Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- arzuhal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 575 times
- Been thanked: 1139 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
Ovo što kaže talijanski savjetnik, uz ono što Švedi kažu, mi zvuči sasvim razumno.
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- Vrag
- Forum [Bot]
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 247 times
Svedska je izgleda jedina prihvatila rizik. Uz neke manje restrikcije, preporuke opet se kotrljaju i zive. I nece biti veliki udar ne ekonomiju. Dok smo se svi mi drugi usrali ko grlice i sve zapecatili.storm wrote: 30 Mar 2020, 09:15Čak i da ovo sve stoji...Vrag wrote: 30 Mar 2020, 09:05
Iz 2018 statistika po regijama, Lombardija skoro 100k godisnje. Tako je i ove godine u ovom periodu smrtnost veca nego u drugim regijama.
https://www.statista.com/statistics/569 ... by-region/
https://www.statista.com/statistics/109 ... -in-italy/
Proslogodisnja statistika
Capture.JPG
Mjesec mart u 2019. skoro 60k. 2018, 2017, 2016... sve je tu oko 60k.
Sad treba opet povuci crtu i na kraju vidjeti. Ako je stanje slicno kao i unazad par godina treba spaliti sve medije i medicinske radnike zbog sirenje panike, a vladu sto je podlegla pritisku.
Žrtvovana ekonomija zbog idiotluka. Na kraju ce biti da nije korona pandemija nego ljudska glupost
Tko smije prihvatiti rizik i naciju gurnuti u pogibiju?
Krenuli su tako ameri i Britanci, pa ustuknuli.
Ne znam sta reci još, a da nismo tu x puta ponovili... Nepoznato, strah, stihija... Za koju godinu tek, moći ćemo reći... To je tako i tako...
- arzuhal
- Forum [Bot]
Kineska ekonomija će se, očito je sad, prva oporaviti pa će Fudo, Behko i Hanči kupovati kineske proizvode, ahihihi. Osin ako trunp ne hiti atonsku bonbu, tad neće biti potrebni ništa kupovati.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9692 times
- Been thanked: 11433 times
storm wrote: 30 Mar 2020, 09:15Čak i da ovo sve stoji...Vrag wrote: 30 Mar 2020, 09:05
Iz 2018 statistika po regijama, Lombardija skoro 100k godisnje. Tako je i ove godine u ovom periodu smrtnost veca nego u drugim regijama.
https://www.statista.com/statistics/569 ... by-region/
https://www.statista.com/statistics/109 ... -in-italy/
Proslogodisnja statistika
Capture.JPG
Mjesec mart u 2019. skoro 60k. 2018, 2017, 2016... sve je tu oko 60k.
Sad treba opet povuci crtu i na kraju vidjeti. Ako je stanje slicno kao i unazad par godina treba spaliti sve medije i medicinske radnike zbog sirenje panike, a vladu sto je podlegla pritisku.
Žrtvovana ekonomija zbog idiotluka. Na kraju ce biti da nije korona pandemija nego ljudska glupost
Tko smije prihvatiti rizik i naciju gurnuti u pogibiju?
Krenuli su tako ameri i Britanci, pa ustuknuli.
Ne znam sta reci još, a da nismo tu x puta ponovili... Nepoznato, strah, stihija... Za koju godinu tek, moći ćemo reći... To je tako i tako...
Trump najavio 100K mrtvih - minimum.
Pošto će sad doći neko pa reći, kako bi toliki broj mrtvih bio i bez covid 19, po ko zna koji put, ovo je poput HIV. Sve osobe koje imaju neke druge zdravstvene probleme, u rizičnoj su grupi i ovaj virus ubrzava njihovu smrt i do 20 puta. Npr, ako bi neko s postojećim tegobama, mogao živiti još oko tri godine, zbog covid 19, umrijet će u roku od mjesec dana.
Takođe, po ko zna koji put, tri pacijenta, jedan ima problem s plućima, drugi sa srcem, a treći s jetrom. U normalnim oklnostima, svaki od njih, živio bi po još par godina, mala je vjerovatnoća, da bi u isto vrijeme bili hospitalizirani, pa čak i ako bi, bili bi na različitim odjeljenjima, zbog bolesti koje nisu zarazne.
