Jako je dobar u snizavanju secera i pritiska. Jednom smo mamu spasili tako, da nismo, ko zna sta bi se desilo dok smo do hitne stigli.
Valja znati takve stvari jer doktor i tablete nisu uvijek pri ruci.
Jako je dobar u snizavanju secera i pritiska. Jednom smo mamu spasili tako, da nismo, ko zna sta bi se desilo dok smo do hitne stigli.
uvijek_kontra wrote: 31 Mar 2020, 12:03 Zasto ne napravis sebi svaki dan smuti? Ubacis razlicito voce, spinat i cimet. Neces ni osjetit.
juti cevab, SLATKI ĆEVAB, HADŽijSKI ĆEVAB, PAPAZ-ĆEVAB, FINI ĆEVAB SA DUNJAMA, SLATKI ĆEVAB OD JABUKA, SLATKI VRAT, SLATKI ĆEVAB SA SUHIM MESOM, ČANTRIN SLATKI CEVAB, BOSANSKA ĐULBASTIJA, ŠLJIVICE, BADEMLI BAKLAVA, PERVERDA- kajmak baklave, SLATKA JAJUŠA, GRIZOM-PITA NA TROKUTE, BANJALUČKA TORTA, AŠČINSKI SUTLlJAŠ, MUHALEBIJA, PALUZA, ZERDE, BOROVNIČEVO, MESARSKI LONAC, HAŠURE, AŠČINSKI HOŠAF, STARA MEDOVINA, LIMUN MEZE, HARDALIJA, ORAHOVAČA, PEKMEZ OD ŠLJIVA (BESTILJ).Skin wrote: 31 Mar 2020, 12:13 ja sam cimet junkieu svasta ide
pilav od rize, cimet+kardamom kafa je nesto najljepse sa istoka sto postoji, peceni slatki krompir, razne salate, ali najvise ga unesem kroz smoothie svako jutro (od cega god da pravis smoothie, cimet ce mu dobro doci)
KREMENAC wrote: 31 Mar 2020, 14:38juti cevab, SLATKI ĆEVAB, HADŽijSKI ĆEVAB, PAPAZ-ĆEVAB, FINI ĆEVAB SA DUNJAMA, SLATKI ĆEVAB OD JABUKA, SLATKI VRAT, SLATKI ĆEVAB SA SUHIM MESOM, ČANTRIN SLATKI CEVAB, BOSANSKA ĐULBASTIJA, ŠLJIVICE, BADEMLI BAKLAVA, PERVERDA- kajmak baklave, SLATKA JAJUŠA, GRIZOM-PITA NA TROKUTE, BANJALUČKA TORTA, AŠČINSKI SUTLlJAŠ, MUHALEBIJA, PALUZA, ZERDE, BOROVNIČEVO, MESARSKI LONAC, HAŠURE, AŠČINSKI HOŠAF, STARA MEDOVINA, LIMUN MEZE, HARDALIJA, ORAHOVAČA, PEKMEZ OD ŠLJIVA (BESTILJ).Skin wrote: 31 Mar 2020, 12:13 ja sam cimet junkieu svasta ide
pilav od rize, cimet+kardamom kafa je nesto najljepse sa istoka sto postoji, peceni slatki krompir, razne salate, ali najvise ga unesem kroz smoothie svako jutro (od cega god da pravis smoothie, cimet ce mu dobro doci)
ovo su BH saltaneti u koje ide cimet (tarčin).![]()
![]()
![]()
Jede, mnogo ga volim. Čekam vikend pa da berem njega i koprivu.uvijek_kontra wrote: 01 Apr 2020, 13:17 Da vas pitam.
Jede li se ovo kod vas? Maslacak bjese ili?
Kod nas je to ucestala "salata", a bere se svaki mjesec sto ima slovo r u imenu.Pravi se isto kao i občina salata, samo sto se doda krompir ili kuhani jaje, ili oboje.
Jako ukusno, a i zdravo.
Meni ujko dao pa cu za veceru pravit. Ne da mi se trazit po livadi.![]()
Jedem također.. ja dodam i oraha, paradajza i kuhano jaje naravno.. ..uvijek_kontra wrote: 01 Apr 2020, 13:17 Da vas pitam.
Kod nas je to ucestala "salata", a bere se svaki mjesec sto ima slovo r u imenu.Pravi se isto kao i občina salata, samo sto se doda krompir ili kuhani jaje, ili oboje.
Jako ukusno, a i zdravo.
Reci regrat, da te razumijemuvijek_kontra wrote: 01 Apr 2020, 13:17 Da vas pitam.
Jako ukusno, a i zdravo.
samo da kazem, ni sa ovom karantinom, ne kuham, nema od mene dobre kuhariceuvijek_kontra wrote: 01 Apr 2020, 16:33 Odlicno.
Nisam ni ja jela jos ove godine jer nisam brala, ne da mi se cistit sto puta.Danas za veceru.
![]()
a jedes i cvjetice , ili su dekoracija
Nemaš neki veliki izbor. Najčešće ide u kombinaciji s jajima, sirom i eventualno mlijekom.vrhbosnica wrote: 01 Apr 2020, 17:54 imam spinata punu kesu na balkonu, osusi se, nemam inspiracije sta bi sa njim...![]()
za zeljanicu nemam rerne, za proju nemam nista od sastojaka...![]()
Ako voliš luk prevozi ga dodaj opran špinat isjeckani.. lagano izdinstaj, dodaj 1-2 kašike slatke pavlake.. i možeš ga služiti uz tjesteninu, .. ili rižu.. a također možeš ga dodati na prženi pileći sjeckani filet..po istom postupku..vrhbosnica wrote: 01 Apr 2020, 17:54 imam spinata punu kesu na balkonu, osusi se, nemam inspiracije sta bi sa njim...![]()
za zeljanicu nemam rerne, za proju nemam nista od sastojaka...![]()
Users browsing this forum: No registered users and 6 guests