Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2775 times
- Been thanked: 22928 times
- Status: Online
Re: Korona virus
Dal' da počnem ili ne počnem...HAVANA wrote: 30 Mar 2020, 13:51 Makedonija se spasi jbtito. Eno vozaju nake popove na kamionu a oni posipaju svetom vodicom.
- HAVANA
- Forumaš godine
- HAVANA
- Forumaš godine
I da, onaj zenin rodjak sa coronom u luksemburgu, eno ga dobar. Mislim da izlazi sutra iz bolnice.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
- Status: Offline
- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
Pa ako ne smijes iz kuce kad si zarazen onda ne smijes.Mutevelija wrote: 30 Mar 2020, 13:43JA razumijem, ako se pročuje pa ti kasnije neko zaprijeti ako proviriš iz kuće jer si zaražen ,onda je sasvim razumljivo.vila wrote: 30 Mar 2020, 13:04 Ja stvarno ne razumijem potrebu ljudi da ne odgovore iskreno na pitanje od koje mozda zavisi i tvoj oporavak i sigurno zavisi zdravlje drugih ljudi i to najcesce tvojih najblizih i tvoje obitelji
Ne razumin
Inace..13 dan i dobro sam![]()
Gubiš slobodu, a gubiš ugled, ugrožen ti je i život.
Sasvim razumljivo.
"Prvooboljela djevojka iz Lukavca Sandra Šahat: ‘’Dobijam prijetnje zato što imam COVID-19’’
https://radiokameleon.ba/2020/03/29/prv ... -covid-19/
I sasvim mi je jasno da ce se pojaviti neka glupa stigmatizacija ali treba ti biti jasno da i stigmatizacija oboljelih dolazi od onih koji su slicni ili isti kao osobe koje lazu ili se ne pridrzavaju uputa
Zaboga miloga pa ne zivimo u 15.stoljecu
I jos cu ti nesto reci onako iz dosad videnog iskustva
Rijetko ce netko izmisliti na oboljelog da je krsio izolaciju ako nije
Tako da ja previse ne vjerujem ovim ispovjestima
A opet s druge strane sigurna sam i da ce se ljudi ponasari sa oprezom ,koji moze biti i zlocast, prema obiteljima oboljelih i prema blizim kontaktima
Ja prva sam sad oprezna i ne vjerujem da nema krsenja izolacije jer znam da ima
Ako ima ista dosadnije i vise pateticno od dramaturgije ovih nasih instagramusa, aka influenserki.Mutevelija wrote: 30 Mar 2020, 13:43JA razumijem, ako se pročuje pa ti kasnije neko zaprijeti ako proviriš iz kuće jer si zaražen ,onda je sasvim razumljivo.vila wrote: 30 Mar 2020, 13:04 Ja stvarno ne razumijem potrebu ljudi da ne odgovore iskreno na pitanje od koje mozda zavisi i tvoj oporavak i sigurno zavisi zdravlje drugih ljudi i to najcesce tvojih najblizih i tvoje obitelji
Ne razumin
Inace..13 dan i dobro sam![]()
Sasvim razumljivo.
"Prvooboljela djevojka iz Lukavca Sandra Šahat: ‘’Dobijam prijetnje zato što imam COVID-19’’

Question everything.
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1633 times
- Been thanked: 3042 times
Ne znam nesto sam razmisljao ako se prijavi domu zdravlja i oni u roku od 5 dana ne provjere tog pacijenta koji ih nazove za koronu, da li je opravdano zaprijetii izlaskom i širenjem koronevila wrote: 30 Mar 2020, 14:00Pa ako ne smijes iz kuce kad si zarazen onda ne smijes.Mutevelija wrote: 30 Mar 2020, 13:43
JA razumijem, ako se pročuje pa ti kasnije neko zaprijeti ako proviriš iz kuće jer si zaražen ,onda je sasvim razumljivo.
Sasvim razumljivo.
I sasvim mi je jasno da ce se pojaviti neka glupa stigmatizacija ali treba ti biti jasno da i stigmatizacija oboljelih dolazi od onih koji su slicni ili isti kao osobe koje lazu ili se ne pridrzavaju uputa
A opet s druge strane sigurna sam i da ce se ljudi ponasari sa oprezom ,koji moze biti i zlocast, prema obiteljima oboljelih i prema blizim kontaktima