Covid 19, istovremeno ih šalje u bolnicu, na isto odjeljenje i na isti respiratorni aparat, a veoma je zarazan, pa će se zaraziti i tehničari, a potom se to sve prenese na još i još ljudi, pa se stvara ogromni pritisak na zdravstveni sistem.
Eto, jel bilo komplikovano?
Što se Švedske tiče, sačekajmo još malo. Ako su homo sapiensi, kao i mi, mora ih potkačiti.
Meni ova priča iz Švedske, liči na onu iz Kine, tobože se zarazilo samo 80K ljudi, jer je hrabra i znalačka partija sve na vrijeme uradila. Logika stvari govori kako je u Kini zaraženih bar 5 puta više, a da Švedska još nije iskusila glavni udar, a moguće je i da je do klime, pošto je malo smrtnosi (zasad) i u ostalim skandinavskim zemljama, a ne samo u Švedskoj. Čak, u Švedskoj je malo više, jer je umrlo 110 ljudi, dok je u Norveškoj umrlo svega 26, u Danskoj 72, a u Finskoj samo 11 smrtnih slučajeva.
Navedimo i to, da je Finska uvela stroge vanredne mjere, kao i mi, još rpije više od dvije sedmice, baš kao i Danska, odnosno Norvečka.
Ko može dokazati, u najviše tri rečenice, po čemu se Švedska razlikuje od okruženja, u vezi ovog virusa bez pominjanja bilo kakve teorije zavjere, uključujući tu i iluminate, kao i dalaj lamu?
Ukoliko neko misli da je glavni lijek opuštenost (kao u Švedskoj), taj je upravo sišao s uma.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2661 times
- Been thanked: 4625 times
Sveđani nisu opušteni, nego disciplinovani. Ako kažem starcima i rizičnim skupinama da ostanu kod kuće, oni će ostat kod kuće, a neće hodat po čaršiji kao kod nas.
Ako kažeš šveđanu čim osjeti simptome da se izoluje, on će se izolovat, a neće bježatniz bolnice, ko mi.
Ako kažeš šveđanu, nosite maske i rukavice, perte ruke i praktikujte socijalno distanciranje, oni će to i uradit, a mi bi se svi sjatili u kafić na kafu.
I ja mislim da je njihov model najrazumniji i najprihvatljiviji. Svi ćemo mi morati kad tad popustit s ovim mjerama jer se ne može godinu dana biti u karanteni.
Ako kažeš šveđanu čim osjeti simptome da se izoluje, on će se izolovat, a neće bježatniz bolnice, ko mi.
Ako kažeš šveđanu, nosite maske i rukavice, perte ruke i praktikujte socijalno distanciranje, oni će to i uradit, a mi bi se svi sjatili u kafić na kafu.
I ja mislim da je njihov model najrazumniji i najprihvatljiviji. Svi ćemo mi morati kad tad popustit s ovim mjerama jer se ne može godinu dana biti u karanteni.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

arzuhal wrote: 30 Mar 2020, 09:28 Kineska ekonomija će se, očito je sad, prva oporaviti pa će Fudo, Behko i Hanči kupovati kineske proizvode, ahihihi. Osin ako trunp ne hiti atonsku bonbu, tad neće biti potrebni ništa kupovati.
Moram te malo razočarati. Čajniška ekonomija je potonula za 11% u dolarskoj protiv vrijednosti, Ruska za ogromnih 40% (utiče i strmoglavi pad cijene nafte, jer je svega $20) a brazilski pad je čak 50%.
Onih kineskih 11%, obzirom na mnogoljudnost i ovisnost o svjetskom tržištu, mnogo je veće nego ruskih 40, odnosno brazilskih 50%.
Dalje, Jenkiji i Britanci, najavili su obračun s Kinom, čim prođe frka. Za početak, Johnson će dati otkaz Huaweiju za uvođenje 5G tehnologije u Britaniju.
