Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Mirelam wrote: 29 Mar 2020, 19:44
NIsu ga oni suknuli Evropi, nego je to bio evropski izbor. Mi cemo njima pamet prodavati a oni nama proizvoditi za male pare. Hoces par godina, a onda drz'te se polijecemo.
Nije mi jasno da niko nije u stanju nastancati rukavica, maski, onih pregaca i odijela za zastitu, itd.....
Znam da trebaju sirovine za sve to, ali da je zdravstvo toliko nespremno i u ekonomski bogatim zemljama evrope te zavisi od kineza
NIsu ga oni suknuli Evropi, nego je to bio evropski izbor. Mi cemo njima pamet prodavati a oni nama proizvoditi za male pare. Hoces par godina, a onda drz'te se polijecemo.
Nije mi jasno da niko nije u stanju nastancati rukavica, maski, onih pregaca i odijela za zastitu, itd.....
Znam da trebaju sirovine za sve to, ali da je zdravstvo toliko nespremno i u ekonomski bogatim zemljama evrope te zavisi od kineza
eeeeee to me je zaprepastilo.
Upucala se Evropa u nogu.
Niko nema tolike kapacitete
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
izmedju ostalog,da ne duljim...
evropi je jednostavno isopdnizenja radit masu stvari o kojima ovde piste ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Ipak je ovo vanredna situacija, ali cinjenice su neumoljive. Liberalni kapitalizam, sa licem kineskog komunizma ulazi ili ce uci na mala vrata. Rekli kinezi ok, prihvatamo vasu igru i pravila "kapitalizma katastrofe".
Mozda nije tema,ovde...
Eropa,za swed. znam,posle 2.000-te
na taj nacin su sami unistili preko 180.000 radnih mjesta
koje vise nikad nece stavit u funkciju...
Pretvorimo to u lovu .....ko dobiva .....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
MunDZi wrote: 29 Mar 2020, 19:53
Niko nema tolike kapacitete
Ma imaju, samo im se ne isplati.
Profit je bitniji i od korone, onima koji posluju.
Sad ti treba proglasenje ratnog stanja i da mu bukvalno naredi, ko truNp GM-u neki dan da mora pravit respiratore.
Rodi ih rocko.
Ih. Nema doktorice i sestre da nema opreme u kuci za manjeg doma zdravlja. Bjezi ba
Nemam Allaha mi. Zeznula sam.s maskama priznajem, kupila 10 samo .
Znaš kako gore vole studente, pogotovo nas apsolvente? Voljeli bi da nas nema.nikako. Hoćeš u salu? Kupiš sebi sve. Nemaš opremu? Nema.sale. salu ti.pikaju kao vježbe, izostaje s vježbi, ne možeš na ispit itd itd.
Krokodil Behko wrote: 29 Mar 2020, 17:49
Španija tone za Italijom.
Mene zanima,ovih dana svi ti ljudi koji umiru,hajmo reći u Italiji i Španjolskoj pošto u tim državama je najveći broj:
Je li kod svih od tog broja, uzrok smrti korona virus ili se tu ne ubrajaju umrli od srčanog ,moždanog udara,raznih vrsta karcinoma...itd?
Je li ukupan broj umrlih 1700 u Španjolskoj u prethodna dva dana (sad su uzeli veći broj sati,valjda da naslov zvuči strašnije) ili je broj još veći i može li se doći do podatka o ukupnom broju prirodno umrlih u tom razdoblju u Španjolskoj?
Ima li prometnih nezgoda ovih dana po svijetu ili se samo umire od korona virusa?
Pa isto kao i HIV, koji ne ubija direktno, nego te dokusuri ako ti je imunološki sistem oslabio, zbog nekih drugih problema. Dobar bi primjer bio Freddie Mercury, koji je umro, jer je imao običnu upalu pluća, a bio je HIV pozitivan
Mi smo imali nekoliko, ostalo jos 2-3 dakle slabo.
Ali bezbeli kineska proizvodnja. Kvalitet nula.
Pronasla sam nekoliko kvalitetnih kuhinjskih krpa. Sjecam se da sam svojevremeno platila fine pare u jako skupoj i kvalitetnoj prodavnici.
Kvalitet materijala odlican. Kad ga podignes prema svjetlosti da vidis gustocu, bude ti jasno zasto nisu bile jeftine.
Proucila sam na internetu koji dizajn maski je meni najprihvatljiviji i sad cu da ih sasijem za porodicu.
Čitam apoteke se žale, nabavna cijena visoka , a oni moraju držati nivo od 05.03.
Nije mi uopšte jasno kako očekuju da ljudi poštuju naredbu o nosenju maski kad nemaju gdje da ih kupe. Čitava država u konfuziji
Iskra wrote: 29 Mar 2020, 20:20
Čitam apoteke se žale, nabavna cijena visoka , a oni moraju držati nivo od 05.03.
Nije mi uopšte jasno kako očekuju da ljudi poštuju naredbu o nosenju maski kad nemaju gdje da ih kupe. Čitava država u konfuziji
Ovdje nema već 14 dana nikakvih za kupiti.
Mnogi šiju sami, snalaze se, kupuju na crno...
Iskra wrote: 29 Mar 2020, 20:20
Ovdje nema već 14 dana nikakvih za kupiti.
Mnogi šiju sami, snalaze se, kupuju na crno...