Ja imam pokrivenu prijateljicu na medicini, mislim da je završna godina. Ali baš nikad nije bila takva peka. Mada su je često profesori znali bockati. Tipa ima 10 pacijenata od kojih je jedan muško i on baš njoj dadne tog jednog.
Ali stvarno jedno plemenito dijete, koje voli taj poziv, koje je čitav život podredilo medicini. Tako mi je žao što zbog ovakvih primjera kao što je beni naveo puno ljudi ima loše mišljenje o medicinarima, pogotovo vjernicima u medicini.
Ako si Doktror, Doktor si, u tom poslu nema mjesta za vjere. Mislim budi ti vjernik al barem dok obavljas svoj poso budi Doktor.
Po meni ta dilema se moze lijepo izbjeći. Svako ko upiše medicinu i naumi biti liječnik zna da će raditi s pacijentima, a i muškarci su pacijenti jel? Hoćeš, nećeš, možeš, ne možeš, biraj.
Ako si Doktror, Doktor si, u tom poslu nema mjesta za vjere. Mislim budi ti vjernik al barem dok obavljas svoj poso budi Doktor.
Po meni ta dilema se moze lijepo izbjeći. Svako ko upiše medicinu i naumi biti liječnik zna da će raditi s pacijentima, a i muškarci su pacijenti jel? Hoćeš, nećeš, možeš, ne možeš, biraj.
iskro eno neki ministar u tuzli doktoriro dan nakon sto su zatvoreni univerziteti u fbih, ne sekiraj se nista
Služba za zapošljavanje TK: Redovna javljanja (30, 45 i 120 dana) odgađaju se do daljnjeg
jeeeej ,
Ne moram ici na biro .
Nezaposlene osobe zadržavaju sva prava bez obzira na izostanak redovnog javljanja.
Onako bi svako 30 dana trebao pretvarati se da me zanima posao za 420 KM
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
iskro eno neki ministar u tuzli doktoriro dan nakon sto su zatvoreni univerziteti u fbih, ne sekiraj se nista
U komisiji mu bio direktor centra za srce koji je haman pozitivan na koronu
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Molimo korisnike da ne dolaze, niti da upućuju e-mail i telefonske pozive Službi i općinskim biroima kako ne bi blokirali komunikacijske kanale za osobe koje ostvaruju druga prava.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
Statistika u deželi od početka...
Raste trend hospitaliziranih, na intenzivi...
Dok dnevni trend zaraženih svako malo pada i raste...
13 mrtvih do jučer..
carobnjak N wrote: 31 Mar 2020, 14:57
zadnje je da hoće da nas totalno kontrolišu i prave od nas veliku laboratoriju
Nauci dijete da kleci i imat ces covjeka koji ce klecat cijeli zivot. Kljucna stvar je strah. Usadi mu strah, postavi mu se kao posrednik na putu spasenja i imas poslusnika do kraja njegova zivota. Jednostavna formula koja funkcionira vec 2 milenija