List dodaje da je Johnsonova vlada toliko bijesna zbog kineskog postupanja sa krizom da bi premijer mogao promijeniti svoju prethodnu odluku da kineska telekomunikacijska kompanija Huawei razvija mrežu 5G u Velikoj Britaniji.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/brit ... /200330003
Da će se USA izvući, to znamo svi. Ako treba, upravo će Kinezi tamo poslati tankere dolara, samo da se oporavi, jer je ekonomija bez njih nemoguća.
Udaraš na prirodne zakone, ako misliš da Kina može biti lider u nečemu
Evo primjera. Kinezi, kao i sva druga bagra, koristi gužvu i dila okolo neispravne testove za covids 19, jer je to njihov krajnji domet.
S druge strane, jenkiji već prozivode aparat koji daje tačan rezultat u roku od 5 do 11 minuta.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/149 ... video.html
Ukoliko ovo nije bilo dovoljno, mogu kasnije napisati još.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Nora Ibsenova wrote: 30 Mar 2020, 10:00 Sveđani nisu opušteni, nego disciplinovani. Ako kažem starcima i rizičnim skupinama da ostanu kod kuće, oni će ostat kod kuće, a neće hodat po čaršiji kao kod nas.
Nisi u pravu, jer kod njih nema socijalnog distanciranja, pošto im rade kafići, škole.
Može samo ako su hastali na tri metra jedan od drugog i neki veliki (specijalna edicija IKEA) sa stranicama od po tri metra, kako bi više ljudi za istim stolom, držalo distancu.
- Vrag
- Forum [Bot]
I gripa ubrzava smrt, prehlada, pa i kad se zadise srcani bolesnik blize je zemlji. Kad opali gripa i tada zna biti problema sa respiratorima i frka po bolnicama. Ima smrtnih slucajeva gdje osoba nije imala nikakvih simptoma, a nalaz pokaze da je pozitivan. Ovom se panicno pristupilo. Pa i u lijecenju.
Sta su to ove trenutne mjere dobrog donijele? Ako smo vec skoro na milion zarazenih? I ko moze dokazati da su dobre mjere?
Sta su to ove trenutne mjere dobrog donijele? Ako smo vec skoro na milion zarazenih? I ko moze dokazati da su dobre mjere?
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1527 times
- Been thanked: 1416 times
Umrla je na selu jučer jedna baba,u 94oj godini...
vjerovatno je od koronje
, jer je živjela blizu nultog žarišta,ali se ne zna još 100 posto...
Doduše,imala je još tri bolesti...
vjerovatno je od koronje
Doduše,imala je još tri bolesti...
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Nema u školama, ali sigurno ne hodaju bezveze i ne skaču po kafićima kao mi.Krokodil Behko wrote: 30 Mar 2020, 10:04Nora Ibsenova wrote: 30 Mar 2020, 10:00 Sveđani nisu opušteni, nego disciplinovani. Ako kažem starcima i rizičnim skupinama da ostanu kod kuće, oni će ostat kod kuće, a neće hodat po čaršiji kao kod nas.
Nisi u pravu, jer kod njih nema socijalnog distanciranja, pošto im rade kafići, škole.
Može samo ako su hastali na tri metra jedan od drugog i neki veliki (specijalna edicija IKEA) sa stranicama od po tri metra, kako bi više ljudi za istim stolom, držalo distancu.
Ljudi su nastavili normalan život uz mjere opreza.
Svi ćemo mi to morati uraditi jer prema prognozama, niti će vakcina biti pronađena uskoro, niti ćemo uskpro steći imunitet krda a kako stvari stoje, ni virus se neće sam povući u dogledno vrijeme.
Šta ćemo? Moraćemo nastaviti normalan život.
I postavlja se pitanje koliko je bilo moralno opravdano prestati sa liječenjem teških bolesnika, prisilno zatvorit djecu, dovesti mnoge porodice na rub egzistencije uz sve otkaze koji se dijele, uništiti ekonomiju i brojne ostale posljedice ovog svega, radi staraca i ljudi ugroženih kategorija.
