Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2613 times
Been thanked: 4544 times
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by Nora Ibsenova » 30 Mar 2020, 10:33

Krokodil Behko wrote: 30 Mar 2020, 10:25
Nora Ibsenova wrote: 30 Mar 2020, 10:21 Nije mi dosadilo sjedit u kući, doduše i jeste, ali mi je i dosadilo više prepadanje i histerija.

Šta će se bolan do kraja godine oporavit? Jesi li ti svjestan da ja imam komšije sa malom bebom i oboje su ostali bez posla? Nemaju nikakve ušteđevina? Od čega oni i njihova beba da žive do kraja godine?

Te priče oporaviće se ekonomija TAMO Nekad, ne olakšavaju ljudima koji SAD nemaju šta da jedu, jer nemaju ušteđevina, jer su radili na dnevnicu, jer im svakako kasne plate, itd itd.

Potrebno je sistemsko rješenje za sve, a ne samo za tvoje susjede.

Nije njihov poslodavac izmislio taj virus :cudi

Ne može njihov poslodavac donijeti prijeku odluku o poslu, kad nemao kome prodati robu, ili uslugu.

Ne može ni država dopustiti drugačije, jer su sve zemlje otišle u drugom pravcu i to bi bilo tretirano kao bestijalan potez.

Nema te ruke u BiH koja bi mogla/smjela, potpisati ukidanje vanrednih mjera

Tvojim bi susjedima, pare trebali dati Kinezi, koji dsu krivci za ovo, jer taj je virus ipak kineski, kako to reće Trunf.

Oni to neće učiniti jer su bagra.

Problem i jeste što oni nisu jedini, oni su samo jedan dio mora ljudi koji su u istoj situaciji kao moje kompije, to i JESTE problem.

Kako može Švedska?
Behko, svi ćemo mi MORATI nastaviti normalan život, a posljedice će bit nesagledive, i materijalne i ljudske. Da ne pričam o psihičkim posljedicama.

I dosta vas je više sa plaćanjem Kine, ko je plaćao za MERS, SARS, svinjsku gripu, ptičju gripu, brucelozu, itd.

Ko je mogao znati da će ovo dostići ovolike razmjere kad je tek počelo? Pa i Europa kad je saznala se šprdala sa virusom, a nije uvodnika mjere.

Kad su Italija i Španija donijele restriktivne mjere i šta se promijenilo? Malo šta.

I eto ti razlike između njih i Šveda. Švedu kad kažeš to i to se preporučuje on će to radit, Talijanu moraš prijetit policijom, kaznom, zatvorom i on opet planira organiziranje nekih maturskih zabava.

Na koncu, ponavljam, mi ćemo svi morati popustiti ove mjere a čim ih popustimo ako je virus baš toliko zarazab i opasan javiće se ponovo veliki broj oboljelih.

A ako se ipak ne javi, onda će to značiti da je svijet popušio jednu veliku kurčinu.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 570 times
Been thanked: 1139 times

Post by arzuhal » 30 Mar 2020, 10:36

Nora Ibsenova wrote: 30 Mar 2020, 10:21 Nije mi dosadilo sjedit u kući, doduše i jeste, ali mi je i dosadilo više prepadanje i histerija.

Šta će se bolan do kraja godine oporavit? Jesi li ti svjestan da ja imam komšije sa malom bebom i oboje su ostali bez posla? Nemaju nikakve ušteđevina? Od čega oni i njihova beba da žive do kraja godine?

Te priče oporaviće se ekonomija TAMO Nekad, ne olakšavaju ljudima koji SAD nemaju šta da jedu, jer nemaju ušteđevina, jer su radili na dnevnicu, jer im svakako kasne plate, itd itd.

Ne može njihov poslodavac donijeti prijeku odluku o poslu, kad nemao kome prodati robu, ili uslugu.

Ne može ni država dopustiti drugačije, jer su sve zemlje otišle u drugom pravcu i to bi bilo tretirano kao bestijalan potez.

Tvojim bi susjedima, pare trebali dati Kinezi, koji dsu krivci za ovo, jer taj je virus ipak kineski, kako to reće Trunf.

Nisu Kinezi bagra jer dok mi - preko našeg političkog sistema oktroisanog kroz Dejton koji je, s potpisom demokratskog, liberalnog, pravnog, istinoljubivog, etc. a danas "kineskim virusom" ugroženog Zapada, blagosiljao rezultate genocida i etničkog čišćenja u BiH, te nam trajno instalirao trodjelni etno-nacionalistički oblik kartelovske vlasti pun blokada i opstrukcija zbog kojeg je naš privredni, ekonomski, društveni, pravni, zdravstveni, sigurnosni sistem u mački piterinoj i takav dočekuje pandemiju COVID-19 - dođemo do Kineza, ima toga ihaaaj!
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.

Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag » 30 Mar 2020, 10:40

Krokodil Behko wrote: 30 Mar 2020, 10:32
Vrag wrote: 30 Mar 2020, 10:30

Nije tacno, u zadnji par dana(sedmica)slika se pogorsala

Jel dana ili sedmica?

Uostalom ni jedno ni drugo nije tačno.

https://www.worldometers.info/coronavir ... try/italy/
zadnja sedmica ili ako hoces par dana

od 19. marta prosjek zarazenih preko 5000, danas je 30.
je li to sto se poboljsala?

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9660 times
Been thanked: 11399 times

Post by Krokodil Behko » 30 Mar 2020, 10:43

Nora Ibsenova wrote: 30 Mar 2020, 10:33

Problem i jeste što oni nisu jedini, oni su samo jedan dio mora ljudi koji su u istoj situaciji kao moje kompije, to i JESTE problem.

Kako može Švedska?
Behko, svi ćemo mi MORATI nastaviti normalan život, a posljedice će bit nesagledive, i materijalne i ljudske. Da ne pričam o psihičkim posljedicama.

I dosta vas je više sa plaćanjem Kine, ko je plaćao za MERS, SARS, svinjsku gripu, ptičju gripu, brucelozu, itd.

Ko je mogao znati da će ovo dostići ovolike razmjere kad je tek počelo? Pa i Europa kad je saznala se šprdala sa virusom, a nije uvodnika mjere.

Kad su Italija i Španija donijele restriktivne mjere i šta se promijenilo? Malo šta.

I eto ti razlike između njih i Šveda. Švedu kad kažeš to i to se preporučuje on će to radit, Talijanu moraš prijetit policijom, kaznom, zatvorom i on opet planira organiziranje nekih maturskih zabava.

Na koncu, ponavljam, mi ćemo svi morati popustiti ove mjere a čim ih popustimo ako je virus baš toliko zarazab i opasan javiće se ponovo veliki broj oboljelih.

A ako se ipak ne javi, onda će to značiti da je svijet popušio jednu veliku kurčinu.

Žuti će nam platiti za sve :sikira

ovo je jedino efikasno sredstvo protiv šišmiša, zar ne?

Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 30 Mar 2020, 10:44

Vrag wrote: 30 Mar 2020, 10:40
Krokodil Behko wrote: 30 Mar 2020, 10:32

Jel dana ili sedmica?

Uostalom ni jedno ni drugo nije tačno.

https://www.worldometers.info/coronavir ... try/italy/

S'ti normalan?
Vidiš li ti te krivulje?
Ne može to prestati odmah, nego se ide na usporavanje, što se i desilo, a potom pad.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1219 times
Been thanked: 3863 times

Post by Laser » 30 Mar 2020, 10:48

Treba raditi sve suprotno od onog što kineski stručnjaci preporučuju.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Vrag » 30 Mar 2020, 10:59

Krokodil Behko wrote: 30 Mar 2020, 10:44
Vrag wrote: 30 Mar 2020, 10:40

S'ti normalan?
Vidiš li ti te krivulje?
Ne može to prestati odmah, nego se ide na usporavanje, što se i desilo, a potom pad.
Je li ti vidis da oscilira, i skokovi i padovi. To sto pises imat ce tek smisla za par dana ako ostane tu gdje jeste. I opet to nije smanjilo apokalipticnu sliku, drzi je gdje i jeste.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 30 Mar 2020, 11:06

Haman je "imunitet krda" bila najbolja ideja. Treba se vratit normalnom životu pa ko šehid ko gazija.

Ko preživi, živit će bar normalno.

ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 5031 times
Been thanked: 6950 times
Status: Online

Post by ina » 30 Mar 2020, 11:13

Vrag wrote: 30 Mar 2020, 10:22
Krokodil Behko wrote: 30 Mar 2020, 10:11

Jedno prosto pitanje, kako objašnjavaš apokaliptične slike iz Italije i Španije?

a) Svi glume?
b) Svi su glupi i ne znaju šta rade
c) Nepotrebna histerija
d) Praznovjerje
e) Neki je kriminal u pitanju (cosa nostra, ndragenta, itd)
f) rade to namjerno da bi ih migranti zaobilazili
g) božija kazna
h) itd
Nidje veze pitanje. Gdje sam napisao da je virus laz ili za ignorisanje, pa dolazis sa ovakvim pitanjem?
Pisem o restrikcijama i mjerama koje su poduzete u borbi protiv virusa. Koje trenutno nista ne donose. Jesu li smanjile apokaliptičnu sliku iz Italije i Španije?
A na kraju cemo morati ukinuti sve restrikcije
Meni je cesto nejasno zasto mislite da poduzete mjere trebaju dati odma, ili jako brzo.. rezultate.
Tako da netacno je i reci da nista ne donose.. Uzimajuci u obzir nepoznatost virusa i sirenje istog.. U Venetu je najmanje smrtnih slucaja, primjer iz vise razloga.
Svijest ima sidrište.

Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by Iskra » 30 Mar 2020, 11:16

ina wrote: 30 Mar 2020, 11:13

Nidje veze pitanje. Gdje sam napisao da je virus laz ili za ignorisanje, pa dolazis sa ovakvim pitanjem?
Pisem o restrikcijama i mjerama koje su poduzete u borbi protiv virusa. Koje trenutno nista ne donose. Jesu li smanjile apokaliptičnu sliku iz Italije i Španije?
Meni je cesto nejasno zasto mislite da poduzete mjere trebaju dati odma, ili jako brzo.. rezultate.
Tako da netacno i reci da nista ne donose.. Uzimajuci u obzir nepoznatost virusa i sirenje istog.. U Venetu je najmanje smrtnih slucaja, primjer iz vise razloga.

Zato Ina, što mnogi pišu samo da nešto kažu. Nije bitno da li su svoje mišljenje formirali na osnovu čitanja nekih znanstvenih činjenica ili nekih manje stručnih štiva. To što je virus nov a samim.tim i nepoznat, za razliku od struke koja to jako uzima u obzir i jako su oprezni s bilo kakvim izjavama, ne sprječava mnoge da neoprezno iznose svoje stavove.
:srce Jer si moje, najmoje... :srce

Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Vrag » 30 Mar 2020, 11:19

Tako da netacno je i reci da nista ne donose.. Uzimajuci u obzir nepoznatost virusa i sirenje istog.. U Venetu je najmanje smrtnih slucaja, primjer iz vise razloga.
pa valjda si neke mjere poduzeo da dobijes "brzo" rezultate? ako nema "brzih" rezultata onda su mozda donesene mjere pogresne ili bespotrebne?

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 30 Mar 2020, 11:26

Krokodil Behko wrote: 30 Mar 2020, 09:51
storm wrote: 30 Mar 2020, 09:15

Čak i da ovo sve stoji...
Tko smije prihvatiti rizik i naciju gurnuti u pogibiju?
Krenuli su tako ameri i Britanci, pa ustuknuli.
Ne znam sta reci još, a da nismo tu x puta ponovili... Nepoznato, strah, stihija... Za koju godinu tek, moći ćemo reći... To je tako i tako...

Trump najavio 100K mrtvih - minimum.
Pošto će sad doći neko pa reći, kako bi toliki broj mrtvih bio i bez covid 19, po ko zna koji put, ovo je poput HIV. Sve osobe koje imaju neke druge zdravstvene probleme, u rizičnoj su grupi i ovaj virus ubrzava njihovu smrt i do 20 puta. Npr, ako bi neko s postojećim tegobama, mogao živiti još oko tri godine, zbog covid 19, umrijet će u roku od mjesec dana.

Takođe, po ko zna koji put, tri pacijenta, jedan ima problem s plućima, drugi sa srcem, a treći s jetrom. U normalnim oklnostima, svaki od njih, živio bi po još par godina, mala je vjerovatnoća, da bi u isto vrijeme bili hospitalizirani, pa čak i ako bi, bili bi na različitim odjeljenjima, zbog bolesti koje nisu zarazne.
Covid 19, istovremeno ih šalje u bolnicu, na isto odjeljenje i na isti respiratorni aparat, a veoma je zarazan, pa će se zaraziti i tehničari, a potom se to sve prenese na još i još ljudi, pa se stvara ogromni pritisak na zdravstveni sistem.

Eto, jel bilo komplikovano?

Što se Švedske tiče, sačekajmo još malo. Ako su homo sapiensi, kao i mi, mora ih potkačiti.
Meni ova priča iz Švedske, liči na onu iz Kine, tobože se zarazilo samo 80K ljudi, jer je hrabra i znalačka partija sve na vrijeme uradila. Logika stvari govori kako je u Kini zaraženih bar 5 puta više, a da Švedska još nije iskusila glavni udar, a moguće je i da je do klime, pošto je malo smrtnosi (zasad) i u ostalim skandinavskim zemljama, a ne samo u Švedskoj. Čak, u Švedskoj je malo više, jer je umrlo 110 ljudi, dok je u Norveškoj umrlo svega 26, u Danskoj 72, a u Finskoj samo 11 smrtnih slučajeva.

Navedimo i to, da je Finska uvela stroge vanredne mjere, kao i mi, još rpije više od dvije sedmice, baš kao i Danska, odnosno Norvečka.