Ili nazvati policiju i reći da ćeš širiti koronu, oni bi odmah reagovali

Neko ko ostane gladan ko u italiji će na svasta biti spreman, gledam eno organizuju grupe za pljačku po supermarketima i revolucije planiraju.
Jest radikalno ali ako nece niko nista poduzeti sta uraditi.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
Opravdano je zaprijetiti ,opravdano je obratiti se nadleznima pa i novinarima ali nije opravdano izaci i siriti virusMutevelija wrote: 30 Mar 2020, 14:02Ne znam nesto sam razmisljao ako se prijavi domu zdravlja i oni u roku od 5 dana ne provjere tog pacijenta koji ih nazove za koronu, da li je opravdano zaprijetii izlaskom i širenjem koronevila wrote: 30 Mar 2020, 14:00
Pa ako ne smijes iz kuce kad si zarazen onda ne smijes.
Nit je opravdano nit je normalno
- jednonogi_jack
- Sitna buranija
- Been thanked: 3 times
Eno ti se zarazi jedan u tvojoj mahali na Pelješcu.HAVANA wrote: 30 Mar 2020, 13:54 I da, onaj zenin rodjak sa coronom u luksemburgu, eno ga dobar. Mislim da izlazi sutra iz bolnice.
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1633 times
- Been thanked: 3042 times
Ja se od početka ponašam kao da imam koronuvila wrote: 30 Mar 2020, 14:05Opravdano je zaprijetiti ,opravdano je obratiti se nadleznima pa i novinarima ali nije opravdano izaci i siriti virusMutevelija wrote: 30 Mar 2020, 14:02
Ne znam nesto sam razmisljao ako se prijavi domu zdravlja i oni u roku od 5 dana ne provjere tog pacijenta koji ih nazove za koronu, da li je opravdano zaprijetii izlaskom i širenjem korone

Ne vjerujem nikome i eto šta ćeš.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- HAVANA
- Forumaš godine
jednonogi_jack wrote: 30 Mar 2020, 14:08Eno ti se zarazi jedan u tvojoj mahali na Pelješcu.HAVANA wrote: 30 Mar 2020, 13:54 I da, onaj zenin rodjak sa coronom u luksemburgu, eno ga dobar. Mislim da izlazi sutra iz bolnice.

- jednonogi_jack
- Sitna buranija
Kod tebe u Selu. Doš'o nakav iz Dubrovnika i zarazio ga. Ostala trojica- četvorica koji su sa njima sjelili su sada u karanteni.
Imam otamo izvještača.
Mater.
Taj ovdje živi.
Imam otamo izvještača.
Mater.

Taj ovdje živi.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- HAVANA
- Forumaš godine
Aaaa. Sacu bas provjerit ko je. Mama ti dole? Meni stari nije, zateklo ga ovde.jednonogi_jack wrote: 30 Mar 2020, 14:18 Kod tebe u Selu. Doš'o nakav iz Dubrovnika i zarazio ga. Ostala trojica- četvorica koji su sa njima sjelili su sada u karanteni.
Imam otamo izvještača.
Mater.
Taj ovdje živi.
Crkva-Sv-Petra-i-Pavla.jpg
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 570 times
- Been thanked: 1139 times
Ono je maxuz došlo iz Raguze da zarazi nake seljake...
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- jednonogi_jack
- Sitna buranija
Jeste, mama dole. U posljednji trenutak se vratila, zato je morala 14 dana u karantenu. Danas isteklo.HAVANA wrote: 30 Mar 2020, 14:22Aaaa. Sacu bas provjerit ko je. Mama ti dole? Meni stari nije, zateklo ga ovde.jednonogi_jack wrote: 30 Mar 2020, 14:18 Kod tebe u Selu. Doš'o nakav iz Dubrovnika i zarazio ga. Ostala trojica- četvorica koji su sa njima sjelili su sada u karanteni.
Imam otamo izvještača.
Mater.
Taj ovdje živi.
Crkva-Sv-Petra-i-Pavla.jpg