Znam da će me svi sad razapet zbog toga, ali ja tako mislim.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
koliko sam primjetio, uglavnom ovi neki doktori ili naučnici što iskrsnu sa pričom "ma svi su u krivu u vezi korone
, nije to tako , ovo je sve bezveze! ja ću da vam kažem !"
su uglavnom neki opskurni likovi , bez ikakve naučne reputacije ili ako je imaju onda je ona nešto u stilu ekscentrične budale, koja
zbog toga što smatra da mu pripada više ugleda, sad se ogorčeno obrušava na WHO i naučnu zajednicu.
Sve dok takvi likovi furaju te alterantivne teze, ja ću da ih smatram budalama, a kad nekakav naučnik sa suprotnom reputacijom,
priznat i poznat u tim krugovima, kaže "hej, možda smo se ipak zajebli " , onda ću da obratim pažnju
jer vidite, nauka i medicina su stvari kod kojih nema laganja, osim ako si dvolični šupak , koji kad ga zaboli zub ne uzima alternativne
"narodne lijekove" , nego ide kod zubara ili kad ga zaboli glava popije tabletu, ili kad dobiješ nekakve bolove jače , ne ideš kod
Semira na porciju negativnih jona ili zašto baš TAD ne potegneš teoriju zavjere "doktori nas lažu i bla bla" , nego fino odneseš svoju
guzicu u ambulantu najbližu, sav sretan što postoji neka injekcija od koje će te minuti bolovi
a kad te ne boli ništa, onda opet naprđuješ
, nije to tako , ovo je sve bezveze! ja ću da vam kažem !"
su uglavnom neki opskurni likovi , bez ikakve naučne reputacije ili ako je imaju onda je ona nešto u stilu ekscentrične budale, koja
zbog toga što smatra da mu pripada više ugleda, sad se ogorčeno obrušava na WHO i naučnu zajednicu.
Sve dok takvi likovi furaju te alterantivne teze, ja ću da ih smatram budalama, a kad nekakav naučnik sa suprotnom reputacijom,
priznat i poznat u tim krugovima, kaže "hej, možda smo se ipak zajebli " , onda ću da obratim pažnju
jer vidite, nauka i medicina su stvari kod kojih nema laganja, osim ako si dvolični šupak , koji kad ga zaboli zub ne uzima alternativne
"narodne lijekove" , nego ide kod zubara ili kad ga zaboli glava popije tabletu, ili kad dobiješ nekakve bolove jače , ne ideš kod
Semira na porciju negativnih jona ili zašto baš TAD ne potegneš teoriju zavjere "doktori nas lažu i bla bla" , nego fino odneseš svoju
guzicu u ambulantu najbližu, sav sretan što postoji neka injekcija od koje će te minuti bolovi
a kad te ne boli ništa, onda opet naprđuješ
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Vrag wrote: 30 Mar 2020, 10:06 I gripa ubrzava smrt, prehlada, pa i kad se zadise srcani bolesnik blize je zemlji. Kad opali gripa i tada zna biti problema sa respiratorima i frka po bolnicama. Ima smrtnih slucajeva gdje osoba nije imala nikakvih simptoma, a nalaz pokaze da je pozitivan. Ovom se panicno pristupilo. Pa i u lijecenju.
Jedno prosto pitanje, kako objašnjavaš apokaliptične slike iz Italije i Španije?
a) Svi glume?
b) Svi su glupi i ne znaju šta rade
c) Nepotrebna histerija
d) Praznovjerje
e) Neki je kriminal u pitanju (cosa nostra, ndragenta, itd)
f) rade to namjerno da bi ih migranti zaobilazili
g) božija kazna
h) itd
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Nora Ibsenova wrote: 30 Mar 2020, 10:09Nema u školama, ali sigurno ne hodaju bezveze i ne skaču po kafićima kao mi.Krokodil Behko wrote: 30 Mar 2020, 10:04
Ljudi su nastavili normalan život uz mjere opreza.
Svi ćemo mi to morati uraditi jer prema prognozama, niti će vakcina biti pronađena uskoro, niti ćemo uskpro steći imunitet krda a kako stvari stoje, ni virus se neće sam povući u dogledno vrijeme.
Šta ćemo? Moraćemo nastaviti normalan život.
