Krokodil Behko wrote: 30 Mar 2020, 10:25Nora Ibsenova wrote: 30 Mar 2020, 10:21 Nije mi dosadilo sjedit u kući, doduše i jeste, ali mi je i dosadilo više prepadanje i histerija.
Šta će se bolan do kraja godine oporavit? Jesi li ti svjestan da ja imam komšije sa malom bebom i oboje su ostali bez posla? Nemaju nikakve ušteđevina? Od čega oni i njihova beba da žive do kraja godine?
Te priče oporaviće se ekonomija TAMO Nekad, ne olakšavaju ljudima koji SAD nemaju šta da jedu, jer nemaju ušteđevina, jer su radili na dnevnicu, jer im svakako kasne plate, itd itd.
Potrebno je sistemsko rješenje za sve, a ne samo za tvoje susjede.
Nije njihov poslodavac izmislio taj virus
Ne može njihov poslodavac donijeti prijeku odluku o poslu, kad nemao kome prodati robu, ili uslugu.
Ne može ni država dopustiti drugačije, jer su sve zemlje otišle u drugom pravcu i to bi bilo tretirano kao bestijalan potez.
Nema te ruke u BiH koja bi mogla/smjela, potpisati ukidanje vanrednih mjera
Tvojim bi susjedima, pare trebali dati Kinezi, koji dsu krivci za ovo, jer taj je virus ipak kineski, kako to reće Trunf.
Oni to neće učiniti jer su bagra.
Problem i jeste što oni nisu jedini, oni su samo jedan dio mora ljudi koji su u istoj situaciji kao moje kompije, to i JESTE problem.
Kako može Švedska?
Behko, svi ćemo mi MORATI nastaviti normalan život, a posljedice će bit nesagledive, i materijalne i ljudske. Da ne pričam o psihičkim posljedicama.
I dosta vas je više sa plaćanjem Kine, ko je plaćao za MERS, SARS, svinjsku gripu, ptičju gripu, brucelozu, itd.
Ko je mogao znati da će ovo dostići ovolike razmjere kad je tek počelo? Pa i Europa kad je saznala se šprdala sa virusom, a nije uvodnika mjere.
Kad su Italija i Španija donijele restriktivne mjere i šta se promijenilo? Malo šta.
I eto ti razlike između njih i Šveda. Švedu kad kažeš to i to se preporučuje on će to radit, Talijanu moraš prijetit policijom, kaznom, zatvorom i on opet planira organiziranje nekih maturskih zabava.
Na koncu, ponavljam, mi ćemo svi morati popustiti ove mjere a čim ih popustimo ako je virus baš toliko zarazab i opasan javiće se ponovo veliki broj oboljelih.
A ako se ipak ne javi, onda će to značiti da je svijet popušio jednu veliku kurčinu.