A tip se zove Mateo.
- Mala_Mu
- atomica
- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Dva pacijenta u Zenici su iz tuzlanskog klastera, a ostalih pet članovi porodice

Od sedam osoba pozitivnih na koronavirus iz Zenice dvije su pacijenti koji su operisani na Klinici za srce u Tuzli, a preostalih pet su članovi porodice jednog od pacijenata, potvrđeno je za Klix.ba.
Pacijenti koji su pozitivni, a koji su u riziku s komorbiditetom, bit će smješteni na Odjel za infektivne bolesti KBZ-a, kao i osobe koje imaju razvijenu kliničku sliku, dok će drugi pozitivni pacijenti ostati u samoizolaciji do smještanja u izolatorij KBZ-a.
"Dom zdravlja Zenica preduzeo je potrebne epidemiološke mjere i locirao kontakte, a određene osobe su stavljene pod zdravstveni nadzor. U Zeničko-dobojskom kantonu do sada je potvrđeno ukupno 17 slučajeva infekcije koronavirusom, a prošle sedmice iz izolatorija su otpuštena tri pacijenta čiji je nalaz nakon kliničkog liječenja bio negativan", kazali su iz Kriznog štaba ZDK.
Dodali su da je od iznimne važnosti da se građani pridržavaju naredbi i preporuka Kriznog štaba i organa civilne zaštite te da osobe koje su doputovale iz država zahvaćenih koronavirusom ili su imale kontakt sa sumnjivim pacijentima, ostanu u kućnoj izolaciji te se u slučaju pojave simptoma jave nadležnoj epidemiološkoj službi kako bi se spriječilo širenje pandemije koronavirusom.
klix.ba

Od sedam osoba pozitivnih na koronavirus iz Zenice dvije su pacijenti koji su operisani na Klinici za srce u Tuzli, a preostalih pet su članovi porodice jednog od pacijenata, potvrđeno je za Klix.ba.
Pacijenti koji su pozitivni, a koji su u riziku s komorbiditetom, bit će smješteni na Odjel za infektivne bolesti KBZ-a, kao i osobe koje imaju razvijenu kliničku sliku, dok će drugi pozitivni pacijenti ostati u samoizolaciji do smještanja u izolatorij KBZ-a.
"Dom zdravlja Zenica preduzeo je potrebne epidemiološke mjere i locirao kontakte, a određene osobe su stavljene pod zdravstveni nadzor. U Zeničko-dobojskom kantonu do sada je potvrđeno ukupno 17 slučajeva infekcije koronavirusom, a prošle sedmice iz izolatorija su otpuštena tri pacijenta čiji je nalaz nakon kliničkog liječenja bio negativan", kazali su iz Kriznog štaba ZDK.
Dodali su da je od iznimne važnosti da se građani pridržavaju naredbi i preporuka Kriznog štaba i organa civilne zaštite te da osobe koje su doputovale iz država zahvaćenih koronavirusom ili su imale kontakt sa sumnjivim pacijentima, ostanu u kućnoj izolaciji te se u slučaju pojave simptoma jave nadležnoj epidemiološkoj službi kako bi se spriječilo širenje pandemije koronavirusom.
klix.ba
- Mala_Mu
- atomica
- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
A u medjuvremenu..
Pozabavimo se najvecim problemom
Pozabavimo se najvecim problemom

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
E, ali kada neko pomisli "Ako ovo društvo nije briga za mene, zašto bi mene bilo briga za društvo".vila wrote: 30 Mar 2020, 14:05Opravdano je zaprijetiti ,opravdano je obratiti se nadleznima pa i novinarima ali nije opravdano izaci i siriti virusMutevelija wrote: 30 Mar 2020, 14:02
Ne znam nesto sam razmisljao ako se prijavi domu zdravlja i oni u roku od 5 dana ne provjere tog pacijenta koji ih nazove za koronu, da li je opravdano zaprijetii izlaskom i širenjem korone
Ne bi me iznenadilo da neko poslije iskustva žene iz Hrasnice tako pomisli.