I postavlja se pitanje koliko je bilo moralno opravdano prestati sa liječenjem teških bolesnika, prisilno zatvorit djecu, dovesti mnoge porodice na rub egzistencije uz sve otkaze koji se dijele, uništiti ekonomiju i brojne ostale posljedice ovog svega, radi staraca i ljudi ugroženih kategorija.
Znam da će me svi sad razapet zbog toga, ali ja tako mislim.
1. Svijet je otišao dosta dalje, od takvog načina razmišljanja.
2. Svijet ne bi bio ono što jeste, da je to tako i na ovaj nivo, nisu ga dovele takve inicijative.
3. Ekonomija će se ionako oporaviti do kraja godine, čak i kod nas, ali će ostati mnogi moralni upitnici, mnoga prijateljstva i mnoge poslovne veze bit će razorene, takvim postupkom, a to upravo znači to što ti govoriš - uništenje ekonomije. prisjeti se kineskih zastava u Italiji i preispitivanja unutar EU.
4. Da bi ekonomija o kojoj govoriš mogla biti oporavljena, do kraja godine, nužno je postupiti suprotno.
5. Izvini, nešto imam utisak da ti je samo malo dosadilo sjediti u kući.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Nije mi dosadilo sjedit u kući, doduše i jeste, ali mi je i dosadilo više prepadanje i histerija.
Šta će se bolan do kraja godine oporavit? Jesi li ti svjestan da ja imam komšije sa malom bebom i oboje su ostali bez posla? Nemaju nikakve ušteđevina? Od čega oni i njihova beba da žive do kraja godine?
Te priče oporaviće se ekonomija TAMO Nekad, ne olakšavaju ljudima koji SAD nemaju šta da jedu, jer nemaju ušteđevina, jer su radili na dnevnicu, jer im svakako kasne plate, itd itd.
Šta će se bolan do kraja godine oporavit? Jesi li ti svjestan da ja imam komšije sa malom bebom i oboje su ostali bez posla? Nemaju nikakve ušteđevina? Od čega oni i njihova beba da žive do kraja godine?
Te priče oporaviće se ekonomija TAMO Nekad, ne olakšavaju ljudima koji SAD nemaju šta da jedu, jer nemaju ušteđevina, jer su radili na dnevnicu, jer im svakako kasne plate, itd itd.
- Vrag
- Forum [Bot]
Nidje veze pitanje. Gdje sam napisao da je virus laz ili za ignorisanje, pa dolazis sa ovakvim pitanjem?Krokodil Behko wrote: 30 Mar 2020, 10:11Vrag wrote: 30 Mar 2020, 10:06 I gripa ubrzava smrt, prehlada, pa i kad se zadise srcani bolesnik blize je zemlji. Kad opali gripa i tada zna biti problema sa respiratorima i frka po bolnicama. Ima smrtnih slucajeva gdje osoba nije imala nikakvih simptoma, a nalaz pokaze da je pozitivan. Ovom se panicno pristupilo. Pa i u lijecenju.
Jedno prosto pitanje, kako objašnjavaš apokaliptične slike iz Italije i Španije?
a) Svi glume?
c) Nepotrebna histerija
d) Praznovjerje
g) božija kazna
h) itd
Pisem o restrikcijama i mjerama koje su poduzete u borbi protiv virusa. Koje trenutno nista ne donose. Jesu li smanjile apokaliptičnu sliku iz Italije i Španije?
A na kraju cemo morati ukinuti sve restrikcije
Last edited by Vrag on 30 Mar 2020, 10:26, edited 1 time in total.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Nora Ibsenova wrote: 30 Mar 2020, 10:21 Nije mi dosadilo sjedit u kući, doduše i jeste, ali mi je i dosadilo više prepadanje i histerija.
Potrebno je sistemsko rješenje za sve, a ne samo za tvoje susjede.
Nije njihov poslodavac izmislio taj virus
Ne može njihov poslodavac donijeti prijeku odluku o poslu, kad nemao kome prodati robu, ili uslugu.