Ko može dokazati, u najviše tri rečenice, po čemu se Švedska razlikuje od okruženja, u vezi ovog virusa bez pominjanja bilo kakve teorije zavjere, uključujući tu i iluminate, kao i dalaj lamu?

Ukoliko neko misli da je glavni lijek opuštenost (kao u Švedskoj), taj je upravo sišao s uma.
Istog sam stava, samo da kvotam za pročitati :ok
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Vrag » 30 Mar 2020, 11:28

Iskra wrote: 30 Mar 2020, 11:16

Tako da netacno i reci da nista ne donose.. Uzimajuci u obzir nepoznatost virusa i sirenje istog.. U Venetu je najmanje smrtnih slucaja, primjer iz vise razloga.

Zato Ina, što mnogi pišu samo da nešto kažu. Nije bitno da li su svoje mišljenje formirali na osnovu čitanja nekih znanstvenih činjenica ili nekih manje stručnih štiva. To što je virus nov a samim.tim i nepoznat, za razliku od struke koja to jako uzima u obzir i jako su oprezni s bilo kakvim izjavama, ne sprječava mnoge da neoprezno iznose svoje stavove.
E pa eto tvoje kolege i znanstvenici su bez da su izucili virus drzali vaz o virusu. Koji je kako kazes NEPOZNAT. Prvo je bila obicna gripa, pa je postala azdaha. Pa kako se prenosi brze od gripe, te se onda ne prenosi brze od gripe. Te metoda kako se treba lijeciti, onda ipak ne treba se tako lijeciti nego drugacije. Pa onda tvoji strucnjaci poceli predozirati pacijente. Ti tvoji strucnjaci su gori na kraju ispali nego mi sto pisemo samo da nesto kazemo iako ne pisemo o samom virusu. Strucnjaci :lud

ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 5031 times
Been thanked: 6950 times
Status: Online

Post by ina » 30 Mar 2020, 11:39

Vrag wrote: 30 Mar 2020, 11:19

pa valjda si neke mjere poduzeo da dobijes "brzo" rezultate? ako nema "brzih" rezultata onda su mozda donesene mjere pogresne ili bespotrebne?
Nista ne moze od danas do sutra.. :cudi
Mjere su se mijenjale.
Obican primjer kretanja.. Prvo si mogao dobiti novcanu kaznu. Onda je postalo i krivicno djelo.
Da ih nije bilo nikako ili totalno povrsnom podlogom.. mrtvih i zarazenih bi bilo jos vise..

Sto se tice doktora i osoblja.. Svaka cast ljudima.
U ostale preprike ne bih se mijesala..
Svijest ima sidrište.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 30 Mar 2020, 11:41

Za razliku od Srbije, Sjedinjene američke države nemaju dovoljno testova za korona virus .
izvor : radio televizija Srbije

:ha
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by arzuhal » 30 Mar 2020, 11:43

Međutim, nastranu sad sve, ali pandemija COVID-19 otkriva nam nešto što smo mogli i naslutiti - da smo mi zemlja, osim preko tri miliona selektora, političara, ekonomista i pravnika, i zemlja s najvećim brojem epidemiologa i infektologa po četvornom metru, ahihhi.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 30 Mar 2020, 11:44

Zašto se bojimo mnogo mrtvih? Šta ako umre mnogo ljudi?

Šta je to mnogo? Jel jedna milijarda mnogo? Jel mnogo ako umru tri insana?

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 30 Mar 2020, 11:45

carobnjak N wrote: 30 Mar 2020, 11:41 Za razliku od Srbije, Sjedinjene američke države nemaju dovoljno testova za korona virus .
izvor : radio televizija Srbije

:ha

A nemaju ni dovoljno para, da podijele građanima.
Vučić najavio po 100 eura za svakog građanina. Znači da će biti sigurno.

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by arzuhal » 30 Mar 2020, 11:45

Laser wrote: 30 Mar 2020, 11:44 Zašto se bojimo mnogo mrtvih? Šta ako umre mnogo ljudi?

Šta je to mnogo? Jel jedna milijarda mnogo? Jel mnogo ako umru tri insana?
Mlogo je to, kume...

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 30 Mar 2020, 11:46

arzuhal wrote: 30 Mar 2020, 11:43 Međutim, nastranu sad sve, ali pandemija COVID-19 otkriva nam nešto što smo mogli i naslutiti - da smo mi zemlja, osim preko tri miliona selektora, političara, ekonomista i pravnika, i zemlja s najvećim brojem epidemiologa i infektologa po četvornom metru, ahihhi.
Niko do sada nije dokazao da ima efikasan model i da ima stručnjake dorasle situaciji.

Post Reply

Return to “Zdravlje”