamo kao ljudi.
Mozda izgleda malo grubo receno, ali ..... :(

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8833 times
Been thanked: 5605 times

Post by Mister No » 28 Mar 2020, 23:26

Krokodil Behko wrote: 28 Mar 2020, 23:09

E to ne kontam nikako.

Apsolutno nista se ne moze promijeniti dok god se ima ovakav ustroj.
Vijece noroda kontroliše donosenje Zakona i zato nista ne funkcionise.

Nema to veze ko je na vlasti.

Mora se napraviti temeljna revizija Dejtona odnosno Ustava, da bi ista krenulo nabolje.
The Dark Side Of The Forum...

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2541 times
Been thanked: 4380 times

Post by Nora Ibsenova » 28 Mar 2020, 23:27

Pape wrote: 28 Mar 2020, 23:25
ovo nase stanje, mislim na "drzavu" i sve sto nas tare ovih poslijeratnih godina, je bas onako kako smo svi mi htjeli. Sve se potpuno slaze sa nama, nasim ponasanjem, nasim shvatanjem discipline, nasim mentalitetom i pogledom na zivot. Nikome drugom tu nemamo nista zamjeriti. Ne valjamo kao ljudi.
Mozda izgleda malo grubo receno, ali .....
:(
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9532 times
Been thanked: 11272 times

Post by Krokodil Behko » 28 Mar 2020, 23:27

Dorian wrote: 28 Mar 2020, 23:18
Krokodil Behko wrote: 28 Mar 2020, 22:47

Pa o tome ti i ja govorim. Kome će prodavati? Bogati imaju dovoljno para, da kupuju Apple i Samsung.
Njihovo tržište su siromašnije zemlje koje će teže biti pogođene krizom nakon virusa. Mi ćemo kupovati prošlogodišnje Samsunge, ali i novije, malo siromašnijeg hardwera,. Npr galaxy A10 - 300 maraka to nije mnogo.

Bogati se mogu podići samo ako budu ponovo razgranavali industriju i kapital, a možda i nama pretekne nešto, u vidu investicija. Već odavno, planeta je tijesna, u vezi resursa. Svi predviđaju kako će se način života promijeniti i na zapadu, pa tako da je za očekivati, kako će i oni imati manje novca, a to znači, malo manje odlazaka u Diznilend, malo manje bacanja vreća novca, na neke startupove u Kaliforniji, a malo više ulaganja u normalnu ekonomiju.

Neće biti toliko loše kod njih i tu si u pravu. Nama će trebati najmanje godina dana, da se podignemo na sadašnji nivo, dok će to kod njih biti najkasnije do kraja godine.
Koji bogati će kupiti Apple?

Ako iPhone napravljen u Kini, sa cijenama radne snage u Kini, sa materijalima i sirovinama koje su iz Kine, dakle po njihovim cijenama, počne da se proizvodi u SAD-u sa cijenama materijala i radne snage u SAD-u, teško će ga i bogati kupiti, a kamoli raja.

Znači, čim ovo prođe, proizvodnja iPhonea i svega ostalog šta se u Kini proizvodilo nastaviće se, naravno, u Kini i prodavaće kao i prije. Manje jer će biti recesija, ali neće se proizvodnja iz Kine seliti. Taman će se u recesiji proizvodnja seliti negdje gdje su joj veći troškovi.

Euro-mizantrop, Razguli.
Iskreno žalim sve ljude, koji imaju vrmena za tebe.

Post Reply

Return to “Zdravlje”