Ne može ni država dopustiti drugačije, jer su sve zemlje otišle u drugom pravcu i to bi bilo tretirano kao bestijalan potez.
Nema te ruke u BiH koja bi mogla/smjela, potpisati ukidanje vanrednih mjera
Tvojim bi susjedima, pare trebali dati Kinezi, koji dsu krivci za ovo, jer taj je virus ipak kineski, kako to reće Trunf.
Oni to neće učiniti jer su bagra.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Vrag wrote: 30 Mar 2020, 10:22Nidje veze pitanje. Gdje sam napisao da je virus laz ili za ignorisanje, pa dolazis sa ovakvim pitanjem?Krokodil Behko wrote: 30 Mar 2020, 10:11
a) Svi glume?
c) Nepotrebna histerija
d) Praznovjerje
g) božija kazna
h) itd
Pisem o restrikcijama i mjerama koje su poduzete u borbi protiv virusa. Koje trenutno nista ne donose. Jesu li smanjile apokaliptičnu sliku iz Italije i Španije?
Jesu u zadnjih par dana i to je bio jedini način. U narednih nekoliko dana, to će biti izraženije.
Evo, ova ti koka poručuje šta trebaš uraditi
https://svetpoznatih.rs/globus/2020/03/ ... ioti-foto/
- arzuhal
- Forum [Bot]
Ma jok, ja se samo zezam baKrokodil Behko wrote: 30 Mar 2020, 10:01arzuhal wrote: 30 Mar 2020, 09:28 Kineska ekonomija će se, očito je sad, prva oporaviti pa će Fudo, Behko i Hanči kupovati kineske proizvode, ahihihi. Osin ako trunp ne hiti atonsku bonbu, tad neće biti potrebni ništa kupovati.
Moram te malo razočarati. Čajniška ekonomija je potonula za 11% u dolarskoj protiv vrijednosti, Ruska za ogromnih 40% (utiče i strmoglavi pad cijene nafte, jer je svega $20) a brazilski pad je čak 50%.
Onih kineskih 11%, obzirom na mnogoljudnost i ovisnost o svjetskom tržištu, mnogo je veće nego ruskih 40, odnosno brazilskih 50%.
Dalje, Jenkiji i Britanci, najavili su obračun s Kinom, čim prođe frka. Za početak, Johnson će dati otkaz Huaweiju za uvođenje 5G tehnologije u Britaniju.
List dodaje da je Johnsonova vlada toliko bijesna zbog kineskog postupanja sa krizom da bi premijer mogao promijeniti svoju prethodnu odluku da kineska telekomunikacijska kompanija Huawei razvija mrežu 5G u Velikoj Britaniji.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/brit ... /200330003
Da će se USA izvući, to znamo svi. Ako treba, upravo će Kinezi tamo poslati tankere dolara, samo da se oporavi, jer je ekonomija bez njih nemoguća.
Udaraš na prirodne zakone, ako misliš da Kina može biti lider u nečemu
Evo primjera. Kinezi, kao i sva druga bagra, koristi gužvu i dila okolo neispravne testove za covids 19, jer je to njihov krajnji domet.
S druge strane, jenkiji već prozivode aparat koji daje tačan rezultat u roku od 5 do 11 minuta.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/149 ... video.html
Ukoliko ovo nije bilo dovoljno, mogu kasnije napisati još.
- Vrag
- Forum [Bot]
Nije tacno, u zadnji par dana(sedmica)slika se pogorsalaKrokodil Behko wrote: 30 Mar 2020, 10:27Vrag wrote: 30 Mar 2020, 10:22
Nidje veze pitanje. Gdje sam napisao da je virus laz ili za ignorisanje, pa dolazis sa ovakvim pitanjem?
Jesu u zadnjih par dana i to je bio jedini način. U narednih nekoliko dana, to će biti izraženije.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Vrag wrote: 30 Mar 2020, 10:30Nije tacno, u zadnji par dana(sedmica)slika se pogorsalaKrokodil Behko wrote: 30 Mar 2020, 10:27
Jel dana ili sedmica?
Uostalom ni jedno ni drugo nije tačno.
https://www.worldometers.info/coronavir ... try/italy/